Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Ομαδική έκθεση ογδόντα καλλιτεχνών, στην Πινακοθήκη της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών

"Τα νέα"
Έργο της Hanne Voukalis
Ομαδική έκθεση ογδόντα καλλιτεχνών – μελών του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βορείου Ελλάδος , εγκαινιάσθηκε   χθες, στην Πινακοθήκη της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών ( οδός Νικολάου  Γερμανού 1) στη Θεσσαλονίκη.
Η έκθεση που διοργανώνεται από το ΣΚΕΤΒΕ και την Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών  περιλαμβάνει έργα ζωγραφικής, χαρακτικής, γλυπτικής, καθώς και κατασκευές και εγκαταστάσεις.
Το θέμα της έκθεσης: «30 Χρόνια ΣΚΕΤΒΕ» αφορά  στα 30 χρόνια από την ίδρυση του Συλλόγου από επιφανείς καλλιτέχνες της Θεσσαλονίκης.
Στην έκθεση αναφέρεται η ιστορικός – κριτικός Τέχνης, Έλλη Κοκκίνη – Καπλάνη  τονίζοντας τα εξής:
Λεπτομέρεια από το ίδιο έργο
«Φέτος, με την ευκαιρία του εορτασμού των 30 χρόνων λειτουργίας του Συλλόγου, 80 από τα μέλη του εκθέτουν στην Πινακοθήκη της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, δίνοντας  για πολλοστή φορά  ένα ηχηρό «παρών» στην καλλιτεχνική ζωή της Θεσσαλονίκης.
Αποδεικνύεται – έτσι – για άλλη μια φορά  ότι, παρά τις δυσχερείς οικονομικές και όχι μόνο συνθήκες, η ψυχή και τα συναισθήματα των δημιουργών αυτής της μεγάλης αριθμητικά ομάδας, πιστεύουν  στο θεσμό που υπηρετούν, καθώς κι εντείνουν σθεναρά τις προσπάθειες γύρω από την τέχνη που τον καθένα χαρακτηρίζει.
Είναι άλλωστε γνωστό, πως κάθε φορά που η ανθρωπότητα κλυδωνίζεται από συμφορές, η τέχνη ως το αντίπαλο δέος μεγαλουργεί και παράγει, εμφυσώντας ζωή στην άνυδρη καθημερινότητα. Και ο Σύλλογος, όχι πάντα άκοπα, σε αυτό κατατείνει».
Η έκθεση, θα είναι ανοικτή για το κοινό μέχρι και  τις 20 Δεκεμβρίου του 2013 (ημέρες κι  ώρες λειτουργίας: Κυριακή – Παρασκευή 9 το πρωί  – 2  το μεσημέρι, ενώ το Σάββατο θα είναι κλειστή).
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: