Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Λήγει σήμερα η πρώτη προθεσμία του ΕΝΦΙΑ και αρχίζουν να τρέχουν τα χαράτσια

Σήμερα λήγει η προθεσμία για την πληρωμή της πρώτης δόσης του «Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων»(ΕΝΦΙΑ), όπως αυτή εμφανίζεται στα εκκαθαριστικά σημειώματα που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Taxis. Γύρω στα μέσα Οκτώβρη, θα πραγματοποιηθεί και νέα εκκαθάριση προκειμένου να υπολογισθούν τυχόν «διορθώσεις» που αφορούν σε κατηγορίες δικαιούχων «εκπτώσεων» (πολύτεκνοι, ανάπηροι με ποσοστό πάνω από 80%, μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα κ.ά.) στη βάση των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων που προβλέπονται γι' αυτές τις κατηγορίες.
Τα ασήκωτα αντιλαϊκά χαράτσια έχουν και συνέχεια με τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις που προβλέπονται για τα λαϊκά νοικοκυριά που αδυνατούν να πληρώσουν εμπρόθεσμα τις δόσεις.
Ειδικότερα:
-- Οι τόκοι που προστίθενται, ανέρχονται σε 0,73% για κάθε μήνα εκπρόθεσμης καταβολής, καθώς υπολογίζονται με ετήσιο επιτόκιο 8,76%. Οι τόκοι επί των φορολογικών οφειλών θα αρχίζουν να «τρέχουν» από την επόμενη μέρα της λήξης της κανονικής προθεσμίας πληρωμής και υπολογίζονται και επί του αθροίσματος οφειλής και προστίμων.
-- Πρόστιμο το οποίο ανέρχεται στο 10% του βεβαιωμένου ληξιπρόθεσμου χρέους, επιβάλλεται εφόσον παρέλθουν 2 μήνες από τη λήξη της προθεσμίας καταβολής. Εάν η «καθυστέρηση» φθάσει τους 12 μήνες, το πρόστιμο ανέρχεται στο 20%, ενώ μετά την πάροδο δύο ετών το πρόστιμο ανεβαίνει στο 30%.

Δεν υπάρχουν σχόλια: