Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Βάφτισε πάλι το κρέας.... ψάρι ο Σαμαράς.

Στα εγκαίνια της λεγόμενης... «Αγοράς του Καταναλωτή» στο Ρέντη, ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς επιδόθηκε σε μια επικοινωνιακή προσπάθεια για να καταδείξει ότι με το άνοιγμα της κεντρικής λαχαναγοράς του Ρέντη και στη λιανική πώληση, από δω και στο εξής «οι πολίτες θα δουν άμεσα, μεγάλη διαφορά στα ψώνια τους».
Κατά τον πρωθυπουργό η λειτουργία λιανικών καταστημάτων στο Ρέντη σημαίνει ότι «αδύναμα κοινωνικά στρώματα αποκτούν πρόσβαση σε φθηνά προϊόντα ποιότητας και αυτό σημαίνει πραγματική κοινωνική πολιτική.». 
 Ουσιαστικά δηλαδή κάλεσε τα λαϊκά στρώματα να συμβιβαστούν με τη φτώχεια που τους επιβάλλει η κυβερνητική πολιτική και να περιμένουν σωτηρία από την «κοινωνική πολιτική» της ίδιας κυβέρνησης που έφερε και τα ληγμένα τρόφιμα στα ράφια των καταστημάτων.
Ο Αντ. Σαμαράς ισχυρίστηκε ότι «πριν από 16 μήνες, στις προγραμματικές μας δηλώσεις στη Βουλή, είχαμε αναλάβει την υποχρέωση να καταπολεμήσουμε με κάθε τρόπο την ακρίβεια. Μέσα σε αυτό το διάστημα, ανοίξαμε αγορές και επαγγέλματα, μειώσαμε γραφειοκρατικά εμπόδια που έπνιγαν τις επιχειρήσεις, θεσπίσαμε από δύο, τέσσερις εκπτωτικές περιόδους και κάναμε προαιρετικό το άνοιγμα των μικρών καταστημάτων τις Κυριακές......».
 Μια σειρά μέτρα, δηλαδή, που στην ουσία ενισχύουν τους μονοπωλιακούς ομίλους, τις τάσεις συγκέντρωσης και την ίδια στιγμή οδηγούν σε σάρωμα του λαϊκού εισοδήματος και των εργατικών δικαιωμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: