Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

δημόσια τηλεόραση και η αλήθεια γιά το πόσιμο νερό

Όταν υπάρχει δημόσια τηλεόραση στην υπηρεσία των πολιτών, συχνά λέγονται συνταρακτικές αλήθειες! Προσφάτως η Γερμανική δημόσια τηλεόραση, μ' ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, που αφορά σε συντονισμένες προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να περάσει η διαχείριση των νερών σε ιδιώτες και πιο σωστά σε μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες, αναδεικνύει το μελλοντικό πρόβλημα του νερού, ως δημόσιου αγαθού...
Η εκπομπή της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης «Monitor» έκανε πρόσφατα μια έρευνα για τις πιέσεις που ασκεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις χώρες μέλη της Ε.Ε. για να ιδιωτικοποιήσουν τις υπηρεσίες ύδρευσης.
Το ρεπορτάζ αναφέρεται στην περιοχή Pacos de Ferreira της Πορτογαλίας όπου επιβλήθηκε η ιδιωτικοποίηση και όπου μέσα σε λίγα χρόνια τα τιμολόγια αυξήθηκαν 400 τα εκατό και συνεχίζουν με αύξηση 6 τα εκατό κάθε χρόνο. «Δεν μπορούμε πια να πιούμε νερό, όπως πίναμε στο παρελθόν, δεν είναι καλό» λένε οι κάτοικοι της περιοχής που ήταν από την αρχή αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση.
Το 8λεπτο βίντεο (
http://www.youtube.com/watch?v=BW9P15X2Dto)στη συνέχεια πηγαίνει στο κέντρο του προβλήματος στις Βρυξέλλες. Εκεί ερευνά σε βάθος την κατάσταση και παρουσιάζει έγγραφα που αποδεικνύουν την απόφαση για «άνοιγμα της αγοράς» του νερού, ξεκινώντας από τις χώρες του Νότου, μια αγορά που την υπολογίζουν σε τριψήφια δις. Όσο για τους ποιους έχει ως συμβούλους, στην ομάδα ειδικών που χαράσσουν την πολιτική του νερού, ο επίτροπος Barnier ο ισχυρός άντρας της Commission, το ρεπορτάζ μας πληροφορεί ότι είναι το Steering Group που αποτελείται από τους γενικούς διευθυντές των μεγαλύτερων πολυεθνικών του χώρου. «Το γκρουπ δεν το επέλεξα εγώ» δηλώνει ο Barnier, «Αν με ρωτάτε αν θα έπρεπε να είναι αυτό το γκρουπ πιο ισορροπημένο απαντάω ναι» λέει όταν ο δημοσιογράφος του διαβάζει τη λίστα των συμμετεχόντων... «Νερό ένα ανθρώπινο δικαίωμα ή μια μπίζνες δισεκατομμυρίων δολαρίων;» «Φαίνεται ότι οι Βρυξέλλες αποφάσισαν». «Στο μέλλον το νερό θα ανήκει στις πολυεθνικές αντί σε όλους εμάς.»
Με αυτές τς φράσεις κλείνει ένα ρεπορτάζ μιας πραγματικής εκπομπής ειδήσεων,μιας πραγματικής δημόσιας τηλεόρασης .

προστατευτική η δράση του καφέ !

Μερικοί καφέδες την ημέρα, τον κίνδυνο αυτοκτονίας κάνουν πέρα,  υποστηρίζει νέα μελέτη αμερικανών ερευνητών. 
«Σε αντίθεση με προηγούμενες έρευνες, έγινε εφικτό να αξιολογηθεί η κατανάλωση ροφημάτων με ή άνευ καφεΐνη και να εντοπιστεί  η  προστατευτική δράση του καφέ» εξηγεί ο επικεφαλής μελέτης του Πανεπιστήμιου Χάρβαρντδρ Μισέλ Λούκας.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι πίσω από την προστατευτική δράση του καφέ ως προς τις αυτοκτονίες, ενδεχομένως να κρύβεται το γεγονός ότι η καφεΐνη ενισχύει την παραγωγή των νευροδιαβιβαστών του εγκεφάλου σεροτονίνη, ντοπαμίνη και νοραδρεναλίνη, οι οποίοι δρουν ως ήπια αντικαταθλιπτικά φάρμακα.

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Αντιδήμαρχος συνελήφθη για εκβιασμό και δωροδοκία.

Συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, κατηγορούμενος για απόπειρα εκβίασης και δωροδοκία, αντιδήμαρχος δήμου της Δυτικής Αττικής.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, που προέκυψαν απο την έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, ο αντιδήμαρχος εκβίαζε ιδιοκτήτες καντινών στην περιοχή του, ζητώντας σοβαρά ποσά, προκειμένου να τους επιτρέπει να λειτουργούν τις επιχειρήσεις τους.
Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία ιδιοκτήτη καντίνας, σύμφωνα με την οποία ο αντιδήμαρχος του ζήτησε εκβιαστικά 1.000 ευρώ, ενώ απαιτούσε 1.000-1.200 ευρώ το δίμηνο, προκειμένου να του εξασφαλίζει την άδεια για να λειτουργεί.
Σημειώνεται ότι ο αντιδήμαρχος, 45 ετών, ο οποίος είναι καθηγητής φιλόλογος και είχε εκλεγεί πρώτος δημοτικός σύμβουλος, ήταν εκτός των άλλων αρμόδιος για τα οικονομικά θέματα του δήμου και επομένως από εκείνον χορηγούντο οι άδειες για τις καντίνες, τα καταστήματα και τις λοιπές επιχειρήσεις.
Όπως έγινε γνωστό από αρμόδια αστυνομική πηγή, από τους αστυνομικούς προσημειώθηκαν τα χρήματα και αφού τα παρέλαβε στο γραφείο του, επενέβησαν και τον συνέλαβαν.
Πάνω του βρέθηκαν συνολικά 4.000 ευρώ, μεταξύ των οποίων τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα, ενώ η προέλευση των υπολοίπων εξετάζεται.
Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης, προέκυψε και δεύτερος ιδιοκτήτης καντίνας, ο οποίος κατέθεσε ότι είχε δεχθεί και ο ίδιος παρόμοιο εκβιασμό από τον αντιδήμαρχο, που τον κάλεσε γι αυτόν τον σκοπό στο γραφείο του, αλλά αρνήθηκε να υποκύψει και αποχώρησε.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.
Πηγή:ενικός

Έρχεται νέος καύσωνας. Οδηγίες αντιμετώπισης

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του Καιρού που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σταδιακή άνοδο από αύριο Δευτέρα 29/7, με πιο ζεστή ημέρα την Τρίτη 30/7.
Ενδεικτικά οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας που θα σημειωθούν θα είναι οι παρακάτω:
• Τη Δευτέρα 29/7 η θερμοκρασία θα φτάσει στην Ήπειρο και τη Δυτική Στερεά τους 38 βαθμούς Κελσίου 

Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Ο χρυσός πάει... Πάπαλα

Οι Καναδοί μπίζνεσμεν με μια ψυχρά επιχειρηματική απόφαση ξεκαθάρισαν ότι κάνουν μπίζνες μόνο όταν πρόκειται να βγάλουν πολλά μπικικίνια. Και τώρα που η τιμή του χρυσού πέφτει, δεν έχουν κανέναν λόγο να βάλουν τα λεφτά τους, ακόμα κι αν πρόκειται για τη «σωτηρία» μιας χώρας, όπως συνηθίζουν να λένε οι ιθαγενείς πολιτικοί.
Για τους επενδυτές δεν είναι το μόνο κακό ότι πέφτει ο χρυσός, αλλά είναι και το ότι πέφτει και πολύ ξύλο, λένε άνθρωποι που γνωρίζουν καλά πρόσωπα και πράγματα, επισημαίνοντας ότι σε Ελλάδα, Ρουμανία και Τουρκία η Eldorado έχει να αντιμετωπίσει και τις δυναμικές αντιδράσεις φορέων, κατοίκων και επιστημόνων. Αντιδράσεις που τουλάχιστον στην Ελλάδα η κυβέρνηση με πρόσχημα τη «σωτηρία» της χώρας αντιμετωπίζει με ξύλο και των γονέων, με μαζικές διώξεις κατοίκων, ακόμα και με προφυλακίσεις με κακουργηματικές κατηγορίες.

Στη Ρουμανία, και συγκεκριμένα στο έργο εξόρυξης της Eldorado στο Certej, μετά τις σφοδρές αντιδράσεις κατοίκων και επιστημόνων, η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει νομικές διαδικασίες για να ακυρώσει την άδεια που εκδόθηκε από το περιφερειακό γραφείο για την προστασία του περιβάλλοντος λόγω παρατυπιών στη χρήση κυανίου.
Στην Τουρκία, και συγκεκριμένα στο μεταλλείο Kisladag, την επέκταση του οποίου πάγωσε η Eldorado, τα προβλήματα είναι πιο σύνθετα και επιτακτικά εξαιτίας της χρήσης κυανίου αφού το 2006 και ύστερα από βροχόπτωση μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με συμπτώματα δηλητηρίασης 1.500 κάτοικοι.

Πηγή: Το Ποντίκι

Συνεδρίαση του Δ. Σ. . του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας Δήμου Αλεξάνδρειας

Στη   αίθουσα συνεδριάσεων του Νομικού Προσώπου του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας Δήμου Αλεξάνδρειας  (Πλατεία Σιδηροδρομικού Σταθμού) σε ειδική  συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου που θα γίνει στις 29 Ιουλίου   2013 ημέρα Δευτέρα και  ώρα 12.30 θα συζητηθεί το θέμα:  «Λήψη απόφασης για έγκριση του απολογισμού του οικονομικού έτους 2012 ».
Την ίδια ημέρα και ώρα 13.00 θα συζητηθούν σε τακτική συνεδρίαση τα κάτωθι θέματα ημερήσιας διάταξης:
1. Λήψη απόφασης έγκρισης –διάθεσης πίστωσης για την απολύμανση κτιρίων (παιδικών σταθμών, γραφείων)
2. Λήψη απόφασης Έγκρισης-διάθεσης πίστωσης για προμήθεια κλιματιστικών μηχανημάτων.

3. Λήψη απόφασης για έγκριση προμήθειας καρτών παρουσίας προσωπικού.

Όχι άλλη κοροϊδία (σιγά μην χάσει η Βενετιά ... βελόνι)

Γράφει ο :  Τάσος Τασιόπουλοςδημοτικός σύμβουλος.
εικόνα από τη ....Βενετία
Όταν κάποιος - όπως οι δήμαρχοι - έχει κακομάθει να ρίχνει την κακοδιοίκηση κάτω από το χαλί είναι βέβαιο ότι κάποια στιγμή θα φτάσει στο μη παρέκει.
Όταν τα πράγματα αρχίζουν  να στενεύουν  και αρχίζουν να πέφτουν οι καταδικαστικές δικαστικές αποφάσεις σαν το χαλάζι τότε ο κακομαθημένος  τοπικός άρχοντας  που με σημαία την κατασπατάληση του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ κατάφερνε να πουλάει τσαμπουκά, αρχίζει να καταλαβαίνει - ακόμα και αυτός- ότι πρέπει να αλλάξει ρότα εκβιασμού και πουλάει μια ντεμέκ ψευτοπαραίτηση.
Υπέβαλαν, λέει, παραιτήσεις κάποιοι ΔΗΜΑΡΧΟΙ, στον πρωθυπουργό, λες και δεν ήξεραν, δήμαρχοι άνθρωποι, ότι οι ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ υποβάλλονται αρμοδίως, στον ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ που ενίοτε τις κάνει και αποδεκτές .
Ναι , αλλά αν υποβληθούν αρμοδίως  διοικητικά και γίνουν - που θα γίνουν  υποχρεωτικά αποδεκτές - τότε τι γίνεται;
Μα θα χάσει η Βενετιά  βελόνι.
Τώρα σε τοπικό επίπεδο ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ο αρμόδιος αντιδήμαρχος συνελήφθη δημοσίως  - πριν λίγες μέρες - να μην λέει την αλήθεια για την κατάντια της μεταφόρτωσης και μεταφοράς των σκουπιδιών στον ΧΥΤΑ ΓΙΑΝΙΤΣΩΝ και μόλις χτες χωρίς να κοκκινίζει διαβεβαίωνε τους καταστηματάρχες  πως η απόφαση του
Δημοτικού Συμβουλίου για τα τραπεζοκαθίσματα ήταν ομόφωνη !!!
Αυτό  και αν είναι χοντροκομμένο και αυταπόδειχτο ψέμα .

Και δυστυχώς δεν είναι "κατά συνθήκην  ψεύδος ", γιατί από τους 26  παρόντες δημοτικούς συμβούλους  που κλήθηκαν να την υπερψηφίσουν  εφτά (7) την καταψήφισαν ,καθώς είχαν διαφορετική πρόταση, όπως άλλωστε συνηθίζεται στις γενικού ενδιαφέροντος αποφάσεις.

Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Λουκέτο σε άλλα 118 σχολεία

Ενα ακόμη ισχυρό χτύπημα στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών της δέχεται η λαϊκή οικογένεια, με το κλείσιμο και τις συγχωνεύσεις επιπλέον 118 Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων. Με την εξέλιξη αυτή, η κυβέρνηση διευρύνει τη δεξαμενή των απολύσεων στους δημόσιους υπαλλήλους και τους εκπαιδευτικούς. Κλείνει Δημοτικά, κατά κύριο λόγο στην περιφέρεια της χώρας, εξαναγκάζοντας, στον 21οαιώνα, μικρά παιδιά να καλύπτουν τεράστιες αποστάσεις για να πάνε σχολείο. Αντίστοιχα, το κλείσιμο δεκάδων Νηπιαγωγείων καθώς και η απαγόρευση από το υπουργείο της εγγραφής των προνηπίων σημαίνει ότι εκατοντάδες παιδιά θα προστεθούν στα χιλιάδες άλλα που μένουν εκτός της «υποχρεωτικής» προσχολικής αγωγής! Εκπαιδευτικοί, γονείς, συνδικάτα, από κοινού, να κάνουν δική τους υπόθεση τη μάχη ενάντια στην κατάργηση σχολείων, για να μην κλείσει κανένα σχολείο, για σύγχρονα δημόσια σχολεία με μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών. Καμία τάξη πάνω από 20 μαθητές. Να δοθεί άμεση δωρεάν, ασφαλής λύση στο πρόβλημα της μετακίνησης των μαθητών, με κρατική ευθύνη και χρηματοδότηση.

Πηγή:ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

ΔΣ του ΕΕΤΕ: Η καταπολέμηση της βαρβαρότητας του ρατσισμού και του φασισμού είναι πρωτίστως ζήτημα Πολιτισμού

«Ο Πικάσο έλεγε: "τι νομίζετε ότι είναι ο ζωγράφος; Ένας ανόητος που έχει μάτια; Όχι, τη ζωγραφική δεν τη χρησιμοποιούμε για να στολίζουμε τα σπίτια μας. Είναι ένα εργαλείο πολέμου".
Το ΔΣ του ΕΕΤΕ επισημαίνει ότι το τελευταίο διάστημα γίνεται μια συνολικότερη επίθεση στην τέχνη και τους δημιουργούς.
Αναφερόμενο σε Ερώτηση του Βουλευτή της Χρυσής Αυγής, επισημαίνει ότι η καταπολέμηση της βαρβαρότητας του ρατσισμού και του φασισμού είναι πρωτίστως ζήτημα Πολιτισμού. Ως όργανο Θεωρεί ότι είναι απολύτως μέσα στις υποχρεώσεις του ΕΕΤΕ η προάσπιση του Πολιτισμού και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που συνεπάγεται η έννοια «Πολιτισμός».

Ο φασισμός και ο ρατσισμός δεν είναι νέο φαινόμενο για να το αντιμετωπίσουμε με έκπληξη και επιπολαιότητα. Είναι μέσα στη φύση του καπιταλισμού. Η τέχνη ήταν πάντοτε ο εκφραστής της εκάστοτε κοινωνίας, του πολιτισμού που κυριαρχούσε και του αντίπαλου πολιτισμού, μέσα από την ταξική πάλη. Μια ματιά και μπορεί να διακρίνει κανείς στην πορεία της ιστορίας, μορφές τέχνης που εξέφρασαν τη φρικαλέα μεταχείριση του ανθρώπου από εξουσίες που πρόθεσή τους ήταν να τρομοκρατούν, όπως και μορφές τέχνης που καλύπτανε πίσω από ένα ψευδεπίγραφα «ωραίο» την κυρίαρχη τάξη που με την εξουσία της διαχώριζε πάντα τους ανθρώπους σε «άξιους να ζουν» και σε «υπάνθρωπους άξιους να καταναλωθούν». Υπάρχει  όμως πάντα και η Τέχνη εκφραστής της ελευθερίας του ανθρώπου και του «εκ γενετής» δικαιώματος του ανθρώπου στη χαρά της ζωής, του δικαιώματος στην εργασία, στη δημιουργία. Και αυτό είναι που στη βάση του προασπίζεται το ΕΕΤΕ.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΙΟΙ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ

ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΔΕΝ ΤΡΩΝΕ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ!

Αυτοί που νομοθέτησαν για την κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας είναι οι ΙΔΙΟΙ που με την ψήφο τους έχουν εγκρίνει όλα τα αντιλαϊκά μέτρα τα τελευταία χρόνια και έχουν οδηγήσει τους πολίτες στην έσχατη απελπισία και το σύνολο της κοινωνίας σε μια πρωτόγνωρη ανθρωπιστική κρίση.

→ Όλους αυτούς, τα κόμματα της συγκυβέρνησης, (μαζί και τους τοπικούς εκπροσώπους τους φυσικά) τους χαρακτηρίζουμε πολιτικά ανδρείκελα .
→ Βαποράκια των συμφερόντων των εντολέων τους και των υπερεθνικών αφεντικών τους.
→ Είναι εχθροί των συμφερόντων αυτών που εμείς συνδικαλιστικά εκπροσωπούμε, των μικρών εμπόρων, της οικογενειακής επιχείρησης, των αυτοαπασχολούμενων.
→ Η κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας είναι ένας ακόμη κρίκος στην πολιτική της σχεδιασμένης εξόντωσης των χιλιάδων μικρών εμπόρων, αυτοαπασχολούμενων και επαγγελματοβιοτεχνών.
→ Έρχονται να την επιβάλλουν σε μια χειμαζόμενη τάξη υπερχρεωμένων έως και χρεοκοπημένων εμπόρων – επαγγελματιών, που τους έχουν πνίξει τα τοκογλυφικά τραπεζικά δάνεια, η πλήρης καταβαράθρωση του τζίρου, τα κάθε λογής και χωρίς σταματημό χαράτσια, που κλείνουν κάθε μέρα ραντεβού με τον θάνατο μιας και οι 8 στους 10 δεν έχουν ασφαλιστική κάλυψη πια.
→ Και της υποκρισίας το κορύφωμα: ΄΄ βάζουν και τα κάθε λογής παπαγαλάκια των Αθηναϊκών μέσων παραπληροφόρησης να διαλαλούν ότι το κάνουν για το καλό μας δήθεν ΄΄ .
Θέλουμε να είμαστε σαφείς.
Τους θεωρούμε εχθρούς .
Είναι οι δήμιοι του κλάδου μας αλλά και του συνόλου της ελληνικής κοινωνίας.
Πρέπει - και αυτό θα γίνει - να τιμωρηθούν και να καταδικαστούν ΠΟΛΙΤΙΚΑ.
Έχουμε κρίση, θα έχουμε και μνήμη.



ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Ε.Σ.Α.

ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤOΝ ΚΑΥΣΩΝΑ


ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ 
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΥΨΗΛΩΝ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΥΣΩΝΑ
Στα πλαίσια των προληπτικών μέτρων που υποχρεούνται να λαμβάνουν οι δημόσιες υπηρεσίες για την αντιμετώπιση του ενδεχομένου εμφάνισης υψηλών θερμοκρασιών και καύσωνα, ο δήμος Αλεξάνδρειας γνωστοποιεί ότι θέτει στη διάθεση των δημοτών δροσερούς και κλιματιζόμενους χώρους, σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη.

Μίνι καύσωνας σήμερα Παρασκευή

Σήμερα  Παρασκευή ο καιρός θα είναι αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα βόρεια ορεινά. 
Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά σήμερα Παρασκευή θα φτάσει τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου και στα κεντρικά και νότια κατά τόπους τους 38 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο 6 μποφόρ και κατά τόπους στα νοτιοανατολικά 7 μποφόρ.
Το Σαββατοκύριακο αναμένεται αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα βορειοανατολικά.

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

ΘΕΟΚΟΥΦΟ: 25 δήμαρχοι της Κ.Μ. κάνουν τώρα,... «Αγώνα για µια Τοπική Αυτοδιοίκηση με ......Λαϊκή Κυριαρχία» !!!

Ανακαλύπτουν προεκλογικά και κατόπιν εορτής ....το εφιαλτικό περιβάλλον, το θανατηφόρο για τους ∆ήµους, και  αποσαθρωτικό για τη Λαϊκή Κυριαρχία.....!!!!!!!
Όπως αναφέρουν στην σχετική επιστολή παραίτησης :  «Εμείς, οι άμεσα εκλεγμένοι απ’ το Λαό Εκπρόσωποι της Πρωτοβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Κεντρικής Μακεδονίας, τιμώντας την εντολή και την εμπιστοσύνη των συνδημοτών µας, σεβόμενοι την ιστορία του θεσμού που υπηρετούμε, και έχοντας εξαντλήσει κάθε περιθώριο υπομονής, κάθε ικμάδα αντοχής και κάθε ελπίδα αναμονής απέναντι σε µια αδηφάγα, ανάλγητη και αναίσθητη Κεντρική Εξουσία, καταθέτουμε τις παραιτήσεις µας από τα δημοτικά αξιώματά µας, και δηλώνουμε ότι συνεχίζουμε, μαζί µε τους συμπολίτες µας, τον αγώνα για µια Τοπική Αυτοδιοίκηση, αντάξια του ονόματος και των παραδόσεών της».....
Διαβάστε  την επιστολή παραίτησης  εδώ

Συνεδριάζει την Δευτέρα, 29 Ιουλίου το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας

Συνεδριάζει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Αλεξάνδρειας την Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2013 κι ώρα 9 το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο με τα εξής 27 θέματα ημερησίας διάταξης. 

Συμπόσιο τέχνης στη Χαλκιδική

 Βρέθηκα μαζί με πολλούς άλλους εικαστικούς για ένα τριήμερο συμπόσιο τέχνης στη Χαλκιδική, εκεί  όπου διάχυτη είναι η εντύπωση μεταξύ των κατοίκων ότι αποτελούν τις Ιφιγένειες , ενός εθνικού εγκλήματος.
  Ήταν μια εκδήλωση που προστέθηκε στις πορείες, τις κινητοποιήσεις, τις ημερίδες, τις συναυλίες , τις θεατρικές παραστάσεις κτλ, των πολιτών του πολύπαθου αυτού τόπου.
 Είχα χρόνια να συναντήσω τέτοια σύμπνοια, και αγωνιστικότητα που να αγκαλιάζει μια ολόκληρη περιοχή. Αυτοί οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν, συλλογικά και δημοκρατικά, σχεδόν ολόκληρο τον κατασταλτικό μηχανισμό της βόρειας Ελλάδας. έχουν απολύτως ανάγκη τη συμπαράστασή μας
Επιβάλλεται  να τους υποστηρίξουμε γιατί έτσι υποστηρίζουμε και τους εαυτούς μας.
Οι εικαστικοί του ΣΚΕΤΒΕ πάντως δήλωσαν την Αλληλεγγύη τους μέχρι τη νίκη, στους  κατοίκους της Χαλκιδικής, που απέδειξαν πως τα κινήματα μπορούν να κερδίσουν, αρκεί να πετύχουν να ενεργοποιήσουν όλη την τοπική κοινωνία.

Αν θέλετε μπορείτε να υπογράψετε εδώ δηλώνοντας υποστήριξη στο αγώνα τους.
Οι κάτοικοι της Χαλκιδικής αγωνίζονται εδώ και χρόνια ενάντια στις καταστροφικές εξορυκτικές δραστηριότητες, προκειμένου να προστατέψουν το περιβάλλον, την υγεία και τις οικονομικές δραστηριότητές τους. Ο κοινωνικός αυτός αγώνας έχει αντιμετωπιστεί με ακραία αστυνομική βία, κρατική καταστολή και δικονομικές αυθαιρεσίες, ενώ δεκάδες κάτοικοι κατηγορούνται για κακουργηματικά αδικήματα, αφού μαίνονται οι προσχηματικές διώξεις και τέσσερις αθώοι βρίσκονται στη φυλακή.

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Ανίκανοι υπήκοοι των Γερμανών οι Έλληνες;

Tου Νικου Γ. Ξυδακη
Ποιος θα μπορούσε να πει πριν από τέσσερα-πέντε χρόνια ότι θα ερχόταν ο Γερμανός υπουργός και θα ερήμωνε προληπτικά η πρωτεύουσα, ενώ θα ερχόταν ο Αμερικανός ομόλογός του και κανείς δεν θα το έπαιρνε είδηση; , σχολίαζε προχθές ένας πολύ έμπειρος πολιτικός αναλυτής.
Οι διαδοχικές επισκέψεις των υπουργών Οικονομικών της Γερμανίας και των ΗΠΑ και μόνο εκ της ασύμμετρης αναστάτωσης που προκάλεσαν στη ζωή της Αθήνας υποδεικνύουν μιαν ιστορική αλλαγή. Η χρεοκοπημένη Ελλάδα προδήλως έχει προσκολληθεί στη γερμανική σφαίρα επιρροής και έχει εναποθέσει εκεί τις τύχες της.
Μα η αδύναμη Ελλάδα, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, επορεύετο πάντα υπό κηδεμονία: στον 20ό αιώνα υπό αγγλική ή αμερικανική.
 Γιατί να μας πειράζει η γερμανική στον 21ό αιώνα;
Τι συνδέει όμως εκείνη την νεοκεϋνσιανή πολιτική των ΗΠΑ, με την παρούσα πολιτική άγριας λιτότητας της Γερμανίας; Μάλλον τίποτε. Η Γερμανία εγγυάται τα δάνεια προς την πτωχευμένη Ελλάδα, αλλά κερδίζει πολλαπλώς από την κρίση χρέους.
Η συμπεριφορά του κ. Σόιμπλε είναι χαρακτηριστική: δημιουργεί ένα Επενδυτικό Ταμείο, με 100 εκατ. γερμανικά κεφάλαια, και 350-400 εκατ. κεφάλαια ελληνικών δικαιωμάτων, και ζητεί η Γερμανία να διευθύνει τη χρηματοδότηση των ελληνικών επιχειρήσεων.

Θεωρεί τους Έλληνες ανίκανους υπηκόους. 

Στις πλάτες των λαϊκών νοικοκυριών οι εξοντωτικές αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ.

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ,δείχνουν ξεκάθαρα για ποιους δουλεύουν...

Όταν  η συντριπτική πλειοψηφία των εργατικών - λαϊκών οικογενειών δεινοπαθεί από τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στους ήδη πανάκριβους λογαριασμούς της ΔΕΗ, η κυβέρνηση και η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας αποφασίζουν νέες εξοντωτικές αυξήσεις στα τιμολόγια.
Όλο το βάρος όμως τώρα προκλητικά το φορτώνουν στις πλάτες των λαϊκών νοικοκυριών, καθώς σε αυτά η αύξηση του τέλους ανανεώσιμων πηγών θα αγγίξει το 118%, σε αντίθεση με τους βιομήχανους, στους οποίους πρόσφατα έγιναν μειώσεις στα τιμολόγια, και ιδιαίτερα στους ιδιώτες επενδυτές ηλεκτρικής ενέργειας. Είναι πρόκληση να αυξάνουν το τιμολόγιο του ρεύματος για τα λαϊκά νοικοκυριά, τους φτωχούς αγρότες και τους μικροεπαγγελματίες και να το μειώνουν στις μεγάλες επιχειρήσεις. Οι νέες τιμές έχουν ως εξής, ανά κατηγορία πελατών:
-Οικιακής χρήσης (Χαμηλή Τάση) 20,80 ευρώ ανά μεγαβατώρα (από 9,53 αύξηση 118%).
-Υψηλής Τάσης, (μεγάλες βιομηχανίες, ιδιώτες επενδυτές ηλεκτρικής ενέργειας), 1,79 ευρώ ανά μεγαβατώρα (από 3,55, μείωση 49%).
-Αγροτικής χρήσης (Μέση Τάση), 6,97 ευρώ ανά μεγαβατώρα (από 5,57, αύξηση 25%).
-Λοιπές χρήσεις Μέσης Τάσης (εμπορικές αλυσίδες) 8,87 ευρώ ανά μεγαβατώρα (από 7,76, αύξηση 14%).
-Αγροτικής χρήσης (Χαμηλή Τάση) 7,33 ευρώ ανά μεγαβατώρα (από 6,48, αύξηση 13%).

-Λοιπές χρήσεις Χαμηλής Τάσης (γραφεία, καταστήματα κ.λπ.) 21,77 ευρώ ανά μεγαβατώρα (από 14,91, αύξηση 46%).

Καλούνται στο Δημαρχείο Αλεξάνδρειας οι ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Ο Αντιδήμαρχος Αλεξάνδρειας, Αθ. Κούγκας, καλεί σήμερα Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2013, και ώρα 14:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο Αλεξάνδρειας, τους ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, προκειμένου να ενημερωθούν για την εφαρμογή του ΝΕΟΥ κανονισμού χρήσης κοινόχρηστων χώρων.

Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Το (υγιεινό) νερό μας κάνει πιο έξυπνους....

Μπορεί τα λασπόνερα που διάφορες ΔΕΥΑ ανά τη χώρα μοσχοπουλούν στους δημότες να προξενούν βλάβες στο ανθρώπινο οργανισμό, αλλά όσο κι αν ακούγεται περίεργο, το καλό και υγιεινό νερό μας κάνει πιο έξυπνους...
Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου East London , σβήνοντας τη δίψα σου με το πιο πολύτιμο συστατικό της ζωής , ενισχύεις τη λειτουργία του εγκεφάλου.Τα αποτελέσματα της βρετανικής έρευνας καταδεικνύουν ότι , τα άτομα που πίνουν περίπου 3 φλιτζάνια νερό προτού υποβληθούν σε μια σειρά από διαγνωστικά τεστ, αποδίδουν καλύτερα σε μία εξέταση που μετρά το χρόνο αντίδρασης σε σχέση με αυτά που δεν ενυδατώνουν τον οργανισμό τους με νερό . Η διαφορά είναι σημαντική όταν τα άτομα είναι πολύ διψασμένα , με τους ερευνητές να υποθέτουν ότι η δίψα μπορεί να αποσπάσει την προσοχή από την τρέχουσα δραστηριότητα , μειώνοντας το χρόνο αντίδρασης.
«Είναι πιθανό οι οργανικές λειτουργίες (που σχετίζονται με τη λήψη ή μη νερού) να επηρεάζουν την απόδοση σε διαφορετικές εργασίες , με διαφορετικούς τρόπους» , αναφέρει σε άρθρο της στην επιθεώρηση «LiveScience» η επικεφαλής της έρευνας , Κάρολιν Εντμοντς , καθηγήτρια της σχολής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του East London . Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση νερού μπορεί να βελτιώσει τη μνήμη στα παιδιά , αναφέρει το έγκυρο περιοδικό.
πηγη:endiaferonta.com

ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε. : «Και χρωστάνε και ζητάνε και το βόδι»

Η ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε. έχει για μήνες απλήρωτους τους κτηνοτρόφους, τους έχει οδηγήσει σε αδιέξοδα και απόγνωση, τους στερεί τη δυνατότητα όχι μόνο να ζουν σαν άνθρωποι αλλά τους υπονομεύει τη δυνατότητα να συντηρούν στοιχειωδώς το ζωικό κεφάλαιο και τις υποδομές τους, με συνέπεια την ακόμη μεγαλύτερη καταστροφή της ελληνικής κτηνοτροφίας και την εξάρτηση της χώρας, σε τομέα που θα μπορούσε να είναι αυτάρκης και εξαγωγική. 
Η ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε. αφήνοντας απλήρωτους και εκμεταλλευόμενη τους κτηνοτρόφους, τους αποκλείει από τη δυνατότητα να έχουν παρουσία σαν καταναλωτές στις αγορές της περιοχής τους, με άμεση συνέπεια τα λουκέτα στα μικρομάγαζα και το στέγνωμα της αγοράς.
Η ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε. προσβάλει, προκαλεί και εμπαίζει τα άμεσα και έμμεσα θύματα της αφερεγγυότητάς της, απευθύνοντας επιστολές στα Επιμελητήρια για παρεμβάσεις τους στην αγορά για λίστα εκπτωτικών καταστημάτων υπέρ των απλήρωτων από την ίδια κτηνοτρόφων.

Αφού πρώτα σε κάψω μετά θα σε αλείψω λάδι, λέει ο λαός μας για τέτοιες συμπεριφορές και πρακτικές.

Επιμελητήρια, νομικά πρόσωπα, συμβουλευτικά όργανα του κράτους!!!

Παριστάνουν τα ταχυδρομικά περιστέρια.

Διακινούν προς Συλλόγους την επιστολή του θύτη που ζητά και τα ρέστα από το θύμα.
Δεν την απαντούν, δεν την σχολιάζουν, δεν τοποθετούνται.
Γιατί;
→ δεν τους αφορά ο απλήρωτος κτηνοτρόφος;
→ δεν τους νοιάζει η ύφεση στην αγορά;
→ συμφωνούν; αγοράζω, δεν πληρώνω, πουλάω και κερδίζω;
Βέβαια είναι γνωστό ότι τα Επιμελητήρια πάντα βρίσκονταν απέναντι από τους εργαζόμενους και στο πλευρό αυτών που τους εκμεταλλεύονταν.
Πάντα διεκδικούσαν και υπερασπίζονταν προνόμια για τους εργοδότες και μειωμένα δικαιώματα για τους εργαζόμενους.
Στην περίπτωση της ΔΩΔΩΝΗΣ Α.Ε. όμως, το να περιφέρουν την απαράδεκτη επιστολή της, αποτελεί πρόκληση πέραν των άλλων και για τους χιλιάδες μικρούς αυτοαπασχολούμενους, που υποχρεωτικά είναι μέλη των Επιμελητηρίων και θεωρητικά τουλάχιστον θα έπρεπε να τα απασχολεί η επιβίωσή τους.
Αυτό και μόνο θα αρκούσε – αν τους ένοιαζε η μικρή επιχείρηση – όχι μόνο να αρνηθούν και να στηλιτεύσουν την προκλητική επιστολή της ΔΩΔΩΝΗΣ Α.Ε. αλλά να πάρουν πρωτοβουλίες να πληρωθούν και να πληρώνονται κανονικά οι χειμαζόμενοι κτηνοτρόφοι, γεγονός που θα είχε άμεσα θετικά αποτελέσματα στην αγορά και θα απέτρεπε ή τουλάχιστον θα καθυστερούσε κάποια λουκέτα.
  

ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΕΣΒΔΕΝ

ευθύνη όλων των υγιών δυνάμεων η ανακοπή της συνταγματικής εκτροπής ..


22-7-2013:  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του Συλλόγου εργαζομένων στον δήμο Πέλλας
Από το 2010, χρονιά που ανέλαβε το ΔΣ του συλλόγου μας, ξεκίνησαν οι επιθέσεις στα εργασιακά μας δικαιώματα από τις πολιτικές των μνημονίων. Αγωνιστήκαμε, όλοι οι συνάδελφοι, πολύπλευρα προσπαθώντας να σπάσουμε τον κοινωνικό αυτοματισμό που λειτουργούσε ακόμη και μεταξύ μας. Δόθηκαν αγώνες που μας έφεραν στους δρόμους, σε καταλήψεις, σε απεργίες τις οποίες παρά την γενικότερη τάση, πυκνώναμε όλο και περισσότερο αναδεικνύοντας τους εργαζόμενους του Δήμου μας ως το δυναμικότερο κομμάτι αντίστασης στις αδιέξοδες αυτές πολιτικές. Τοπικά προκαλέσαμε την ανατροπή της ιδιωτικοποίησης του ΧΥΤΑ αποκαλύπτοντας τις προθέσεις της κρατικοδίαιτης επιχειρηματικότητας. Βρεθήκαμε στο πλευρό κάθε εργαζόμενου που πλήττονταν,  από τους καθηγητές, τους μικροεπαγγελματίες έως την ΕΡΤ.
Γνωρίσαμε απογοητεύσεις, αλλά είδαμε πανελλήνια εκατοντάδες χιλιάδες πολιτών να ενεργοποιούνται ανταποκρινόμενοι στα καλέσματα για συμμετοχή σε απεργίες και συλλαλητήρια. Όλο και μεγαλύτερο τμήμα του ελληνικού λαού συνειδητοποιεί την αναγκαιότητα για κοινούς αγώνες, ανεξάρτητα δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.  Είναι ολοφάνερο, πλέον, ότι κανένας κλάδος  μόνος του, δεν μπορεί να ανατρέψει την πολιτική αυτή, που διαλύει τις ζωές όλων μας.
Η κυβερνητική πλειοψηφία, βρίσκοντας απροετοίμαστη και διασπασμένη την κοινωνία, κέρδισε μια ενδιάμεση νίκη (στην βουλή) νομοθετώντας  την κατάργηση ΕΡΤ, δομών των ΟΤΑ και της εκπαίδευσης (χρησιμοποιώντας τρικ τροπολογιών και υποσχέσεων).
Σήμερα εκπαιδευτικοί, σχολικοί φύλακες και δημοτικοί αστυνόμοι, συνάδελφοί μας, γίνονται άνεργοι και μπαίνουν στον αβέβαιο δρόμο της διαθεσιμότητας και της κινητικότητας. Αύριο κάποιοι άλλοι εργαζόμενοι θα βρεθούμε στο στόχαστρο ώστε να ικανοποιηθούν οι στόχοι του μνημονίου, πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιταχθούμε. Ο αγώνας μας είναι διαρκής, δεν τελείωσε.
Είναι μεγάλη η ευθύνη του καθένα από εμάς, για το πόσο συμπαρατάχθηκε ή όχι, στον αγώνα που δίναμε σε όλη αυτή την πορεία για να ανατρέψουμε την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου. Κάποιοι, ευτυχώς λίγοι, διάλεξαν τον εύκολο δρόμο της χαοτικής κριτικής επί παντός επιστητού.
Σε επίπεδο ΠΟΕ-ΟΤΑ, δεν υπήρξε μορφή αντίδρασης που να μην δοκιμάστηκε.  Διαδηλώσεις, καταλήψεις, 24ωρες και 48ωρες γενικές απεργίες και πολυήμερες κινητοποιήσεις. Τα αποτελέσματα άλλοτε ήταν καλά, άλλοτε όχι.
Σε επίπεδο πρωτοβάθμιου σωματείου, κινητοποιηθήκαμε με κάθε πρόσφορο μέσο συμμετέχοντας σύσσωμοι στις απεργίες,  ερχόμενοι σε επαφή και με άλλους φορείς ώστε να ενεργοποιήσουμε την τοπική κοινωνία, συμμετείχαμε στην πρωτοφανούς μαζικότητας πορεία της προηγούμενης Τρίτης, μέλη μας συμμετείχαν αντίστοιχα σε δύο συλλαλητήρια στην Αθήνα, βέβαια η δύναμη ενός σωματείου δεν είναι επαρκής για να ανατρέψει μια κεντρική απόφαση. Το αποτέλεσμα όλων αυτών θα φανεί στην πορεία. Χάρη στην συμμετοχή πολλών συναδέλφων που πλαισίωσαν τις κινητοποιήσεις, δημιουργήθηκε προοπτική αγωνιστικότητας που πρέπει να διαφυλάξουμε και να ενισχύσουμε.
Ο μόνος χαμένος αγώνας είναι αυτός που δεν δόθηκε ποτέ!
Είναι ευθύνη όλων των υγιών δυνάμεων η ανακοπή της συνταγματικής εκτροπής και η ανατροπή της χρεοκρατίας του μνημονίου. Ας είναι όλοι βέβαιοι ότι τελικά ο ελληνικός λαός θα υπερασπιστεί τα εργασιακά  του δικαιώματα και τις δημοκρατικές του ελευθερίες.

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Προ...σχή. Έρχεται το ...αφεντικό τους


Δρακόντεια είναι από τις 9 το πρωί έως τις 8 το βράδυ τα μέτρα ασφαλείας της Αστυνομίας, με αφορμή την επίσκεψη του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, καθώς απαγορεύονται οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και πορείες σε μεγάλου εύρους περιοχές της Αθήνας.

Τα αστυνομικά μέτρα θα είναι ανάλογα με αυτά που είχαν εφαρμοστεί και κατά την επίσκεψη της Καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ το περασμένο φθινόπωρο,
πηγη:ενικος


Δήμαρχος και μάσκες

γράφει ο: Τάσος Τασιόπουλος
Όσοι δήμαρχοι, νομάρχες ή υπουργοί είχαν την εξυπνάδα να ψηφοθηρούν διορίζοντας, είτε αχρείαστους κηπουρούς, είτε σχολικούς τροχονόμους, είτε αστυνομικούς, είτε φύλακες – τον καιρό που έδεναν τα σκυλιά με τα λουκάνικα – και τους πλήρωναν από τα κρατικά ταμεία με δανεικά και αγύριστα, καταντώντας την εθνική οικονομία έρμαιο των δανειστών, πρέπει να έχουν τη γενναιότητα να αναλάβουν και τις ευθύνες των πράξεών τους.
Αλλά πάρα πολλές φορές επιτυχία είναι να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία και να μην υπολογίζεις το κόστος ως δείγμα μαγκιάς, που είναι ένα μείγμα αγένειας, αμάθειας και θράσους.
Βέβαια ο άνθρωπος είναι ένα σύστημα από πάρα πολλές μάσκες.
Και οι μάσκες του δημάρχου – με μια διαφορά – είναι τόσο χρήσιμες όσο χρήσιμες είναι σε έναν παλιάτσο που τις χρησιμοποιεί για να αλλάξει φάτσες και ξεγελώντας το κοινό να ξεκαρδίζεται στα γέλια.
Και η διαφορά είναι, στο ότι στις μάσκες του δημάρχου οι άλλοι ΔΕΝ αντιγράφουν αυτό που τους λέμε, μπουρδουλογώντας, αλλά αυτό που τους κρύβουμε. Γιατί αυτό που προσπαθούμε να τους κρύψουμε είναι αυτό που είμαστε.
Η αλήθεια είναι ότι η αδιαφορία, ο ατομισμός, η λατρεία του εφήμερου και του επιφανειακού, το βόλεμα, ο πλουτισμός πάση θυσία, η μανία επίδειξης, η αποφυγή της προσπάθειας και η αποθέωση της μαγκιάς, μας είχαν απονευρώσει σε τέτοιο βαθμό που η θεραπεία του ΣΟΚ επιβλήθηκε απότομα πάνω σε σαστισμένους και απροετοίμαστους ανθρώπους.
Γιατί υπήρξαν και προετοιμασμένοι. Με χρήματα στο εξωτερικό, αφορολόγητα ή σε μεγάλο βαθμό προϊόντα φοροδιαφυγής, ή συναλλαγής κάτω από το τραπέζι, με κρατικοδίαιτους εργολάβους διαφόρων τύπων και ειδών, ή με αιρετούς εργολάβους δημοτικούς συμβούλους, με προσβάσεις στα ταμεία των δήμων, που μπορούν να πουλούν όμως εκδούλευση ή κατανάλωση τρόμου ή ψέμα και προπαγάνδα.
Όμως στην περίπτωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στα ισχυρά όπλα μιας αντιπολίτευσης – όταν αυτή δεν είναι λερωμένη – από τη στιγμή που ο δήμαρχος κενολογεί είναι η ειλικρίνεια και η ευθύτητα και στη συζήτηση της ΕΚΤΑΚΤΗΣ συνεδρίασης για το θέμα των απολύσεων των ΣΧΟΛΙΚΩΝ φυλάκων, ήταν ευκαιρία της αποκάλυψης του καιροσκοπισμού και της υποκρισίας των δημάρχων.
Γιατί είναι υποκρισία να αερολογείς ασύδοτα από το αμβωνικό μικρόφωνο υπερασπίζοντας δήθεν τα συμφέροντα των εργαζομένων και είναι καιροσκοπισμός να παριστάνεις ταυτόχρονα τον διασφαλιστή του ΔΗΜΟΣΙΟΥ συμφέροντος, χωρίς να λαμβάνεις υπ’ όψη σου ότι κάποια στιγμή είχες την πρόνοια να προσλαμβάνεις μακριά από το ΔΗΜΟΤΙΚΟ συμφέρον.
Και είναι φαρισαϊσμός να προσπερνάς σε αριστεροσύνη και τον ΧΡΗΣΤΟ ΑΛΕΥΡΑ, όταν δεν τολμάς σε ένα τέτοιο θέμα να προσκαλείς και τους ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ του νομού να τοποθετηθούν μπροστά στους συντοπίτες τους που τους ψηφίζουν, ίσως γιατί ένας από αυτούς – φίλα προσκείμενος – είναι εισηγητής στη Βουλή του πολυνομοσχεδίου που απολύει αυτούς που τάχα ο κ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ υπερασπίζεται.
Και είναι καιροσκοπισμός να τάζεις διάφορα, ποντάροντας στην ανοργανωσιά και στην αποποίηση των ευθυνών σου, όταν αυτά ακουμπούν τις ζωές των άλλων, αυτών δηλαδή που σήμερα απολύονται ή και τις ζωές των άλλων που ΔΕΝ προσέλαβες γιατί είχες την ευχέρεια να ψηφοθηρήσεις όταν διόριζες.
Όσο για αυτούς που είναι για κινητικότητα, διαθεσιμότητα και απόλυση να βάλουν καλά στο μυαλό τους αυτό που όπως έμαθα – γιατί απουσίαζα από την συνεδρίαση καθώς βρισκόμουν εκτός νομού – τους είπε ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Απατσίδης:
«Όταν έχεις χάσει τόσα πολλά μπορείς να κρατηθείς μόνο από την αξιοπρέπειά σου»
Τάσος Τασιόπουλος


Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Η σύγκρουση πρέπει να γίνει πλέον εφ όλης της ύλης(σχετικά με την κατάργηση της Κυριακάτικη αργίας -και όχι μόνο-)

Η σύγκρουση πρέπει να γίνει πλέον εφ όλης της ύλης(σχετικά με την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας -και όχι μόνο-)
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Στο νέο τσουνάμι των αντιλαϊκών μέτρων – έτοιμη από καιρό – η συγκυβέρνηση έχει εντάξει την κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας.
Τα περί 7 δήθεν Κυριακών, 250m² και Περιφερειακών αποφάσεων, αποτελούν στάχτη στα μάτια και φτηνά επικοινωνιακά τερτίπια.
Η κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, στρατηγικός στόχος των ολιγοπωλίων και των υπεραγορών, υπηρετεί 2 στόχους τους, την μονοπώληση της αγοράς και το ολοκληρωτικό ξεκλήρισμα όσων μικρών επιχειρήσεων έχουν καταφέρει να υπάρχουν ακόμα.
Τα χειραγωγημένα μαζικά μέσα παραπληροφόρησης - και σε αυτό το θέμα - καλλιεργούν τον κοινωνικό διχασμό και αυτοματισμό, μιλώντας για άνεση χρόνου των καταναλωτών για αγορές, αποκρύπτοντας όχι μόνο την οικονομική ένδεια που τους μαστίζει αλλά το κυριότερο ότι αυτό που θα αρχίσει από εμάς θα επεκταθεί στο σύνολο του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα γι αυτό εφιστούμε την προσοχή όσων επιμένουν να προσέχουν το δέντρο και να μη βλέπουν το δάσος.
Μέχρι σήμερα:

  • Όλες οι κυβερνητικές επιδιώξεις έχουν κοινοβουλευτικά επικυρωθεί και αποτελούν κρατικούς νόμους.
  • Οι ανακοινώσεις, τα δελτία τύπου, οι δηλώσεις αντίστασης, τα υπομνήματα, οι απεργίες, οι διαδηλώσεις, δεν έχουν καταφέρει να αποτρέψουν και να πισωγυρίσουν καμιά κυβερνητική πρόθεση.
  • Με βιομηχανικούς ρυθμούς στη βουλή νομοθετούν μνημόνια, ανεργία, κόψιμο συντάξεων και μισθών, εργασιακό μεσαίωνα, κοινωνική βαρβαρότητα, ανθρωπιστική κρίση, μεταναστευτικό τσουνάμι, Ηρωδικές επιλογές.
  • Όλα αυτά και άλλα πολύ περισσότερα συντελούνται χωρίς σχεδόν συνέπειες και κόστος για το συστημικό πολιτικό κατεστημένο.


Γιατί;
Γιατί άραγε οι πολλοί, οι πάρα πολλοί, τα θύματα, δεν αντιδρούν, δεν αντιστέκονται και δεν ανατρέπουν τους θύτες;
Οι κυβερνητικές συνδικαλιστικές πλειοψηφίες στην κορυφή και παρακάτω έχουν τεράστια ευθύνη γιατί ευνουχίσανε το συνδικαλιστικό κίνημα, το αδρανοποίησαν, το χειραγώγησαν, το κομματικοποιήσανε και το ξέκοψαν από συνεργασίες με τα άλλα λαϊκά στρώματα.
Οι ηγεσίες της ΕΣΕΕ και της ΓΣΕΒΕΕ, στελέχη των κυβερνητικών μνημονιακών κομμάτων, με τη δούρεια αυταπάτη των διαβουλεύσεων, αφοπλίσανε τους αυτοαπασχολούμενους μικρούς εμπόρους από κάθε διεκδικητικό προσανατολισμό.
Αυτές ακριβώς οι ηγεσίες που λιώνουν παπούτσια στα υπουργικά γραφεία, συνειδητά καλλιέργησαν την μοιρολατρία, την ηττοπάθεια, την αδιαφορία, την αδράνεια και τον ατομισμό στους μικρούς εμπόρους.
Αυτές περιορίστηκαν στο σχολιασμό των φορολογικών επελάσεων, την διάλυση του ΟΑΕΕ, το έκτρωμα του ΕΟΠΥΥ κα.
Αυτές αντιμετώπιζαν σαν δεδομένο, κάτι σαν φυσικό φαινόμενο, κάθε μνημόνιο, εφαρμοστικό νόμο, νομοσχέδιο σκούπα και πολυνομοσχέδιο και καλούσαν σε προσαρμογή στα νέα δεδομένα

ΤΟ ΧΤΕΝΙ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙ ΒΡΕΙ ΤΟΝ ΚΟΜΠΟ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ

Ήρθε η ώρα πλέον της σύγκρουσης
Και
Η σύγκρουση πρέπει να γίνει πλέον εφ όλης της ύλης
Ή θα ανατραπεί η βάρβαρη πολιτική
Ή
Θα μας αφανίσει.

Καλούμε:
√ Συλλόγους, Ομοσπονδίες, συναδέλφους, σε τέτοιο καθολικό αγώνα.
Συμμαχούμε:
√ Με τις κοινωνικές ομάδες, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους.
Διεκδικούμε:
Εν ζωή και εδώ στη γη την κοινωνική δικαιοσύνη


ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Ε.Σ.Α.

ώδυνεν όρος και έτεκεν μυν. Αξιολόγηση, κινητικότητα και μεταφορά αλλά όχι μαζικές απολύσεις !

    Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλεξάνδρειας, την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013 στις 15:00, συζήτησε το  θέμα , : « διαθεσιμότητα απολύσεις, εργαζομένων στους Δήμους», σε έκτακτη συνεδρίασή του, λόγω της κατεπείγουσας φύσης του.
   Παρά την επισήμανση του δημοτικού συμβούλου Χρήστου Αλευρά, ότι οι παράγραφοι 4 και 5 του ψηφίσματος που πρότεινε η διοίκηση του δήμου,αναιρούν στην ουσία την όποια στήριξη και συμπαράσταση υποτίθεται ότι προτίθεται να παράσχει η παράταξη του δημάρχου Φ.Δημητριάδη συνεπικουρούμενη και από την μείζονα αντιπολίτευση του Χ. Γκιόνογλου, η πλειοψηφία του Συμβουλίου, συμφώνησε στην έκδοση του ακόλουθου ψηφίσματος,που ειναι μνημείο λαικισμού και παρελκυστικής σύνταξης αφού επιχειρεί να είναι και με <<Γιάννη και με το..... θεριό>> :
ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ 
<< 1.Θεωρούμε ότι τα αιτήματα των εργαζομένων είναι λογικά και δίκαια, στηρίζουμε και συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των εργαζομένων

2.Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει τώρα τις απαράδεκτες διατάξεις των άρθρων 76-81 του σχεδίου Νόμου που στραγγαλίζει την Τοπική Αυτοδιοίκηση και ακρωτηριάζει τις υπηρεσίες της, καθιστώντας την αδύναμη και προβληματική για την περαιτέρω λειτουργία του Δήμου, με άμεσες δυσμενέστατες επιπτώσεις στον αγρίως δοκιμαζόμενο δημότη-πολίτη-κάτοικο.

3.Απόσυρση της απόφασης για κατάργηση του θεσμού των σχολικών φυλάκων καθώς και του καθεστώτος της διαθεσιμότητας και απόλυσης των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

4.Άμεση αξιολόγηση των δομών και των υπηρεσιών, ώστε να αποφευχθούν οι οριζόντιες και μαζικές απολύσεις, γιατί αναφερόμαστε σε ανθρώπους και όχι σε μηχανές.

5.Εφαρμογή του μέτρου της κινητικότητας και μεταφοράς του πλεονάζοντος προσωπικού για κάλυψη αναγκών Διευθύνσεων και Τμημάτων που έχουν ελλείψεις.

6.Άμεσος διάλογος με την ΚΕΔΕ για την επίλυση των όποιων προβλημάτων και όχι στη συνεχιζόμενη συστηματική απαξίωση του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που είναι και ο βασικός εναπομείναντας πυλώνας της κοινωνίας και ο κατ’ εξοχήν μοχλός ανάτασης και ανάπτυξης της οικονομίας και κατ’ επέκταση της μείωσης της ανεργίας

7.Καμιά απόλυση, διαθεσιμότητα στο σύνολο του ευρύτερου ή στενότερου Δημόσιου Τομέα

8.Εφαρμογή των αποφάσεων του έκτακτου Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ της Παρασκευής, την 13η Ιουλίου2013.>>

Για την ιστορία: παρών δήλωσε ο Γ. Απατσίδης, ενώ ο Χρ.Αλευράς αφού επιχειρηματολόγησε, υπέρ της απαλειφής των παραγράφων 4 και 5 , το καταψήφισε όταν παρά τη έκκλησή του,ο δήμαρχος δεν αποδέχθηκε να απαλειφθούν οι συγκεκριμένες παράγραφοι .



Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Tuta absoluta : ένας πολύ σημαντικός εχθρός των κηπευτικών


Αντιμετώπιση του εντόμου καραντίνας

Το έντομο Tuta absoluta (Meyrick) (Lepidoptera: Gelechidae), αποτελεί σημαντικό εχθρό των κηπευτικών, το οποίο επεκτείνεται με ραγδαίους ρυθμούς σε ολόκληρη την Ελλάδα καταστρέφοντας καλλιέργειες ντομάτας, πατάτας ακόμη και μελιτζάνας. Από το 2004 περιλαμβάνεται στον κατάλογο Α1 (με αριθμό 321) των εχθρών καραντίνας του EPPO (European and Mediterranean Plant Protection Organization) για τους οποίους ισχύουν ειδικά φυτοϋγειονομικά μέτρα. Σύμφωνα με το άρθρο 16 του Π.Δ. 365 υποχρεούμαστε να λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να παρεμποδίσουμε την εξάπλωση επιβλαβών οργανισμών. Το έντομο έχει έρθει στην Ελλάδα από το 2009, σε θερμοκήπια της Κρήτης. Η παρουσία του εντόμου έχει διαπιστωθεί σε περιοχές της Μαγνησίας, της Λάρισας και των Τρικάλων τόσο σε θερμοκηπιακές όσο και σε υπαίθριες καλλιέργειες.
περισσότερα.....

Παράλια της Λάρισας: Ένας υπέροχος καλοκαιρινός προορισμός

       Λάρισα δε σημαίνει μόνο κάμπος. Σημαίνει και καταπληκτικές παραλίες, υπέροχα βουνά και λαγκάδια. Μεγάλο τμήμα του Ολύμπου, ο Κίσσαβος και το Μαυροβούνι είναι βουνά της Λάρισας. Όμως μια που οδεύουμε  το καλοκαίρι, ας "κολυμπήσουμε" στις πιό όμορφες ελληνικές παραλίες.
Από πού να ξεκινήσει κανείς...

Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Ξαφνικός θάνατος , παντού !

Γράφει ο : Ν. Μπρουσκέλης
 Στην διάρκεια της περυσινής προεκλογικής περιόδου, συνομιλώντας με έμπειρο πολιτικό, μου αποκάλυψε ότι υπάρχει στο μυαλό των κυβερνώντων, η σκέψη του ξαφνικού θανάτου δημοσιών υπηρεσιών, που θα συνοδεύεται φυσικά από τις ανάλογες απολύσεις προσωπικού. Μου τόνισε μάλιστα, ότι χρειάζονται πλέον ριζικές και σκληρές αποφάσεις για να πάει η χώρα μπροστά και για να πεισθούν οι δανειστές μας, ότι στην Ελλάδα εφαρμόζονται οι απαραίτητες  «μεταρρυθμίσεις» και ο αναγκαίος «εξορθολογισμός δαπανών». 
η συνέχεια εδώ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΦΟΡΕΩΝ του ΔΗΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ

11 Ιουλίου 2013 
Εμείς οι φορείς του Δήμου Πέλλας δηλώνουμε την κάθετη αντίδρασή μας για τις αναγγελθείσες απολύσεις σε Τοπική Αυτοδιοίκηση και εκπαίδευση. Όλοι γνωρίζουμε ότι οι απολύσεις αυτές δεν θα προσφέρουν καμία οικονομία και ούτε θα βοηθήσουν την επίλυση δημοσιονομικών προβλημάτων. Οι τιμωρητικές «διαθεσιμότητες» οδηγούν στην διάλυση δομών και υπηρεσιών οι οποίοι εγκαταλείπονται κυριολεκτικά στο έλεος του Θεού. Εάν παρατηρούνται προβλήματα και δυσλειτουργίες η λύση είναι ορθολογική εσωτερική αναδιάρθρωση χωρίς απολύσεις με στόχο την αποτελεσματικότητα και όχι την συντήρηση πελατειακών σχέσεων.
Καθημερινά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την προπαγάνδα των ΜΜΕ τα οποία καθημερινά κατασυκοφαντούν το δημόσιο με εμφανή στόχο την εκχώρηση σε ιδιωτικά συμφέροντα, δημόσιων αγαθών και υπηρεσιών.
Καλούμε την κοινωνία, η οποία πλήττεται καθημερινά από την κρίση, να συμπαραταχθεί στον αγώνα για την ανατροπή των αδιέξοδων πολιτικών του μνημονίου.
Καλούμε τους αιρετούς εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, κλείνοντας τώρα τον δήμο έως την καταψήφιση του πολυνομοσχεδίου, ώστε να αντισταθούν στην σύνθλιψη των δήμων. Ειδάλλως θα καταλήξουν να υπηρετούν θεσμούς φαντάσματα.
Καλούμε τους βουλευτές να ανακόψουν την συνταγματική εκτροπή, καταψηφίζοντας το πολυνομοσχέδιο, και να φερθούν ως εκπρόσωποι του ελληνικού λαού και όχι ως δήμιοί του.
Καλούμε τους δημότες της Πέλλας να συμπαραταχθούν και να συμμετέχουν δυναμικά στις κινητοποιήσεις των επομένων ημερών ώστε όλοι μαζί να ανακόψουμε τον «ξαφνικό» θάνατο των απολύσεων που εξαθλιώνουν οικογένειες και διαλύουν την κοινωνία.
Πρέπει αυτήν την στιγμή να σταματήσουμε το πολυνομοσχέδιο ανακόπτοντας την αδιέξοδη εφαρμογή του μνημονίου. Ας είναι όλοι βέβαιοι ότι ο ελληνικός λαός θα υπερασπιστεί τα εργασιακά  δικαιώματα και τις δημοκρατικές ελευθερίες.
                                                    Οι Φορείς του Δήμου Πέλλας
Εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών
Εμπορικός Σύλλογος
ΤΕΕ Ν. Πέλλας
Β’ ΕΛΜΕ Πέλλας
Δικηγορικός Σύλλογος
Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Πέλλας
Σύλλογος Εργαζομένων ΔΕΥΑΠ

Σύλλογος Εφοριακών Ημαθίας- Πέλλας- Πιερίας

Τοπικό Τμήμα Πέλλας του Συλλόγου Εργαζομένων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας : Γενικές απόψεις , με στόχο έναν Οργανισμό που να υπηρετεί τους πολίτες και την Κοινωνία.

Ανακοίνωση του Τοπικού Τμήματος για τον νέο Ο.Ε.Υ.
            Με αφορμή την διαβούλευση, την οποία έχει  ζητήσει ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Ιωάννου Νικόλαος  θα θέλαμε να παρατηρήσουμε ότι δεν υπάρχει κάποιο  σχέδιο πάνω στο οποίο θα πρέπει να εκφράσουμε τις απόψεις μας. Συνεπώς και εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να καταθέσουμε γενικές απόψεις που πιστεύουμε ότι θα είναι χρήσιμες σε πρώτη φάση για την δημιουργία του αρχικού σχεδίου. Επισημάνουμε  λοιπόν τα εξής:

Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Απεργιακή συγκέντρωση στην Βέροια οργανώνει το ΠΑΜΕ

Απεργιακή κινητοποίηση από το ΠΑΜΕ την Τρίτη 16 Ιούλη, με συγκέντρωση στην πλατεία Ωρολογίου (10πμ).
 Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ αναφέρει:
 "Οι δήθεν «έκτακτες συνθήκες» που επέβαλαν τη λήψη «έκτακτων μέτρων» αποδεικνύονται στην πράξη μόνιμες φέρνοντας νέα άγρια μέτρα για το λαό και επίθεση χωρίς τέλος. Ετοιμάζεται νέα σφαγή και επιδρομή στο λαϊκό εισόδημα, νέο χτύπημα στους ήδη πετσοκομμένους μισθούς και συντάξεις, γοργή επέκταση των απολύσεων στο Δημόσιο, νέες περικοπές σε φάρμακα και στην υγεία.
Αν δεν τους σταματήσει ο ταξικός αγώνας, η λαϊκή οργή και παρέμβαση, η επίθεση θα αποκτά ταχύτητα. Έρχεται όλεθρος!
Ετοιμάζουν μισθούς των 350ευρώ χωρίς ασφαλιστικά δικαιώματα. Αυτοί που δήθεν κόπτονται για την ανεργία των νέων απελευθερώνουν τις απολύσεις, φέρνουν νέο τσάκισμα στις αποζημιώσεις των απολύσεων. Oι μειώσεις στις συντάξεις του ΟΑΕΕ που προετοιμάζουν εδώ και μήνες αποτελεί τον οδηγό για νέες μειώσεις στις συντάξεις του ΙΚΑ.
Οι εργαζόμενοι να απορρίψουν τις νέες θερινές αξιώσεις της κυβέρνησης-τρόικας και των επιχειρηματικών ομίλων, τα παραμύθια της ανάπτυξης που τηλεοπτικά του σερβίρουν. Η ανάπτυξη που αναφέρουν, δεν αφορά το λαό. Είναι ανάπτυξη του κεφαλαίου και των κερδών του, επομένως βάρβαρη, αντιλαϊκή, απάνθρωπη. Είναι ανάπτυξη που προϋποθέτει την εξαθλίωση και την ανέχεια της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού.
Το ΠΑΜΕ είχε προειδοποιήσει από νωρίς αλλά και κατά τη διάρκεια των μέτρων, πως αν δεν υψωθεί ένα ισχυρό, αγωνιστικό λαϊκό τείχος στους κλάδους και στους τόπους δουλειάς, η επίθεση δε θα έχει σταματημό. Όλοι οι εργαζόμενοι έχουν χρέος και καθήκον να συγκρουστούν με τη συνεχόμενη και επικίνδυνη κατρακύλα στις συνθήκες ζωής τους.
Κανένας ανοργάνωτος, κανένας έξω από τη συλλογική δράση, κανένας μόνος του".

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Η θεωρία περί πλεονάζοντος προσωπικού και το "λουκέτο" στους Δήμους

Το κλείσιμο των Δήμων από την Δευτέρα 15 Ιουλίου μέχρι και την Τετάρτη 17, αποφάσισε σήμερα στην συνεδρίαση της η ΚΕΔΕ.
«  στην Έκτακτη Συνέλευση των Δημάρχων και των Δ.Σ. των ΠΕΔ, η οποία συγκλήθηκε στην Αθήνα και είχε ως θέμα το πολυνομοσχέδιο που αφορά στην κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και της υπηρεσίας των Σχολικών Φυλάκων και τη θέση σε διαθεσιμότητα των εργαζομένων σ’ αυτές, καθώς και τη διεύρυνση της επιτροπείας των Δήμων μέσω του «Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ, η πλειοψηφία των παρευρισκομένων Δημάρχων έθεσε στη διάθεση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ τις παραιτήσεις τους, σε περίπτωση μη αποδοχής από την Κυβέρνηση των προτάσεών τους», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η ΚΕΔΕ
 Στο ψήφισμα της όμως η  ΚΕΔΕ, αδιάντροπα δηλώνει ότι είναι σύμφωνη με το μέτρο της κινητικότητας των εργαζομένων ,ενώ ζητά άμεσα ανεξάρτητη επιτροπή αξιολόγησης, που θα προχωρήσει σε αντικειμενική, αξιόπιστη και σοβαρή αξιολόγηση των Υπουργείων, των φορέων τους και της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και αμέσως μετά να ξεκινήσει σοβαρός και ουσιαστικός διάλογος για την κινητικότητα των υπαλλήλων και τη βελτίωση της Δημόσιας Διοίκησης.!!!!!
Αντίθετη στο ψήφισμα ήταν η Λαϊκή Συσπείρωση, η οποία κατέθεσε δικό της ψήφισμα. Η εκπρόσωπός της στην ΚΕΔΕ, Ε. Παντελάκη, υποστήριξε ότι με την επιτροπή αξιολόγησης, ουσιαστικά, ξεκινά η διαδικασία εφαρμογής του νόμου.

Η Λαϊκή Συσπείρωση, στο ψήφισμά της, καταγγέλλει τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ «που με πρόσχημα τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις επιταχύνει την υλοποίηση των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων με το πολυνομοσχέδιο». «Η θεωρία περί πλεονάζοντος προσωπικού περί δήθεν αξιοκρατικής αξιολόγησης και η περιβόητη ενδο-δημοντική κινητικότητα, υπονομεύουν τον αγώνα των εργαζομένων και αποτελούν το άλλοθι για τις απολύσεις» προσθέτει.

«Περιμένω κάποιος που έχει α…. από σας να με ακολουθήσει»…

Ένταση επικράτησε στη συνέλευση των δημάρχων, με τον δήμαρχο Μυτιλήνης, Δημήτρη Βουνάτσο να «παγώνει» την αίθουσα, θέτοντας την πολιτική του παραίτηση.
«Περιμένω κάποιος που έχει α…. από σας να με ακολουθήσει», είπε ο δήμαρχος Μυτιλήνης.
Οι δήμαρχοι αποφάσισαν να θέσουν τις παραιτήσεις τους στη διάθεση του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων, ενώ ταυτόχρονα κλείνουν τα δημαρχεία τους μέχρι και την Τετάρτη.
Σε θέση «μάχης» και οι εργαζόμενοι, οι οποίοι σήμερα πραγματοποίησαν πορείες και συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας.
πηγή :ενικός