Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΣΠΑ 2014 - 2020.

«Δημόσια διαβούλευση» ,...αστραπή !
Λιγότερο από μία βδομάδα, και συγκεκριμένα μέχρι τις 2 Δεκέμβρη, θα διαρκέσει η «δημόσια διαβούλευση» επί του σχεδίου νόμου για τη διαχείριση του νέου ΕΣΠΑ Προγραμματικής Περιόδου 2014 - 2020, το οποίο ευθύς εξαρχής υπογραμμίζει ότι έρχεται να στηρίξει «την ανταγωνιστικότητα, την καινοτομία και την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων της χώρας...», στοιχεία που, όπως αναφέρεται εισηγητικά, αποτελούν προϋποθέσεις... «ευημερίας».
Στην πρόσκληση συμμετοχής στη «δημόσια διαβούλευση» επισημαίνεται ότι οι ευρωπαϊκοί πόροι που θα διατεθούν τα επόμενα χρόνια μέσω ΕΣΠΑ «είναι περισσότερο από ποτέ άλλοτε κρίσιμοι για την Ελλάδα, καθώς σε μεγάλο βαθμό είναι και οι μοναδικοί διαθέσιμοι για την παροχή κινήτρων αναπτυξιακών επενδύσεων, τουλάχιστον σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα».
Στο μεταξύ, σε συνάντηση που πραγματοποίησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κ. Σκρέκας, με το προεδρείο της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδας σε σχέση με το νέο σχέδιο νόμου για τη διαχείριση του νέου ΕΣΠΑ, ξεκαθαρίστηκε ότι θα δοθεί στους περιφερειάρχες το δικαίωμα της τελικής ένταξης των έργων των νέων περιφερειακών προγραμμάτων, κάτι που δεν ίσχυε στο προηγούμενο ΕΣΠΑ. Οπως επισημάνθηκε, στο εξής οι Περιφέρειες αποκτούν «ενισχυμένες αρμοδιότητες» για δράσεις κρατικών ενισχύσεων, κοινωνικού ταμείου και γεωργικού ταμείου αγροτικής ανάπτυξης.
Το νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα συνοδεύεται για πρώτη φορά από την υποχρέωση τήρησης δημοσιονομικών συστάσεων προς τα κράτη - μέλη και τη δέσμευση για τήρηση συγκεκριμένων προϋποθέσεων αλλά και αυξημένες αρμοδιότητες στην Επιτροπή να διακόψει τις χρηματοδοτήσεις, εάν μία χώρα δεν τηρεί τις συγκεκριμένες δεσμεύσεις...


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

(Δηλώνω ) ΚΑΜΕΝΟΣ κυριολεκτικά απο το ΕΣΠΑ
Λογω λογιστού.
Καθυστέρησε τις καταστάσεις ΑΠΔ
και ενω ΕΓΩ ο εργοδότης συνεχίζω να πληρωνω την εργαζόμενη μου
μου ακυρωσε ο ΟΑΕΔ το προγραμμα
και το ΙΚΑ μου ζητα 9000 ΕΥΡΩ.
ΜΟΝΟ για τυπικούς λόγους.
Ολα λοιπον ειναι για το θεαθεινε.
ΥΓ της “ΑΛΗΘΕΙΑΣ” :Τα στοιχεία του καταγγέλοντος βρίσκονται στην διάθεση της “ΑΛΗΘΕΙΑΣ”.
Θα δημοσιοποιηθούν σε σχετικό άρθρο που θα ακολουθήσει.