Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Η συγκυβέρνηση Ν.Δ.- ΠΑ.ΣΟ.Κ, ικανοποίησε την απαίτηση των ομίλων και των πολυεθνικών, για την κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας

Οι εμπορικές αλυσίδες, οι υπεραγορές, οι όμιλοι και οι πολυεθνικές, είχαν σταθερή, μόνιμη και διαχρονική επιδίωξη τόσο την κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας όσο και τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων των εμπορουπαλλήλων.
Μεθοδευμένα και συστηματικά πότε οι ίδιοι, πότε με άλλους πρόθυμους,( πχ Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας), έθεταν το ζήτημα επιδιώκοντας την νομοθετική πανελλαδική απελευθέρωση λειτουργίας των επιχειρήσεων τις Κυριακές.
Ο στόχος και η επιδίωξη ήταν και είναι φως φανάρι.
Όλοι αυτοί δεν θέλουν κομμάτι από τον τζίρο αλλά όλο τον τζίρο της αγοράς.
Η μικρή επιχείρηση, το μικρομάγαζο, πρέπει γι αυτούς να κλείσει, να εξαφανιστεί, για να μπορούν πιο ασύδοτα και εντελώς μονοπωλιακά να εκμεταλλεύονται την όποια αγοραστική δύναμη των καταναλωτών.
Την απαίτησή τους ανέλαβε να ικανοποιήσει η συγκυβέρνηση Ν.Δ.- ΠΑ.ΣΟ.Κ., η οποία και σε αυτό το θέμα δεν είχε τον παραμικρό δισταγμό, κανένα δίλλημα.
Ανάμεσα στα συμφέροντα των οικονομικών κολοσσών αφενός και την επιβίωση εκατοντάδων χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων, μικρεμπόρων και των οικογενειών τους αφετέρου, πήγε με τον γνωστό της αυταρχισμό και βοναπαρτισμό με τους πρώτους.
Την Κυριακή 3 Νοέμβρη 2013, η συγκυβέρνηση και τα ολιγοπώλια έχουν τα εγκαίνια της κατάργησης της Κυριακάτικης Αργίας.
Στη γιορτή τους θα τους στηρίξουν και τα διαπλεκόμενα μαζικά μέσα παραπληροφόρησης, που όπως πάντα με στημένα ρεπορτάζ, συστηματική προβολή του θέματος κλπ, θα δημιουργούν κλίμα και ατμόσφαιρα.
Στο γλέντι τους θα έχουν και την άμεση ή έμμεση αβάντα από τους κυβερνητικούς συνδικαλιστές Εμπορικών Συλλόγων, Ομοσπονδιών και κυρίως του Δ.Σ. της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), οι οποίοι απροκάλυπτα συνεργάστηκαν με την συγκυβέρνηση και για την κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας όπως είχαν κάνει και για την απελευθέρωση του ωραρίου, όπως και τώρα κάνουν για να έχουν όλοι αυτοί υπαλλήλους και εργαζόμενους σε συνθήκες γαλέρας.
Ας τους χαλάσουμε το πάρτυ όχι μόνο αυτήν την Κυριακή αλλά κάθε Κυριακή.
Κανένα μαγαζί ανοιχτό.
Καταγγέλλουμε και απομονώνουμε συγκυβέρνηση, μονοπώλια και όσους τους στηρίζουν.
Συγκροτούμε κοινωνική συμμαχία με τους εργαζόμενους, τα άλλα  κοινωνικά στρώματα και όλους τους επαγγελματικούς κλάδους.
Δεν τους αφήνουμε να βάλουν την ταφόπλακα στη δουλειά μας, τη ζωή μας, στο αύριο για τα παιδιά μας.   
Όποια δουλειά κι αν κάνεις εργαζόμενε, άνεργε, συνταξιούχε, νέα, νέε, στάσου στο πλευρό μας.
Αν ξεμπερδέψουν με εμάς θα φτάσουν σε σένα. Θα έχει έρθει η δική σου η σειρά.
Καμιά συναλλαγή με κανένα εμπορικό ανοιχτό την Κυριακή.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ!

(Από ανακοινωση του Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΕΣΒΔΕΝ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: