Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Η τρύπα στο οδόστρωμα δημοτικής οδού και το ξεπούλημα σε ημέτερους της δημόσιας περιουσίας.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του  Δ.Σ. του Σ. Ε. του Δ. Πέλλας


Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Πέλλας εκφράζει την αγανάκτηση του για την άδικη καταδίκη του τέως αντιδημάρχου κ. Βασίλη Σικοβάρη. Η καταδίκη προήλθε από το γεγονός ότι υπήρχε τρύπα στο οδόστρωμα δημοτικής οδού όταν η συντήρηση του συνόλου της δημοτικής οδοστρωσίας είναι αδύνατη και οικονομικά και τεχνικά. Με έκπληξη παρακολουθούμε να εξελίσσεται μια κριτική σαν να προήλθε από την προσωπική του επάρκεια ή ανεπάρκεια ως αντιδημάρχου. Έχουμε δηλώσει από καιρό ότι νομοθεσία, πολιτεία και δικαστήρια, ως δήθεν αντίβαρο στην κρίση, εκτρέπονται σε καταλογιστική τακτική επί δικαίων και αδίκων.
Ανίκανη η πολιτεία (που αποθέωσαν στο παρελθόν την ατιμωρησία) να προσφέρει λύσεις κατασκευάζει ενόχους. Κυβέρνηση και κυρίαρχα ΜΜΕ αφού  έφτασαν την Ελλάδα μέχρι εδώ, χειραγώγησαν και χειραγωγούν δήμους και ΚΕΔ κουνάνε το δάκτυλο επιβάλλοντας απολύσεις και ιδιωτικοποιήσεις ως πανάκεια. Η προσπάθεια αποπροσανατολισμού είναι προφανής.
Αφού αρχικά μεταφέρθηκαν εκατοντάδες νέες αρμοδιότητες στους ΟΤΑ ακολούθως η ίδια η κυβέρνηση τους απογυμνώνει από πόρους, μέσα και ανθρώπους καθιστώντας την ανταπόκριση των Δήμων αδύνατη. Σε αυτό το πλαίσιο αιρετοί και υπάλληλοι των δήμων μετατρέπονται σε ιδανικούς αυτοφωράκηδες. Το κράτος κρύβει την γύμνια του εκθέτοντας και ραπίζοντας την τοπική αυτοδιοίκηση. Η τελική στόχευση αυτού του εκφυλισμού είναι το ξεπούλημα σε ημέτερους της δημόσιας περιουσίας.
Δεν ισχυριζόμαστε ότι κάθε δίωξη είναι άδικη αλλά επισημαίνουμε το πραγματικό γεγονός ότι οι ΟΤΑ είναι αδύνατον να ανταποκριθούν.  Πρέπει αιρετοί και υποψήφιοι αιρετοί να το αντιληφθούν και να ορθώσουν ανάστημα πριν να μετατραπούν και οι ίδιοι στα νέα θύματα.

Το ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: