Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Το νέο εκλογικό σύστημα και οι ....τοπικές εκλογές

  Το ενδεχόμενο αλλαγής στον τρόπο διεξαγωγής των τοπικών εκλογών, με τα δύο ψηφοδέλτια δηλαδή όπου το ένα θα έχει τους δημάρχους και το άλλο θα έχει τους δημοτικούς συμβούλους, «έπεσε ξανά στο τραπέζι»....
  Η προπαγάνδα ιδιαίτερα της ΝΔ, οργιάζει και κάνει λόγο για δήθεν «τερματισμό του εναγκαλισμού των κομμάτων στην Τοπική Διοίκηση», υποστηρίζοντας ότι αρκεί ένας ψηφοφόρος να μπορεί να επιλέξει δήμαρχο και δημοτικούς συμβούλους που θα στηρίζονται από διαφορετικές παρατάξεις, για να "έρθει ξανά η άνοιξη" στην Τοπική Διοίκηση.
Εμφανίζουν δε σαν «πανάκεια» ότι οι ψηφοφόροι θα μπορούν να επιλέξουν κάποιον από διαφορετική παράταξη από εκείνη που στηρίζουν συνήθως πολιτικά, επειδή λέει «μπορεί να είναι ένας άνθρωπος που θα κάνει καλό στον τόπο, άσχετα από πού ανήκει πολιτικά ! ».
Όμως πόσο  διαφορετική δυστυχώς είναι η πραγματικότητα, το γνωρίζουμε όλοι .....
Τελικά φαίνεται ξεκάθαρα η επιδίωξη τους , με μέσο τον εκλογικό νόμο, να περνάνε στις λαϊκές συνειδήσεις, ότι ένας κατεξοχήν μηχανισμός του αστικού κράτους, όπως η Τοπική Διοίκηση, που ασκεί διαχείριση υπέρ του κεφαλαίου, που παρέχει υπηρεσίες στο λαό ανταποδοτικά, κ.λ.π., είναι έξω και πάνω από τις διαφορετικές πολιτικές που εκφράζουν διαφορετικά συμφέροντα.
Ότι δήθεν  η Τοπική Διοίκηση ασκεί διαχείριση σε όφελος όλων και των μεγαλοεπιχειρηματιών και του λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: