Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

O …μαρτυριάρης Θ. Πάγκαλος

Σε τηλεφωνικές υποκλοπές και παρακολουθήσεις στην Ελλάδα, επιδίδονταν η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα, όπως αποκάλυψε με δημοσίευμά του το γερμανικό περιοδικό «Spiegel», επικαλούμενο έγγραφο της αμερικανικής υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (NSA).
Στο σχετικό ρεπορτάζ του περιοδικού που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα, αναφέρεται ότι η Αθήνα είναι η πρώτη στη λίστα των 19 περιοχών της Ευρώπης που λειτουργούν οι ειδικές μονάδες συλλογής πληροφοριών (special collection service), στις οποίες εργάζονται πράκτορες όχι μόνο της NSA αλλά και της CIA. Επίσης, σύμφωνα με το δημοσίευμα, στην Αθήνα υπάρχει και εξοπλισμός παρακολουθήσεων που λειτουργεί από απόσταση δίχως να απαιτείται προσωπικό.
Το έγγραφο, που έχει στην κατοχή του το γερμανικό περιοδικό και προέρχεται από τα όσα έχει διαρρεύσει ο Εντουαρντ Σνόουντεν, αναφέρει πως οι πράκτορες που ασχολούνται με τις υποκλοπές είναι υπό το καθεστώς της διπλωματικής ασυλίας και εργάζονται σε δωμάτια των πρεσβειών που έχουν ειδική θωράκιση.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρώην υπουργός Θ. Πάγκαλος, ο οποίος έσπευσε να ....αποκαλύψει ότι η ΕΥΠ, με εντολές των ελληνικών κυβερνήσεων «παρακολουθούσε με μηχανήματα και αντέγραφε σε μαγνητοταινίες τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις από τις πρεσβείες των ΗΠΑ στην Αθήνα και την Άγκυρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: