Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

«Μηδενί συμφοράν ονειδίσης, κοινή γάρ ή τύχη καί τό μέλλον αόρατον».


Καθαρό μυαλό και ευψυχία χρειαζόμαστε. Το αντιλαμβανόμαστε καθώς η άνοιξη μάς τυλίγει εγκαρδιωτικά, καθώς οι πασχαλιάτικες μέρες ανοίγονται μπροστά μας ….
Η τριετής κάθοδος έχει εξαντλήσει πολλές χιλιάδες νοικοκυριά, τα έχει οδηγήσει στην απόγνωση. Πρώτη μέριμνα των ούτως ειπείν διασωθέντων πρέπει να είναι αυτοί οι συνάνθρωποι, διαρκώς, και ιδίως τούτες τις μέρες. Οι τυραννισμένοι της πτώχευσης σταυρώνονται για όλους μας ·ακουσίως μεν, αλλά η θυσία τους δεν πρέπει να μείνει χωρίς αντίκρισμα. Από κανένα σπίτι λοιπόν δεν πρέπει να λείψουν τα χρειώδη για την υποδοχή του Αναστάντος. Κι από κανένα νου δεν πρέπει να λείψει η έγνοια για τους άτυχους που βουλιάζουν παραδίπλα, βουβά, με σφιγμένα δόντια, με αξιοπρέπεια. Το οφείλουμε στους εαυτούς μας.
Σκεπτόμενοι τον άλλο, τον άτυχο, τον βασανισμένο, σκεφτόμαστε αλλιώς τον εαυτό μας, τον σκεφτόμαστε αναγεννητικά, του ανοίγουμε δρόμους. Όχι μόνο διότι αξιολογούμε καλύτερα τι έχουμε και τι πράγματι χρειαζόμαστε, αλλά και διότι αντιλαμβανόμαστε εν τω βάθει, το ισοκράτειο απόφθεγμα, ως θεμέλιο συλλογικού και έλλογου βίου: «Μηδενί συμφοράν ονειδίσης, κοινή γάρ ή τύχη καί τό μέλλον αόρατον». Η συμπόνια, η ενσυναίσθηση, η συμπάθεια, συνέχουν τους ανθρώπους ως έλλογα και ως ιστορικά όντα.
Τώρα το μέλλον είναι αόρατο όσο ποτέ, όπως πάντα· τώρα ακόμη και το αύριο είναι αόρατο και εκφοβιστικό. Συνειδητοποιώντας ότι η τύχη είναι κοινή, συνειδητοποιούμε ταυτοχρόνως ότι και η συμφορά είναι κοινή, με τυχαίο τρόπο διασπείρεται και πλήττει. Κατά τον ίδιο τρόπο, κοινά είναι η διάνοια και η ψυχική ενέργεια, ο λογισμός και η δράση, τα απολύτως αναγκαία για να αναστείλουμε την κάθοδο και να διαμορφώσουμε τους όρους της ανόδου. Οταν όλοι βουλιάζουν γύρω σου, πώς να σωθείς μόνος; Μόνον από κοινού και μόνο για όλους, επιπλέοντες και βουλιαγμένους, θα έρθει Ανάσταση.
Πηγή: ΒΛΕΜΜΑ

Κυριακή 28 Απριλίου 2013

διέκοψαν τον έλεγχο της κατεύθυνσης των ψαλιδιών των σιδηροδρομικών γραμμών, αλλά οι αστυνομικοί .....διέκοψαν την δράση τους


Αστυνομικοί του Τμήματος Αλεξάνδρειας Ημαθίας συνέλαβαν χθες το απόγευμα δύο άτομα 24 και 32 ετών στο Πλατύ, μετά από αστυνομική έρευνα στο Ι.Χ. στο οποίο επέβαιναν όπου βρέθηκαν 137 μετρα  καλώδια διαφόρων διαστάσεων και ένας κόφτης μετάλλων.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο δράστες μαζί με 25χρονο συνεργό τους το μεσημέρι της Παρασκευής αφαίρεσαν τα καλώδια από τη σιδηροδρομική γραμμή Πλατύ – Λιανοβέργι,  διαταράσσοντας την ασφάλεια των αμαξοστοιχιών, καθώς διακόπηκε ο έλεγχος της κατεύθυνσης των ψαλιδιών των σιδηροδρομικών γραμμών.
Ο 25χρονος μετέβη αργότερα την ίδια μέρα αυτοβούλως στο ίδιο αστυνομικό τμήμα και συνελήφθη.
Το όχημα των δραστών κατασχέθηκε όπως και τα καλώδια, παραδόθηκαν σε υπεύθυνο του ΟΣΕ ,ενώ η αξία τους υπολογίζεται σε 10.000 ευρώ.
Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Αλεξάνδρειας Ημαθίας. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Βέροιας.
Πηγή : ενικός

Αναβίωσε το έθιμο της Ρουμπάνας στα Τρίκαλα.


Mε σύμμαχο τον πολύ καλό καιρό, αναβίωσε και φέτος το έθιμο της Ρουμπάνας από τον Λαογραφικό και Πολιτιστικό Σύλλογο ''ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ'' Τρικάλων.
Το Σάββατο του Λαζάρου παρέες νεαρών κοριτσιών και ενήλικων γυναικών, πέρασαν από σπίτια και καταστήματα του χωριού, χορεύοντας και τραγουδώντας τα τραγούδια της Ρουμπάνας. Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στην κεντρική πλατεία, μπροστά στο Ηρώο, όπου ακολούθησε χορός απ' όλους τους παρευρισκόμενους,......
Η συνέχεια στο b log ΤΡΙΚΑΛΑ ΗΜΑΘΙΑΣ, απο όπου προέρχεται και η είδηση .

Σάββατο 27 Απριλίου 2013

φτηνά απορρυπαντικά στην Αλεξάνδρεια


Έπειτα από την άρνηση της περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας για χρησιμοποίηση του χώρου της Λαϊκής Αγοράς στην διανομή απορρυπαντικών χωρίς μεσάζοντες η ΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ανακοινώνει πως αυτή θα γίνει κανονικά στο πρατήριο υγρών καύσιμων ΧΥΤΑΣ στον δρόμο προς ΝΗΣΕΛΙ και ώρα 10π.μ – 13 μμ.
Οι παραγγελίες συνεχίζονται , μπορείτε να παραγγειλεται ηλεκτρονικά  από την σελίδα της ομάδας φτηνά απορρυπαντικά ΑΡΙΣΤΗΣ ποιότητας που κατασκευάζονται από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ εταιρία  ΕΨΙΛΟΝ στην Πιερία.

Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Εκεί που μας χρωστούσαν οι Γερμανοί, μας παίρνουν και το βόδι.....


1. 7,160 δισ. δολάρια που μας επιδίκασε η Διεθνής Διάσκεψη Ειρήνης των Παρισίων (1946) για τις καταστροφές που προξένησαν τα γερμανικά στρατεύματα στην οικονομική υποδομή της χώρας μας.
2. 3,5 δισ. δολάρια από το δάνειο που οι κατοχικές δυνάμεις υποχρέωσαν τη χώρα μας να τους παράσχει, πέραν των εξόδων συντήρησης των κατοχικών στρατευμάτων.
Επιπλέον, οφείλουν στην Ελλάδα:
α) Την επιστροφή των αρχαιολογικών θησαυρών που αφαίρεσαν τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής από τα μουσεία μας και τους αρχαιολογικούς χώρους, καθώς και β) τις αποζημιώσεις προς τα θύματα των θηριωδιών των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής εις βάρος των κατοίκων 100 περίπου ολοκαυτωμάτων (πόλεων και χωριών), αλλά και γενικότερα σε βάρος του άμαχου πληθυσμού. Με διάφορους χειρισμούς, η Γερμανία έχει κατορθώσει να αναβάλει την εκπλήρωση αυτών των υποχρεώσεών της μέχρι τη σύναψη οριστικής συνθήκης ειρήνης (2+4) στη Μόσχα το 1990. Από τότε όμως πέρασαν δύο δεκαετίες και η μεν Γερμανία δεν εννοεί να εξοφλήσει το χρέος της, οι δε ελληνικές κυβερνήσεις δεν τολμούν να αξιώσουν την εξόφλησή τους».
Οι οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα, όσον αφορά τις καταστροφές στην οικονομική υποδομή της χώρας και το κατοχικό δάνειο, έχουν υπολογιστεί με αγοραστική αξία δολαρίου του 1938. Πράγμα που σημαίνει ότι το ύψος των οφειλών ξεπερνά σε σημερινές τιμές τα 162 δισ. ευρώ, χωρίς τους τόκους.
(Ανακοίνωση «Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα», 26.11.2010).
 Τι έκανε επί δεκαετίες το ελληνικό κράτος των «Πλαστήρων», των «Παπάγων», των «Μητσοτάκηδων», των «Καραμανλήδων» και των «Παπανδρέου»;
 Τίποτα!
Τι κάνει τώρα η γερμανική πλουτοκρατία ;
Παίρνει όλη την Ελλάδα, χωρίς πόλεμο, χωρίς απώλειες, χωρίς κανένα ρίσκο.....   Κοψοχρονιά.....

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Οι υμνωδοί της χούντας, κρύβουν επιμελώς τη σήψη και διαφθορά της


«Μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων νοσταλγεί την επταετία 1967-1974» επιχαίρουν τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής σε ανάρτηση στην ιστοσελίδα τους. Αναπαράγουν δημοσκόπηση που η γνωστή «Ελευθεροτυπία» επέλεξε να προβάλλει ανήμερα της μαύρης επετείου κήρυξης της χούντας, όπου το 30% των ερωτηθέντων φέρεται να θεωρεί πως «στη δικτατορία ήταν καλύτερα τα πράγματα από ό,τι σήμερα». Στοιχείο που (ανεξάρτητα από την αξιοπιστία του) διαμορφώνει αντικειμενικά συνείδηση τέτοια που «εξωραΐζει» το προφίλ της δικτατορίας. Παίρνοντας τη σκυτάλη οι νεοναζί γράφουν μεταξύ άλλων: «Ας είναι αυτή μια πρώτη απάντηση του ελληνικού λαού στις ανακοινώσεις όλων των κομμάτων (του... «συνταγματικού τόξου», εννοείται) και υπευθύνων της δυστυχίας μας για τη "μαύρη" επέτειο της 21ης Απριλίου. Μαύρο είναι το μέλλον τους!».
Οι υμνωδοί της χούντας, κρύβουν τη σήψη και διαφθορά της, που άνοιξε το δρόμο για την τραγωδία του κυπριακού λαού, που τσάκιζε εργατικά δικαιώματα, επέβαλε εργασιακά κάτεργα, φυλάκιζε, εξόριζε, βασάνιζε, δολοφονούσε αγωνιστές. Έκανε ό,τι ακριβώς συνέφερε τους μεγαλοκαρχαρίες της εποχής. Αυτούς που και σήμερα υπηρετεί η Χρυσή Αυγή με κάθε τρόπο, της οποίας η λατρεία για τη δικτατορία και το ναζισμό επιβεβαιώνει ότι είναι ακραία φωνή του κεφαλαίου, ακραία φωνή του συστήματος και της πλουτοκρατίας, όπως άλλωστε ήταν και οι πολιτικοί της πρόγονοι της χούντας, αλλά και οι παλιότεροι ταγματασφαλίτες, οι συνεργάτες των Γερμανών και στη συνέχεια των Εγγλέζων και Αμερικάνων. Γι' αυτό ζητούν νέες φοροαπαλλαγές και κρατικές επιδοτήσεις για τα μονοπώλια, ενώ στοχοποιούν και επιτίθενται σε πρωτοπόρους εργάτες, αγρότες, νεολαίους που αντιδρούν στον εργασιακό μεσαίωνα κυβέρνησης, τρόικας, ΕΕ.
 Πηγή:ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Ορατός ο κίνδυνος ακόμα και να κλείσουν τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) όλης της χώρας .


Το προσωπικό του  Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Κορυφής (Κ.Δ.Α.Π) του
Δήμου Αλεξάνδρειας με δελτίο τύπου που διένειμε, εκφράζει την  αμφιβολία για την συνέχιση των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π) την χρονιά 2013-2014, αλλά και την  αγωνία χιλιάδων οικογενειών εργαζομένων ωφελουμένων .
 
η φωτογραφία είναι από παλαιότερη κινητοποίηση
   Όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου του προσωπικού του  Κ.Δ.Α.Π Κορυφής:
Μεγάλο  κίνδυνο  ακόμα και να κλείσουν αντιμετωπίζουν τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) όλης της χώρας που λειτουργούν στους δήμους, οδηγώντας σε απόγνωση χιλιάδες εργαζόμενους γονείς, που βρίσκουν καταφύγιο για τα παιδιά τους.
  Η μεγάλη καθυστέρηση  εξασφάλισης χρηματοδότησης για την νέα χρονιά (2013-2014), μπορεί να σημαίνει ακόμα και το κλείσιμο των Κ.Δ.Α.Π
  Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών είναι οι μόνες σύγχρονες κοινωνικές δομές οι οποίες λειτουργούν από το 2002 και έκτοτε προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες στη εξωσχολική απασχόληση των παιδιών ηλικίας 5- 12 ετών και στην δημιουργική απασχόληση του ελεύθερου χρόνου τους τις απογευματινές ώρες για 12 μήνες το χρόνο εντελώς δωρεάν.
Συγκεκριμένα στο Δήμο Αλεξάνδρειας λειτουργούν δύο Κ.Δ.Α.Π, ένα στην Κορυφή και ένα στην Αλεξάνδρεια, όπου εδώ και πολλά χρόνια εξασφαλίζουν δημιουργική απασχόληση στα παιδιά μέσα από ένα μεγάλο φάσμα δραστηριοτήτων όπως:
·  Χειροτεχνίες και Κατασκευές:
·  Εργαστήριο Ηλεκτρονικών Υπολογιστών
·  Φυσική Αγωγή
·  Ζωγραφική
·  Παραδοσιακοί και μοντέρνοι Χοροί
·  Εκδηλώσεις:
·  Εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές εκδρομές
Παράλληλα δύνεται η δυνατότατα  σε εργαζόμενους γονείς να αφιερώσουν απερίσπαστοι το χρόνο τους για να ανταποκριθούν σε άλλες οικογενειακές υποχρεώσεις και δραστηριότητές τους.
Με μεγάλη μας λύπη και απογοήτευση, έχουμε γίνει μάρτυρες της προσπάθειας που συντελείτε τον τελευταίο χρόνο για την υποβάθμιση του ρόλου και της σημασίας που έχει η λειτουργία των Κ.Δ.Α.Π με συνέπεια να κινδυνεύουν να κλείσουν.
Οι εργαζόμενοι των  Κ.Δ.Α.Π του Δήμου Αλεξάνδρειας , έχοντας στον πλευρό μας και τους γονείς που ευεργετούνται από αυτό το πρόγραμμα ζητάμε την πίεση των τοπικών Βουλευτών και αρχών του Δήμου, εως ότου επιτύχουμε μια επίσημη δέσμευση του υπουργού, αλλά και απτές ενέργειες για την εξασφάλιση της συνέχισης της λειτουργίας των Κ.Δ.Α.Π από πλευράς του Υπουργείου Εργασίας.

Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Νύχτα βγήκαν στο «σεργιάνι», οι νοσταλγοί της χούντας.

Ο βουλευτής Παππάς,,της Χρυσής Αυγής,  σηκώνει το λάβαρο της Χούντας των Συνταγματαρχών σε Ξενοδοχείο στην Χερσόνησο Ηρακλείου Κρήτης
http://xiotikisfigga.blogspot.gr/2012/11/blog-post_4776.html

Ξημερώματα της 21ης/ Απρίλη /2013, άγνωστοι γέμισαν την πόλη της Αλεξάνδρειας με φειγκ-βολάν που έφεραν στην μια πλευρά την φωτογραφία του επίορκου αρχιπραξικοπηματία Παπαδόπουλου και στην άλλη το θλιβερό πουλί της χούντας.
  Οι κάτοικοι όμως της περιοχής τους έδωσαν ηχηρή απάντηση με τη συμμετοχή τους στην αντιφασιστική εκδήλωση-συναυλία, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το βράδυ, απο την  ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ,  μπροστά στο πνευματικό κέντρο της πόλης.

46 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ 21ης ΑΠΡΙΛΗ


Το πρωί της 21ης Απρίλη 1967 οι κάτοικοι της Αθήνας αντίκρισαν ένα σκηνικό πραγματικού τρόμου. Τανκς, στρατιωτικά οχήματα και περιπολίες στρατιωτικών στους δρόμους . Το ραδιόφωνο από πολύ νωρίς μετέδιδε στρατιωτικά εμβατήρια και συνθήματα, ενώ από τις 6.30 π.μ. ενημέρωνε, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ότι «….λόγω της εκρύθμου καταστάσεως από του μεσονυκτίου ο στρατός ανέλαβε τη διακυβέρνησιν της χώρας».
Λίγο αργότερα, θα ανακοινωθεί και Βασιλικό Διάταγμα, με το οποίο αναστέλλονταν τα άρθρα 5, 6, 8, 10, 11, 12, 14, 18, 20, 95 και 97 του Συντάγματος περί ατομικών δικαιωμάτων, ελευθεριών κλπ. Τέλος, μεταδόθηκαν ανακοινώσεις για απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και πολιτών στους δρόμους της Αθήνας, ανάληψης χρημάτων από τις τράπεζες, για διακοπή των μαθημάτων στα σχολεία, κ.ο.κ. Δεν υπήρχε η παραμικρή αμφιβολία πως ολόκληρη η Ελλάδα είχε μπει στο ...γύψο.
Οι πραξικοπηματίες είχαν κινηθεί βάσει σχεδίου από τις 2 π.μ. της 21ης Απρίλη. Γρήγορα κατέλαβαν το Πεντάγωνο, τα βασικά υπουργεία και υπηρεσίες, τις τηλεπικοινωνίες και τους ραδιοσταθμούς. Επίσης συνέλαβαν το νόμιμο πρωθυπουργό Π. Κανελλόπουλο, υπουργούς, πολιτικούς ηγέτες, απλούς πολίτες και, κυρίως, κομμουνιστές και αριστερούς. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, μέχρι τις 30 Απρίλη είχαν συλληφθεί 8.270 άνδρες και γυναίκες, από τους οποίους οι 6.118 εκτοπίστηκαν στη Γυάρο. Σύμφωνα, όμως, με τους υπολογισμούς των πολιτικών κομμάτων και των ξένων δημοσιογράφων, οι συλλήψεις έφτασαν τις 10.000 με 12.000.
Το πραξικόπημα της 21ης Απρίλη διευθύνθηκε από μια ηγετική ομάδα 15 στρατιωτικών - κατά βάση συνταγματαρχών και αντισυνταγματαρχών - στην κορυφή της οποίας βρίσκονταν ο συνταγματάρχης Γ. Παπαδόπουλος (ο δικτάτωρ), ο συνταγματάρχης Ν. Μακαρέζος και ο ταξίαρχος Στ. Παττακός. Ενα βασικό χαρακτηριστικό των οργανωτών του πραξικοπήματος ήταν πως όλοι τους ανήκαν ή είχαν στενές σχέσεις με την Κρατική Υπηρεσία Πληροφοριών, την περιβόητη ΚΥΠ, η οποία επίσης ήταν συνδεδεμένη με τη αμερικανική CIA. Οι πραξικοπηματίες κατάφεραν να επιβληθούν εύκολα και να κρατήσουν τη διεύθυνση των πραγμάτων της χώρας για 7 ολόκληρα χρόνια.
  Αναμφισβήτητο «επίτευγμα» των «εθνικοφρόνων»επίορκων αξιωματικών της χούντας, και ίσως η καθοριστική αφορμή για την πτώση τους, η προδοτική παράδοση της μισής Κύπρου στους Τούρκους .

Το αρχικό «ποντάρισμα» στην ΔΗΜΑΡ, δεν ….«τράβαγε» φαίνεται


Σε συνέντευξή του στον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη» ο νέος γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, επισημαίνει ότι : «ο σοσιαλισμός είναι ο μόνος ρεαλιστικός δρόμος για την κατάργηση της εκμετάλλευσης, για να περάσει στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας η αντιδραστική τάξη που βρίσκεται στην εξουσία και ασκεί τη σύγχρονη αστική δικτατορία των μονοπωλίων» ενώ απαρίθμησε σειρά βασικών σύγχρονων λαϊκών αναγκών που θα λυθούν στον σοσιαλισμό, μην παραλείποντας «φυσικά την αποδέσμευση από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και συμμαχίες της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, του ΔΝΤ, που σφίγγουν σαν θηλιά το λαιμό της εργατικής τάξης και των άλλων φτωχών και καταπιεσμένων».Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ έκανε λόγο και για μεθοδική προετοιμασία αναμόρφωσης του πολιτικού συστήματος ,με αρχικό «ποντάρισμα» στην ΔΗΜΑΡ, «αλλά δεν «τράβαγε» φαίνεται» και στράφηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το δίπολο ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ που προσπαθούν να δημιουργήσουν, τους βολεύει».
 Περισσότερα στον αυριανό «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη»

Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

συναυλία αγάπης διοργανώνει η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αλεξάνδρειας


  Την Κυριακή, 21 Απριλίου, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αλεξάνδρειας και η Ομάδα εθελοντών του Δήμου, οργανώνει ανοιχτή συναυλία αγάπης στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Αλεξάνδρειας, από τις 12 το πρωί έως στις 6 το απόγευμα.
   Σκοπός της συναυλίας είναι η συλλογή τροφίμων από τους πολίτες του Δήμου Αλεξάνδρειας με σκοπό την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου. 

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Η κάθε φράουλα πάνω στο ελληνικό τραπέζι μας θα έχει πλέον και μια σταγόνα από αληθινό αίμα


Ο κατήφορος της βάρβαρης ελληνικής πραγματικότητας, με τα βασανιστήρια, τους εγκλεισμούς, τα μαστιγώματα και πάνω απ' όλα την ατιμωρησία και την απραξία των αρχών μπροστά στο ρατσιστικό μίσος, όπλισε ξανά τα χέρια των δολοφόνων της Μανωλάδας. Από δω και πέρα η κάθε φράουλα πάνω στο ελληνικό τραπέζι μας θα έχει μια σταγόνα από αληθινό αίμα. Εδώ θα μας οδηγούσαν με μαθηματική ακρίβεια οι πρακτικές τιμωρίας του φτωχού μετανάστη, οι επιχειρήσεις-«σκούπα», τα απάνθρωπα κρατητήρια και τα ατιμώρητα εγκλήματα των ταγμάτων εφόδου. Αν σε κάποια ευρωπαϊκή ή μη χώρα, 30 μετανάστες Έλληνες είχαν πυροβοληθεί εν ψυχρώ από αδίστακτους επιχειρηματίες δολοφόνους, σήμερα η Ελλάδα θα είχε ξεσηκωθεί, ζητώντας δικαιοσύνη και τιμωρία.
Πόση αξία έχουν όμως τα κορμιά των Μπανγκλαντεσιανών και των Πακιστανών μεταναστών, ώστε να αποδοθεί και στη δική μας χώρα δικαιοσύνη;
 Κύριε Δένδια, καληνύχτα σας! 

Δυσάρεστη έκπληξη για τους κατοίκους της πόλης της Αλεξάνδρειας. Φυτεύονται στα πλαίσια του έργου της ανάπλασης , δέντρα .....ακακίας.


έγγραφο του Δημάρχου, προς την Δ/νση Τεχνικών Έργων Περ/κής Ενότητας Ημαθίας


Προς μεγάλη έκπληξη τόσο της Δημοτικής Αρχής, όσο και του συνόλου των κατοίκων της πόλης της Αλεξάνδρειας και όχι μόνο διεπιστώθη , ότι τα δέντρα που προβλέπονταν να φυτευθούν στα πλαίσια του έργου της ανάπλασης , ήταν δέντρα ακακίας και μάλιστα ξεκίνησε και η φύτευση τους σε ορισμένα σημεία.
Δεν γνωρίζουμε, ποιανού ιδέα και επιλογή ήταν, αλλά θεωρούμε αδιανόητη μια τέτοια επιλογή και την οποίαν με κανένα τρόπο δεν θα την επιτρέψουμε.

ανήμερα της αποφράδας επέτειου της χουντικής επέλασης


Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Ακάκιε....


Στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, οι Τέκτονες  της Αιγύπτου εξέδωσαν  έντυπο με την ονομασία  «ΑΚΑΚΙΑ» (1935-36) και με ονομασία  «ΝΕΑ  ΑΚΑΚΙΑ» (1937-38) και η έκδοση συνεχίστηκε το (1946-1948) στο Κάιρο.
Στην Αλεξάνδρεια της Ελλάδας ο εργολάβος του έργου της ανάπλασης της πόλης, φύτευσε στους δρόμους της πόλης, παραμονές της 21ης/Απρίλη/ ....ΑΚΑΚΙΕΣ!!!
Συμπτώσεις απλώς....

Συγκέντρωση του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Αλεξάνδρειας

Το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Αλεξάνδρειας διοργανώνει συγκέντρωση όλων των Συλλόγων (Πολιτιστικών, Αθλητικών, Γονέων και Κηδεμόνων όλων των σχολείων) την Πέμπτη 18 Απριλίου και ώρα 11:00 το πρωί στο Δημαρχείο, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
            Σκοπός της συνάντησης είναι η ενημέρωση σχετικά με τις δράσεις του Τμήματος και κυρίως με τις εθελοντικές δράσεις όπως το Κοινωνικό Παντοπωλείο, η Αιμοδοσία κ.λ.π.
            Επίσης σκοπός της συνάντησης αυτής είναι να αναπτυχθεί και να καλλιεργηθεί πνεύμα συνεργασίας μεταξύ όλων των συλλόγων.
            Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να έρθουν σε επαφή με το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Αλεξάνδρειας στο τηλέφωνο: 2333053045 (κα Ραφαηλίδου)

Τα κουνούπια έκαναν ήδη την εμφάνισή τους σε πολλές περιοχές του Δήμου Αλεξάνδρειας


Από το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Αλεξάνδρειας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
        
  Λόγω της αυξημένης υγρασίας και των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν, τα κουνούπια έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους σε πολλές περιοχές του Δήμου μας. Με στόχο την έγκαιρη και ολοκληρωμένη καταπολέμησή τους ενόψει της νέας θερινής περιόδου, υπενθυμίζουμε τα μέτρα τα οποία πρέπει από όλους τους δημότες να εφαρμοστούν:

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ


Συνεδριάζει την Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013 κι ώρα 15:00 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλεξάνδρειας στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημαρχείου (Εθν. Αντίστασης 42) με τα παρακάτω δεκαεννέα (19) θέματα ημερησίας διάταξης:

Τρίτη 16 Απριλίου 2013

.....kana duo xazoi kai alvanoi kai pakistanoi ....


Στην είδηση ενός τοπικού blog “Αντιφασιστική συναυλία στην Αλεξάνδρεια”, το σχόλιο ήταν:

 zoro 15-04-2013 22:50
kai poioi tha einai nwmizeis kana duo xazoi kai alvanoi kai pakistanoi hahahahahhahah .
 Ηλίου φαεινότερο ότι  ήδη πιάσαμε πάτο σαν κοινωνία.
 Πως  άραγε να νοιώθει κάποιος , όταν συμμετέχει στο Αντιφασιστικό γίγνεσθαι, και ίσως είναι ο ένας από τους ...δυο χαζούς της ιστορίας ;
Για την.... ιστορία, η είδηση ήταν η εξής :
Αντιφασιστική συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Απριλίου στις 19:30, μπροστά στο Πνευματικό Κέντρο Αλεξάνδρειας. Η συναυλία διοργανώνεται από την Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Αλεξάνδρειας. Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση:

Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

καταγγέλλουν στον Ελληνικό λαό, την μεγαλύτερη λεηλασία της φύσης

Μετά τα ορυχεία χρυσού στις Σκουριές, σειρά έχει «χρυσό οικόπεδο» στην Κερκίνη! 
Το τρίτο μέτωπο της «Eldorado Gold» βρίσκεται στη λίμνη του  Κιλκίς

Χθες  14/4/2004 στην  Νάουσα, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση για την επιχειρούμενη λεηλασία της φύσης και την κλοπή του ορυκτού πλούτου της Β.Α. Χαλκιδικής, όπου οι ενεργοί πολίτες της Νάουσας και γενικότερα της Ημαθίας, δήλωσαν αλληλέγγυοι στο αξιοπρεπή αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής και ομόφωνα ενέκριναν το παρακάτω ψήφισμα.:
«Οι ενεργοί πολίτες της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας Νάουσας, καταγγέλλουν στον Ελληνικό λαό, την μεγαλύτερη λεηλασία της φύσης, καθώς και την μεγαλύτερη ληστεία στη νεότερη ιστορία της χώρας, που αφορά στον φυσικό πλούτο του τόπου, στην κλοπή του Ελληνικού χρυσού. 

Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Νέος γενικός γραμματέας του ΚΚΕ ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Νέος γενικός γραμματέας του ΚΚΕ εκλέχθηκε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του 19ου Συνεδρίου του κόμματος και την εκλογή της νέας Κεντρικής Επιτροπής.
O Δημήτρης  Κουτσούμπας έχει διατελέσει διευθυντής του Ριζοσπάστη και επικεφαλής του τομέα Διεθνών Σχέσεων του κόμματος και της Γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής. Μέλος του Πολιτικού Γραφείου πρωτοποθετήθηκε το 1991. Συμμετείχε ως υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές του 2000 και του 2007, στο νομό Βοιωτίας, χωρίς όμως να εκλεγεί.
Στη λιτή ανακοίνωση του ΚΚΕ που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά τα μεσάνυχτα αναφέρεται:«Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ με την εκλογή νέας Κεντρικής Επιτροπής, η οποία στην πρώτη της συνεδρίαση εξέλεξε Γενικό Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ τον Δημήτρη Κουτσούμπα».
Η Αλέκα Παπαρήγα συμπλήρωσε 22 χρόνια στο τιμόνι του κόμματος υπερβαίνοντας προ πολλού την μακρά θητεία του Χαρίλαου Φλωράκη (διετέλεσε γενικός γραμματέας επί 17 συνεχόμενα χρόνια) και πλησιάζοντας τον χρόνο-ρεκόρ του Νίκου Ζαχαριάδη (ήταν γραμματέας επί 25 χρόνια παρότι από το 1936 έως το 1945 ήταν φυλακισμένος χωρίς όμως να αντικατασταθεί).
Πηγή:ΠΟΝΤΙΚΙ

Βγήκαν για μια ακόμα φορά οι Βρετανοί στους δρόμους του Λονδίνου, για να “γιορτάσουν” το θάνατο της Μάργκαρετ Θάτσερ!


Στους δρόμους του Λονδίνου βγήκαν για μια ακόμα φορά αρκετοί Βρετανοί προκειμένου να “γιορτάσουν” το θάνατο της Μάργκαρετ Θάτσερ. Εκατοντάδες πολίτες, που θυμούνται με οργή τα χρόνια της “Σιδηράς Κυρίας” στη Νταούνινγκ Στριτ, αψήφισαν τη βροχή και κατέκλυσαν το βράδυ του Σαββάτου την πλατεία Τραφάλγκαρ με τυμπανοκρουσίες και άφθονο αλκοόλ.
Το “παρών” έδωσαν πρώην ανθρακωρύχοι που συμμετείχαν στην πολύμηνη απεργία ενάντια στην κυβέρνηση της Θάτσερ τη δεκαετία του '80, ενώνοντας τη φωνή τους με το κίνημα των αριστερών ακτιβιστών και φοιτητών. Από το χθεσινό πάρτι δεν έλειψαν και μικροεπεισόδια.
. “Ήρθα σήμερα, δεν θα έλεγα για να γιορτάσω, αλλά για να διαμαρτυρηθώ για τα εκατομμύρια από το δημόσιο χρήμα που δαπανώνται για την κηδεία, όταν υπάρχουν περικοπές (του προϋπολογισμού) που επηρεάζουν ασθενείς ή άτομα με ειδικές ανάγκες”, ανέφερε η Σίγκριντ Χόλμγουντ, μια σκωτσέζα καλλιτέχνης.
“Ζούμε σε μια δημοκρατία όπου οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να διαμαρτυρηθούν, να διασκεδάσουν και να κάνουν ό, τι θέλουν”, είπε στο βρετανικό ραδιόφωνο LBC ο δήμαρχος του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον. “Αυτό που δεν μπορούν να κάνουν, νομίζω, είναι να χρησιμοποιήσουν το θάνατο ενός ηλικιωμένου ατόμου, για να ξεκινήσουν μια εξέγερση” πρόσθεσε.
Πηγή: enet.gr

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Στο εδώλιο ο Δήμαρχος για μόλυνση πηγών.


Εξηγήσεις στη δικαιοσύνη για την υπόθεση μολυσμένων πηγών στο δήμο του καλείται να δώσει ο δήμαρχος Αποκορώνου Γρηγόρης Μαρκάκης, μετά την αυτεπάγγελτη παρέμβαση της εισαγγελέως πρωτοδικών Χανίων.
Η εισαγγελία κατηγορεί τον κ. Μαρκάκη ως υπαίτιο της μόλυνσης πηγών από αμέλεια, η οποία προκάλεσε προβλήματα στην υγεία των κατοίκων.
«O δήμαρχος Αποκόρωνα, από αμέλεια, παρέλειπε να φροντίσει ως όφειλε λόγω της ιδιότητάς του, την αποτελεσματική προστασία των πηγών υδροληψίας, των υδραγωγείων και του δικτύου διανομής του πόσιμου ύδατος και κυρίως παρέλειπε να φροντίσει για την τακτική απολύμανση του πόσιμου ύδατος των υδρεύσεων», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κατηγορητήριο.
«Από τις παραπάνω παραλείψεις του, επήλθε μόλυνση του διοχετευόμενου ύδατος στις κατοικίες του δήμου Αποκόρωνα».
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αποκορώνου τονίζει ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα με την δημόσια υγεία επισημαίνει ότι έχουν γίνει πολλές παρεμβάσεις προς την κατεύθυνση βελτίωσης της κατάστασης ενώ η χλωρίωση των πηγών γίνεται κανονικά.
Πηγη:ενικος

Η «Μελισσάνθη» στο «22ο Διεθνές Gala χορωδιών της Βουλγαρίας,


Η  Νεανική χορωδία «Μελισσάνθη» του Δήμου Αλεξάνδρειας, εκπροσώπησε τη χώρα μας στο «22ο Διεθνές Gala χορωδιών “Dobri Voinikov” στις  πόλεις Shumen, Madara και  Novi Pazar της Βουλγαρίας, 4-7 Απριλίου 2013, όπου και παρουσίασε ένα ποικίλο και ενδιαφέρον πρόγραμμα. Το φεστιβάλ ήταν αφιερωμένο στα 50 χρόνια της τοπικής χορωδίας “Bodra Pessen”, στον Βούλγαρο ποιητή Dobri Voinikov και στους Αγίους Κύριλλο και Μεθόδιο. Στο Gala συμμετείχαν χορωδίες  από τη Νορβηγία, τη Σλοβακία, την Ελλάδα και τη Βουλγαρία.
Η «Μελισσάνθη» παρουσίασε έργα Tshaikowski, Barratier - Coulais, Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Δ. Σαββόπουλου, Μ. Κανά, Β. Μακρίδη, Β. Τσιτσάνη.  Διηύθυνε η κα Ελένη Θεοδωρίδου, στο πιάνο συνόδεψε ο Κώστας Παντελίδης και στο μπουζούκι ο Κυριάκος Σαββόπουλος.

Συγκέντρωση συσκευασμένων ειδών τροφίμων από την "Ομάδα Αλληλεγγύης και Δράσης Βέροιας"



Η "Ομάδα Αλληλεγγύης και Δράσης Βέροιας" οργανώνει πρόγραμμα συγκέντρωσης συσκευασμένων ειδών τροφίμων από Δευτέρα 15 Απριλίου μέχρι τη Μεγάλη Τρίτη 30 Απριλίου, τα οποία θα διατεθούν σε εθελοντική οργάνωση της πόλης ανάλογα με τις ανάγκες που θα διαπιστωθούν.
Όποιος επιθυμεί μια μικρή προσφορά για τον ολοένα και αυξανόμενο αριθμό συμπολιτών μας, που οδηγούνται στην απόγνωση από την αγωνία της καθημερινής επιβίωσης εξαιτίας της εφαρμοζόμενης πολιτικής της εξαθλίωσης, ενημερώνουμε ότι μέλη της ομάδας γι' αυτό το σκοπό θα βρίσκονται στο χώρο συγκέντρωσής μας στην ΕΛΗΑ (είσοδος από το "24") με το εξής πρόγραμμα: 18.30-19.30 τις μέρες ΔΕΥΤΈΡΑ 15, 22 ΚΑΙ 29 και ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΚΑΙ 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ.
Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο της ομάδας: 6984095996

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Παρατείνεται η "Βοήθεια στο σπίτι"


Παρατείνεται για έξι μήνες και συγκεκριμένα έως τις 30-09-2013 η λειτουργία του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».
Η ρύθμιση, περιλαμβάνεται σε τροπολογία που ψηφίστηκε στο Σχέδιο Νόμου «Κύρωση της από 31.12.2012 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου "Ρυθμίσεις κατεπειγόντων θεμάτων αρμοδιότητας των υπουργείων Εσωτερικών, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης και του υπουργού Επικρατείας" και άλλες διατάξεις».
Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, η παράταση κρίθηκε σκόπιμη προκειμένου να προετοιμαστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το διάδοχο πρόγραμμα «Κατ' οίκον φροντίδα» χωρίς οι 80.000 ωφελούμενοι του προγράμματος να στερηθούν τις υπηρεσίες του.
Στο πρόγραμμα απασχολούνται περισσότεροι από 3.500 εργαζόμενοι.
Πηγή : ενικός.gr

Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Η Θάτσερ μπορεί να πέθανε, αλλά ο θατσερισμός ζει και βασιλεύει.


"καυγάς δυο φαλακρών για μια χτένα", ήταν η αργεντινοβρεττανική κόντρα.
 Χόρχε Λουίς Μπόρχες

Απο τον απεργιακό αγώνα των Ελλήνων χαλυβουβουργών,
 που αντιμετώπισε την εισβολή των ΜΑΤ
........ Καταγράφοντας τους εργάτες ως "εσωτερικό εχθρό, λίαν επικίνδυνο", η Θάτσερ εξαπέλυσε όση κρατική βία διέθετε κατά των απεργών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα απετέλεσαν οι 8.000 οπλισμένοι αστυνομικοί, οι οποίοι εφόρμησαν σε εργάτες που διαδήλωναν έξω από ένα εργοστάσιο, αφήνοντας πίσω τους 700 τραυματίες.
Για να πατάξει τους εργάτες, το κράτος προσέλαβε 3.000 έκτακτους αστυνομικούς και προώθησε πράκτορές του στα συμβούλια των συνδικάτων. Ο υπουργός οικονομικών Νάιτζελ Λώσον ισχυρίστηκε αργότερα ότι η απειλή από τις εργατικές διεκδικήσεις ήταν ίδια με την απειλή του Χίτλερ και έπρεπε να αντιμετωπιστεί ανάλογα! Τελικά, μετά από αγώνα που κράτησε σχεδόν ενάμιση χρόνο, η Θάτσερ λύγισε την αντίσταση των εξουθενωμένων ανθρακωρύχων. Το μήνυμα της εξουσίας προς τα συνδικάτα ήταν σαφές: αφού νικήσαμε το πιο ισχυρό σωματείο της χώρας, δεν έχετε καμία ελπίδα.
Με την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα σε κατάσταση σοκ πια, η Θάτσερ όρμησε ασυγκράτητη. Υλοποιώντας την παραίνεση Φρήντμαν ("ό,τι έχεις να κάνεις, κάνε το γρήγορα"), μέσα σε έναν χρόνο ξεπούλησε όλα τα φιλέτα της βρεττανικής οικονομίας σε τηλεπικοινωνίες (British Telecom), φυσικό αέριο (British Gas), αεροπορικές εταιρείες (British Airways), αεροδρόμια (British Airport Authority), βιομηχανία μετάλλων (British Steel) κλπ, ενώ ξεφορτώθηκε και όλες τις μετοχές τής "BP", τις οποίες κατείχε το κράτος.......

Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Οι εξαθλιωμένοι άνθρωποι και ο .....πονόψυχος τραπεζίτης.



Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας , Τζιμ Γιονγκ Κιμ, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο πανεπιστήμιο Τζόρτζταουν της Ουάσιγκτον, έθεσε σαν στόχο να εξαλειφθεί η «ακραία φτώχεια» στον πλανήτη ως το 2030 και να βελτιωθεί η κατάσταση των πιο ευάλωτων ανθρώπων στις αναπτυσσόμενες χώρες.
Τι εννοεί όμως με τον όρο «ακραία φτώχεια» ο κ. Κιμ πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας που είναι  ένας από τους τρεις πυλώνες του παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος, και  η οποία ασχολείται ειδικά με τις χώρες του λεγόμενου «τρίτου κόσμου»;
Σε συνθήκες «ακραίας φτώχειας», λοιπόν, θεωρεί ότι βρίσκεται ένας άνθρωπος που «ζει» με λιγότερο από 1,25 δολάριο την ημέρα!
Στο επίπεδο δηλαδή αυτό αποτίμησε η Παγκόσμια Τράπεζα την «ακραία φτώχεια». Έτσι, που αυτός που έχει εισόδημα 1,5 δολάριο την ημέρα (σχεδόν ένα ευρώ δηλαδή) να είναι χορτασμένος και εύπορος...
Ο κ. Κιμ, λοιπόν, ζήτησε τη βοήθεια των 188 κρατών - μελών της ΠΤ, ώστε να πέσει το ποσοστό των ανθρώπων οι οποίοι ζουν με λιγότερο από 1,25 δολάριο την ημέρα από το 21% (1,2 δισεκατομμύρια άνθρωποι, το 2010) που είχε καταγραφεί το 2010, στο 3% το 2030!!!!!

Ο Ναζισμός και ο Φασισμός δεν χωράνε στην Αλεξάνδρεια


Γράφει ο Νίκος Β. Σουρλόπουλος 
στο ΡΟΥΜΛΟΥΚΙ online


Θα μπορούσαμε να ονομάσουμε την χθεσινή  μέρα και ιστορική, μιας και όλες οι πολιτικές προοδευτικές δυνάμεις της Αλεξάνδρειας ενώθηκαν για πρώτη φορά, δυναμικά κάτω από έναν κοινό σκοπό: τη δημιουργία της «Αντιφασιστικής Πρωτοβουλίας Αλεξάνδρειας».
Η συνάντηση έγινε σε γνωστό καφέ της πόλης και ήταν όλοι εκεί… 

η συνέχεια....

ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ «ΜΕΣΗ ΛΥΣΗ», ΣΤΗΝ «ΜΕΣΗ ΟΔΟ».

Γράφει ο : Γιώργος Ν.  Ουρσουζίδης 
 ( Μέλος «Α» ΤΕΕ/ΤΚΜ) 

       
Η επαφή με την ιστορία του τόπου, έρχεται μέσα από την μελέτη και την επιστημονική έρευνα των αξιόλογων μορφών της ανθρώπινης έκφρασης, τη λογοτεχνία και τη μουσική. Η αρχαιολογική έρευνα, με την δική της μεθοδολογία μελετά τα υλικά κατάλοιπα, τα λείψανα του πολιτισμού και δίνει τις δικές της απαντήσεις. Το ζητούμενο είναι, πώς αυτή η γνώση θα γίνει κτήμα των πολλών, πώς θα κοινωνήσει το πλατύ κοινό κατά τρόπο άμεσα αντιληπτό,  ώστε να νιώσει το πόσο πολύτιμο είναι να ζει κανείς σ’ αυτό τον τόπο. Γι΄αυτόν ακριβώς τον λόγο να τον αγαπήσει, και όχι επειδή έτυχε να γεννηθεί σ’ αυτό τον τόπο !
         Από την πρώτη στιγμή που ήρθα σε επαφή με τα αρχαιολογικά ευρήματα του σταθμού «Βενιζέλου», πίστεψα στην ιδέα της επιτόπου διατήρησης των μοναδικών αυτών βυζαντινών αρχαιοτήτων, που μαρτυρούν την πλούσια  ιστορία των Βυζαντινών χρόνων της πόλης - το τερπνόν – ενώ ταυτόχρονα δημιουργούν προϋποθέσεις ανάπτυξης – το ωφέλιμον.
         Ήδη έχει χυθεί πολύ μελάνι από τους ειδικούς σε ότι αφορά, στην αξία των ευρημάτων και στην ανάγκη διατήρησής τους. Ο αντίλογος της «Αττικό Μετρό», των κατασκευαστών και της πολιτείας, συνίσταται στην αδυναμία κατασκευής του σταθμού, εφόσον δεν αποσπασθούν τα ευρήματα.

Πρόσκληση σε ημερίδα για νέους ανέργους

Νέους ανέργους κάτω των 35 ετών που έχουν εξειδίκευση είτε μέσω εκπαίδευσης είτε μέσω προϋπηρεσίας σε αντικείμενα σχετικά με τον πολιτισμό καθώς και αποφοίτους  τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ή πιστοποιημένης μεταλυκειακής εξειδίκευσης σε αντικείμενα σχετικά με τον πολιτισμό, ανεξαρτήτως ηλικίας, προσκαλεί το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, για να  παρακολουθήσουν την ενημερωτική ημερίδα προκειμένου να γνωρίσουν τα οφέλη, αλλά και τη διαδικασία για την ένταξή τους στο σχετικό πρόγραμμα του Τοπικού Σχεδίου για την Απασχόληση (ΤΟΠΣΑ). Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Παύλος Ζάννας του ΟΛΥΜΠΙΟΝ (Πλ. Αριστοτέλους 10, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310-378.400, email: secretariat@filmfestival.gr, www.filmfestival.gr) αύριο Δευτέρα 8 Απριλίου 2013,  10.30 – 12.30.

Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Συνεδριάζει σήμερα Τετάρτη 03 Απριλίου το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλεξάνδρειας


Συνεδριάζει την Τετάρτη 03 Απριλίου 2013 κι ώρα 20:30 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλεξάνδρειας στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημαρχείου (Εθν. Αντίστασης 42) με τα παρακάτω εικοσιένα (21) θέματα ημερησίας διάταξης:
1. Προγραμματισμός προσλήψεων έκτακτου προσωπικού έτους 2013 -Υποβολή αιτήματος για την πρόσληψη προσωπικού πενήντα έξι (56) ατόμων με σύμβαση μίσθωσης έργου διάρκειας ενός (1) έτους.
2. Έγκριση ή μη της Ετήσιας Έκθεση Πεπραγμένων έτους 2012 της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Αλεξάνδρειας

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας, , θα συμμετάσχει στην καμπάνια “Let's Do it Greece 2013”.


Ο Δήμος Αλεξάνδρειας, σε συνεργασία με την Εθελοντική ομάδα του Δήμου, το τοπικό σύστημα Προσκόπων, Πολιτιστικούς Συλλόγους και Τοπικούς Φορείς, θα συμμετάσχει στην καμπάνια “Let's Do it Greece 2013”.
Ο θεσμός “Let's Do it Greece” που διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά στην Ελλάδα το 2013, έχει ως όραμα, μέσα από τη συνεργασία, την αυτοοργάνωση και τις δράσεις, να υιοθετήσει και να διαδώσει το μήνυμα της ανιδιοτέλειας, της αλληλοστήριξης και της προστασίας του περιβάλλοντος, όπου μπορούν να συμμετέχουν όλοι, ιδιαίτερα οι νέοι.
Μεταξύ των στόχων του θεσμού αυτού είναι οι εξής:

Συνεδρίαση της Επιτροπής Διαχείρισης του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Αλεξάνδρειας


Συνεδριάζει η Επιτροπή Διαχείρισης του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Αλεξάνδρειας την Παρασκευή, 5 Απριλίου 2013 (ώρα 13:00) στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου.
Σκοπός της ίδρυσης του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου είναι η κάλυψη πρωτογενών αναγκών ευπαθών – κοινωνικά και οικονομικά – ατόμων και οικογενειών, με την δωρεάν παροχή προϊόντων και ειδών πρώτης ανάγκης για τη σίτιση και την ένδυση απόρων κατοίκων του δήμου Αλεξάνδρειας.
Η Επιτροπή Διαχείρισης του Κοινωνικού Παντοπωλείου:
α) Εποπτεύει τη λειτουργία του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου,
β) Καθορίζει τους δικαιούχους των υπηρεσιών του,
γ) Μεριμνά για τον έλεγχο της ποιότητας, της υγιεινής και της καλής κατάστασης των προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου,
δ) Συντάσσει και παρουσιάζει ανά εξάμηνο στην οικονομική επιτροπή του δήμου έκθεση πεπραγμένων και διαχειριστικό απολογισμό του Κοινωνικού Παντοπωλείου.
Θέματα  ημερήσιας  διάταξης:
1] Απολογισμός διαχείρισης Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου για το χρονικό διάστημα από 21-11-2012 έως και 31-03-2013.-
2] Προγραμματισμός δράσεων για την ενίσχυση του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου 

Χρήση δημοτικών βοσκοτόπων του Δήμου Αλεξάνδρειας


Από το τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Αλεξάνδρειας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Οι κτηνοτρόφοι του Δήμου Αλεξάνδρειας που κάνουν χρήση δημοτικών βοσκοτόπων και θα υποβάλλουν δήλωση στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Επιδοτήσεων (ΟΣΔΕ), παρακαλούνται να προσέλθουν, έως την Παρασκευή 12 Απριλίου 2013, στα κατά τόπους καταστήματα των Δημοτικών Ενοτήτων Αλεξάνδρειας, Αντιγονιδών, Μελίκης και Πλατέος, με την ταυτότητά τους και ενημερωμένο αντίγραφο του Μητρώου κατοχής ζώων από το Κτηνιατρείο, προκειμένου να υποβάλλουν δήλωση χρήσης δημοτικού βοσκοτόπου.
Πληροφορίες στα τηλέφωνα:
2333350127 ή 2333350112 (για τη Δημοτική Ενότητα Αλεξάνδρειας)
2331351803 ή 2333351817 (για τη Δημοτική Ενότητα Αντιγονιδών)
2331352200 (για τη Δημοτική Ενότητα Μελίκης)        
2333350300 (για τη Δημοτική Ενότητα Πλατέος).        
Σημειώνεται ότι, οι διαθέσιμοι για την κτηνοτροφία βοσκότοποι του Δήμου, βρίσκονται: στο Νησί και το Καμποχώρι της Δημοτικής Ενότητας Αλεξάνδρειας, στο Κεφαλοχώρι και την Ξεχασμένη της Δημοτικής Ενότητας Αντιγονιδών, στη Μελίκη, Νεόκαστρο, Αγκαθιά, Κυψέλη και Πρόδρομο της Δημοτικής Ενότητας Μελίκης και στα Τρίκαλα και την Κορυφή της Δημοτικής Ενότητας Πλατέος.

Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Η Νεανική χορωδία «Μελισσάνθη» του Δήμου Αλεξάνδρειας στο Shumen της Βουλγαρίας


     
Η “Μελισσάνθη” προσκλήθηκε από τον Δήμαρχο της πόλης του Shumen και την τοπική χορωδία “Bodra Pessen” και θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο 22ο Διεθνές Gala χορωδιών στις πόλεις: Shumen, Madara και Novi Pazar, στη Βουλγαρία από  4-7 Απριλίου 2013
  Θα συμμετάσχουν 12 χορωδίες από την Νορβηγία, τη Σλοβακία, την Ελλάδα και τη Βουλγαρία.
    Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στους Αγίους Κύριλλο και Μεθόδιο καθώς και στα 80χρονα της χορωδίας “Bodra Pessen”.
    Η Μελισσάνθη είναι η τιμώμενη χορωδία του Φεστιβάλ.
    Στα πλαίσια της επίσκεψής της η χορωδία θα επισκεφθεί τη πόλη Βάρνα στον Εύξεινο Πόντο.