Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Πού άραγε κρύβονταν όλα τα προηγούμενα χρόνια οι όψιμοι υποστηρικτές του ναζισμού στη χώρα μας ;

...Κάπου εδώ τίθεται το ερώτημα πού... κρύβονταν όλα τα προηγούμενα χρόνια οι όψιμοι υποστηρικτές του ναζισμού στη χώρα μας, που μέσω της κάλπης... απενοχοποιήθηκαν.
Ποια είναι η ταυτότητα όλων αυτών των ψηφοφόρων, οι οποίοι τα δύο τελευταία χρόνια έχουν μετατρέψει τα μέλη μιας οργάνωσης κατηγορούμενης για κατά συρροή εγκληματική δράση σε ρυθμιστή των πολιτικών εξελίξεων της χώρας;
Η δικαιολογία περί «οργής» και «αγανάκτησης», όπως και των «λούμπεν», «περιθωριακών» ψηφοφόρων, εξαντλήθηκε το 2012. Οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής, στην πλειονότητά τους νέοι και ενήλικοι μεταξύ 35-54 χρόνων, προέρχονται κυρίως από τη μεσαία τάξη, η οποία όλα τα προηγούμενα χρόνια αποτελούσε τη ραχοκοκαλιά των παραδοσιακών αστικών κομμάτων, της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.Στην πραγματικότητα, όλοι όσοι ψηφίζουν τα «φαντάσματα» του Χίτλερ δεν έχουν απαραιτήτως ιδέα για το τι είναι ο ναζισμός και ο φασισμός. Έχουν ακούσει, έχουν διαβάσει, έχουν δει, αλλά δεν τον έχουν νιώσει. Δεν έχουν νιώσει την πείνα, την εξαθλίωση, τον θάνατο, τη στέρηση κάθε δικαιώματος, την παραφροσύνη ενός ολοκληρωτικού συστήματος που θεωρεί «μίασμα», «επιδημία που πρέπει να εξοντωθεί» οτιδήποτε δεν συμβαδίζει με τη δική του λογική.


Δεν υπάρχουν σχόλια: