Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Ισχυρός Σεισμός σημειώθηκε στην Κεφαλονιά στις 3:55 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο, η ένταση του σεισμού ήταν  μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 11 χλμ βορειοδυτικά του Αργοστολίου, 7χλμ βόρεια από το Ληξούρι και το εστιακό βάθος είναι 2 χμλ.
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο Σεισμός που σημειώθηκε στην Κεφαλονιά ήταν 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.  Το επίκεντρο του σεισμού είναι 6 χλμ Βορειοανατολικά του Αργοστολίου , ενώ το εστιακό βάθος είναι 5 χλμ.
Ο σεισμός έγινε αισθητός στην Πελοπόννησο, σε πολλές πόλεις της ηπειρωτικής Ελλάδας, στην Αθήνα, την Καρδίτσα και τη Λάρισα.
Την εκτίμηση πως ο σεισμός των 6 Ρίχτερ στην Κεφαλονιά, ήταν ο κύριος σεισμός διατύπωσε o καθηγητής σεισμολογία τους Πανεπιστημίου Πατρών, Άκης Τσελέντης, μιλώντας στο patrastimes.
Ο κ. Τσελέντης αποκάλυψε ότι ο σταθμός της ομάδας ΒΑΝ στον Πύργο είχε λάβει σήματα για μεγάλο σεισμό στην περιοχή εδώ και δυο μήνες τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «ευτυχώς που έγινε και ήταν 6 Ρίχτερ». Ο καθηγητής σεισμολογίας πρόσθεσε ότι «είναι ευτύχημα που είναι καλά δομημένο το νησί, αλλιώς θα είχαμε τραγωδία».

Οι ζημιές τόνισε ο κ. Τσελέντης είναι ιδιαίτερα μεγάλες ενώ επί τόπου σπεύδει με ελικόπτερο για την ομάδα ΒΑΝ ο καθηγητής σεισμολογίας Ευθύμιος Λέκκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: