Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Ο δήμαρχος Πατρέων χαρακτηρίζει «εμπαιγμό» και κοροϊδία για το λαό, την πίστωση για τη στήριξη του προγράμματος κοινωνικής προστασίας

Επιστολή στον υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Βασίλη Κεγκέρογλου, έστειλε ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, με θέμα τη μεταφορά πίστωσης του ποσού των 40.000 ευρώ για τη στήριξη του προγράμματος κοινωνικής προστασίας, ποσό που ο δήμαρχος το χαρακτηρίζει «εμπαιγμό».
Ολόκληρη η επιστολή έχει ως εξής:
«Κ. Υπουργέ
Η απόφασή σας για τη μεταφορά πίστωσης του ποσού των 40.000 ευρώ, με σκοπό την επιχορήγηση του δήμου για βοηθήματα ένδειας και τη στήριξη του προγράμματος κοινωνικής προστασίας, δεν καλύπτει ούτε στο ελάχιστο, ακόμα και τις πιο στοιχειώδεις ανάγκες μας.
Στο τρίτο αστικό κέντρο της χώρας, με πολλές χιλιάδες οικογένειες σε πλήρη ένδεια, με δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους εξαθλιωμένους, διατίθεται ένα ποσό που αποτελεί εμπαιγμό και κοροϊδία για το λαό, αλλά υποτιμά και τη νοημοσύνη μας.
Οι άνεργοι και χαμηλόμισθοι, τα λαϊκά στρώματα έχουν αξιοπρέπεια και δεν εκλιπαρούν για τα ψίχουλα της "φιλάνθρωπης" πολιτικής σας.
Είμαστε σε πλήρη αντίθεση με την αντιλαϊκή πολιτική σας. Απαιτούμε πλήρη χρηματοδότηση, για την έκτακτη κάλυψη των οξυμένων αναγκών του λαού της Πάτρας, που για δεκαετίες στενάζει κάτω από την καπιταλιστική ανάπτυξη, αλλά και την κρίση.
Σκανδαλώδης είναι επίσης ο τρόπος κατανομής των ψίχουλων της μεταφερόμενης πίστωσης. Παραπέμπει σε μικροπολιτικούς και ρουσφετολογικούς υπολογισμούς.
Η Δημοτική Αρχή της Πάτρας θα συνεχίσει να αγωνίζεται και να διεκδικεί τα απαραίτητα κονδύλια για την προστασία των φτωχών, λαϊκών στρωμάτων από τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής σας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: