Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ....

ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ


Η πλήρης κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας όπως δρομολογήθηκε το 2013 – αν τους αφήσουμε – θα συνεχιστεί και θα επεκταθεί το 2014.
Οι μηχανισμοί προπαγάνδας έδωσαν τα ρέστα τους για να στηρίξουν τις ανοιχτές Κυριακές.
Οι κυβερνητικοί συνδικαλιστές στην ΕΣΕΕ έχοντας συνεργαστεί και τάχατες διαπραγματευτεί για τον αριθμό των Κυριακών, συναίνεσαν και συνομολόγησαν την σταδιακή έναρξη της κατάργησης της Κυριακάτικης Αργίας.
Ας μην εθελοτυφλούμε!
Η αδυναμία του συνδικαλιστικού κινήματος, τα παζαρέματα της ΕΣΕΕ, Ομοσπονδιών και Συλλόγων, όχι μόνο δεν απέτρεψαν αλλά αντίθετα βοηθήσανε καταλυτικά να «μπει το νερό στο αυλάκι» για να τελειώσει η αργία της Κυριακής.
Ταυτόχρονα προώθησαν την πλήρη πλέον απελευθέρωση των εκπτώσεων και προσφορών (εκπτώσεις δηλαδή Γενάρη-Μάη-Ιούλη-Νοέμβρη και τους άλλους μήνες προσφορές).
Στο θέμα όμως του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων – μετά την «τακτοποίηση» της Κυριακής – για τα μονοπώλια, τις υπεραγορές και τους ομίλους, υπάρχει και ένα ακόμη ζήτημα που πρέπει να «τακτοποιηθεί» και αυτό δεν είναι άλλο από την κατάργηση κάθε περιορισμού – σε ωράριο – εντός του 24ώρου.
Τη δυνατότητα λοιπόν για ελεύθερη και ασύδοτη 24ωρη λειτουργία των επιχειρήσεων, ανέλαβαν να προχωρήσουν και να τακτοποιήσουν οι «γνωστοί άγνωστοι» συνδικαλιστές στην ΕΣΕΕ, σε Ομοσπονδίες, σε Εμπορικούς Συλλόγους.
Με την κωδική ονομασία πανελλαδικά  «Λευκές Νύχτες», οι πάντα διαθέσιμοι και πρόθυμοι των κοινωνικών διαλόγων, της συναίνεσης, οι εξερευνητές των κοινών βηματισμών, ανέλαβαν να τελειώσουν και τούτη τη δουλειά.
Το Δ.Σ. της ΟΕΣΒΔΕΝ άλλη μια φορά διατυπώνει την θέση του για:
·        Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Aργίας.
·        Εξαήμερη και 48-ώρη βδομαδιάτικη λειτουργία  των καταστημάτων με τρία απογεύματα κλειστά.
Το Δ.Σ. της ΟΕΣΒΔΕΝ καλεί τα Δ.Σ. των Συλλόγων να επιβάλλουν άλλη μια φορά στην πράξη αυτό το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων.
Και για τις Κυριακές των εκπτώσεων η αγορά να είναι κλειστή. 
Το Δ.Σ. της ΟΕΣΒΔΕΝ καλεί όλους του συναδέλφους αυτοαπασχολούμενους εμπόρους να οργανώσουν την πάλη τους μέσα από τους Συλλόγους ενάντια σε αυτή την αντιλαϊκή πολιτική που οδηγεί τα καταστήματα στο κλείσιμο και τους μικρούς εμπόρους στην φτώχεια και την εξαθλίωση. 
                  ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΕΣΒΔΕΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: