Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Δεν νιώθουμε ηττημένοι που αποχωρούμε από το μπλόκο .....

Συντεταγμένα, όπως πήγαν εκεί, και με ακμαίο ηθικό, αποχώρησαν χτες από τα μπλόκα οι αγρότες, κλείνοντας νέο αγωνιστικό ραντεβού για τις 9 Μάρτη, στο γιορτασμό του Κιλελέρ, που φέτος θα διοργανώσει η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των αγροτικών μπλόκων.
Σε δηλώσεις του, ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, τόνισε:
«Δεν νιώθουμε ηττημένοι που αποχωρούμε από το μπλόκο, χωρίς η κυβέρνηση να έχει ικανοποιήσει τα ζωτικά αιτήματά μας. Οχι μόνο γιατί πιστεύουμε, ακράδαντα, ότι κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος, αλλά και γιατί στις τρεις βδομάδες που είμαστε εδώ στο μπλόκο και στον ένα μήνα που πέρασε από τις 21 Γενάρη που βγάλαμε τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών, καταφέραμε αρκετά και μάθαμε περισσότερα.
Καταφέραμε να κάνουμε γνωστά στο πανελλήνιο τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε οι μικρομεσαίοι αγρότες και τα δίκαια αιτήματά μας, που αφορούν στην ίδια την επιβίωσή μας. Καταφέραμε να πείσουμε για το δίκιο μας τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα κι αυτό εκφράστηκε με το κύμα λαϊκής συμπαράστασης στον αγώνα μας, αλλά και με τη λαϊκή συμμαχία στα μπλόκα. Μάθαμε, καλύτερα, ποιοι είναι οι εχθροί και ποιοι οι πραγματικοί φίλοι μας. Ολα αυτά είναι σημαντική επένδυση για το αύριο.
Θα συνεχίσουμε τον αγώνα με διάφορες μορφές πάλης για τους ίδιους στόχους. Κι έχουμε, οι αγρότες, πολλούς τρόπους να τιμωρήσουμε όλους εκείνους που μας αντιμετωπίζουν εχθρικά ή μας κοροϊδεύουν κατάμουτρα...».

Δεν υπάρχουν σχόλια: