Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Η θεωρία περί πλεονάζοντος προσωπικού και το "λουκέτο" στους Δήμους

Το κλείσιμο των Δήμων από την Δευτέρα 15 Ιουλίου μέχρι και την Τετάρτη 17, αποφάσισε σήμερα στην συνεδρίαση της η ΚΕΔΕ.
«  στην Έκτακτη Συνέλευση των Δημάρχων και των Δ.Σ. των ΠΕΔ, η οποία συγκλήθηκε στην Αθήνα και είχε ως θέμα το πολυνομοσχέδιο που αφορά στην κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και της υπηρεσίας των Σχολικών Φυλάκων και τη θέση σε διαθεσιμότητα των εργαζομένων σ’ αυτές, καθώς και τη διεύρυνση της επιτροπείας των Δήμων μέσω του «Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ, η πλειοψηφία των παρευρισκομένων Δημάρχων έθεσε στη διάθεση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ τις παραιτήσεις τους, σε περίπτωση μη αποδοχής από την Κυβέρνηση των προτάσεών τους», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η ΚΕΔΕ
 Στο ψήφισμα της όμως η  ΚΕΔΕ, αδιάντροπα δηλώνει ότι είναι σύμφωνη με το μέτρο της κινητικότητας των εργαζομένων ,ενώ ζητά άμεσα ανεξάρτητη επιτροπή αξιολόγησης, που θα προχωρήσει σε αντικειμενική, αξιόπιστη και σοβαρή αξιολόγηση των Υπουργείων, των φορέων τους και της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και αμέσως μετά να ξεκινήσει σοβαρός και ουσιαστικός διάλογος για την κινητικότητα των υπαλλήλων και τη βελτίωση της Δημόσιας Διοίκησης.!!!!!
Αντίθετη στο ψήφισμα ήταν η Λαϊκή Συσπείρωση, η οποία κατέθεσε δικό της ψήφισμα. Η εκπρόσωπός της στην ΚΕΔΕ, Ε. Παντελάκη, υποστήριξε ότι με την επιτροπή αξιολόγησης, ουσιαστικά, ξεκινά η διαδικασία εφαρμογής του νόμου.

Η Λαϊκή Συσπείρωση, στο ψήφισμά της, καταγγέλλει τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ «που με πρόσχημα τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις επιταχύνει την υλοποίηση των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων με το πολυνομοσχέδιο». «Η θεωρία περί πλεονάζοντος προσωπικού περί δήθεν αξιοκρατικής αξιολόγησης και η περιβόητη ενδο-δημοντική κινητικότητα, υπονομεύουν τον αγώνα των εργαζομένων και αποτελούν το άλλοθι για τις απολύσεις» προσθέτει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: