Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Στην ανελέητη εκμετάλλευση και την βάναυση τρομοκρατία, προστέθηκε και η ....ασυλία των δραστών!

Ελεύθεροι αφέθηκαν από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο στην Πάτρα όλοι οι κατηγορούμενοι για τους πυροβολισμούς σε βάρος εργατών γης στη Μανωλάδα. Παρά την πρόταση της εισαγγελέα Δ. Παπαδοπούλου, που είχε ζητήσει προχτές την ενοχή όλων, το δικαστήριο χτες κήρυξε αθώο τον έμπορο φράουλας Νίκο Βαγγελάτο και τον έναν από τους επιστάτες του, τον Κώστα Χαλούλο. Αλλοι δύο επιστάτες αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς τους επιβλήθηκαν ποινές εξαγοράσιμες και με ανασταλτικό χαρακτήρα.
Η ανάγνωση της απόφασης προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των εργατών γης που είχαν πυροβοληθεί και εκ των οποίων οι περισσότεροι δεν έχουν ξαναβρεί δουλειά στα φραουλοχώραφα καθώς οι ιδιοκτήτες της γης συνασπίστηκαν ενάντια στον κοινό εχθρό, τους εργάτες που ζητούσαν να πληρώνονται για τη δουλειά τους.
Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλη του 2013 περίπου 200 εργάτες γης από το Μπαγκλαντές, μετά το τέλος της δουλειάς στα θερμοκήπια, γύρω στις 6 το απόγευμα, πήγαν στα γραφεία της εταιρείας να ζητήσουν δεδουλευμένα πολλών μηνών. Εκεί, επιστάτες - μπράβοι των αφεντικών πήραν τις καραμπίνες και πυροβόλησαν εν ψυχρώ τραυματίζοντας πάνω από 35 εργάτες. Οι 11 από αυτούς χτυπήθηκαν σοβαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: