Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Τα είδη της μουσικής που ανακουφίζουν....

Η μουσική μπορεί να αποδειχτεί λυτρωτική σε καταστάσεις έντονου άγχους, ή ακόμη και σε καταστάσεις κατά τις οποίες βρισκόμαστε σε ένταση. Μας ηρεμεί, μας χαλαρώνει ή ακόμη όταν απαιτείται μας δίνει μια μικρή ώθηση να πετύχουμε έναν στόχο.
Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Cambridge διαπίστωσαν ότι εκτός από την κλασσική μουσική που μπορεί να μας ανακουφίσει όταν έχουμε άγχος ή βρισκόμαστε σε μια κατάσταση με ψυχολογικά θέματα, υπάρχει και η μουσική χιπ χοπ, η οποία μπορεί να βοηθήσει.
Η μουσική «Psych hip hop»

Όσοι έχουν ψυχολογικά προβλήματα και ακούνε χιπ χοπ ανακουφίζονται. Οι επιστήμονες μάλιστα ονόμασαν τη μουσική αυτή «Psych hip hop». Εντόπισαν μάλιστα ότι η συγκεκριμένη μουσική είναι εξαιρετικά αποτελεσματική ενάντια στην κατάθλιψη και τη σχιζοφρένεια.
Η επιστημονική ομάδα του πανεπιστημίου με επικεφαλής την νευροεπιστήμονα Dr Becky Inkister και τον ψυχίατρο Dr Akeem Sule τονίζουν ότι τα hip hop τραγούδια παρέχουν στα άτομα μία αίσθηση ενδυνάμωσης και αυτογνωσίας και εάν αξιοποιηθούν από ειδικούς θα βοηθήσουν ανθρώπους που αντιμετωπίζουν ψυχολογικά προβλήματα.
Οι επιστήμονες ανέλυσαν κάθε είδος μουσικής επάνω στην ψυχολογία του ανθρώπου. Διαπίστωσαν ότι η χιπ χοπ και η ραπ, επειδή είναι μουσικές που προέρχονται από υποβαθμισμένες περιοχές, περιοχές με τεράστια προβλήματα: φτώχια, ναρκωτικά, ανεργία, βία, δηλαδή ότι ακριβώς «βοηθάει» να αναπτυχτεί μια κατάσταση κατάθλιψης. Οι ασθενείς με κάποιο τρόπο ταυτίζονται με αυτά τα προβλήματα που προβάλλουν αυτές οι μουσικές και αυτό τους βοηθάει να εκφραστούν και κατά συνέπεια να τα αντιμετωπίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: