Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΩΝ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΚΑΙ Ο ΠΑΝΤΑΧΟΥ ....ΑΠΩΝ ΔΗΜΟΣ

Τεράστια η ευθύνη του δήμου !
Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τέταρτη 19 Ιουνίου, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Αλεξάνδρειας η ημερίδα για τις συσκευασίες των φυτοφαρμάκων, ένα ακανθώδες  πρόβλημα που μαστίζει την αγροτική περιοχή μας.
Την ημερίδα διοργάνωσε με αξιοζήλευτη  επαγγελματική ευσυνειδησία η περιβαλλοντολογική ομάδα  του 2ου Γυμνάσιου Αλεξάνδρειας,
Η ημερίδα που είχε σαν θέμα της την: «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΩΝ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΩΡΓΟΥΣ ΣΤΟΝ ΚΑΜΠΟ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ», ήταν απόλυτα επίκαιρη και απέσπασε τα θετικότερα σχόλια από όλους τους παρευρισκόμενους.
Κάποτε το σχετικό δοχείο γεμίζει...Τότε κάποιος έχει τη ευθύνη να το αδειάσει.
Αν δεν το αδειάσει τότε οι συσκευασίες θα κατακλύσουν όλο τον τόπο..
Και τότε βέβαια θα φταίει ο αδιάφορος ......αγρότης.
Οι μαθητές, που εκπόνησαν την έρευνα, τεκμηριωμένα στην παρουσίαση τους τόνισαν:
  «Υπολείμματα φυτοφαρμάκων και άδειες συσκευασίες αντί να καταστραφούν, πετιούνται ασυλλόγιστα με αποτέλεσμα να μολύνονται το φυσικό περιβάλλον του οποίου επηρεάζεται και αλλοιώνεται σε μεγάλο βαθμό, η ισορροπία
  Ένα μέρος των ουσιών αυτών καταλήγει στο υπέδαφος και τα υπόγεια νερά τα οποία ρυπαίνονται
Οι επιδράσεις των φυτοφαρμάκων στην υγεία των ανθρώπων, όπως έχουν καταδείξει πολλές έρευνες , είναι σημαντικές, μακροχρόνιες οι περισσότερες, αλλά και σε μερικές περιπτώσεις άμεσες.

         Τα κουτιά όπως και τα υπολείμματα των φυτοφαρμάκων δεν πρέπει να πετιούνται όπως τονίσθηκε στην ημερίδα , σε τυχαία μέρη. Πρέπει να καταστρέφονται σε ειδικό μέρος, γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος δηλητηρίασης και μόλυνσης του περιβάλλοντος.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: