Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Περί τραπεζοκαθισμάτων ο λόγος

Αν είναι αλήθεια ότι οι υπεύθυνοι των καταστημάτων για τα ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΑ δεν έκαναν σχετική ΑΙΤΗΣΗ ή δεν κατέβαλαν το αντίτιμο, τότε είναι προφανές ότι έχουν πρόβλημα και αυτό πρέπει να λυθεί, με πρόσκληση τους στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ και όχι στην ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, γιατί τότε ο κάθε κακόπιστος μπορεί να υποθέσει ότι υπάρχει προσπάθεια εμπλοκής της αστυνομίας σε δημοτικά παραταξιακά παιχνίδια, τα οποία είναι καλά ΟΛΟΙ να αποφεύγουν.
Στις δημοκρατίες νόμος ορίζει για το πως γίνεται κάτι και στην περίπτωση αυτή εφαρμόζεται ο νόμος 3463/2006 άρθρο 80 παραγ. 7 (ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ & ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ) και σε περίπτωση δυστροπίας ή τυχόν αντίδρασης του καταστηματάρχη παρέχεται -όπως και σε έναν ιδιώτη ή στα ΣΔΟΕ- συνδρομή της αστυνομικής αρχής (Π.Δ. 141/91 άρθρα 159 & 161)
Άρα αν είναι αλήθεια ότι στην ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ προσκλήθηκαν οι καταστηματάρχες και όχι στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ τίθεται ένα ζήτημα: τίνος ήταν πρωτοβουλία και γιατί ευδοκίμησε.
Έξαλλου σύμφωνα με το άρθρο 6 της 206/2013 κανονιστικής απόφασης που ψήφισε η πλειοψηφία του δήμου «Σε περίπτωση αυθαίρετης χρήσης καταλογίζεται σε βάρος του υποχρέου με απόφαση του ΔΗΜΑΡΧΟΥ και σύμφωνα και με τις διατάξεις του ν. 1900/90 εκτός από το αναλογούν τέλος και πρόστιμο διπλάσιο προς το αναλογούν τέλος χρήσης».

Τάσος Τασιόπουλος

Δημοτικός σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: