Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

H Bέροια ψήφισε κατά της αξιολόγησης. Η Αλεξάνδρεια όμως τελεί...εν αναμονή

Ψήφισμα κατά της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων - τουλάχιστον με τη μορφή που επιχειρείται να γίνει - υιοθέτησε το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας, έπειτα από σχετική εισήγηση του Συλλόγου των Δημοτικών Υπαλλήλων. Παρά τις διαφορετικές προσεγγίσεις στο θέμα της αξιολόγησης, που άλλοι την θεώρησαν γενικά απαράδεκτη και άλλη την απέρριψαν λόγω της πρακτικής που ακολουθεί, το δημοτικό συμβούλιο υιοθέτησε ομόφωνα το κείμενο που κατατέθηκε από τους δημοτικούς υπαλλήλους και το μετέτρεψε σε ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου.
Στο κείμενο αναφέρεται:
Το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας εκφράζει την πλήρη αντίθεση τον στη νέα μέθοδο «αξιολόγησης» που προάγει ο Ν.4250/2014, ένα ακόμη μνημονιακό και αντεργατικό μέτρο που αποσκοπεί στη μείωση του προσωπικού και στην εκχώρηση δομών και υπηρεσιών του Δημοσίου Τομέα και των Ο.Τ.Α. στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.
Η κυβέρνηση προσπαθεί, με εργαλείο τη συγκριτική «αξιολόγηση», να δημιουργήσει μια νέα δεξαμενή διαθεσίμων καθορίζοντας εκ των προτέρων τα ποσοστά και τις κλίμακες βαθμολόγησης, Η εισαγωγή της αυθαίρετης ποσόστωσης και περαιτέρω επιμερισμού ανά οργανική μονάδα, στρεβλώνει κάθε έννοια αντικειμενικής και «δίκαιης» χρήσης της αξιολόγησης που σκοπό θα πρέπει να έχει την αξιοποίηση των εργαζομένων και βελτίωση της απόδοσης τους, με γνώμονα την καλύτερη παροχή υπηρεσιών στους πολίτες.
Ζητάμε την άμεση κατάργηση το» Νόμου 4250/2014 και δεσμευόμαστε να μην εκδώσουμε απόφαση επιμερισμού ποσοστών, προϋπόθεση έναρξης των διαδικασιών για την εφαρμογή τον Νόμου 4250/2014 περί συγκριτικής «αξιολόγησης».
Πηγή inveria.gr
Πρόσθετα στοιχεία:Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: