Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Χαμηλόστροφοι.......εργαζόμενοι

Σε καταστήματα της Εurobank υπάρχουν εργαζόμενοι που απασχολούνται στο ίδιο αντικείμενο με 4 διαφορετικές συμβάσεις. Υπάρχουν εργαζόμενοι από την «Phone Telephone», μέχρι πρόσφατα υπήρχαν εργαζόμενοι από την «Adecco», υπάρχουν εργαζόμενοι της Eurobank με σύμβαση ιδιωτικού υπαλλήλου και εργαζόμενοι με σύμβαση τραπεζοϋπαλλήλου. Δηλαδή, υπάρχουν 4 διαφορετικοί μισθοί και 3 εργοδότες!
Μια ακόμα πλευρά, που προκύπτει από το συγκεκριμένο παράδειγμα: Η «Phone Telephone» είναι μια εταιρεία που κάνει «phone collect», δηλαδή ενημερώνει και προσπαθεί να εισπράξει ληξιπρόθεσμες οφειλές ή να προωθεί προϊόντα μέσω διαφήμισης. Η εταιρεία αυτή κρατάει υπαλλήλους σε δικό της κτίριο αλλά παράλληλα νοικιάζει και σε άλλες επιχειρήσεις (π.χ. Eurobank, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο κ.ο.κ.). Το καθεστώς πληρωμής είναι με την ώρα.
Όλοι οι εργαζόμενοι υπογράφουν ωρομίσθιοι και η εταιρεία στη σύμβαση για το μόνο που δεσμεύεται είναι πως το ελάχιστο που μπορεί να απασχολήσει τους εργαζόμενους, είναι 2 μέρες τη βδομάδα, από 2 ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: