Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

"Ο Κεραμιδοτρέχαλος" της Άλκης Ζέη , στο θέατρο Πλατέoς

  «Ο ΚΕΡΑΜΙΔΟΤΡΕΧΑΛΟΣ» της Άλκης Ζέη, από το Θέατρο Παυσίλυπος, ανεβαίνει  το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 19:00, στο θέατρο Πλατέoς.
Print

Η θεατρική σκηνή Μίμηση Πράξης παρουσιάζει την μουσική παράσταση  «Ο ΚΕΡΑΜΙΔΟΤΡΕΧΑΛΟΣ» ΤΗΣ ΑΛΚΗΣ ΖΕΗ

 Η Παράσταση έχει μήνυμα οικολογικό αλλά μιλά και για τη φιλία, τη δύναμη της ψυχής και της συνεργασίας που μπορεί όλα να τα ανατρέψει.
 ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ
Ο  Μπόμπιρας είναι ένα αγόρι που ζει σε μια μεγαλούπολη και νιώθει μόνος και  παραμελημένος γιατί οι γονείς του  δεν προλαβαίνουν  με τις υποχρεώσεις στη δουλειά και το σπίτι να ασχοληθούν μαζί του και ο μεγάλος αδελφός του τον περιφρονεί. Από το παράθυρο μπάινει ξαφνικά ένα παράξενο ανθρωπάκι ο Στίκης ο Κεραμιδοτρέχαλος που μένει στις στέγες παρέα με τις γάτες και τα αστέρια.  Ο Στίκης  γίνεται σύντροφος του Μπόμπιρα  στα παιχνίδια και τις σκανταλιές και επειδή είναι ορατός μόνο από όποιον πιστεύει σε αυτόν  δημιουργούνται  ξεκαρδιστικές καταστάσεις και  παρεξηγήσεις.
Έρχεται όμως η στιγμή που ο Κεραμιδοτρέχαλος εξαφανίζεται ξαφνικά όπως ήρθε αλλά υπόσχεται πως πάντα θα είναι δίπλα στον φίλο του. Η στιγμή που θα χρειαστεί η βοήθεια του Στίκη δεν αργεί γιατί ο Δήμαρχος θέλει να ξεριζώσει το δασάκι της γειτονιάς για να το κάνει  πάρκινγκ .
Θα μπορέσουν μικροί μεγάλοι να αντισταθούν στα συμφέροντα που τους απειλούν και να σώσουν το δασάκι?
Θα νιώσει  ο Μπόμπιρας την αξία της συνεργασίας και της φιλίας?
Θα καταλάβει  τη δύναμη που κρύβει μέσα του ?
Σκηνοθεσία: Κώστας Γεράρδος
Μουσική: Νίκος Ξανθούλης (Λυρική Σκηνή)
Σκηνογραφία: Κατερίνα Παπαγεωργίου
Στίχοι: Μιχάλης Μιχαήλ

Η είσοδος στην παράσταση είναι ελεύθερη για το κοινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: