Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Το περιβόητο πακέτο της υλοποίησης της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ

Ψηφίσθηκε χθες το πακέτο που περιλαμβάνει μέτρα για να εξυπηρετηθεί η στρατηγική επιλογή του ΟΟΣΑ που είναι να δοθεί διέξοδο στο υπερσυσσωρευμένο κεφάλαιο σε νέα πεδία κερδοφορίας.
Τα μέτρα θα έχουν δραματικές επιπτώσεις σε βάρος των αυτοαπασχολούμενων αφού αποσκοπούν στην βίαιη εκδίωξη τους από την αγορά προς όφελος των καπιταλιστικών ομίλων.
Η Απελευθέρωση της αγοράς, θα έχει δραματικές επιπτώσεις και στους εργαζόμενους καθώς θα διαμορφώσει ακόμα πιο δύσκολες συνθήκες για να ικανοποιούν τα λαϊκά στρώματα τις βασικές τους ανάγκες,αφου  «Στις απελευθερωμένες καπιταλιστικές αγορές  νομοτελειακά οι τιμές αυξάνονται, και δεν μειώνονται».
 Ηταν  υποκρισία βέβαια η στάση των σημερινών συμπολιτευόμενων για την υπόθεση με το γάλα ότι δήθεν με τα όσα προτείνουν προστατεύουν τους αγροτοκτηνοτρόφους ενώ την ίδια ώρα αποδέχονται την ΚΑΠ, το βασικό εργαλείο ξεκληρίσματος της μικρομεσαίας αγροτιάς και των κτηνοτρόφων, όταν πίνουν νερό στην Ευρωπαϊκή Ένωση προστατεύοντας τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
Όπως τόνισε  χθες ο Ν. Καραθανασόπουλος του ΚΚΕ: «Αισθανόμαστε δικαιωμένοι, ότι προειδοποιούσαμε τους αγρότες ότι ήταν τυρί στη φάκα» η μετατροπή της αγροτικής γης, σε γη υψηλής παραγωγικότητας για να εγκαταστήσουν τα «λαμπόγιαλα τα φωτοβολταϊκά». Ότι το επόμενο βήμα θα είναι αυτή η γη να καταλήξει σε χέρια μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων που δραστηριοποιούνται στο τομέα αυτό. Το πλήρωμα του χρόνου ήρθε με τις ρυθμίσεις αυτές.
Πρόσθεσε ότι με την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ έχουμε και τη διευκόλυνση των ιδιωτικοποιήσεων των μεγάλων τουριστικών επενδύσεων.

Όσον αφορά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, με το νομοσχέδιο  δίνεται η δυνατότητα με μικρότερη τιμή να εξαγοράζεται η συμμετοχή του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Αυτό ωφελεί και διευκολύνει την ιδιωτικοποίηση των ανακεφαλαιοποιημένων τραπεζών και ανοίγει μία τεράστια τρύπα στα δημόσια έσοδα που θα κληθεί να την καλύψει και να την πληρώσει ο ελληνικός λαός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: