Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

συγκέντρωση της ομάδας ανασφάλιστων Ε.Ε. του ΟΑΕΕ

Η ΟΜΑΔΑ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΗΜΑΘΙΑΣ ΟΑΕΕ, καλεί όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες στη συγκέντρωση ενημέρωσης, το Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 6 το απόγευμα στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλεξάνδρειας με θέμα: «Προσφυγή κατά του ΟΑΕΕ, για τις εισφορές – κλάδο υγείας- προσαυξήσεις και οφειλές».

Ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δήμο Αλεξάνδρειας.

Στην ρύθμιση υπάγεται υποχρεωτικά το σύνολο των βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων οφειλών μέχρι τη δημοσίευση του Ν.4257/2014 , συμπεριλαμβανομένων των μισθωμάτων με τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής, τόκους υπερημερίας, ή τυχόν προβλεπόμενες λοιπές ρήτρες που τις επιβαρύνουν μέχρι την ημερομηνία αυτή, χωρίς δικαίωμα του οφειλέτη να ζητήσει την εξαίρεση μέρους αυτών.
Η αίτηση του οφειλέτη για την υπαγωγή στη ρύθμιση υποβάλλεται στον Δήμο, το αργότερο μέχρι την 28η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014.
Για την υπαγωγή στη ρύθμιση το αίτημα εξετάζεται από την οικονομική επιτροπή του δήμου, η οποία αποφαίνεται μετά από σχετική εισήγηση του προϊσταμένου της οικονομικής υπηρεσίας.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου (τηλ. επικοινωνίας: 23333-50157 κος Μεσσαλάς, 23333-50134 κα Παπαδοπούλου)

Προκηρύχθηκε μία θέση Καθαριστή/τριας , γιά το 1ο νηπιαγωγείο Πλατέος.

  Η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αλεξάνδρειας, προκηρύσσει θέση Καθαριστή/τριας με Σύμβαση Μίσθωσης Έργου (Σ.Μ.Ε.), για το σχολικό έτος 2014-2015 ,γιά το 1ο νηπιαγωγείο Πλατέος.
  Τα δικαιολογητικά, θα κατατίθενται στο Δημαρχείο Αλεξάνδρειας 1ος όροφος – γραφείο Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αλεξάνδρειας ¨από τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014 έως και τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 11:00 π.μ. .
  Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Δημαρχείο Αλεξάνδρειας, 1ος όροφος, αρμόδια υπάλληλος κα Μοσχοτά Κρυστάλλω, τηλ. 23333 50116

Διαγωνισμός εκμίσθωσης κυλικείου του Δημοτικού Σχολείου Λιανοβεργίου – Αράχου.

 
Η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αλεξάνδρειας, προκηρύσσει δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές για την εκμίσθωση κυλικείου του Δημοτικού Σχολείου Λιανοβεργίου – Αράχου.
 Η διάρκεια της σύμβασης ορίζεται για έξι (6) χρόνια και αρχίζει από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης, με δυνατότητα ανανέωσης έως τρία (3) επιπλέον έτη.
 Οι ενδιαφερόμενοι για να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό θα πρέπει να καταθέσουν τις προσφορές τους μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης 4 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 13:00 στο γραφείο του Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Λιανοβεργίου– Αράχου .
  Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προκήρυξη (παραλαβή αιτήσεων, εγκυκλίου, παροχή διευκρινήσεων) οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον Διευθυντή του Σχολείου κ.Κιτσίδη Λάζαρο και στο Γραφείο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αλεξάνδρειας (υπεύθυνη κα. Μοσχοτά Κρυστάλλω) κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Μέτρα για τον ιό της λύσσας των ζώων


Από το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Αλεξάνδρειας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Με στόχο τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, κρίνεται απαραίτητο να υπενθυμίσουμε στους δημότες μας τα εξής:
Μέτρα για να αποφύγουμε πιθανή έκθεση στον ιό της λύσσας
-Αποφεύγουμε την επαφή με ζώα της άγριας πανίδας ή με ζώα που δείχνουν κατά κοινή αντίληψη άρρωστα ή συμπεριφέρονται με ασυνήθιστο τρόπο. Σε τυχόν εντόπιση τέτοιων ζώων, ειδοποιούμε το οικείο τμήμα Κτηνιατρικής, ή τη Θηροφυλακή ή τη Δασική υπηρεσία της περιοχής.
-Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται για τους κυνηγητικούς και ποιμενικούς σκύλους. Οι κυνηγοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και συνεπείς με τον εμβολιασμό των σκύλων τους κατά της λύσσας.
-Εμβολιάζουμε τα κατοικίδιά μας κατά της λύσσας (σκύλοι, γάτες ή άλλα κατοικίδια ζώα), σύμφωνα με τις οδηγίες του κτηνιάτρου μας.

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Υπό τον ύμνο του ΕΑΜ , παρέλασαν στο Χαλάνδρι !

Καταχειροκροτούμενοι, παρέλασαν οι μαθητές στο Χαλάνδρι 


Για πρώτη φορά φέτος, οι ύμνοι και τα εμβατήρια της Αντίστασης ενάντια στους ναζί κατακτητές, αντικατέστησαν στην παρέλαση τα στρατιωτικά εμβατήρια !.
«Θέλουν να μας γυρίσουν στην εποχή που ήταν παράνομη η Εθνική Αντίσταση» είπε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος.
"Εγινε μια πάρα πολύ ωραία συναυλία σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης. Παίξαμε αποσπάσματα από το "Αξιον εστί" και είδα δεκάδες ανθρώπους να κλαίνε από συγκίνηση, αυτό είναι το πραγματικό νόημα αυτής της μέρας.
Η Εθνική Αντίσταση νομιμοποιήθηκε το 1982, παρόλο που είχαμε σαν χώρα τα περισσότερα θύματα. Οι αγωνιστές της εποχής εκείνης σύρθηκαν στις εξορίες και αποκαταστάθηκαν 40 χρόνια μετά. Κάποιοι θέλουν να μας γυρίσουν στην εποχή που ήταν παράνομη η εθνική αντίσταση. Δεν θα το πετύχουν.
Αυτό που ακούστηκε στην παρέλαση ηταν μια ρωσική μελωδία που έχει χρησιμοποιηθεί και ως ύμνος του ΕΑΜ. Η μοησική υποτίθεται πως ηρεμεί τα πνεύματα, κάποιοι όμως δεν ηρεμούν με τίποτα».

Στο ίδιο επίπεδο οι παρελαύνοντες με τους επίσημους

Αντιπροσωπείες μαθητών, εργαζομένων και εκπροσώπων της Εθνικής αντίστασης μεταξύ των επισήμων 

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ιονίου, κατά τους εορτασμούς της 28ης Οκτωβρίου, οι επίσημοι εκπρόσωποι των εκκλησιαστικών, πολιτικών και στρατιωτικών αρχών τοποθετήθηκαν σε προκαθορισμένα σημεία, στο ίδιο επίπεδο με τους παρελαύνοντες, χωρίς τη χρήση υπερυψωμένης κατασκευής (εξέδρας), από κοινού με αντιπροσωπεία μαθητών, εργαζομένων και εκπροσώπων της Εθνικής Αντίστασης.

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Η εκδίκηση των ....εξαφανισμένων ρεμάτων!

Το φαινόμενο το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και οι πρόγονοί τους να έχουν εξαφανίσει από την Αττική πάνω από 850 χιλιόμετρα ρεμάτων (!) προς δόξα των εργολάβων, το φαινόμενο της επέκτασης των πόλεων με τους όρους των κερδοσκόπων και χωρίς την εξασφάλιση των αναγκαίων έργων υποδομής, το φαινόμενο της αυθαίρετης δόμησης, το φαινόμενο της καταπάτησης των ελεύθερων χώρων προς τέρψη χρυσοφόρων «επενδύσεων» για μεγαλοεπιχειρηματίες, το φαινόμενο από το 1950 και μετά τα 700 ρέματα της Αττικής να έχουν μπαζωθεί και να έχουν κτιστεί πάνω από τα 600 (!),το φαινόμενο τα αντιπλημμυρικά έργα να εκτελούνται (όταν εκτελούνται) αποσπασματικά και με βάση όχι τις ανάγκες του λαού αλλά τα συμφέροντα των εργολάβων, όλα αυτά είναι μέρος του πολιτικού φαινομένου που πλήττει τη χώρα.

Δύσκολη η φετινή χρονιά για το ελληνικό κρασί

Ως μια πολύ δύσκολη χρονιά χαρακτηρίζεται η φετινή για το ελληνικό κρασί, καθώς οι καιρικές συνθήκες δεν ευνόησαν, με αποτέλεσμα η παραγωγή να παρουσιάσει μείωση σε ποσοστό μεγαλύτερο του 15%, όπως αναφέρει ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου.
Οι βροχές την περίοδο της ανθοφορίας, που εμπόδισαν το σωστό δέσιμο, υψηλές θερμοκρασίες και υγρασία τον Ιούλιο, χαμηλές θερμοκρασίες και πρώιμες βροχές τον Σεπτέμβριο, συνέθεσαν το σκηνικό φέτος για την πλειονότητα των αμπελουργικών ζωνών της χώρας.
Περονόσπορος, ωίδιο, επιβράδυνση της ωρίμασης και τρυγητός σε χαμηλούς βαθμούς για να αποφευχθεί το σάπισμα των σταφυλιών, ήταν μερικά από τα προβλήματα που βρέθηκαν αντιμέτωποι οι αμπελουργοί.
Η συνέχεια...

Σύσκεψη με θέμα την οδική ασφάλεια και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων στην Αλεξάνδρεια

Σύσκεψη με θέμα την οδική ασφάλεια και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων θα διοργανώσει ο Δήμος Αλεξάνδρειας, στο γραφείο του Δημάρχου την Παρασκευή, στις 11 το πρωί.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, θα συζητηθούν η μεγάλη επιβάρυνση του οδικού δικτύου του Δήμου Αλεξάνδρειας, λόγω της διέλευσης βαρέων οχημάτων που αποφεύγουν την Εγνατία οδό, όπως επίσης και ο συντονισμός των φορέων για την έγκαιρη και αποτελεσματική παρέμβασή τους σε περίπτωση ανάλογων ατυχημάτων.
Σε παρόμοια σύσκεψη προ διετίας περίπου στο ίδιο δημαρχείο, είχαν κληθεί απο την τότε διοίκηση εκτός των άλλων και οι επικεφαλής όλων των δημοτικών παρατάξεων του δήμου που τώρα αγνοούνται επιδεικτικά......



ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΣΤΙΣ 19/11/2014

Σύμφωνα με ανακοίνωση  του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας,κατατέθηκε την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014 στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας, το ψηφοδέλτιο με την ονομασία ΄΄ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» και απαρτίζεται από τους εξης υποψήφιους:
Μετά από πολλά χρόνια οι έμποροι με άλυτα και οξυμένα  όλα τους τα προβλήματα και μόλις ένα βήμα πριν κλείσουν τα μαγαζιά τους δηλαδή, κατεβαίνουν όπως τα παλιά τα χρόνια, (όταν έδεναν τα σκυλιά με τα λουκάνικα), σε κοινό ψηφοδέλτιο συγκυβέρνησης !!!!!.


Αύριο γιορτάζουμε και τιμούμε την ένδοξη επέτειο του “ΟΧΙ” του Ελληνικού λαού στον φασισμό του Χίτλερ και του Μουσολίνι

Με ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας, Π. Γκυρίνης τονίζει:
" Αύριο γιορτάζουμε και τιμούμε την ένδοξη επέτειο του “ΟΧΙ” του Ελληνικού λαού στον φασισμό του Χίτλερ και του Μουσολίνι. Ήταν τότε που οι ξένοι αναγνώρισαν ότι οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες. Ενωμένος σαν μια γροθιά, ο Ελληνικός λαός έδωσε τη μάχη κατά του φασισμού, γράφοντας την εποποιία του '40.
Σήμερα καλούμαστε όλοι να δώσουμε άλλες μάχες, μάχες επιβίωσης, μάχες ανόρθωσης και αξιοπρέπειας. Από την Προεκλογική περίοδο είχαμε τονίσει μεταξύ άλλων, ότι εμείς ως διοικούντες είμαστε τμήμα του λαού και δε θα μας αλλάξει η οποιαδήποτε θεσμική ιδιότητα που θα μας έδιδε με την ψήφο του.
Αύριο στον εορτασμό της επετείου, αποφασίσαμε να μην στηθεί η λεγόμενη εξέδρα των επισήμων για λόγους συμβολικούς και ουσιαστικούς. Πιστεύουμε ότι σε τέτοιες στιγμές, δεν χρειάζονται αξιώματα και επισημότητες κι ότι επιβάλλεται μόνο τιμή και δόξα στους ήρωες της εποχής εκείνης.
Θα τιμήσουμε λοιπόν όλοι μαζί, λαός και διοίκηση τους ήρωες του '40 και θα χειροκροτήσουμε τους μαθητές και τις μαθήτριες του Δήμου μας και τους Έλληνες στρατιώτες που θα παρελάσουν.
Εύχομαι σε όλους δύναμη και ομοψυχία για να πετύχουμε τους στόχους μας
".

Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Τι είναι και πώς μεταδίδεται ο «Εμπολα»

Ο Εμπολα είναι ιός που προκαλεί, ανάμεσα στα άλλα, υψηλό πυρετό, ακατάσχετη εσωτερική και εξωτερική αιμορραγία και φέρεται πως μεταδόθηκε στον άνθρωπο από την κατανάλωση κρέατος νυχτερίδων και πιθήκων. Στην παρούσα επιδημία σκοτώνει το 70% των θυμάτων του. Δεν εκδηλώνει τα συμπτώματα από τη στιγμή που θα μεταδοθεί, καθώς χρειάζεται 2 έως 21 μέρες.
Μεταδίδεται μέσω άμεσης επαφής με αίμα ή άλλα σωματικά υγρά του ασθενή, όπως ούρα, σάλιο, ιδρώτα. Εχει παρατηρηθεί πως είναι πολύ πιο μολυσματικός λίγο πριν προκαλέσει το θάνατο στα θύματά του. Μπορεί ακόμη να μεταδοθεί και σε επαφή με μολυσμένα αντικείμενα. Ακόμη και με σπέρμα ανθρώπου που κατάφερε να «νικήσει» τον ιό περίπου τρεις μήνες μετά την ανάρρωση...
Ο ιός, λένε οι ειδικοί, μεταδίδεται μόνο εάν ο φορέας εκδηλώσει συμπτώματα. Μέχρι στιγμής, θεωρείται πως δεν μπορεί να μεταδοθεί αερόβια ή με σταγονίδια από φτέρνισμα ή βήχα. Δεν αποκλείεται εντούτοις κάτι τέτοιο κατηγορηματικά, από ενδεχόμενη μετάλλαξη του ιού στο μέλλον.
Θεωρείται τέλος ότι ο «Εμπολα» δεν μπορεί να μεταδοθεί από μολυσμένο νερό ή τρόφιμα.

28η Οκτωβρίου σαν .....Ξεφλουδισμένη «γιορτή»...

Γράφει η : Λιάνα ΚΑΝΕΛΛΗ
Τούτη η επικείμενη 28η Οκτωβρίου έρχεται σέρνοντας την ημερολογιακή της υποχρέωση... Σημαδεμένη με το φως του αίματος. Του αίματος που, χωρίς δεύτερη σκέψη, με πάθος που κατανικάει το φόβο, ξόδεψαν οι αθώοι που αντιστάθηκαν. Αυτοί που πολέμησαν για να μη σκοτεινιάσει η πατρίδα, προσδιορίζοντάς την ως γενναίου λαού τόπον υψώνοντα ανάστημα στη σβάστικα.
Η λέξη έπος θα συρθεί και πάλι σε μεγαλοστομίες και ύβρεις, ξέφλουδη απ' το λαϊκό της περιεχόμενο, από την ίδια της την υπόσταση, αυτήν που αποκτιέται μόνον απ' τη θυσιαστική ποιητική των μαζών, όταν αναλαμβάνουν το βάρος του δίκαιου πολέμου. Θα διαβαστούν μηνύματα. Θα τελεστούν μνημόσυνα χωρίς πένθος για τους ανθούς που θερίστηκαν. Θα ξεθαφτεί πρόχειρα και το άσμα ηρωικό και πένθιμο, ανάμεσα σε σπόντες για τη φορολογία ακινήτων κι άλλα ζοφερά της πολιτισμένης καπιταλιστικής επικαιρότητας. Το θράσος να κολλάνε τα σημερινά σβαστικοφόρα φασισταριά τη μούρη τους στα καλλιτεχνήματα των τάφων, υπερασπιζόμενα την «παρεξήγηση» της Ιστορίας, τείνει να αντιμετωπιστεί ωσάν απλή ανορθογραφία που διορθώνεται. Σα σβησμένο τατουάζ η επέτειος για τους αναιδείς της εποχής. Με το Οχι της να θρυμματίζεται σε άπειρα μικρά σφαιρίδια ευκαιριακής ιδιοτέλειας. Ετσι που ο τότε χαμένος ανθυπολοχαγός να αντιπαρατίθεται χυδαία με τα φρικιά της επικαιρότητας ενός εμπόλεμου ειρηνικού κόσμου.
Θέλει πολύν κόπο, περίσσιο πολιτισμό, αποθέματα γνήσιας κουλτούρας, αγάπη για τα νιάτα, για το μέλλον του ανθρώπου, ώστε να μπορέσει σήμερα ένας δάσκαλος, ένας παππούς, ένας ελεύθερος πολίτης, ένας απλός κοινός νους, βρε αδερφέ, που δε σταμάτησε τη λειτουργία του με άλλοθι την επιβίωση, να μιλήσει για τη μέρα. Να δώσει στήριγμα απ' το νόημά της σε χειμαζόμενες μάζες. Να επιμείνει πως υπάρχουν και δυνατότητες και ιστορικές αποδείξεις πως με τα ψίχουλα άμα δεχτείς να ζεις, τότε η Ελευθερία δεν είναι σκοπός ζωής άξιος θανάτου, αλλά εξαργύρωση μιας νομοτέλειας εμπορικής που συσκευάζεται σε ανάγκη.
Μέσα στον πόλεμο, με ηττημένο το στρατό, με κατοχή και βαρβαρότητα, και πείνα, γεννήθηκε η Εθνική Αντίσταση. Το Επος του Λαού, το ΕΑΜ. Αυτήν την ποίηση υπογραμμίζει συμβολικά το ημερολόγιο. Που αυτές τις μέρες θα παρέχεται διαστρεβλωμένη, συσκευασμένη σε κονσέρβες σκοπιμότητας, ως αφορμή για διαδικτυακές εξάρσεις ενός οιονεί φθηνού εμφυλίου απόψεων. Στην αστική παραμόρφωση, θα ακουστεί στα καφενεία και τις ταβέρνες, στην «όαση», δηλαδή, της επίσημης αργίας, αβίαστα και συνάμα μονότονα ένα «χρόνια πολλά». Ρωτάς ποιος «γιορτάζει»;


Η κα Δούρου κσι η .....Κουμουνδούρου

«Η υποκρισία περισσεύει...», δήλωσε ο Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, σχετικά με την απόφαση της κ. Δούρου για την ανάθεση της καθαριότητας σε ιδιώτες.
Ο κ. Κουμουτσάκος σημείωσε πως η κ. Δούρου, αφού χρησιμοποίησε τις καθαρίστριες προεκλογικά, αμέσως μετά την εκλογή της, «έβγαλε τα επαναστατικά της γάντια και παρέδωσε χωρίς δεύτερη σκέψη την καθαριότητα της Περιφέρειας σε ιδιωτικές .

Μία μικρή ανθολογία από σκληρές και αποφασιστικές δηλώσεις της περιφερειάρχη Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένας Δούρου, παραθέτουμε παρακάτω.
12 Μάη 2014 (πριν τον α' γύρο των περιφερειακών εκλογών): Να αφήσουμε πίσω μας την περίοδο της πλήρους ευθυγράμμισης της περιφερειακής διοίκησης με τις κεντρικές πολιτικές επιλογές της μνημονιακής κυβέρνησης.
14 Μάη 2014: Πρέπει να σταλεί το μήνυμα ανατροπής της σημερινής πολιτικής και το μήνυμα της ανάγκης να αποκτήσει ξανά η Τοπική Αυτοδιοίκηση τον ρόλο που οφείλει να παίζει, με ανεξαρτησία και πόρους. Εξ ου και το διπλό μήνυμα της Αττικής: Να τελειώνουμε με τα μνημόνια, για να αρχίσει ξανά να ζει η Αττική!
23 Μάη 2014 (πριν το β' γύρο με αντίπαλο τον Γ. Σγουρό): Στην Αττική βλέπει κανείς, σαν σε μικρογραφία, την ακτινογραφία του μεταπολιτευτικού κράτους των εργολάβων που χρεοκόπησε την πατρίδα μας. Το πάρτι στις πλάτες των πολιτών της Αττικής τελείωσε.
25 Μάη 2014 (το βράδυ της νίκης): Αύριο ξεκινά ο πόλεμος με τα συμφέροντα.
27 Μάη 2014 (δύο μέρες μετά τη νίκη): Για να αλλάξουμε τα πράγματα πρέπει να δώσουμε έναν σπουδαίο πόλεμο, κόντρα όχι μόνο στις προβλέψεις που εν πολλοίς αυτές τις πετύχαμε πια, αλλά και κόντρα στα συμφέροντα. Ετοιμάζουμε λοιπόν ομάδες ώστε να μη βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση 1η Σεπτεμβρίου να διαχειριστούμε ειλημμένες αποφάσεις.
Αυτά πριν. Γιατί μετά, στις 23 Οκτώβρη 2014, η περιφερειακή αρχή της Ρένας Δούρου «κατέβασε» για ψήφιση τον αντιλαϊκό προϋπολογισμό του προκατόχου της, Γ. Σγουρού. Και τον ψήφισαν μαζί και οι δύο...
Ο λαός ας βγάλει τα συμπεράσματά του...

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Το Μουσείο Πικάσο στο Παρίσι άνοιξε και πάλι σήμερα.

Το Μουσείο Πικάσο στο Παρίσι άνοιξε σήμερα και πάλι τις πόρτες του για τους επισκέπτες ύστερα από ανακαίνιση με τον πρόεδρο της χώρας Φρανσουά Ολάντ να απευθύνει έκκληση στη Γαλλία να εμπνευστεί από τον Ισπανό ζωγράφο.
Το μουσείο, το οποίο βρίσκεται στη συνοικία Μαρέ της γαλλικής πρωτεύουσας και στεγάζεται σε ένα μπαρόκ αρχοντικό του 17ου αιώνα, φιλοξενεί μία από τις μεγαλύτερες συλλογές στον κόσμο των έργων του Πικάσο.
Τα πολυαναμενόμενα εγκαίνια για την επαναλειτουργία του πραγματοποιήθηκαν σήμερα καθώς η 25η Οκτωβρίου του 1881 είναι η ημέρα που γεννήθηκε ο Πικάσο στη Μάλαγα της Ισπανίας. Ο σπουδαίος αυτός ζωγράφος πέρασε ωστόσο τα περισσότερα χρόνια της ενήλικης ζωής του στη Γαλλία, μέχρι τον θάνατό του το 1973.
Ο Ισπανός ζωγράφος Πάμπλο Πικάσο, δημιουργός της «Γκουέρνικα» και άλλων έργων (όπως το περίφημο σκίτσο του Νίκου Μπελογιάννη) βρίσκεται κατά τη διάρκεια του Β' Παγκόσμιου Πόλεμου στο Παρίσι, όπου εντάσσεται στη Γαλλική Αντίσταση. Το 1944 γίνεται μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος της Γαλλίας, στο οποίο θα παραμείνει μέχρι το τέλος της ζωής του. «Πήγα στο Κομμουνιστικό Κόμμα όπως πάει κανείς στην πηγή. Θα είμαι πια με τους δύστυχους ανθρώπους, στο δρόμο», έλεγε ο Πικάσο, απαντώντας σε όσους ενοχλούνταν για την ένταξή του.

Απαιτούνται τώρα να ληφθούν άμεσα μέτρα αντιπλημυρικής προστασίας ιδιαίτερα για τις περιοχές με εντοπισμένο πρόβλημα

«Απαιτούμε από την συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ να πάρει επείγοντα μέτρα για την ανακούφιση των πληγέντων και την αποκατάσταση των ζημιών», αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωση για τις πλημμύρες.
«Απαιτούμε τώρα να ληφθούν άμεσα μέτρα αντιπλημυρικής προστασίας ιδιαίτερα για τις περιοχές με εντοπισμένο πρόβλημα, όπως η Δυτική Αθήνα και ο Πειραιάς. Ο χειμώνας είναι μπροστά. Προέχει να μην θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές.
«Άμεσα να δοθεί έκτακτη ενίσχυση στους Δήμους από τον κρατικό προϋπολογισμό για να αντιμετωπιστούν επείγουσες ανάγκες αντιπλημυρικής θωράκισης».
«Όλοι οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς γνωρίζουν με λεπτομέρειες την όξυνση του προβλήματος και τον επείγοντα χαρακτήρα αντιπλημυρικής προστασίας της περιοχής.
Όσοι επικαλούνται τα καιρικά φαινόμενα κάνουν απέλπιδα προσπάθεια να κρύψουν τις εγκληματικές ευθύνες τους.
Αυτό είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής των κυβερνήσεων, των Περιφερειακών και Δημοτικών αρχών που στήριζαν τόσα χρόνια τα κόμματα της ΕΕ. Πολιτική που συνεχίζεται: Προκλητική χρηματοδότηση στους μεγαλοεπιχειρηματίες, ευρωπαϊκά κονδύλια για πανάκριβα έργα βιτρίνας («βιοκλιματικές» αναπλάσεις, «περιβαλλοντικούς» ποδηλατόδρομους κ.α.), την ίδια στιγμή που δεν χρηματοδοτούν έργα για τις αναγκαίες υποδομές στις εργατικές λαϊκές συνοικίες.
Οι καταστροφές έπληξαν ακόμα μια φορά τις λαϊκές συνοικίες, την περιοχή με τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας και φτώχειας που έφερε η καπιταλιστική κρίση».
«Απαιτούμε από την συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ να πάρει επείγοντα μέτρα για την ανακούφιση των πληγέντων και την αποκατάσταση των ζημιών.

Την αυξημένη προσοχή των οδηγών, τις προσεχείς ημέρες, συνιστά η Εγνατία Οδός

Με επείγουσα ανακοίνωσή της η Εγνατία Οδός εφιστά την προσοχή των οδηγών λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που προβλέπει η ΕΜΥ. Σύμφωνα με αυτήν, οι οδηγοί που προτίθενται να μετακινηθούν τις προσεχείς ημέρες σε ολόκληρο το μήκος της οδού, καθώς και στους Κάθετους Άξονες Σιάτιστας, Ευζώνων, Προμαχώνα και Νυμφαίας, παρακαλούνται μεταξύ άλλων, να συμβουλεύονται την πρόγνωση του καιρού και τυχόν περιορισμούς στην κυκλοφορία από την ΕΛ.ΑΣ. και, αν είναι εφικτό, να αποφεύγουν τη μετακίνηση υπό συνθήκες έντονων καιρικών φαινομένων, να κάνουν τους απαραίτητους τεχνικούς ελέγχους στο όχημά τους, να διαθέτουν αντιολισθητικές αλυσίδες και να γνωρίζουν τη χρήση τους, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να τηρούν αυξημένες αποστάσεις από τα προπορευόμενα οχήματα και να προσαρμόζουν την ταχύτητα του οχήματός τους στις επικρατούσες συνθήκες, να μη σταματούν επί των λωρίδων κυκλοφορίας ή εντός σηράγγων για την τοποθέτησή αντιολισθητικών αλυσίδων, ενώ οι οδηγοί όλων των φορτηγών και ιδιαίτερα των μη φορτωμένων, παρακαλούνται να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στη σήμανση και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις σε συνθήκες έντονων ανέμων.

Στον τυφώνα GONZALO οφείλεται η κακοκαιρία που έπληξε ολη την Ελλάδα και έπνιξε την Αθήνα.

Από τον Σάκη Αρναούτογλου
Ο τυφώνας GONZALO έκανε πολύ μεγάλη διαδρομή πριν αισθανθούμε κι εμείς στην Ελλάδα την απίστευτη δύναμή του, με τις πλημμύρες των τελευταίων ωρών, ενώ η σύνδεσή του με τον αριθμό 12 είναι αξιοσημείωτη.

Ο τυφώνας GONZALO σχηματίστηκε ακριβώς στις 12 Οκτωβρίου σε μια τροπική καταιγίδα στον Ατλαντικό, φτάνοντας την ισχύ του τυφώνα μέσα σε λίγες ώρες. Έκανε 12 μέρες να φτάσει από την Καραϊβική στην Αθήνα προκαλώντας πολύ μεγάλα προβλήματα αρχικά στις νήσους Βερμούδες, σε αρκετά τμήματα των ανατολικών ακτών των ΗΠΑ, στην Μ. Βρετανία, την Γαλλία και την Γερμανία και σήμερα στην Ελλάδα. Αν υπολογίσουμε δε την απόσταση που διένυσε μέχρι και σήμερα τότε αυτή είναι ακριβώς 12 χιλιάδες χιλιόμετρα .

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Φουμέντο(φωτιά): Η κεφαλονίτικη συνταγή – φωτιά, που εξαλείφει τα συμπτώματα της γρίπης

«Φουμέντο» θα πει Φωτιά. Στην τοπική διάλεκτο των νησιών του Ιονίου, το Φουμέντο ήταν η «θεραπεία με εισπνοή ατμών». Πρόκειται για μια ιδιαίτερα διαδεδομένη παραδοσιακή θεραπευτική συνταγή της Κεφαλονιάς, που χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση των συμπτωμάτων της γρίπης.
Το «φουμέντο» καταπολεμά τον βήχα, τον πονόλαιμο, την δύσπνοια και την καταρροή, μέσα σε λίγα λεπτά.

Πρώτη δύναμη στην Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας,αναδείχθηκε η παράταξη που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία.

Πρώτη δύναμη στην Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας,αναδείχθηκε το «Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση», με επικεφαλής το δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία. Σε σύνολο 487 ψηφισάντων, η παράταξη Πατούλη έλαβε 251 ψήφους και την απόλυτη πλειοψηφία με 16 έδρες στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ.
Τη δεύτερη θέση κατέλαβε το «Αυτοδιοικητικό Κίνημα», με επικεφαλής το δήμαρχο Αμφιλοχίας Απόστολο Κοιμήση, που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ, έλαβε 124 ψήφους και 8 έδρες.
Η «Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία, με επικεφαλής το δήμαρχο Αιγάλεω, που πρόσκεται στο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε 47 ψήφους και κατέλαβε 3 έδρες.
Τρεις έδρες κατέλαβε και η «Νέα Αυτοδιοίκηση», με επικεφαλής το δήμαρχο Αγ. Ιωάννη Ρέντη- Νίκαιας Γιώργο Ιωακειμίδη που έλαβε 51 ψήφους.
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» έλαβε 11 ψήφους και δεν καταλαμβάνει καμία έδρα στο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ.
Την 31η έδρα καταλαμβάνει αυτοδίκαια ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Στον εισαγγελέα ο δήμαρχος γιατί δεν εφαρμόζει το σχέδιο απολύσεων

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πάτρας, στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων και ζητά την κατάργηση του νόμου 4250/14
Από κινητοποίηση των εργαζομένων με συμβάσεις ΙΔΑΧ
έξω από το υπουργείο Εσωτερικών
Με κινητοποίηση εισαγγελέων επιδιώκει η κυβέρνηση να επιβάλει τις απολύσεις εργαζομένων στους δήμους που εργάζονται με συμβάσεις Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ). Για να επιβληθούν αυτές οι απολύσεις ήδη χτες κλήθηκε να παρουσιαστεί στον εισαγγελέα στις 30 Οκτώβρη ο δήμαρχος Πάτρας Κώστας Πελετίδης. Προχτές κλήθηκε σε απολογία και η αρμόδια διευθύντρια του δήμου, καθώς η κυβέρνηση έχει βάλει στο στόχαστρο της απόλυσης τους πάνω από 350 εργαζόμενους με σύμβαση ΙΔΑΧ.
Η κυβέρνηση θεωρεί πως οι δήμαρχοι που αρνούνται να συμβάλουν στην απόλυση εργαζομένων διαπράττουν το αδίκημα της «απείθειας» και ότι «παραβαίνουν το καθήκον τους», που κατά την κυβέρνηση δεν είναι άλλο από το να εφαρμόζουν τη βαθιά αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική.
η συνέχεια....

Ζητείται η κατεπείγουσα συζήτηση στο Ευρωκοινοβουλίο, για τις τουρκικές προκλήσεις

Με επιστολή της στον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Μ. Σουλτς, ηΕυρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ ζητά την κατεπείγουσα συζήτηση στην Ολομέλεια για τις τουρκικές προκλήσεις σε βάρος της Κύπρου και τους γενικότερους κινδύνους που εγκυμονεί η όξυνση των ανταγωνισμών στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.
Η επιστολή έχει ως εξής:
«Είναι πολύ σοβαρές οι εξελίξεις με την τουρκική προκλητικότητα και ιδιαίτερα την παραβίαση της κυπριακής ΑΟΖ, με την παρουσία πολεμικών πλοίων της Τουρκίας στα ανοιχτά της Κυπριακής Δημοκρατίας. Γεννούν σοβαρούς κινδύνους για τους λαούς της ευρύτερης περιοχής, στην οποία ήδη μαίνονται πολεμικές επεμβάσεις και συγκρούσεις.
Η κατάσταση περιπλέκεται και από τη διεξαγωγή αεροπορικών στρατιωτικών ασκήσεων Ελλάδας - Ισραήλ και τα ναυτικά γυμνάσια της Ρωσίας στην ίδια περιοχή, τους σφοδρούς ανταγωνισμούς που αναπτύσσονται με επίκεντρο τις ενεργειακές πηγές και τους δρόμους μεταφοράς Ενέργειας.
Με βάση τα παραπάνω κρίνουμε απολύτως αναγκαίο να συμπεριληφθεί ως κατεπείγουσα στην ημερήσια διάταξη της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου συζήτηση για την τουρκική επιθετικότητα ενάντια στην Κυπριακή Δημοκρατία την Πέμπτη το πρωί».

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Σοβαρή επιδείνωση του καιρού το επόμενο τετραήμερο

Πρώτη κλήση δημάρχου για άρνηση «αξιολόγησης» προσωπικού

Τις απειλές της έκανε πράξη η κυβέρνηση, ζητώντας από τους εισαγγελείς να παρέμβουν στην άρνηση πέντε δημάρχων της χώρας (Πάτρας, Λάρισα, Νίκαιας - Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Ζωγράφου και Χαλανδρίου) να στείλουν στοιχεία για την «αξιολόγηση» - απόλυση δημοτικών υπαλλήλων. Η αρχή έγινε με τον δήμαρχο Χαλανδρίου, Σίμο Ρούσσο, ο οποίος καλείται να εμφανισθεί σήμερα στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, για να «εξετασθεί ανωμοτί και να παράσχει εξηγήσεις». Σημειώνεται πως είχε προηγηθεί η ακύρωση από τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης για άρνηση της «αξιολόγησης» και του «επανελέγχου». Στη σειρά για να κληθούν από τον εισαγγελέα είναι και οι άλλοι δήμαρχοι.
Απαντώντας στις απειλές, με ανακοίνωση που υπέγραψαν οι δήμαρχοι του ΚΚΕ σε Χαϊδάρι, Πάτρα, Πετρούπολη και Ικαρία,  μεταξύ άλλων τονίζουν ότι «θα βάλουμε εμπόδια στην άσκηση της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης και ΕΕ, διεκδικώντας μαζί με το εργατικό - λαϊκό κίνημα λύσεις στα εκρηκτικά λαϊκά προβλήματα» και πως «θα αντιμετωπίσουμε, μαζί με τους δημότες μας, τις όποιες απειλές και "ποινές", επειδή δεν συμμορφωνόμαστε με τις αντιλαϊκές υποδείξεις της κυβέρνησης».

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Τα νέα διοικητικά όργανα του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας

Έγινε η κατανομή αξιωμάτων στον Ιατρικό Σύλλογο Ημαθίας, μετά τις πρόσφατες εκλογές.
Τα νέα διοικητικά όργανα του Συλλόγου έχουν ως εξής:
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Πρόεδρος: Ισαακίδης Πρόδρομος
Αντιπρόεδρος: Κοντονινας Ζήσης
Γραμματέας: Νούση Ευαγγελία
Ταμίας: Κοντοτάσιος Κωνσταντίνος
Μέλη: Διαμαντόπουλος Βασίλειος, Χατζηιωαννίδης Λάζαρος, Προδρομίδης Πρόδρομος, Στεργιόπουλος Σωτήριος, Πετράκης Ιωάννης, Γουργιώτης Κυριάκος, Καρτσιούνης Γεώργιος.
Επιλαχόντες: Ισμυρλή Ελένη, Χατζίδη Αικατερίνη, Σαμανίδης Διονύσιος, Μπουράνη Ελένη, Αβραμόπουλος Γεώργιος, Αποστολόπουλος Ιωάννης.
ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Αθανασιάδου Χριστίνα, Γιαννόπουλος Αντώνιος, Μπουρδούβαλης Ιωάννης.
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΣΤΗΝ Γ.Σ. του Π.Ι.Σ.
Βασιάδης Αναστάσιος, Μηνάς Γεώργιος, Κουπίδου Σοφία, Κοπατσάρης Αθανάσιος, Αποστολόπουλος Ιωάννης, Γουσόπουλος Σταύρος.
ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Πρόεδρος: Σαζακλίδης Σταύρος
Αντιπρόεδρος: Κοπατσάρης Αθανάσιος
Τακτικά Μέλη: Κουπίδου Σοφία, Ρόμτσου Στέλλα, Ιακωβίδης Γρηγόρης, Καρούλιας Αστέριος, Γουσόπουλος Σταύρος, Μούτλιας Δημήτριος.



Αναπληρωματικά Μέλη: Ρούσος Κων/νος, Κατσικάρης Γεώργιος, Τσίλης Βασίλειος, Φραγκάκης Αντώνιος.

Ο “βάρβαρος” εισήλθε στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ)

Επικίνδυνη εξέλιξη η υλοποίηση των τουρκικών απειλών 
 Οπως ανακοινώθηκε από το κυπριακό υπουργείο Αμυνας, το τουρκικό σεισμογραφικό σκάφος "Barbaros" εισήλθε στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ), συνοδεία δύο υποστηρικτικών πολεμικών πλοίων. Η κίνηση αυτή αποτελεί υλοποίηση των τουρκικών απειλών για την έναρξη σεισμικών ερευνών και γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ και συνιστά επικίνδυνη εξέλιξη, που συνδέεται με την όξυνση του ανταγωνισμού στην περιοχή για τον έλεγχο του ορυκτού πλούτου. 
Το ΚΚΕ καταδικάζει την προκλητικότητα της Τουρκίας που παραβιάζει κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου και διαιωνίζει με όλα τα μέσα το καθεστώς κατοχής μεγάλου τμήματος του νησιού».
Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Προλειαίνει το Έδαφος, η περίπτωση Μαραθώνα;

Η περίπτωση του Δήμου Μαραθώνα, ο οποίος σύμφωνα με το δήμαρχο, «δεν έχει φράγκο» ούτε για τη μισθοδοσία των εργαζομένων, δεν προκαλεί εντύπωση. Αν εξαιρέσει κανείς τις κορόνες του Ηλ. Ψινάκη, περί δήθεν πτώχευσης του δήμου, που ανασκεύασε στην πορεία, καθώς κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει, οι υπερχρεωμένοι δήμοι, με τα ταμεία τους να χτυπούν κόκκινο, είναι μια πραγματικότητα που έχει επιβάλει η κυβερνητική αντιλαϊκή πολιτική και έχουν αποδεχτεί οι δήμαρχοι, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, και οι ηγεσίες των συλλογικών τους οργάνων.
Και κάτω από αυτό το πρίσμα, οι εξελίξεις στο Δήμο Μαραθώνα προμηνύουν ένταση της επίθεσης στα λαϊκά δικαιώματα και εισοδήματα, καθώς με πρόσχημα την πραγματικά άσχημη οικονομική κατάσταση συνολικά των δήμων, προλειαίνεται το έδαφος για αποδοχή από τα λαϊκά στρώματα ήδη θεσμοθετημένων και σε πολλές περιπτώσεις προωθούμενων αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων με μοχλό τους δήμους, όπως επιβολή αβάσταχτων τελών και φόρων, ιδιωτικοποιήσεων, ακριβών ανταποδοτικών υπηρεσιών ή υποβάθμιση και κατάργηση υπηρεσιών για λαϊκές ανάγκες, κ.λπ. Και απ' ό,τι φαίνεται θα είναι η αρχή για να υπάρξουν αντίστοιχες ανακοινώσεις και για άλλους δήμους...

Εθελοντική Αιμοδοσία την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014 στο Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας,με ανακοίνωσή του,  καλεί όλους τους Δημότες, να συμμετέχουν στην Εθελοντική Αιμοδοσία που διοργανώνει, σε συνεργασία με το τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Βέροιας, την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014 από 09:00 π.μ. έως 13:00 μ.μ. στο Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας. Σκοπός της είναι η ενίσχυση του αποθέματος της Δημοτικής Τράπεζας αίματος, που εξυπηρετεί την κάλυψη έκτακτων κυρίως, περιστατικών ασθένειας ή ατυχήματος δημοτών μας.
Η Εθελοντική Αιμοδοσία είναι πράξη υπέρτατης ανθρωπιάς, διότι το αίμα ούτε παράγεται ούτε αγοράζεται. Το αίμα μόνο προσφέρεται. Η προσφορά αίματος είναι δώρο ζωής προς τον συνάνθρωπό μας. Αποτελεί χειρονομία καλής θέλησης, φροντίδας και αγάπης.
Για τον λόγο αυτό είναι ευθύνη όλων μας, να κατανοήσουμε τη σημασία της δωρεάς αίματος και να την κάνουμε πραγματικότητα.
Ας διαθέσουμε λοιπών , όλοι οι Δημότες λίγο από τον πολύτιμο χρόνο μας και ας σπεύσουμε στο κάλεσμα αυτό.
Τι χρειάζεται να γνωρίζει και να έχει φροντίσει ο εθελοντής αιμοδότης:
. Να είναι 18-60 ετών και υγιής
. Να έχει κοιμηθεί καλά το προηγούμενο βράδυ
. Να μην έχει καταναλώσει αλκοόλ
. Να έχει πάρει ένα ελαφρύ γεύμα όχι όμως μεσημεριανό
Κάθε εθελοντής αιμοδότης εφοδιάζεται με κάρτα στην οποία αναγράφονται το ονοματεπώνυμο του, η ομάδα αίματος και οι ημερομηνίες αιμοδοσίας. Με τον τρόπο αυτό, o εθελοντής μπορεί να προγραμματίζει την ημερομηνία της επόμενης αιμοδοσίας, αλλά και να πιστοποιεί τη δραστηριότητα του σε περίπτωση που χρειαστεί αίμα ο ίδιος ή κάποιο συγγενικό του πρόσωπο.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ
ΓΙΝΕΤΕ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ, ΣΩΣΤΕ ΖΩΕΣ

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

"Κόκκινη κάρτα στον ρατσισμό"

"Κόκκινη κάρτα στον ρατσισμό" έγραφε το πανό που κράτησαν  οι παίκτες της Βέροιας και του Λεβαδειακού, λίγο πριν την έναρξη του παιχνιδιού.
 Πρόκειται για μία θετική ενέργεια που τιμά τόσο τους ποδοσφαιριστές όσο και τους εμπνευστές της.
Ο αθλητισμός θα πρέπει να ενώνει και κυρίως δεν θα πρέπει να έχει σχέση με τον ρατσισμό, τον φασισμό, τον χουλιγκανισμό.
πηγή Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ

Οι μετακινήσεις των μαθητών της Ημαθίας , στη Βουλή των Ελλήνων

Aναφορά κατέθεσαν σήμερα 20/10/2014, οι βουλευτές του ΚΚΕ, Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Ελένη Γερασιμίδου στη Βουλή.
Προς το Προεδρείο της Βουλής οι βουλευτές κατέθεσαν ΑΝΑΦΟΡΑ για τον κ. Υπουργό Εσωτερικών, με την οποία ζητούν να προκηρυχτεί νέος διαγωνισμός για τη μεταφορά των μαθητών με βάση τα δρομολόγια που υπήρχαν μέχρι και πρόπερσι, επιπλέον να καλυφτεί η ανάγκη για μεταφορά μαθητών όπου προκύπτουν νέα δρομολόγια.
Να καταργηθεί η απαράδεχτη ΚΥΑ 24001/2013 που στην πράξη καταργεί τις μεταφορές των μαθητών, να μειωθούν τα χιλιομετρικά όρια, προσαρμοσμένα στις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής. Να δοθούν οι οφειλές προς τους μεταφορείς.


Ομόφωνο ψήφισμα του δημοτικού συμβούλιου Αλεξάνδρειας για τον ΕΝΦΙΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλεξάνδρειας αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ, κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης 15 Οκτωβρίου 2014, να εκδώσει το παρακάτω ψήφισμα, στην προσπάθειά του να δηλώσει ρητά και κατηγορηματικά τη θέση του σχετικά με το νέο χαράτσι στα ακίνητα που ονομάζεται “Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ)”.

 Το κείμενο του ψηφίσματος έχει ως εξής:

Οι φυτικές ίνες προστατεύουν την καρδιά

Οι φυτικές ή διαιτητικές ίνες αποτελούν ένα πολύ σημαντικό συστατικό της διατροφής μας. Συγκεκριμένα είναι εκείνο το τμήμα των φυτικών τροφίμων που δεν μπορεί να πεφθεί ή να απορροφηθεί από το έντερο και για αυτό και διέρχονται ανέπαφες το παχύ έντερο.
Τι μας προσφέρουν οι ίνες;
Οι διαιτητικές ή φυτικές ίνες περιέχουν ένα μοναδικό μείγμα βιοενεργών συστατικών, συμπεριλαμβανομένων βιταμινών, μετάλλων, φυτοχημικών και αντιοξειδωτικών συστατικών. Είναι γνωστό πως μια διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία του εντέρου και στην καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας, στη ρύθμιση του σωματικού βάρους και του σακχαρώδους διαβήτη αλλά και στη μείωση των τιμών της χοληστερίνης και των τριγλυκεριδίων.....

Αλλάζει η ώρα την Κυριακή.

Μία ώρα πίσω βάζουμε τα ρολόγια την Κυριακή που μας έρχεται, καθώς τίθεται σε ισχύ και πάλι η χειμερινή ώρα.Έτσι, την Κυριακή 26 Οκτωβρίου στις 4 τα ξημερώματα οι δείκτες θα πρέπει να δείχνουν 3.

χαμογελάστε...είναι μεταδοτικό !


έρευνα έδειξε οτι οι έξυπνοι πίνουν περισσότερο αλκοόλ!

Νέα έρευνα του Savanna-IQ Interaction Hypothesis έδειξε ότι η χρήση αλκοόλ βοηθά τον οργανισμό να «προσαρμόζεται εξελικτικά», όπως επισημαίνεται ότι ο άνθρωπος καταναλώνει αλκοόλ εδώ και 10.000 χρόνια και ότι αυτό συσχετίζεται με την νοητική του εξέλιξη.
Μια διαφορετική μελέτη που έγινε σε 1.800 άνδρες και την κατανάλωση αλκοόλ έδειξε ότι οι πιο έξυπνοι προτιμούν το κρασί έναντι της μπύρας.
Ερευνητές του London School of Economics ανακάλυψαν άλλα στοιχεία συσχέτισης του αλκοόλ όταν παρατήρησαν ότι οι γυναίκες από το 1930 που είχαν αποφοιτήσει από κολέγιο είχαν 86% περισσότερες πιθανότητες να πίνουν απ’ ότι εκείνες που είχαν απλά τελειώσει το λύκειο.
Στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Υγείας υποστηρίζουν ότι το 68,4% των αποφοίτων πανεπιστημίου αυτοχαρακτηρίζονται ως συχνοί χρήστες αλκοολούχων ποτών, σε σύγκριση με το 35,2% ενηλίκων που δεν έχουν λάβει δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Πηγή: Ποντίκι Web

Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Τι σημαίνει το λεγόμενο «Πρόγραμμα Εξυγίανσης» και που αποσκοπούν οι ενέργειες του Ψινάκη στο Δήμο Μαραθώνα.

Τι ακριβώς σημαίνουν όσα προανήγγειλε ο Δήμαρχος Μαραθώνα τις προηγούμενες μέρες

Η  υπόθεση του Δήμου Μαραθώνα «ανοίγει» ξανά ένα κεφάλαιο που αφορά τη λειτουργία της Τοπικής Διοίκησης, των Δήμων και των Περιφερειών. Ο Δήμος Μαραθώνα, λοιπόν, όπως ανακοίνωσε ο νέος δήμαρχος, δεν έχει στα ταμεία του ούτε ένα ευρώ και δεν μπορεί να πληρώσει τις υποχρεώσεις του. Δεν μπορεί να δώσει τους μισθούς των εργαζομένων, να αποπληρώσει τα δάνειά του, να λειτουργήσεις τις υπηρεσίες του. Αυτή είναι η διαπίστωση της κατάστασης. Στη συνέχεια, βέβαια, ο δήμαρχος μπήκε στο ...ζουμί. Ανακοίνωσε ότι ο δήμος χρειάζεται χορηγούς, επιχειρηματίες κλπ. κλπ., με στόχο να σωθεί ο Μαραθώνας, «Save Marathon» δηλαδή, όπως είπε.

Γιορτάστηκε η επέτειος της απελευθέρωσης της Αλεξάνδρειας από τους Τούρκους.

Γιορτάστηκε χτες με κάθε επισημότητα η επέτειος της απελευθέρωσης από τους Τούρκους το 1912, του τότε χωριού Γιδά, των 600 κατοίκων,- που είναι η σημερινή πόλη πρωτεύουσα του ομώνυμου δήμου- η Αλεξάνδρεια,.


 Είναι η πρώτη φορά που η επέτειος της απελευθέρωσης της πόλης είναι επίσημη τοπική αργία, μετά από προσπάθειες δεκαετιών όλων των τοπικών αρχών της πόλης .

Την ίδια ώρα, που επιβάλλονται αλλεπάλληλες αυξήσεις στα τιμολόγια των εργατικών - λαϊκών νοικοκυριών η ΔΕΗ εφαρμόζει νέες μειώσεις στα τιμολόγια ρεύματος των μεγάλων επιχειρήσεων!

Νέες μειώσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος για επιχειρηματικούς ομίλους και σε άλλες μεγάλες επιχειρήσεις, ανακοίνωσε χτες η ΔΕΗ ΑΕ, σε μια εξέλιξη που προϊδεάζει βέβαια και για νέες «ανατιμολογήσεις» και παραπέρα διόγκωση των λογαριασμών ρεύματος σε βάρος των λαϊκών νοικοκυριών.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΔΕΗ ΑΕ, περίπου 30.000 μεγάλες και μεσαίες επιχειρήσεις (όπου «μεσαίες» με βάση την ΕΕ θεωρούνται επιχειρήσεις που έχουν μέχρι 250 εργαζόμενους) με παροχές στη Χαμηλή και Μέση τάση και με κατανάλωση πάνω 1Gwh ανά έτος θα «επιβραβεύονται με κλιμακούμενο ποσοστό έκπτωσης το οποίο ποικίλλει ανάλογα με το ύψος της κατανάλωσης και θα κυμαίνεται μεταξύ 2,5% έως 5,5%».
Ολα αυτά την ίδια ώρα που επιβάλλονται αλλεπάλληλες αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος των εργατικών - λαϊκών νοικοκυριών: Χαρακτηριστικά, από την 1η Ιούλη 2014 επιβλήθηκαναυξήσεις περίπου 11% περίπου στη χαμηλή κλίμακα κατανάλωσης έως 800 kWh, με τη διοίκηση της ΔΕΗ να ισχυρίζεται ότι τα νέα «φουσκωμένα» τιμολόγια αφορούν τάχα «κυρίως εξοχικές και δεύτερες κατοικίες»...
Σύμφωνα με τα στοιχεία από τη στατιστική υπηρεσία (ΕΛΣΤΑΤ), οι μέσες ανατιμήσεις στα τιμολόγια ρεύματος των νοικοκυριών για το 2013 έφτασαν στο 18,3%, σε συνέχεια των ανατιμήσεων ύψους16,3% που επιβλήθηκαν το 2012. ….

Δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο, στην Αλεξάνδρεια και σε άλλους σε 303 δήμους της χώρας.

Απο τα μέσα του 2015 εκτιμάται ότι θα τεθεί σε λειτουργία η παροχή 

Για 30 λεπτά θα έχουν τη δυνατότητα να συνδέονται οι πολίτες στο διαδίκτυο, με την προϋπόθεση να βρίσκονται σε απόσταση 20 μέτρων από το σημείο πρόσβασης για εσωτερικούς χώρους και σε απόσταση 100 μέτρων για τα εξωτερικά σημεία, ενώ κάθε σημείο θα έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετεί μέχρι και 50 χρήστες ταυτόχρονα.
Τι θα προσφέρει η δωρεάν σύνδεση στο internet:
-Απλή πρόσβαση στο Internet, αλλά με περιορισμούς για ακατάλληλο περιεχόμενο, streaming αρχεία κλπ, καθώς και περιορισμό στην ταχύτητα, η οποία κατά μέγιστο θα είναι 1 εως 1,5Mbps.
-Πρόσβαση σε πληροφορίες της περιοχής και της πόλης.
-Πρόσβαση σε υπηρεσίες από το δήμο.
Μέσα στους δήμους που θα πραγματοποιηθεί η δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο, βρίσκονται και οι δήμοι Βέροιας και Αλεξάνδρειας του νομού Ημαθίας ..



Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Προετοιμάζεται για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων ο Δήμος Βέροιας

Συνεδρίασε, χθες, 17/10/2014, το Τοπικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, με θέμα το σχεδιασμό δράσεων της πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων.
Στη σύσκεψη, που έγινε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, συμμετείχαν οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι της ΕΛΑΣ, της ΠΥ Βέροιας, του Στρατού, του Ερυθρού Σταυρού, της ΠΕ Ημαθίας και του Δασαρχείου Βέροιας, εκπρόσωποι εθελοντικών οργανώσεων, πρόεδροι Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων, η Διευθύντρια Περιβάλλοντος και υπηρεσιακοί παράγοντες από το Γραφείου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, ενώ έκανε παρέμβαση ο Δήμαρχος Βέροιας Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης.
Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης αναπτύχθηκαν διεξοδικά οι κατά νόμο αρμοδιότητες και υποχρεώσεις κάθε φορέα (ΕΛΑΣ, ΠΥ, Δασική Υπηρεσία, ΕΚΑΒ, Στρατός κλπ) και συζητήθηκε ο τρόπος καλύτερου συντονισμού τους, ενώ αναφέρθηκαν και προβλήματα που προκύπτουν επί του θέματος, προς επίλυση.
πηγή: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Documenta 14: Σε Κάσελ και Αθήνα η επόμενη ιστορική έκθεση

Σε μια ιστορική για το Κάσελ πόσο μάλλον για την Αθήνα στιγμή, την οποία αμφιβάλω αν μπορεί να αντιληφθεί στη σπουδαιότητά της η ελληνική πολιτεία, ένας από τους δυο κορυφαίους εικαστικούς θεσμούς στον κόσμο μαζί με τη μπιενάλε της Βενετίας, (η τελευταία Documenta συγκέντρωσε 860.000 επισκέπτες ) με έντονο τοπικό χρώμα και χρηματοδοτούμενος σε μεγάλο βαθμό από τοπικούς φορείς, αποφασίζει να συνομιλήσει με την Αθήνα και με την πολιτική και καλλιτεχνική κατάσταση εδώ, μοιράζοντας τις δραστηριότητές του ισότιμα ανάμεσα στις δυο πόλεις. Η διοργάνωση δεν έχει ποτέ φιλοξενηθεί εξ´ ημισείας σε άλλη πόλη πέρα από συγκεκριμένες πλατφόρμες και παράλληλες εκδηλώσεις.
όλο το άρθρο...

Η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αλεξάνδρειας θα συνεδριάσει την Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2014.

Τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αλεξάνδρειας, θα γίνει στις 20 Οκτωβρίου 2014 ημέρα Δευτέρα και ώρα 12:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (Δημαρχείο Αλεξάνδρειας), με θέματα ημερήσιας διάταξης:
1.Αποδοχή της αίτησης παραίτησης της καθαρίστριας του 1ου Νηπιαγωγείου Πλατέος κ.Ζαφάρα Σοφία.
2.«Α)Προκήρυξη θέσης καθαρίστριας με ΣΜΕ στο 1ο Νηπιαγωγείο Πλατέος &
Β)Συγκρότηση και ορισμός 3μελούς Επιτροπής για την επιλογή της θέσης καθαρίστριας στο 1ο Νηπιαγωγείο Πλατέος »
3.Αποδοχή της αίτησης παραίτησης του κ.Κουγιουμτζίδη Στέλιου από τη μίσθωση του κυλικείου του Δημοτικού Σχολείου Λιανοβεργίου – Αράχου.
4.Προκήρυξη δημόσιου πλειοδοτικού διαγωνισμού με σφραγισμένες προσφορές για την εκμίσθωση του κυλικείου του Δημοτικού Σχολείου Λιανοβεργίου – Αράχου.
5.Παραχώρηση της αίθουσας γυμναστικής του Δημοτικού Σχολείου Νησίου, στην Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Αλεξάνδρειας (Κ.Ε.Δ.Α.) την περίοδο 2014-2015, για την υλοποίηση προγραμμάτων του ΠαγΟ (μαζικού αθλητισμού) .        

Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Η διεκδίκηση των πολεμικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου από τη Γερμανία

Οι απαιτήσεις για αποζημίωση
Οι αξιώσεις της Ελλάδας απέναντι στο γερμανικό κράτος εντάσσονται στις εξής κατηγορίες:
-- Το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο - ληστεία, το οποίο ανερχόταν στο ποσό των 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ αγοραστικής αξίας 1938.

-- Οι απαιτήσεις για πολεμικές επανορθώσεις - αποζημιώσεις για τις ζημιές σε όλες τις οικονομικές υποδομές και την πλήρη καταστροφή της οικονομίας της χώρας, την αρπαγή και τη λεηλασία του συνόλου του εθνικού πλούτου και τις ζημιές σε ιδιώτες. Η «Διάσκεψη των Συμμάχων» (Παρίσι 12/1945 - 1/1946) αναγνώρισε στην Ελλάδα το ποσό των 7.181 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ, αγοραστικής αξίας 1946.

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» και οι στόχοι του...”Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής”

Σε κοινή απάντησή τους οιδήμαρχοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Ικαρίας Στέλιος Σταμούλος, Πάτρας Κώστας Πελετίδης, Πετρούπολης Βαγγέλης Σίμος και Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος στην εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών για την «επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων του “Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής” αναφέρουν:

«........δηλώνουμε ότι οι στόχοι αυτοί θα οξύνουν τα προβλήματα των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, δεν έχουν καμιά σχέση με τα όνειρα και τις ανάγκες των εργαζομένων, των ανέργων, των μικροεπαγγελματιών, που αγκομαχούν για να κρατήσουν ανοιχτά τα μαγαζιά τους, των φτωχών αγροτών, που ζουν το ξεκλήρισμα εδώ και χρόνια, των νέων, των λαϊκών οικογενειών.
...Δεν αποδεχόμαστε την αύξηση της ανταποδοτικότητας, τα νέα τέλη και παράβολα για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, τη διεύρυνση της φορομπηχτικής πολιτικής συγκυβέρνησης και ΕΕ, που η εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών ονομάζει "βελτίωση της εισπραξιμότητας ιδίων εσόδων".

Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί η λαϊκή αγορά της Αλεξάνδρειας

 Από το Τμήμα Αδειοδοτήσεων του Δήμου Αλεξάνδρειας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:


Λόγω του εορτασμού της Απελευθέρωσης της Αλεξάνδρειας στις 18 Οκτωβρίου, ημέρα Σάββατο, η λαϊκή αγορά της Αλεξάνδρειας θα πραγματοποιηθεί εκτάκτως στις 17 Οκτωβρίου, ημέρα Παρασκευή.

Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Ο Αδόλφος Χίτλερ ήταν εθισμένος στην κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη!

Το ίνδαλμα των Χρυσαυγιτών, πέραν των λοιπών εξαρτήσεων του ήταν εθισμένος και στην κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη, σύμφωνα με έγγραφα της American Military Intelligence- μυστικής υπηρεσίας του στρατού των ΗΠΑ.
Στη πολυσέλιδη μελέτη αναφέρεται ότι ο Χίτλερ δεν έπαιρνε μόνο κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη αλλά 47 διαφορετικά σκευάσματα.επί καθημερινής βάσης.
Θεωρούσε τη κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη φάρμακο για την κόπωση, ενώ λέγεται πως είχε λάβει ισχυρή δόση πριν συναντηθεί με τον Ιταλό δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι το καλοκαίρι του 1943, όπου κατά τη διάρκεια της, μιλούσε ακατάπαυστα για δύο ώρες.
Παράλληλα στη μελέτη αναφέρεται ότι ο Χίτλερ ήταν υποχόνδριος σε τέτοιο βαθμό που όταν ερχόταν σε σεξουαλική επαφή με τη σύντροφό του, δεν την άγγιζε και ούτε επέτρεπε στην ίδια να τον αγγίζει, ενώ δεν έβγαζε κανείς από τους δύο τα ρούχα του.

Το 1944, ο προσωπικός του γιατρός, Theodor Morell, του έκανε ενέσεις τεστοστερόνης ειδικά πριν τα ραντεβού του με την Μπράουν, και επίσης τα ημερολόγια του Morell δείχνουν ότι ο άντρας που θεωρούσε τον εαυτό του ως τον μεγαλύτερο στρατηλάτη όλων των εποχών, έπασχε από καθημερινέ φοβίες και ασθένειες, πχ φοβόταν ότι θα πάθει καρκίνο, ενω τα στομαχικά του προβλήματα τον είχαν κάνει …...χορτοφάγο !. 

Αναβλήθηκε η συνεδρίαση της επιτροπής διαβούλευσης του Δήμου Αλεξάνδρειας.


Αναβλήθηκε η συνεδρίαση της επιτροπής διαβούλευσης του Δήμου Αλεξάνδρειας , λόγω έλλειψης απαρτίας .
Η συνεδρίαση προτάθηκε να επαναληφθεί αύριο Τρίτη στις 8 και 30 μμ .
Κυρίαρχο θέμα της αυριανής συνεδρίσης -που θα πραγματιοποιηθεί ανεξάρτητα με τον αριθμό των παρευρισκομένων- ειναι αυτό της γνωμοδότησης της περιβαλοντολογικής μελέτης για την εταιρεία ΒΙΟΛΙΠΑΣΜΑΤΑ στο Πλατύ .

"Ψηλά, Κήπος", της Ρεμπέκα Λουίζ Λω

Η Ρεμπέκα Λουίζ Λω είναι καταξιωμένη στους χώρους τόσο της τέχνης όσο και της μόδας. Έχει συνεργαστεί με το Royal Academy of Arts, αλλά και με τον Damien Hirst, ενώ στο χώρο της μόδας έχει δημιουργήσει μεγάλης κλίμακας πρότζεκτ για οίκους όπως οι Hermès και Tiffany & Co.
Στην εγκατάσταση Ψηλά, Κήπος, η Ρεμπέκα Λουίζ Λω μεταμορφώνει την είσοδο της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του ιδρύματος Ωνάση, με 11.000 λουλούδια και δημιουργεί ένα περιβάλλον που θα συντροφεύει τους επισκέπτες μέχρι το επόμενο καλοκαίρι. Αντλώντας την έμπνευσή της από τη χλωρίδα της Ελλάδας, χρησιμοποιεί λουλούδια και αρωματικά φυτά, όπως γαρύφαλλα, τριαντάφυλλα, λεβάντα, βασιλικό, ρίγανη, ελαιόδεντρα και ηλιοτρόπια, κάνοντάς μας να σηκώνουμε ψηλά το βλέμμα.
Ο θεατής έρχεται σε άμεση επαφή με το φυσικό στοιχείο και αλληλεπιδρά μαζί του, καθώς η καλλιτέχνης δημιουργεί ένα συνεχώς εναλλασσόμενο, αλλά και εφήμερο έργο που αναδεικνύει και αναδεικνύεται από το εκθαμβωτικό φως που πλημμυρίζει το χώρο, κάνοντας την κάθε επίσκεψη στη Στέγη κάθε φορά πιο γοητευτική, κάθε φορά διαφορετική. Το έργο "
Ψηλά, Κήπος" είναι προγραμματισμένο να διαρκέσει ένα χρόνο και ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να παρατηρεί τα λουλούδια να «μαραίνονται όμορφα».
Ένας πράσινος ουρανός γεμάτος λουλούδια, ο οποίος δεν προορίζεται να ζήσει για πάντα, ένα έργο τέχνης που βρίσκεται σε διαρκή εξέλιξη καλωσορίζει και αποχαιρετά τα βλέμματα στο φουαγιέ της Στέγης, αντανακλώντας και τη δική της εξελισσόμενη και πολύμορφη φύση.