Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Ζούμε ....επιτέλους την «νέα εποχή» της φιλελευθεροποίησης ! Τέρμα τα μπουζιά οι πόμπες και τα μπεκ !

Επιτέλους φαίνεται καθαρά ότι τα φορομπηχτικά μέτρα της κυβέρνησης ανοίγουν το δρόμο για τη χρησιμοποίηση λιγότερο ρυπογόνων αλλά  και πιο φθηνών μέσων μεταφοράς, και επιπλέον ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΩΝ !.
Καβάλα στο άλογο πήγε στην Εφορία ιδιοκτήτης ΙΧ για να παραδώσει τις πινακίδες κυκλοφορίας όπως τόσες άλλες χιλιάδες Έλληνες. Ο έφιππος φορολογούμενος πήγε στη ΔΟΥ Αμαλιάδας και παρέδωσε τις πινακίδες του άγρια φορολογημένου  ΙΧ του,  και κράτησε το άλογο του, που έχει ...ατέλεια.

Είναι «άπαιχτοι» οι άνθρωποι !

Ατελείωτες ουρές σε τράπεζες και εφορίες και σήμερα, τελευταία μέρα του χρόνου.... Το αδιαχώρητο επικράτησε σήμερα στις τράπεζες και τις εφορίες με τους φορολογούμενους να προσπαθούν  να πληρώσουν φόρους και τέλη, ή να παραλάβουν τον κλειδάριθμο και να παραδώσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων τους καθώς είναι πλέον τόσοι πολλοί όσοι αδυνατούν να καταβάλλουν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2014.
Αφάνταστη η ταλαιπωρία των  φορολογούμενων , αλλά οι κρατούντες το ίδιο ....βιολί!
Στο παρά ένα της λήξης της προθεσμίας για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, το υπουργείο Οικονομικών έδωσε παράταση..
 Μέχρι πότε όμως ;
Μέχρι την Παρασκευή, 3 Ιανουαρίου!!!!!.
Ε δεν παίζονται οι άνθρωποι !

Βοήθειά μας .......

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Δύσκολοι οι καιροί και δε φταίνε τα έρμα τα κάρβουνα

Ανάμεσα σε μια έκτακτη συνέντευξη για την αιθαλομίχλη ανήμερα των Χριστουγέννων από τους αρμόδιους υπουργούς, που προσπάθησαν να πείσουν ότι ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης είναι δίκαιος γιατί χτυπά όσους έχουν θερμαινόμενες πισίνες, και τις «Λευκές νύχτες» των μεγαλεμπόρων που προσπάθησαν χτες βράδυ και μ' αυτόν τον τρόπο να γεμίσουν τα ταμεία τους, κύλησε η βδομάδα των τελευταίων γιορτών του χρόνου, βδομάδα που μόνο γιορτινή δεν ήταν για τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας.

Μαύρη πέτρα θέλουν να ρίξουν πίσω τους οι περισσότεροι Έλληνες!

Έτοιμοι να εγκαταλείψουν την χώρα είναι περισσότεροι από τους μισούς Έλληνες (56%) που δηλώνουν πως θα έφευγαν από τη χώρα αν τους δινόταν η ευκαιρία, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research.
 Οι πολίτες, που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση για λογαριασμό της εφημερίδας «Βήμα της Κυριακής», τονίζουν σε ποσοστό 69% πως τα χειρότερα είναι ακόμη μπροστά μας, ενώ μόλις ένας στους τέσσερις εκτιμά ότι τα μεγάλα προβλήματα έχουν περάσει.
Στην  ίδια έρευνα ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να επικρατεί ελαφρά έναντι της Νέας Δημοκρατίας με ποσοστό 22,5% έναντι 21,7% της ΝΔ, ενώ ακολουθούν η Χ. Α. με 7,5%, ΠΑΣΟΚ με 5,6%, ΚΚΕ με 5,3%,και Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4%.
Εκτός Βουλής μένει η Δημοκρατική Αριστερά που συγκεντρώνει 2,8%..

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Κατεβάστε και εκτυπώσετε το ειδοποιητήριο για τα τέλη κυκλοφορίας του 2014

Πρόστιμο ισόποσο με την αξία των αρχικών τελών εις διπλούν θα κληθούν να καταβάλουν για τα τέλη κυκλοφορίας 2014 όσοι «ξεχάσουν» να τα πληρώσουν έως την ερχόμενη Τρίτη 31-12-2013. Μέχρι την ίδια ημερομηνία μπορούν οι φορολογούμενοι να  καταθέσουν και τις πινακίδες σε περίπτωση ακινητοποίησης των ΙΧ τους.
Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί παράταση στην προθεσμία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας καθώς και για την κατάθεση πινακίδων. Δείτε πιο κάτω αναλυτικές οδηγίες για τα τέλη κυκλοφορίας 2014 και τον φόρο πολυτελείας. 
Μπορείτε να κατεβάστε /εκτυπώσετε

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Την άμεση αποκατάσταση της παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος σε οικογένειες του Δήμου Αλεξάνδρειας ζητά από τη ΔΕΗ, με ομόφωνο Ψήφισμά του, το Δημοτικό Συμβούλιο.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλεξάνδρειας, στην τακτική συνεδρίασή του που έλαβε χώρα την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013 στις 19:00 εξέδωσε ομόφωνα το ακόλουθο Ψήφισμα:
Επειδή το ηλεκτρικό ρεύμα είναι απαραίτητο και πρωταρχικής σημασίας κοινωνικό αγαθό για όλους τους συμπολίτες μας και λαμβάνοντας υπόψη:
1. ότι η ΔΕΗ Α.Ε. δε δύναται να κοινοποιήσει προς τους Δήμους σχετική λίστα με τα νοικοκυριά στα οποία έχει γίνει διακοπή, λόγω χρέους
2. ότι οι καιρικές συνθήκες είναι δύσκολες, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν
Ζητάμε από τη ΔΕΗ και τις αρμόδιες υπηρεσίες της να αποκαταστήσουν άμεσα την παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος σε κατοικίες οικογενειών του Δήμου Αλεξάνδρειας που  αδυνατούν, λόγω οικονομικής κρίσης, να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς, τουλάχιστον κατά το χρονικό διάστημα της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων και μέχρι τη βελτίωση των δυσμενών καιρικών συνθηκών του Χειμώνα, ήτοι έως το μήνα Απρίλιο 

Coca-Cola, Light 500 ml και Nestea , έτοιμες να σκορπίσουν τον θάνατο !

Η εταιρεία Coca-Cola (η οποία εμφιαλώνει για λογαριασμό της Nestlé και το προϊόν Nestea), ανακοίνωσε ότι απομακρύνει από την Τρίτη από τα ράφια τις πλαστικές συσκευασίες CocaCola Light 500 ml και Nestea όλων των γεύσεων για προληπτικούς λόγους.
 Η απόσυρση βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη καθώς λόγω της αργίας των Χριστουγέννων είχε σταματήσει η απομάκρυνση των προϊόντων.
 Το σαμποτάζ στα αναψυκτικά, άρχισε με προκήρυξη που ταχυδρομήθηκε τη Δευτέρα στο zougla.gr και την εφημερίδα Espresso (μαζί με ένα δείγμα αναψυκτικού νοθευμένου με υδροχλωρικό οξύ) όπου αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Η ενέργεια σηματοδοτεί την έναρξη του επόμενου project συντονισμού άτυπων ομάδων και πυρήνων της FAI». Επίσης, κάνει ονομαστική αναφορά σε οργανώσεις οικοτρομοκρατίας όπως η ΕLF (Earth Liberation Front) και ΑLF (Animal Liberation Front) λέγοντας συγκεκριμένα ότι «η FAI ανοίγει μια προοπτική προσκαλώντας τους συντρόφους της αντιπολιτισμικής τάσης και τους πυρήνες άμεσης δράσης ELF και ALF σε μια γενικευμένη διεθνή εκδίκηση και επίθεση ενάντια στους δολοφόνους της ζωής μας».
  Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που έχουν την ευθύνη της έρευνας για την υπόθεση του σαμποτάζ σε Coca-Cola Light και Nestea δηλωσαν ότι εμπνευστές του σχεδίου «Πράσινη Νέμεσις» είναι τα φυλακισμένα μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς»
Παρόμοιο περιστατικό (σαμποτάζ σε καταναλωτικά προϊόντα) έχει καταγραφεί τον Σεπτέμβριο του 2011 στη Μ. Βρετανία. Στόχος της επίθεσης ήταν τότε η φαρμακοβιομηχανία Reckitt Benckiser, καθώς άγνωστοι είχαν νοθεύσει σκευάσματα του παυσίπονου φαρμάκου Nurofen με αντιψυχωτικά χάπια Seroquel XL.

 Tότε, η φαρμακοβιομηχανία είχε υποχρεωθεί ,(όπως τώρα η Coca-Cola), να αποσύρει τα συγκεκριμένα προϊόντα.

«Λευκές νύχτες» σε ...μαύρο ορίζοντα.

Η χαμηλή κίνηση στα καταστήματα ακόμη και τις μέρες των γιορτών δεν οφείλεται στο ωράριο αλλά στην ανέχεια και τη φτώχεια των λαϊκών οικογενειών υπογραμμίζει το ΚΚΕ και χαρακτηρίζει παράνομη την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής για λειτουργία των εμποροκαταστημάτων μέχρι τις 11 το βράδυ.
"Η απόφαση αυτή είναι ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα της πολιτικής που τσακίζει τα δικαιώματα και τις ζωές των εμποροϋπαλλήλων και των μικρεμπόρων, προκειμένου να στηρίξει τα συμφέροντα των μεγάλων εμπορικών καταστημάτων και των πολυεθνικών του εμπορίου" τονίζει στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ προσθέτοντας πως η απόφαση αυτή, εκτός από παράνομη, δείχνει και τις προθέσεις κυβέρνησης και τοπικών αρχών να προχωρήσουν σε παραπέρα απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των εμποροκαταστημάτων, όπως άλλωστε δείχνει και η πρόσφατη παραδοχή του υπουργείου Ανάπτυξης για πιθανότητα τροποποίησης του νόμου 4177 σε ακόμη πιο αντιδραστική κατεύθυνση.
Το ΚΚΕ σημειώνει ότι είναι ανάγκη οι εμποροϋπάλληλοι, οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί έμποροι να ορθώσουν, από κοινού, και με τη στήριξη του λαού, τείχος σε μέτρα, όπως αυτό, που δήθεν είναι στο πλαίσιο ενός εορτασμού, στην πραγματικότητα όμως ανοίγουν το δρόμο για δουλειά μέρα νύχτα, όλη την εβδομάδα, χωρίς κανένα δικαίωμα στον ελεύθερο χρόνο, την ξεκούραση.

«Στάχτη στα μάτια του λαού», το δήθεν ενδιαφέρον της κυβέρνησης για το πρόβλημα της αιθαλομίχλης

  Αντί να αποφασίσει την άμεση κατάργηση των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης και την μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ ,η κυβέρνηση με τα μέτρα που ανακοίνωσε σχετικά με το επικίνδυνο φαινόμενο της αιθαλομίχλης, «ρίχνει στάχτη στα μάτια του λαού», όχι μόνο μεταφορικά, αλλά και κυριολεκτικά.

    Ανασύροντας και πάλι τη γνωστή συνταγή, που αντί να λύνει το πρόβλημα επιδιώκει να περιορίσει τις συνέπειές του, νομιμοποιεί ουσιαστικά τη βλάβη που προκαλείται στην υγεία του λαού από την αιθαλομίχλη.
  Τα μέτρα, που ανακοινώθηκαν, ελάχιστη επίδραση μπορούν να έχουν στο μετριασμό του φαινομένου, καθώς εξαντλούνται σε «απαγορεύσεις» τις οποίες ως επί το πλείστον φορτώνονται αυτοί που δεν έχουν καμία ευθύνη, ενώ δεν αντιμετωπίζουν την αιτία του προβλήματος.


Οι Κρητικοί ζουν περισσότερο, γιατί διαθέτουν το γονίδιο R19X , που μειώνει τα επίπεδα τριγλυκεριδίων, ενώ αυξάνει την « καλή χοληστερόλη » .

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη από το Wellcome Trust Sanger Institute στο Cambridge της Μ. Βρετανίας, οι κάτοικοι των Ανωγείων, αλλά και των γύρω περιοχών, διατρέχουν μειωμένο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων , παρά την διατροφή τους που είναι πλούσια σε ζωικά λίπη.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι κάτοικοι των συγκεκριμένων περιοχών έχουν ένα σπάνιο γονίδιο που τους προστατεύει από καρδιαγγειακά νοσήματα και την αύξηση του σωματικού βάρους . Αυτό το γονίδιο είναι 40 φορές πιο συχνό σε αυτό το μικρό ελληνικό πληθυσμό από ό, τι στην υπόλοιπη Ευρώπη .
Το γονίδιο που είναι γνωστό ως R19X , βρέθηκε για πρώτη φορά στον πληθυσμό το 2008. Αυτό που κάνει είναι να μειώνει τα επίπεδα τριγλυκεριδίων , ενώ την ίδια στιγμή αυξάνει εκείνα των λιποπρωτεϊνών υψηλής πυκνότητας, γνωστά ως « καλή χοληστερόλη » κάτι που μειώνει τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων.
Η ανακάλυψη αυτή μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη νέων θεραπειών και τις στρατηγικές πρόληψης κατά των καρδιακών παθήσεων ,του  εγκεφαλικού επεισοδίου και  των μεταβολικών διαταραχών .

«Το σύνθετο, πολύπλοκο και διακομματικό παιχνίδι στο ζήτημα των εξοπλιστικών προγραμμάτων» με το ......νι, και με το σίγμα, αποκάλυψε ο Κάντας

Ο Αντώνης Κάντας, το άλλοτε στέλεχος του υπουργείου Άμυνας, που πλέον είναι προσωρινά κρατούμενος, έκανε λόγο για "πολύπλοκο παιχνίδι" στις προμήθειες όπλων και αναφέρθηκε σε περιστατικό (που κατά την άποψη του ενισχύει αυτόν του τον ισχυρισμό, για «το σύνθετο, πολύπλοκο και διακομματικό παιχνίδι στο ζήτημα των εξοπλιστικών προγραμμάτων») σύμφωνα με το οποίο «ο Κων. Μητσοτάκης επιχειρηματολογούσε με λεπτομερή στοιχεία υπέρ της προμήθειας των F-16, ενώ ο Μιλτιάδης Έβερτ υπέρ των F-15 ».
Όπως αναφέρει το Capital.gr, ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών επιχειρεί να βάλει στο κάδρο της ποινικής δικογραφίας και τον πρώην υπουργό Γιάννο Παπαντωνίου αναφέροντας ότι επέκτεινε τη σύμβαση για τα Kornet αλλά και τα Leopard για τα οποία ο ίδιος ομολογεί υπέρογκη μίζα.
όλο το άρθρο

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Το ομόφωνο Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβούλιου του Δήμου Αλεξάνδρειας για την επαναφορά των δρομολογίων των αμαξοστοιχιών

Το Δημοτικό Συμβούλιο εξέδωσε ομόφωνα το ακόλουθο Ψήφισμα:
 Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλεξάνδρειας, στην τακτική συνεδρίασή του που έλαβε χώρα τη Δευτέρα 04 Δεκεμβρίου 2013 στις 20:00, λαμβάνοντας υπόψη:
Ο Σ.Σ. Μπράλλου σε επιστολικό δελτάριο του 1917
1. Το γεγονός ότι τα δρομολόγια της Προαστιακής Γραμμής Θεσσαλονίκης Έδεσσας- Θεσσαλονίκης κάθε άλλο παρά αποτελούν «άγονη γραμμή», δεδομένου ότι τουλάχιστον στο τμήμα της γραμμής Θεσσαλονίκη-Αλεξάνδρεια-Θεσσαλονίκη παρουσιάζουν μεγάλη πληρότητα και επιβατική κίνηση
2. Τους στόχους και την πολιτική της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. που συνοψίζονται στην παροχή εναλλακτικής επιλογής μετακίνησης και στην ικανοποίηση των αναγκών των επιβατών

Ζητάμε από τις Διοικήσεις του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος (ΟΣΕ Α.Ε.) και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. να ενεργήσουν για την επαναφορά των δρομολογίων των αμαξοστοιχιών 735 και 3742 της Προαστιακής Γραμμής Θεσσαλονίκης-Έδεσσας-Θεσσαλονίκης, στο ωράριο που ίσχυε έως την 07-07-2012, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες του επιβατικού κοινού

Κλειστά θα παραμείνουν τα καταστήματα του Νομού Ημαθίας, την Κυριακή, 29/12/2013

     
   Ο  Ε.Σ. Αλεξάνδρειας ανακοινώνει  ότι, την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013, μετά από απόφαση του κ. Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ ,  (αριθ. Πρωτ. οικ.412303/2023 ), τα καταστήματα του Νομού θα παραμείνουν ΚΛΕΙΣΤΑ.

 Οι παραβάτες θα διώκονται ποινικά.

Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

Αν δεν ζούσες στην κόλαση, δεν θα σου υπόσχονταν παραδείσους. …..

Για να φέρεις, εσύ ο λαός, τη δημοκρατία στον τόπο σου θα πρέπει να απορρίψεις, να χλευάσεις, να ισοπεδώσεις αυτούς που τολμούν να πουλάνε ως είδηση την πολιτική τους επιβίωση πάνω στο πτώμα σου: «Σε διορθωτικές κινήσεις για τις κατασχέσεις προχώρησε η κυβέρνηση με εντολή του Πρωθυπουργού, ενώ σαράντα ένας βουλευτές συγκρότησαν “κίνημα” για τη μείωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, πιέζοντας προς την πλευρά του υπουργείου Οικονομικών». Έχουν χάσει τον λογαριασμό στον ΔΟΨ πόσες φορές βάζουν πρωτοσέλιδο την «€ντολή Σαμαρά» με όλες τις παραλλαγές της.
Διορθωτικές κινήσεις με εντολή Σαμαρά; Όπως είσαι σκυμμένος και πιθανότατα τρελαμένος από φόβο, διορθωτικές κινήσεις είναι η στιγμή που λεει ο παπάς στον δήμιο πως δεν κρατά σωστά το τσεκούρι. Το ερώτημα είναι, γιατί βρέθηκες σ” αυτήν τη θέση;

Η χορωδία “Μελισσάνθη” του Δήμου Αλεξάνδρειας, στην “Αστερούπολη”

  Την παραμονή των Χριστουγέννων η “Αστερούπολη” , φιλοξένησε τη χορωδία “Μελισσάνθη” του Δήμου Αλεξάνδρειας, η οποία παρουσίασε μια σειρά από χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Είναι η δεύτερη χρονιά που η “Μελισσάνθη” εμφανίζεται στην “Αστερούπολη”, αφού και πέρυσι είχε επισκεφτεί το χώρο στον οποίο αυτή γίνεται, στον πεζόδρομο Πλατέος.
  Ακόμη επί ένα δίωρο έπαιξε μουσική ο  DJ Lito, ενώ στο σπιτάκι του Συλλόγου Καππαδοκών Πλατέος διανέμονταν  παραδοσιακή σούπα από την περιοχή της Καππαδοκίας και στο Εργαστήρι του Αϊ Βασίλη το ενδιαφέρον των παιδιών  για χριστουγεννιάτικες κατασκευές, παιχνίδια αλλά και ανάγνωση παραμυθιών ήταν αμείωτο, με αποτέλεσμα όλα τα παιδιά να επιστρέφουν σπίτι με απλές αλλά έξυπνες κατασκευές (όπως αγγελάκια φτιαγμένα από γυαλί, χαρτί και πολλά πολλά χρώματα ή κουκουνάρια βαμμένα με τα χρώματα των Χριστουγέννων) που έφτιαξαν με την καθοδήγηση των εθελοντών που καθημερινά, επί πέντε ώρες, βρίσκονται στο Εργαστήρι.

Οι επιτυχημένες εκδηλώσεις στην “Αστερούπολη”, θα συνεχίζονται για αρκετές ημέρες ακόμη.

Η Αστερούπολη, στο Πλατύ, συνεχίζει με επιτυχία τις εκδηλώσεις της

Στην Αστερούπολη, όσοι αγνόησαν το κρύο, απήλαυσαν ένα καταπληκτικό μουσικοχορευτικό θέαμα από τους χορευτές του συγκροτήματος Κορδελιού- Ευόσμου “Αργώ”, οι οποίοι παρουσίασαν μια σειρά από χορούς από τη Γεωργία.
Οι χορευτές κέρδισαν το αβίαστο  χειροκρότημα των θεατών, όμως τις εντυπώσεις έκλεψαν 2 μικρές χορεύτριες που εμφανίστηκαν προς το τέλος.

Η συνέχεια δόθηκε με ελληνική και ξένη ροκ μουσική από τους “Τουρίστες”, που έπαιξαν τραγούδια από την ελληνική, βρετανική και αμερικανική μουσική σκηνή. Τέλος στη σκηνή της “Αστερούπολης” βρέθηκαν χθες βράδυ ο Γιάννης Ποταμιάνος και οι Αρμενιστές του Βορρά που ερμήνευσαν, τραγούδια διαφόρων Ελλήνων συνθετών (από Ζαμπέτα μέχρι και Θεοδωράκη).

Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Μήνυμα της Λαϊκής Συσπείρωσης Αλεξάνδρειας

Χρόνια σας πολλά και  καλές γιορτές, Αγαπητές Συνδημότισσες και Αγαπητοί Συνδημότες του δήμου Αλεξάνδρειας.
Η Δημοτική Παράταξη, Λαϊκή Συσπείρωση Αλεξάνδρειας, σας εύχεται υγεία, δύναμη και κουράγιο, ώστε αλληλοϋποστηριζόμενοι να ανταπεξέλθουμε από κοινού στους δύσκολους αγώνες των ημερών μας και σε εκείνους που είναι φανερό ότι έρχονται αύριο .
Με πίστη στην ανθρωπιά που βάρβαρα βιάζουν, ευχόμαστε να κυριαρχήσει  η αλληλεγγύη μεταξύ μας , ώστε κανείς να μην απομείνει μόνος του, στη θύελλα αυτής της κρίσης, όχι μόνο αυτές τις γιορτινές ημέρες αλλά και μετέπειτα .
Καιρός πλέον είναι οι λαϊκές δυνάμεις να ανασυνταχτούν και να διεκδικήσουν :
-το μερίδιο που τους ανήκει από τον πλούτο που παράγουν
-τη άμεση ανακούφιση  των μελών της κοινωνίας που υποφέρουν
-την ουσιαστική αντιμετώπιση των προβλημάτων των ανέργων, των εργαζομένων των συνταξιούχων, της νεολαίας, των ατόμων με ειδικές ανάγκες, κτλ.

  Αυτός ο τόπος δεν είναι μόνο δικός τους ....είναι και δικός μας.

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Άνοιξε χθες τις πύλες της η “Αστερούπολη 2013” στο Πλατύ Ημαθίας.

Παρά το αρκετό κρύο, εκατοντάδες ήταν οι επισκέπτες που αποφάσισαν να επισπευτούν την Αστερούπολη για το άναμμα του δέντρου της.
Στη συνέχεια απόλαυσαν τη χορωδία της Αστερούπολης ενώ στη συνέχεια, παρά το κρύο (η μέγιστη θερμοκρασία έφτανε την ώρα εκείνη τους 4 βαθμούς), αρκετοί ήταν αυτοί που παρακολούθησαν το κατά γενική ομολογία εκπληκτικό συγκρότημα νέων έντεχνης μουσικής της μουσικής σχολής Λαζαρίδη “La vida loca”.
Τέλος υπήρχε κέρασμα όσων παραβρέθηκαν στη χθεσινοβραδινή εναρκτήρια εκδήλωση της “Αστερούπολης 2013”.
Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει τα ακόλουθα:
6.00: Karaoke Show
6.30: Θέατρο Σκιών με το έργο: «Ο Καραγκιόζης και το μαγικό δέντρο» από τον Δημήτρη Καρόγλου.
Πρόγραμμα Δραστηριοτήτων- Παιχνιδιών (Εργαστήρι Αϊ Βασίλη).
5.00-6.00: «Ψάχνοντας τ’ αστέρια».
6.00-7.00: «Πετάει ο τάρανδος;».
7.00-8.00: Ανάγνωση Παραμυθιού.

8.00-10.00: Χριστουγεννιάτικες Κατασκευές- Παίζουμε Δημιουργώντας.

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Ομόφωνο Ψήφισμα καταδίκης των ιδιωτικοποιήσεων των Δημοτικών Επιχειρήσεων, από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλεξάνδρειας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλεξάνδρειας, στην τακτική συνεδρίασή του που έλαβε χώρα την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013 στις 19:00 εξέδωσε ομόφωνα το ακόλουθο ψήφισμα:
Το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας και ενόψει αυτών που γίνονται και αφορούν στις Δημοτικές Επιχειρήσεις  περί ιδιωτικοποιήσεων ή κλείσιμο, αντιτίθεται, θεωρώντας ότι η όποια απόφαση για ιδιωτικοποίηση ή κατάργηση θα έχει δυσμενέστατες επιπτώσεις αφενός μεν στο σύνολο των εργαζομένων οι οποίες θα προστεθούν στις εκατοντάδες χιλιάδες των ανέργων με όλες τις δυσμενείς επιπτώσεις, αφετέρου δε αρνητικότατες επιπτώσεις για τις παρεχόμενες προς τους δημότες υπηρεσίες, καθώς και  κατακόρυφη αύξηση του τιμολογίου των παρεχομένων υπηρεσιών στη δύσκολη περίοδο που βιώνουν όλοι.
Οι Δημοτικές επιχειρήσεις είναι επιχειρήσεις ειδικού σκοπού αυτοτελείς ως προς τους Δήμους σύμφωνα με τον ιδρυτικό νόμο 1069/80.
Το προσωπικό των ΔΕΥΑ δε μισθοδοτείται από το Δημόσιο αλλά από ιδία έσοδα. Οι Δημοτικές Επιχειρήσεις ύδρευσης αποχέτευσης δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό και είναι ανταποδοτικές για τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους (ύδρευσης – αποχέτευσης, ομβρίων υδάτων και επεξεργασίας λυμάτων ).
Επιπλέον οι ΔΕΥΑ θεωρούνται από τους βασικότερους και αποτελεσματικότερους φορείς εκτέλεσης έργων υποδομής.
Επαναλαμβάνουμε ότι κάθε απόπειρα να πληγούν οι ΔΕΥΑ θα έχει σοβαρότατες επιπτώσεις στις παρεχόμενες προς τους πολίτες υπηρεσίες αλλά κυρίως θα κινδυνεύσει η δημόσια υγεία και το περιβάλλον, αφού θα καταρρεύσουν έργα δημοσίου συμφέροντος και κοινής ωφέλειας που διαχειρίζονται οι ΔΕΥΑ.    

Και διακοπές νερού στον Δήμο Βέροιας

Την ώρα που είναι κυβερνητική πολιτική η επανασύνδεση ρεύματος σε ευπαθείς ομάδες και όχι μόνο, ο Δήμος Βέροιας κόβει και το νερό. Χαρακτηριστική περίπτωση της επιδερμικής κοινωνικής πολιτικής του Δήμου και την ώρα που καταφέρεται κατά της ΔΕΗ, εδώ και δυο μήνες έκοψε το νερό από άνεργο εδώ και τρία χρόνια, ο οποίος ζούσε μόνος πάνω από δυο χρόνια με κομμένο το ηλεκτρικό. Οι όποιες κοινωνικές δομές, έπρεπε να έχουν καταγραμμένους όλους όσοι έχουν ανάγκες τόσο βασικές και να μην τρέχουν τελευταία στιγμή. Και βέβαια, να μην κόβουν το σπουδαιότερο και από το ηλεκτρικό. Το νερό. Άμεσα μόλις ειδοποιήθηκαν, οι ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ, επανασύνδεσαν «παράνομα» και το ρεύμα και το νερό. Ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός ότι με υπερβάλλοντα ζήλο, δεν σφράγισαν απλά το υδρόμετρο αλλά, έκοψαν την σωλήνα παροχής νερού.

  Γράφουν (τόσο το άρθρο ,όσο και ιστορία), οι : ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ 

Ανοίγει αύριο Σάββατο 21 Δεκεμβρίου τις πύλες της και σας περιμένει η “Αστερούπολη”

“Ήρθαν οι μέρες πάλι...” όπως αναφέρει το τραγούδι της “Αστερούπολης” και έτσι είμαστε στην εξαιρετικά ευχάριστη θέση να σας πούμε πως για μια ακόμη χρονιά – συγκεκριμένα, για δεύτερη χρονιά – η “Αστερούπολη” ανοίγει το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου τις πύλες της και σας περιμένει, στο Πλατύ Ημαθίας.
Φέτος για πιο πολλές ημέρες, για έντεκα ημέρες.
Ζωγραφική προσώπου, μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, εμφανίσεις χορωδιών, θέατρο σκιών, κατασκευές, παρουσιάσεις χορευτικών συγκροτημάτων, ανάγνωση παραμυθιών, το σπιτάκι της ζαχαροπλαστικής και πολλά πολλά παιχνίδια και δράσεις περιμένουν τους μικρούς επισκέπτες της Αστερούπολης. Και βέβαια με τον αγαπημένο των παιδιών, τον Αι Βασίλη, στον οποίο τα παιδιά θα γράψουν το γράμμα τους. Φυσικά ούτε οι μεγάλοι θα μείνουν παραπονούμενοι, αφού και για αυτούς έχουμε προγραμματίσει σειρά μουσικών παραστάσεων (σε διάφορες ημέρες) καθώς και παρουσιάσεις χριστουγεννιάτικων εθίμων και παραδοσιακών εδεσμάτων.
Καθημερινά, από τις 21 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2013, στον πεζόδρομο Πλατέος Ημαθίας, από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ. Μέχρι την αλλαγή του χρόνου, όπου σας προσκαλούμε να την κάνουμε μαζί, με μουσική, χορό, δωρεάν κρασί – φέρτε μαζί σας και εσείς τα δικά σας εδέσματα και θα γίνουμε πάλι μια μεγάλη παρέα που θα αποχαιρετίσει τον χρόνο που φεύγει και που τόσο πολύ μας ...κούρασε όλους!
Το αυριανό πρόγραμμα περιλαμβάνει τα εξής:
5.00 : Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα από την παιδική χορωδία της Αστερούπολης.
5.30 : Άναμμα δέντρου. Τραγούδι της Αστερούπολης από τους μικρούς μας φίλους.
6.00: Χαιρετισμός – Καλωσόρισμα.
6.30: Συναυλία νέων έντεχνης μουσικής με τους “Lavidaloca”.
Ακολουθεί μπουφές με χριστουγεννιάτικα εδέσματα για όλο τον κόσμο.
Πρόγραμμα Δραστηριοτήτων- Παιχνιδιών (Εργαστήρι Αϊ Βασίλη).
5.00-6.00: «Ποιος σου χτυπάει την πλάτη;».
6.00-7.00: «Τα καλικαντζαράκια έχασαν τα κουμπιά τους».
7.00-8.00: Ανάγνωση Παραμυθιού.
8.00-10.00: Χριστουγεννιάτικες Κατασκευές- Παίζουμε Δημιουργώντας.
Δελτίο τύπου των διοργανωτών


Ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλεξάνδρειας, για την εκχώρηση ονομασιών Π.Ο.Π. Ελληνικών προϊόντων, στον Καναδά

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλεξάνδρειας, στην τακτική συνεδρίασή του που έλαβε χώρα τη Δευτέρα 04 Δεκεμβρίου 2013 στις 20:00, εξέδωσε το ακόλουθο Ψήφισμα :
Το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Αλεξάνδρειας:
-Δηλώνει την αντίθεση και τη διαφωνία του στην  εκχώρηση ονομασιών των Π.Ο.Π. Ελληνικών προϊόντων της φέτας και των ελαιών Καλαμάτας στον Καναδά, όπως περιγράφεται στο κείμενο της επικείμενης συμφωνίας Ε.Ε.-Καναδά για τη δημιουργία ζώνης ελεύθερων εμπορικών συναλλαγών.
-Δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν αναγνωρίζει το συγκεκριμένο περιεχόμενο, διότι είναι εθνικά επιζήμιο και επί του θέματος δεν έχει γίνει ουδέποτε μέχρι σήμερα από την έναρξη των διαπραγματεύσεων καμιά επίσημη ενημέρωση των βουλευτών στο ελληνικό κοινοβούλιο
-Καλεί την Κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς να μην επικυρώσουν το τελικό αυτό κείμενο στο επικείμενο συμβούλιο υπουργών της Ε.Ε. καθώς και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό στο αντίστοιχο συμβούλιο των αρχηγών, εάν δεν αλλάξουν οι διατάξεις που φέρουν καίριο πλήγμα στα συμφέροντα της χώρας.

Επανασύνδεση ρεύματος όλων ανεξαίρετα αποφάσισε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο Αλεξάνδρειας

  Κατά τη διάρκεια της τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας, την Τρίτη 17.12.2013, ο δήμαρχος Φώτης Δημητριάδης, ενημέρωσε ότι ήδη έγιναν τριάντα πέντε (35) συνδέσεις ρεύματος σε οικογένειες στις οποίες είχε κοπεί και υπάρχουν προς έγκριση ακόμα 51 αιτήσεις , πολλές από τις οποίες όμως δεν πληρούν τις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί για να τύχουν επανασύνδεσης.
  Ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Αλευράς ανέφερε πως υπάρχουν πολύ περισσότερες οικογένειες που στερούνται το βασικό αυτό αγαθό , τουλάχιστον 250 οικογένειες βρίσκονται στο έλεος του σκότους και του χειμώνα και δεν είναι δυνατόν το κοινωνικό σύνολο, απαθές απλώς να περιμένει το επόμενο «μαγκάλι» αδιαφορώντας για την δυστυχία του συνδημότη του .
  Δεν υπάρχει δήλωσε καμία διαφορά ούτε στην δυστυχία ούτε και στο σκοτάδι που να ορίζεται από διάφορα Ε9, και να δικαιολογεί προφάσεις για απορρίψεις αιτήσεων επανασύνδεσης, γιαυτό και πρότεινε την επανασύνδεση όλων των κατοικιών, είτε πληρούν τις τεθείσες προϋποθέσεις, είτε όχι, όπως και την ψήφιση σχετικού ψηφίσματος από το δημοτικό συμβούλιο.
  Η απάντηση του δημάρχου ήταν πως αν ο κ. Αλευράς γνωρίζει ποιες είναι οι οικογένειες αυτές, να ενημερώσει τον δήμο για να προχωρήσουν στη σύνδεση.
  Ο Μπάμπης Γκιόνογλου συμφώνησε με τον κ. Αλευρά και είπε πως όντως είναι πολλοί οι συμπολίτες οι οποίοι ντρέπονται να δηλώσουν για την επανασύνδεση ρεύματος και θα πρέπει να γίνει επανασύνδεση όλων των κατοικιών χωρίς ρεύμα.

  Το δημοτικό συμβούλιο τελικά αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ, τη έκδοση ψηφίσματος για επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος όλων των οικογενειών χωρίς όρους και περιορισμούς τουλάχιστον μέχρι τον Απρίλιο του 2014. 

Σε κινητικότητα 3.708 δημοτικοί υπάλληλοι των δήμων.

Γράφει για το ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων δήμου Πέλλας, 
ο πρόεδρος του, Ελευθέριος Αβραμίδης


Από εχθές ο σύλλογος εργαζομένων δήμου Πέλλας πληροφορήθηκε από τα ΜΜΕ ότι στάλθηκαν επιστολές σε όλους τους δήμους από  τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών που περιλαμβάνουν τα σχέδια στελέχωσης από τα οποία θα τεθούν σε κινητικότητα 3.708 δημοτικοί υπάλληλοι. Η επιστολή προκάλεσε αναστάτωση στους δήμους και στους εργαζομένους,  αφού εξάγονται πλεονάζοντες με μαθηματικούς τύπους όπου συνυπολογίζονται οι υπάλληλοι των δήμων, των ΝΠΔΔ αλλά και το εποχικό προσωπικό.
Μόλις ενημερωθήκαμε επικοινωνήσαμε με τον γενικό Διευθυντή ο οποίος μας ενημέρωσε ότι δεν γνωρίζει τέτοιου είδους επιστολή. Σήμερα αναζητήσαμε την συγκεκριμένη επιστολή από το γραφείο δημάρχου Πέλλας. Μας πληροφόρησαν ότι είχε φτάσει με email στις 17/12 και είχε προωθηθεί στο ανάλογο γραφείο για χρέωση. Μας έγινε γνωστό το περιεχόμενό της και σας πληροφορούμε ότι οριακά δεν εξάχθηκε πλεονάζον προσωπικό στο δήμο μας. Σύμφωνα με την αξιολόγηση υπάρχει έλλειψη 1 ατόμου στο βοηθητικό προσωπικό. Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε διότι αν δεχτούμε την διαδικασία της προκρούστειας κλίνης του υπουργείου είναι σίγουρο ότι θα έλθει νομοτελειακά  και η δική μας σειρά.
Ο σύλλογος μας επιβεβαιώθηκε δυστυχώς συνολικά στην επιστολή που στείλαμε στις 13/11/2013 όταν καταγγέλλαμε 
·      ως αποπροσανατολιστική την αυταξιολόγηση των δομών τους από τους δήμους
·      οι υπουργοί απολύουν, κόβουν και ράβουν αγνοώντας και καταργώντας την τοπική αυτοδιοίκηση
·      οι δήμοι επιδίδονται σε αξιολογήσεις και κινητικότητες χωρίς κανόνες χωρίς μεθοδολογία διαδικασιών και χωρίς εμφανή στόχευση.

 και καταλήγαμε ότι Δεν νομιμοποιούμε καμία διαδικασία απολύσεων όπως και να βαπτιστεί.

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Αλλού τα κακαρίσματα και αλλού γεννάν οι κότες....(λαϊκή παροιμία)

 Ο Εμπορικός σύλλογος Αλεξάνδρειας έστειλε την ακόλουθη επιστολή διαμαρτυρίας προς το δήμαρχο της πόλης:
Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,
Πριν από πενήντα ημέρες συναντηθήκαμε με εκπρόσωπο του Δήμου ώστε να ενημερωθούμε για το τι θα πραγματοποιήσει ο Δήμος για τις ημέρες των εορτών. Με έκπληξη (και ακολούθως με απογοήτευση), ακούσαμε την εκπρόσωπο του Δήμου να λέει ότι η Διοίκηση του Δήμου σχεδιάζει δύο με τρεις εκδηλώσεις, εκ των οποίων η μία ήταν το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου, κι όλο αυτό λόγω περιορισμένων οικονομικών δυνατοτήτων.

Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας: « Ένα μεγάλο ευχαριστώ».

                 Η Διοίκηση του Ε.Σ. Αλεξάνδρειας αισθάνεται την υποχρέωση να πει ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συναδέλφους μας για τη στήριξή τους (υλική & οικονομική ) στην πραγματοποίηση των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Ε. Σ. Αλεξάνδρειας.
Χωρίς τη συμπαράστασή τους, πολλές απ’ αυτές δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν.
                 Ειδική μνεία αξίζει να κάνουμε στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφέ, μπαρ, καταστήματα εστίασης ) που για πρώτη φορά συνεργάστηκαν με τον Ε.Σ.. Η συνεργασία μας ήταν άψογη και ευελπιστούμε και διαχρονική!
Επιχειρήσεις που συμμετείχαν και συνέβαλαν στηνπραγματοποίηση των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Ε.Σ. Αλεξάνδρειας ....

Αγρότες να τους χαίρεσαι.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΒΕΡΟΙΑΣ
Κλάδευαν στο χωράφι τους, κάπου εκεί στην Επισκοπή Νάουσας. Κάποια στιγμή εκεί κοντά τους , βλέπουν ένα μεγάλο γεράκι να πέφτει από το δέντρο.  Πάνε κοντά, βλέπουν. Δεν ξέρουν, ίσως και φοβούνται να κάνουν κάτι. Ο γιός, τρέχει στο σπίτι με το αγροτικό, μπαίνει στο διαδίκτυο και ψάχνει κάποιο τηλέφωνο. Βρίσκει και δίνεται και η λύση. Η  Οικολογική Ομάδα Βέροιας ήταν εκεί.
Αγρότες που άφησαν τη δουλειά τους για πάνω από μια ώρα, έκαναν το αυτονόητο, και επέστρεψαν στο κλάδεμα. Καθημερινοί, άγνωστοι  άνθρωποι με παιδεία, που μας δείχνουν δρόμους. 

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΨΕΥΤΗΣ

Γράφει ο :Τάσος Τασιόπουλος

Είναι γεγονός σήμερα και έχει γίνει ξεκάθαρο πια, πως στους νέους Καλλικρατικούς δήμους ολοκληρώνεται μια εποχή σοβαρότατων αλλαγών μέσα στο φεουδαρχικό σύστημα, οι οποίες με την σειρά τους πρόκειται να διαδραματίσουν καταλυτικό ρόλο στην ανάπτυξη εκείνων των όρων που οδηγούν στην ανατροπή της φεουδαρχίας ατάλαντων, κακομαθημένων και στυγνών επαγγελματιών επιβολής του μνημονίου πριν έρθει καν το μνημόνιο στην Ελλάδα.
 η συνέχεια.....

Θεωρήσεις βιβλιαρίων του ΟΑΕΕ, στην Αλεξάνδρεια, κάθε Τετάρτη

   
   Η Διοίκηση  του Ε.Σ. Αλεξάνδρειας ανακοίνωσε ότι ήλθε σε συμφωνία με το γραφείο του ΟΑΕΕ στη Βέροια και το Περιφερειακό γραφείο ΟΑΕΕ Θεσσαλονίκης Αποτέλεσμα αυτής  της ενέργειας του ΔΣ θα είναι η παρουσία αρμόδιου υπάλληλου του ΟΑΕΕ, από 18/12/2013 έως 28/02/2014  , στα γραφεία του Ε.Σ. στην Αλεξάνδρεια κάθε Τετάρτη.

Αποκλειστική –όμως- αρμοδιότητά του, θα είναι  μόνον οι θεωρήσεις των βιβλιαρίων.  

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Η τρύπα καταμεσής .....του δρόμου, που χάσκει επί τρία χρόνια !

Το λιγότερο κράτος των νεοφιλελεύθερων φωστήρων , μεταφράσθηκε εκτός όλων των άλλων και σε λιγότερη αστυνόμευση , η οποία οδήγησε το σύνολο σχεδόν των χυτοσιδήρων και σιδηρών,  καπακιών, εσχαρών κτλ των  διάφορων φρεατίων τόσο της ύδρευσης όσο και των αποχετεύσεων όμβριων και ακαθάρτων  στους κλεπταποδόχους (έναντι πινακίου φακής βέβαια) και στη συνέχεια στα χυτήρια σαν σκραπ.
Το  καπάκι όμως που στο δήμο μας (ίσως και πανελλήνια) έχει γράψει ιστορία ,είναι εκείνο που βρίσκεται καταμεσής στο δρόμο προς το Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων του δήμου Αλεξάνδρειας.
 Κλάπηκε πριν τουλάχιστον τρία χρόνια και κανείς παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις της αντιπολίτευσης του δήμου δεν ενδιαφέρθηκε να κλείσει έστω και με κάποια χαλύβδινη λαμαρίνα (πακτωμένη φυσικά, λόγω του φόβου .....των Ιουδαίων).
 Φυσικά αν πέσει κάποιος μέσα ,μάλλον θα γραφθεί:
«Ολισθηρότης της οδού, Υπερβολική ταχύτης οδηγού».
Ένα από τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι :

 Γιατί αν έχω καμένο ένα από τα πολλά λαμπάκια στο αυτοκίνητο μου, με γράφουν, όταν κάποιες τρύπες στο οδικό δίκτυο χάσκουν επί χρόνια χωρίς κανείς να τιμωρείται γιαυτό....

Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλεξάνδρειας .

Συνεδριάζει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου, την Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2013 κι ώρα 19:00 το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου σε τακτική συνεδρίαση με τα ακόλουθα, είκοσι τρία (23) θέματα.

1. Λήψη απόφασης για την ανανέωση της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Δήμου Αλεξάνδρειας, Συνδέσμου Διαδημοτικής Συνεργασίας Περιβαλλοντικής Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων 3ης Διαχειριστικής Ενότητας Ν. Πέλλας και ΕΣΔΑ Ημαθίας με αντικείμενο τη «Διάθεση σύμμεικτων αστικών απορριμμάτων Δήμου Αλεξάνδρειας στο Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (Χ.Υ.Τ.Α.) Δήμου Πέλλας για το έτος 2014»

Δωρεάν χειμερινά προγράμματα Μαζικού Αθλητισμού διοργανώνει η Κ.Ε. του Δήμου Αλεξάνδρειας

 Το χειμερινό πρόγραμμα του μαζικού αθλητισμού στο Δήμο Αλεξάνδρειας ξεκινάει από σήμερα 16 Δεκεμβρίου 2013
 Τα τμήματα άθλησης θα λειτουργούν καθημερινά  σε κλειστά γυμναστήρια από Δευτέρα έως Παρασκευή, πρωινές και απογευματινές ώρες. Οι γυμναστές οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την οργάνωση και τη λειτουργία των τμημάτων είναι οι εξής:
 Τμήματα Δημοτικού - Γυμνασίου (Βόλεϊ, Μπάσκετ, Παιγνιώδεις Ασκήσεις, κ.τ.λ). Υπεύθυνη Γυμνάστρια :Τσαρούχα Κωνσταντία - τηλ. 697-1679062
Τμήματα yoga – pilates. Υπεύθυνη Γυμνάστρια: Πατρονοπούλου Ουρανία τηλ. 697-8693481
Τμήματα Δημοτικού (Ενόργανη Γυμναστική, Ασκήσεις Μυϊκής Συναρμογής,  Παιγνιώδεις Ασκήσεις, κ.τ.λ.). Υπεύθυνη Γυμνάστρια: Μεσσαλά Σουλτάνα - τηλ. 697-6067806
Τμήματα Γυναικών (Ορθοσωματική Άσκηση – Μυϊκή Ενδυνάμωση). Υπεύθυνη Γυμνάστρια : Μεσσαλά Σουλτάνα - τηλ. 697-6067806

Τα παραπάνω προγράμματα είναι δωρεάν και για περισσότερες πληροφορίες (δηλώσεις συμμετοχής, αλλά και ώρες και χώρους διεξαγωγής) μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο: 23330-53451 ή και στα κινητά τηλέφωνα των γυμναστών. 

Συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Αλεξάνδρειας

Δημόσια τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αλεξάνδρειας, στις 20 Δεκεμβρίου 2013 ημέρα Παρασκευή και ώρα 20:30, με τα ακόλουθο προς συζήτηση θέμα:
1. Διατύπωση γνώμης και προτάσεων ενόψει κατάρτισης του προσχεδίου Ετήσιου Προγράμματος Δράσης Δήμου Αλεξάνδρειας, έτους 2014.

Τακτική συνεδρίαση του Δ. Σ. του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας Δήμου Αλεξάνδρειας

Στην αίθουσα συνεδριάσεων του Νομικού Προσώπου (Πλατεία Σιδηροδρομικού Σταθμού) θα γίνει σήμερα 16 Δεκεμβρίου 2013,  και ώρα 13.00 τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου με τα κάτωθι θέματα ημερήσιας διάταξης:
«Λήψη απόφασης για ανανέωση συμβάσεων ορισμένου χρόνου του προσωπικού που εργάζεται στο πρόγραμμα ¨Βοήθεια στο Σπίτι¨ που υλοποιεί το Νομικό Πρόσωπο»
«Λήψη απόφασης για τροποποίηση της αριθ. 77/2013 απόφασης Διοικητικού Συμβουλίου με θέμα «Λήψη απόφασης για έγκριση Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ.) του Ν.Π.Δ.Δ. ¨Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας Δήμου Αλεξάνδρειας¨»

«Λήψη απόφασης για έγκριση διενέργειας και ψήφιση-διάθεση πίστωσης για προμήθεια pellet στο Νομικό Πρόσωπο για το έτος 2013»

Το φώς επανήλθε...... Η χώρα βυθίστηκε στο απόλυτο σκότος !

Γράφει ο :  Γιώργος  Ν. Ουρσουζίδης
     Απ΄την στιγμή που οι διεθνείς τοκογλύφοι αποφάσισαν να θέσουν σε εφαρμογή το σχέδιο τους και στην πατρίδα μας, γνωρίσαμε καλά πλέον τι θα πει ανασφάλεια, φτώχεια, πείνα, δυστυχία, απώλεια αξιοπρέπειας, αυτοκτονία!
     Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ήρθε και η χαριστική βολή από τους κυβερνώντες, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις του υπουργού Περιβάλλοντος χωρίς ρεύμα ζουν 10.000 με 15.000 νοικοκυριά σε όλη την Ελλάδα, και αυτή είναι η πιο μετριοπαθής εκτίμηση, μετά την γενική κατακραυγή  το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής μελετά την συνεργασία με τους δήμους, ώστε να μην διακόπτεται η ηλεκτροδότηση σε ευπαθείς ομάδες, θαρρείς και κάποιος επιλέγει να μείνει χωρίς ηλεκτρικό, προκειμένου να αποταμιεύσει χρήμα!

    Προτάθηκε από τους επαΐοντες πολιτικούς που μας κυβερνούν, να ορισθούν επιτροπές, ώστε να διαπιστωθεί ποιοι πραγματικά έχουν ανάγκη, δηλαδή ποιοι Έλληνες, που ενώ διαθέτουν χρήματα δεν πληρώνουν  τους λογαριασμούς της ΔΕΗ !
      Δεν υπάρχει νομίζω μεγαλύτερος εξευτελισμός, φαντασθείτε πως ηχεί στα αυτιά του κόσμου ότι, οι Έλληνες στερούν από τα παιδιά τους το ηλεκτρικό ρεύμα οικιακής χρήσης, ενώ έχουν την δυνατότητα να ανταποκριθούν στην δαπάνη εξόφλησης των λογαριασμών!
       Ε λοιπόν όχι, ως εδώ και μη παρέκει, δεν μας πρέπει τέτοια αδικία, δεν μας αναλογεί τέτοιος εξευτελισμός, ο Ελληνικός λαός είναι μακράν ο στοργικότερος λαός σε ότι αφορά την οικογένεια, τουλάχιστον μεταξύ των λαών της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης.
       Αλλά πρόκειται για ανοησία ή για μηχανισμό «εξυπηρέτησης» ενόψει εκλογών;                  Μήπως  το σάπιο πολιτικό κατεστημένο μυρίστηκε αίμα; 
      Μήπως ταπεινώνει  ακόμη μια φορά τους πολίτες, καλώντας τους να αποδείξουν ότι δεν είναι απατεώνες που στερούν τα παιδιά τους από  το ηλεκτρικό! Μήπως πρέπει κάποιος κλείνοντας  το μάτι και χτυπώντας στην πλάτη τους δυστυχισμένους πολίτες, να ξεστομίσει την αθλιότητα: «κατόπιν ενεργειών μου» το ηλεκτρικό αποκατεστάθη! Βυθίζοντας ταυτόχρονα την χώρα στο απόλυτο πνευματικό σκότος !     
 Υ.Γ.  «Παράλληλα ο κ. Μανιάτης δεσμεύθηκε για δωρεάν ρεύμα τις ημέρες αυξημένης ατμοσφαιρικής ρύπανσης προς τους καταναλωτές που έχουν ενταχθεί στο Κοινωνικό Τιμολόγιο, προκειμένου με το μέτρο αυτό να ενθαρρύνονται να χρησιμοποιούν ηλεκτρικές συσκευές θέρμανσης αντί για τζάκια και ξυλόσομπες ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο της αιθαλομίχλης.» 
Νομίζαμε πως στην κυβέρνηση ο Άδωνης ήταν το «πρώτο βιολί», μάλλον σφάλαμε

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Δ. Κουτσούμπας: Mαχητικά ενισχύστε τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης"

Αποσπάσματα από την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στο Ηράκλειο Κρήτης την περασμένη Παρασκευή, σε εκδήλωση για τα 95χρονα του Κόμματος

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε ανάμεσα σε άλλα τα εξής:
«Σας καλούμε όλους για άλλη μια φορά να στρατευθείτε στον αγώνα στο πλάι του ΚΚΕ. Δεν είναι υποχρεωτικό να συμφωνείτε σε όλα με το ΚΚΕ για να του εμπιστευτείτε την ψήφο σας στις ευρωεκλογές στις 25 Μάη του 2014. Γιατί το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα που μπορεί να εκφράσει πολιτικά την αντίθεση στην ΕΕ που μεγαλώνει, παλεύοντας για αποδέσμευση, με το λαό ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει η χώρα μας.
Το ΚΚΕ μπορεί να γίνει ο εκφραστής και ενσαρκωτής της λαϊκής θέλησης, και μέσω της ψήφου, για μια άλλη πορεία, μακριά από τα ευρωδεσμά και τους αντιλαϊκούς μονόδρομους.
Ταυτόχρονα καλούμε να ενισχύσετε μαχητικά τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης" σε όλη τη χώρα, με σήμα κατατεθέν το γαρίφαλο του αγώνα μας και στην Περιφέρεια της Κρήτης και στους δήμους της περιοχής, όλης της χώρας. Εδώ έχουν θέση όλοι οι αγωνιστές, ανεξάρτητα με το τι ψήφιζαν μέχρι χτες, αρκεί να θέλουν να συμβάλουν στη μεγάλη Λαϊκή Συμμαχία, που θα αντιστρατεύεται τα μονοπωλιακά συμφέροντα και τις κυβερνήσεις τους, τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης που γνωρίζει μόνο την εκμετάλλευση του εργάτη, το ξεκλήρισμα του αγρότη, το λουκέτο του αυτοαπασχολούμενου, την πανάκριβη υποβαθμισμένη Παιδεία και Υγεία, την αρπαγή της κατοικίας του φτωχού, τη στυγνή φοροληστεία της λαϊκής οικογένειας και τόσα άλλα.

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Η θέση που επιφυλάσσει στην γυναίκα μια κοινωνία, δείχνει και το επίπεδό της

Κάποτε, στους κύκλους της Αριστεράς έλεγαν μια φράση.. πώς η θέση που επιφυλάσσει στην γυναίκα μια κοινωνία, δείχνει και το επίπεδό της. Σοφή φράση!  Σήμερα στο ζενίθ της κρίσης, το φτηνιάρικο, εξευτελιστικό και σεξιστικό θέαμα βάζει την σφραγίδα του στον ξεπεσμό των media, ακυρώνοντας κάθε έννοια πολιτισμού και παιδείας. H βία του σεξισμού λοιπόν, είναι ένας σαφής δείκτης της τριτοκοσμικής μας πλέμπας και είναι ενδεικτικό το πόσο η έλλειψη παιδείας και κουλτούρας οδηγεί την νεολαία σήμερα στον λαϊκισμό και κυρίως στην βία.... Στην έρευνα που ακολουθεί, προσπαθούμε να δούμε πως έχει η κατάσταση στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σε σχέση με τον σεξισμό, ειδικότερα στα media, στην διαφήμιση, αναψηλαφώντας και την φοβερή εποχή Κωστόπουλου όπου τα περιοδικά τίμησαν τόσο την βία του σεξισμού..

Eπανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος, στην πρώτη κατοικία, των ευπαθών ομάδων πολιτών.

Δελτίο τύπου  του Δήμου Αλεξάνδρειας

   Στα πλαίσια της εφαρμογής των μέτρων προστασίας των ευπαθών ομάδων ο δήμος Αλεξάνδρειας καλεί τους κατοίκους  στους οποίους, για λόγους οικονομικής αδυναμίας, έχει γίνει διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος στην πρώτη τους κατοικία, να προσέλθουν και να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Αλεξάνδρειας (Αλ. Παπάγου 25, έναντι ΔΕΗ) ώστε να αιτηθούν την επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος από την Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ Α.Ε.)
 Οι κάτοικοι των Δημοτικών Ενοτήτων Μελίκης, Πλατέος και Αντογονιδών θα απευθύνονται αντίστοιχα στα κατά τόπους γραφεία των Δημοτικών τους Ενοτήτων.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
Αίτηση-Υπεύθυνη Δήλωση Ν.1599/88
Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας
Φωτοτυπία εκκαθαριστικού σημειώματος Οικονομικού έτους 2013.
Φωτοτυπία αντίγραφου εντύπου Ε9.
Φωτοτυπία  τελευταίου λογαριασμού της ΔΕΗ.

Σε περίπτωση ενοικίου, να προσκομισθεί το ιδιωτικό συμφωνητικό μίσθωσης της κατοικίας.

Η αιθαλομίχλη σαν ανατρεπτικός πολιτειακός παράγοντας

Το τζάκι αυτά τα δίσεκτα χρόνια,είναι κάτι σαν τον ...καλό τον μύλο.
 Όλα τα αλέθει (καίει)...
 Όλα τα κάνει παρανάλωμα το πυρ το ...εσώτερον -εκείνο της κατοικίας μας - προκειμένου να αποδοθεί ένα κάποιο ποσό ενέργειας στους  παγωμένους χώρους των δύσμοιρων ελληνικών σπιτιών.
  Παλούκια του φράκτη,(δικά μας και  του γείτονα) , σπασμένα από τον άνεμο κλαδιά δένδρων, αναμιγνύονται τέλεια με τις φορμάικες και τις μελαμίνες που βρέθηκαν στην αποθήκη αλλά και τις καρέκλες που....βαρεθήκαμε , τα τραπέζια που μάλλον δεν χρειάζονται, αφού δεν υπάρχει υλικό για  να ταΐσουν κάποιον , τα παλιά κομοδίνα, και την ντουλάπα της γιαγιάς, και αλλά παρεμφερή καύσιμα και μη, καταλήγουν στάχτη στο βωμό της σύγχρονης ηλιθιότητας που μας καταδίκασαν κρετίνοι άρχοντες.

Κάποιοι προνομιούχοι βέβαια, που καίνε  κανονικά καυσόξυλα, απορούν γιατί όλος ο τόπος έχει πήξει στην αιθαλομίχλη , που οφείλεται ο πρόσφατος ξερόβηχας που απέκτησαν και δεν λέει να ξεκολλήσει, γιατί τσούζουν τα μάτια τους, γιατί δεν μπορούν να αναπνεύσουν, γιατί....
 Σαφώς με τέτοιο ζαβλάκωμα  οι προνομιούχοι σίγουρα θα ξαναψηφίσουν –ξαναεγκρίνουν –τις πολιτικές τους επιλογές που όμως,  «είτε τα φάγαμε, είτε  δεν τα φάγαμε » όλους πακέτο, μας οδήγησαν εδώ.
  Εκτός φυσικά και αν στο μεταξύ κάνει το θαύμα της  .... η  αιθαλομίχλη!

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

"Πόσα πήρες ρε καραγκιόζη", .... "γελοίε Παπανδρέου".

Από ομιλία σε ομιλία πηγαίνει ο Γιώργος Παπανδρέου .

Επεισοδιακή  ήταν η ομιλία του Παπανδρέου στο Μάντσεστερ , όπου ήταν καλεσμένος του πανεπιστημίου της πόλης. 
Οι Έλληνες φοιτητές διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τις πολιτικές που ακολούθησε ο πρώην Πρωθυπουργός κατά τα χρόνια της διακυβέρνησής του.
Ο ανταποκριτής του Real Fm στο Λονδίνο Ισαάκ Καρυπίδης παρακολούθησε την ομιλία του πρώην Πρωθυπουργού και τόνισε ότι ακούστηκαν βαριές εκφράσεις τύπου: "πόσα πήρες ρε καραγκιόζη", "ποιος σε πλήρωσε ρε γελοίε", ενώ ακούστηκε πολλές φορές η φράση "γελοίε Παπανδρέου".

Πολυτέλεια πλέον γίνεται η υγεία, για την πλειοψηφία του λαού....

«Οι σημερινές δηλώσεις του πρωθυπουργού για τις λεγόμενες μεταρρυθμίσεις στην υγεία, επιβεβαιώνουν ότι οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί υπηρετούν ΜΌΝΟΝ την κερδοφορία των μεγαλοεπιχειρηματιών του κλάδου, μετατρέποντας την υγεία σε πολυτέλεια για την πλειοψηφία του λαού, που θα έχει πρόσβαση απλά και μόνο σε κάποιες ελάχιστες υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας». τονίζει σε σχόλιο του το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας ζητά την Στήριξη της Τοπικής Αγοράς.

Με ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας ζητά την Στήριξη της Τοπικής Αγοράς από τους κατοίκους του δήμου μας.
Παραθέτουμε την ανακοίνωση του Ε.Σ. Αλεξάνδρειας
« Αγαπητοί καταναλωτές,
Η κατάσταση που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια, είναι πρωτόγνωρη και απελπιστική. Οι στιγμές ευτυχίας και γέλιου, από ελάχιστες έως και μηδενικές.
Τα Χριστούγεννα μας δίνουν μια καλή ευκαιρία να αλλάξει η διάθεσή μας και να έρθει ο ένας κοντά στον άλλον. Γιατί από κοινού μπορούμε να κάνουμε και να αλλάξουμε πολλά. Να κρατήσουμε ζωντανή την καρδιά της πόλης μας. ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΜΑΣ. Βοηθήστε και εσείς να κρατήσουμε όρθια την Αλεξάνδρεια. Γιατί μόνο έτσι τα χρήματα μας θα διακινούνται μέσα στην πόλη μας με άμεσα οφέλη για όλους μας..........


Ολόκληρη την ανακοίνωση αλλά και τα νέα του Ε.Σ. Αλεξάνδρειας θα τα βρείτε εδώ 

ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΔΕΝΤΡΟ ΑΠΟ ΓΑΛΑΤΑ ! ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΡΑΣΗΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

THN ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013, ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
Ελάτε να φτιάξουμε ΜΑΖΙ ένα αλλιώτικο Χριστουγεννιάτικο Δέντρο……ένα δέντρο από γάλατα εβαπορέ – μακράς διαρκείας , για οικογένειες που τα χρειάζονται*.
Στηρίζουμε αυτούς που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση στήνοντας δομές αλληλεγγύης.
Στεκόμαστε αλληλέγγυοι γνωρίζοντας πως βοηθώντας να σταθούν όρθιοι χτίζουμε ένα καλύτερο μελλον.
Διαχωρίζουμε την αλληλεγγύη από την φιλανθρωπία που δημιουργεί σχέσεις ανισότητας , σχέσεις ευεργέτη – ευεργετούμενου. «Η φιλανθρωπία κατευνάζει και απενοχοποιεί, η αλληλεγγύη αφυπνίζει και ενεργοποιεί"»
Αντιστεκόμαστε δημιουργώντας χώρους ελευθερίας και ισότητας.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
5:00 – 6:00  ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
6:00 – 6:30   ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
7:00 – 10:00 ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ α)Μαύρη μαγιονέζα β)Λουδίας
γ)Seven 2 Nine
*τα γάλατα θα δοθούν στο κοινωνικό παντοπωλείο και στην εκκλησία της Αλεξάνδρειας

Να σε κάψω Γιάννη, να σε αλείψω λάδι. Τα «χουβαρδαλίκια» του ντεμέκ «ευεργέτη» Σόρος, το Όχι των Ναουσαίων και η χαμένη τιμή της δήθεν τοπικής αυτοδιοίκησης .



Την απόφαση να μην δεχτεί το πετρέλαιο θέρμανσης, που προέρχεται από δωρεά του ιδρύματος του μεγιστάνα Τζορτζ Σόρος, πήρε η γενική συνέλευση των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων της Νάουσας, παρά το γεγονός ότι είναι ορατός ο κίνδυνος να μείνουν και πάλι χωρίς θέρμανση τα σχολεία εντός των επόμενων ημερών. Πριν δύο εβδομάδες μάλιστα, τα σχολεία του δήμου είχαν κλείσει σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την έλλειψη πετρελαίου θέρμανσης. Παρολαυτά, οι γονείς αποφάσισαν να αρνηθούν τη δωρεά, τονίζοντας ότι η λειτουργία των σχολείων είναι υποχρέωση του κράτους, το οποίο πρέπει να φροντίσει να λυθεί το πρόβλημα ενώ αναρωτιούνται και για το τι κρύβεται πίσω από την κίνηση αυτή. «Καταρχήν μας προκάλεσαν εύλογες υποψίες οι λόγοι για τους οποίος ο ……φιλάνθρωπος αυτός μεγιστάνας σκέφτηκε ξαφνικά το πρόβλημα των σχολείων της Νάουσας. Δεν μας πείθει ότι η προσφορά του είναι ανιδιοτελής. Είμαστε βέβαιοι ότι από αυτή την ‘ευεργεσία’ ο κ. Σόρος αναμένει ανταλλάγματα και δεν θέλουμε τα σχολεία των παιδιών μας να μπουν σ’ αυτό το παιχνίδι» δήλωσε ο πρόεδρος των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων Νάουσας, Μανώλης Γαλίτης. «Πετρέλαιο θα μπορούσαμε να αγοράσουμε και μόνοι μας, με χρήματα των γονέων. Αλλά δεν είναι αυτός ο ρόλος των συλλόγων μας. Η λειτουργία των σχολείων είναι υποχρέωση του κράτους. Τι κοινωνία είμαστε αν δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε τα σχολεία μας; Γι’ αυτό εξηγούμε ότι δεν ζητήσαμε και δεν ζητάμε από κανέναν ελεημοσύνη. Απαιτούμε από το κράτος να διασφαλίζει τα δικαιώματα και τη μόρφωση των παιδιών μας και όλων των παιδιών» πρόσθεσε. Οι γονείς έχουν ήδη ενημερώσει και το δήμο για την συγκεκριμένη απόφαση, με τον δήμαρχο Τάσο Καραμπατζό να επισημαίνει: «Αναμένουμε αυτή τη δωρεά όχι γιατί θα επιλυθεί οριστικά το πρόβλημα με 20 τόνους πετρελαίου, αλλά διότι θα μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε έστω και πρόσκαιρα την κατάσταση, γεγονός που θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντικό». Όπως εξήγησε ο δήμαρχος, η δωρεά του συγκεκριμένου ιδρύματος (Open Society Institut) δεν απευθύνεται αποκλειστικά στα σχολεία της Νάουσας και θεώρησε υποχρέωση του να την αποδεχτεί, καθώς η κατάσταση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη. Να σημειωθεί πάντως ότι η απόφαση των γονέων δεν είναι δεσμευτική και τις επόμενες μέρες αναμένεται το πετρέλαιο να παραληφθεί κανονικά και να διανεμηθεί στα σχολεία.                                                                              Πηγή: «Μακεδονία»

Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας: Μην στηρίξετε έστω και άθελά σας την βάρβαρη πολιτική της συγκυβέρνησης ….

Αυτή την Κυριακή 15 Δεκέμβρη (αλλά και κάθε Κυριακή ) όλα τα καταστήματα της πόλης μας(κι όχι μόνο) θα παραμείνουν ΚΛΕΙΣΤΑ.

 Από τον Εμπορικό Σύλλογο Αλεξάνδρειας ανακοινώθηκαν τα εξής: Με ένα καθαρό ψυχρό επαγγελματικό υπολογισμό οι Βουλευτές του θερινού τμήματος της Βουλής, μέλη της Κυβερνήσεως και με σωρεία έωλων επιχειρημάτων ψήφισαν την κατάργηση της αργίας της Κυριακής. Ενός θεσμού που κρατά πέρα των 2.000 ετών ! Η άποψη, η θέση και η απόφαση της συντριπτικής πλειοψηφίας των εμπόρων σε όλη τη χώρα σε σχέση με την Κυριακάτικη Αργία, είναι γνωστή. Παρά τα ψευδή δημοσιεύματα που στοχευμένα παρουσιάζουν τα Μ.Μ.Ε., εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των πολυεθνικών απ’ όπου και “τρέφονται”, για δήθεν ΄΄ μοιρασμένους ΄΄ Εμπορικούς Συλλόγους, για τάχατες ΄΄ διχασμένους ΄΄ εμπόρους και άλλα προβοκατόρικα, ένα είναι δεδομένο και καταγεγραμμένο…Το 90% και πλέον των εμπόρων της χώρας είναι αντίθετο με την κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, θεωρεί επιβεβλημένη τη νομοθετική κατοχύρωσή της και εκτιμά ότι το πρότερο νομοθετικό πλαίσιο ( με μια μόνο Κυριακή ανοιχτά, αυτή των Χριστουγέννων) είναι επαρκέστατο για όλους, καταναλωτές – καταστήματα – εργαζομένους. Η επιχειρούμενη με τον νέο Νόμο ουσιαστικά ολική κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, όχι μόνο μας βρίσκει ριζικά αντίθετους αλλά κυρίως μας βρίσκει έτοιμους να ανατρέψουμε και να καταργήσουμε τον συγκεκριμένο Νόμο στην πράξη. Αυτή την Κυριακή 15 Δεκέμβρη (αλλά και κάθε Κυριακή ) όλα τα καταστήματα της πόλης μας(κι όχι μόνο) θα παραμείνουν ΚΛΕΙΣΤΑ. Ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας σας ζητά να μην στηρίξετε έστω και άθελά σας την βάρβαρη πολιτική της συγκυβέρνησης και τις βρώμικες μεθοδεύσεις των πολυεθνικών, των υπεραγορών και των εμπορικών μονοπωλίων. Σας προτείνει να μην παρασυρθείτε και να μην επισκεφθείτε κανένα μαγαζί την Κυριακή 15 Δεκέμβρη. Σας καλεί να ξεκινήσουμε την δική μας κοινωνική συμμαχία και αλληλεγγύη, που όσο περισσότερο θα μεγαλώνει και θα στεριώνει τόσο περισσότερο θα εμποδίζει την καταστροφή της ζωής μας και το μαύρο μέλλον για τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας και την πατρίδα μας. Η κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας δεν είναι μόνο πρόβλημα των εμπόρων!!! Ξεκινούν από εμάς και θα φτάσουν σε όλους….!!! Θα τους αφήσουμε;; Μπορούμε να το αποτρέψουμε!!! ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ, ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ, ΤΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.