Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Ισχυρή κερδοφορία για τις τράπεζες στο Α΄ εξάμηνο

Τα στοιχεία των ισολογισμών (Α' εξάμηνο), είναι πολύ εύγλωτα :
Εθνική Τράπεζα: Τα καθαρά κέρδη σε επίπεδο Ομίλου απογειώθηκαν στα 1,14 δισ. ευρώ (από 343 εκατ.), δηλαδή τρεις και πλέον φορές πάνω σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2013. Τα κέρδη από τις επιχειρηματικές δραστηριότητες στην Ελλάδα διαμορφώνονται στα 975 εκατ., στην Τουρκία (μέσω της θυγατρικής Finansbank) στα 148 εκατ. και στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης (Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία, Αλβανία, ΠΓΔΜ) σε 30 εκατ. ευρώ.
Οι λειτουργικές δαπάνες σε επίπεδο Ομίλου μειώθηκαν δραστικά κατά 12% σε ετήσια βάση, καθώς σημειώθηκε σημαντική περιστολή δαπανών σε όλους τους επιμέρους γεωγραφικούς τομείς. Στην Ελλάδα, οι δαπάνες προσωπικού σημείωσαν πτώση κατά 18% σε ετήσια βάση, κατά κύριο λόγω του προγράμματος «εθελουσίας εξόδου» που ολοκληρώθηκε στα τέλη του 2013.

Alpha Bank: Τα καθαρά κέρδη της περιόδου εκτινάχτηκαν στα 267,4 εκατ. ευρώ (από 130,4 εκατ.) διαμορφώνονται δηλαδή σε υπερδιπλάσιο επίπεδο σε σχέση με πέρυσι. Καταγράφεται μείωση της χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κατά 36% σε ετήσια βάση και μηδενισμός της (ακριβότερης) χρηματοδότησης από τον Εκτακτο Μηχανισμό Ρευστότητας της Τράπεζας της Ελλάδας. 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Χαίρετε...... ΤΡΑΠΕΖΕΣ !
Οι μελλοθάνατοι Νεοέλληνες σας ......χαιρετούν!