Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Βάζουν ενέχυρο τα τέλη που πληρώνει ο λαός, για να λειτουργησουν τους δήμους!

Σε ιδιώτες παραδίδονται κρίσιμες υπηρεσίες των δήμων !
Η μεταφορά των σκουπιδιών του δήμου Αλεξάνδρειας ανατέθηκε σε ιδιώτη εργολάβο.
Τα αποτελέσματα ορατά δια γυμνού οφθαλμού.........
Το δρόμο για εκτεταμένες ιδιωτικοποιήσεις κρίσιμων υπηρεσιών των δήμων ανοίγει η συγκυβέρνηση με το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή και έχει τίτλο: «Επείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας υπουργείου Εσωτερικών». Το νομοσχέδιο με τα 80 άρθρα έρχεται να κάνει τις απαραίτητες για το κεφάλαιο προσαρμογές στον «Καλλικράτη» ώστε να λειτουργεί ακόμα πιο αποτελεσματικά η Τοπική Διοίκηση ως κομμάτι του αστικού κράτους.
Οι ιδιωτικοποιήσεις που φέρνει το νομοσχέδιο αφορούν τους τομείς της καθαριότητας και του φωτισμού και γενικά όποια υπηρεσία θεωρείται ανταποδοτικού χαρακτήρα, όπως δράσεις Πολιτισμού, Αθλητισμού, κοινόχρηστοι χώροι κ.λπ. Δηλαδή, σχετίζονται με ανάγκες του λαού, για τις οποίες ήδη φορολογείται και πληρώνει.

Μόνο που τώρα, οι δήμοι θα βάζουν ως ενέχυρο τα μελλοντικά τους έσοδα από τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού - που εισπράττονται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ - και θα υπογράφουν συμβάσεις με ιδιώτες που θα αναλάβουν αυτές τις υπηρεσίες. Οι επιχειρήσεις θα εισπράττουν κατευθείαν από τη ΔΕΗ αυτά τα εγγυημένα έσοδα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σιγά μην συγκινηθουν οι ψηφοφοροι αν τρέχουν τα ζουμιά απο τα σκουπίδια στους δρομους.
Αυτοί τον ξαδερφο-ξαδελφη ξερουν,αυτόν ξερουν , αυτόν εμπιστευονται.
Σιγα μην πεθανουν αυτοι απο τα ζουμιά .
Ο γειτονας θα πεθανει,ΟΧΙ ΑΥΤΟΊ......