Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Ο Αντώνης Σαμαράς μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος της τρίτης άκαρπης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας !

Δεν έχουν καθόλου άδικο όσοι ισχυρίζονται πως μία εικόνα (και στη συγκεκριμένη περίπτωση φωτογραφία) ισούται με χίλιες λέξεις.
ΣΤΟ ΚΑΛΌ ΝΑ ΠΑΣ .........
ΦΕΥΓΟΝΤΑΣ ΠΑΡΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ...ΖΑΠΠΕΙΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ....

Στη φωτογραφία του Γιάννη Μπεχράκη για το Reuters εμφανίζεται ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος της τρίτης άκαρπης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Αναδημοσίευση απο το ΠΟΝΤΙΚΙ

Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Ο ίδιος ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας , δεν τήρησε την απόφαση του δικού του συλλογικού οργάνου!!

Άνοιξε το κρεοπωλείο-κατάστημά του , παρά τη σχετική απόφαση που έλαβε ....ο ίδιος και οι υπόλοιποι του συμβουλίου του!

Θυμηδία πλέον προκαλούν τα καμώματα του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας αφού ακόμη και ο κρεοπώλης πρόεδρός του δεν τήρησε την ...δική του απόφαση, για κλείσιμο των καταστηματων για την σημερινή Κυριακή.!
Όλη την κωμικοτραγική περίπτωση μπορείτε να βρείτε στο ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΓΙΔΑΣ.....(κάποια σχόλια είναι ....όλα τα λεφτά!)

Κινητοποίηση Αυτοαπασχολουμένων – Επαγγελματιών, ενάντια στις νέες φουρνιές "ραβασάκια" του Κέντρου Είσπραξης Οφειλών (ΚΕΑΟ),


Κάλεσμα στην κινητοποίηση τη Δευτέρα 29 Δεκέμβρη, στις 9.30 το πρωί στον ΟΑΕΕ, στην οδό Ακαδημίας 22, ενάντια στα «ραβασάκια» του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) απευθύνει ο Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων - Επαγγελματιών Εμπόρων Δήμου Αθήνας.

Τα καζάνια του καβουρμά μπήκαν στη φωτιά και η ποντιακή λύρα, έπαιξε ...πεντοζάλη στο χορό που στήθηκε στον πεζόδρομο Πλατέος

Με το χορευτικό τμήμα του Ποντιακού συλλόγου Πλατέος “ΟΙ ΚΟΜΝΗΝΟΙ” (παιδικό, εφηβικό και ανδρών) καθώς και με παραδοσιακούς χορούς που παρουσίασε το χορευτικό του Συλλόγου Κρητών Βέροιας συνεχίστηκαν το Σάββατο 27 Δεκεμβρίου οι εκδηλώσεις στην Αστερούπολη, στο Πλατύ.
Από τον Σύλλογο Ποντίων, που αναβίωσε το ποντιακό έθιμο του καβουρμά τα καζάνια μπήκαν στη φωτιά από νωρίς το απόγευμα ενώ και το γλέντι με κρασί, ποντιακή λύρα, νταούλι και χορό στήθηκε στη μέση του πεζόδρομου Πλατέος και κράτησε μέχρι αργά.

Σχετικά με την πυρκαγιά που ξέσπασε στο γκαράζ του πλοίου «NORMAN ATLANTIC» .

Ανακοίνωση των ναυτεργατικών σωματείων για το «Norman Atlantic»

Σε ανακοίνωσή τους τα ναυτεργατικά Σωματεία ΠΕΜΕΝ,ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, Μαγείρων και Πληρωμάτων Ναυαγωσωστικών - Ρυμουλκών για το πλοίο «Norman Atlantic» τονίζουν:
«Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι το κυνηγητό του κέρδους των εφοπλιστών δεν συμβιβάζεται με τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.
Όπως έχει αποκαλυφθεί πίσω από τα τραγικά ναυάγια, πυρκαγιές κ.ά. βρίσκονται σοβαρές παραλήψεις της αξιοπλοΐας των πλοίων, με οδυνηρές συνέπειες για τους επιβάτες και τους ναυτεργάτες.
Με την πυρκαγιά που ξέσπασε το ξημέρωμα της Κυριακής 28 Δεκέμβρη 2014, στο γκαράζ του πλοίου «NORMAN ATLANTIC» με ιταλική σημαία, πλοιοκτησίας «VISEMAR DI NAVIGAZIONESRL», έχει ναυλωθεί από την «ΑΝΕΚ», τέθηκε σε κίνδυνο η ζωή των 478 επιβαινόντων στο πλοίο.

η ανακοίνωση....

Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Η μελωδία του «π»



Ο αριθμός «π», η μαθηματική σταθερά που ορίζεται ως ο λόγος της περιφέρειας προς τη διάμετρο ενός κύκλου, εκτός από μαθηματικό πρόβλημα έχει προκαλέσει μία σειρά μεταφυσικών αναζητήσεων, έχει γίνει ταινία και συνεχίζει να προκαλεί τη φαντασία των αριθμολάγνων. Ο χρήστης του you tube Michael Blake αποτυπώνει την μελωδία του «π».
Σε video που ακολουθεί το «π» μεταφράζεται σε μουσική. Κάπως έτσι λοιπόν ακούγεται το «π».
Αναδημοσίευση απο το Π (οντίκι)

Οι κακές συνήθειες που καταστρέφουν τα δόντια σας

Η καλή υγεία των δοντιών και του στόματος είναι πολύ σημαντικός παράγοντας υγείας για τον άνθρωπο. Υπάρχουν πολλές ασθένειες που συνδέονται με την κακή στοματική υγιεινή και γι' αυτό είναι σώφρον να ξέρουμε ποιες είναι εκείνες οι συνήθειες που καταστρέφουν τα δόντια μας, για να τις περιορίσουμε και -ιδανικά- να μην τις επαναλάβουμε.
1. Αναψυκτικά
Είναι γνωστό ότι η ζάχαρη καταστρέφει τα δόντια. Στα γλυκίσματα όλοι γνωρίζουν ότι η περιεκτικότητα ζάχαρης είναι υψηλή. Πολλοί, ωστόσο, αγνοούν ότι εξίσου υψηλή είναι και στα αναψυκτικά. Υπολογίζεται ότι ένα κουτάκι αναψυκτικού περιέχει 8-11 κουταλιές του γλυκού ζάχαρη. Τα αναψυκτικά περιέχουν επίσης φωσφορικό και κιτρικό οξύ, τα οποία καταστρέφουν το σμάλτο των δοντιών. Τα αναψυκτικά διαίτης μπορεί να μην περιέχουν ζάχαρη, αλλά είναι πιθανό να είναι ακόμα πιο όξινα εξαιτίας των πρόσθετων τεχνητών γλυκαντικών ουσιών.
2. Αμυλούχες τροφές (πχ πατατάκια και τηγανητές πατάτες)
Τα βακτήρια στην πλάκα των δοντιών διασπώνται από το οξύ που περιέχεται στο άμυλο. Αυτό το οξύ μπορεί, μάλιστα, να συνεχίσει να "επιτίθεται" στα δόντια ακόμα και 20 λεπτά μετά την κατανάλωση της τροφής ή ακόμα περισσότερο αν η τροφή έχει κολλήσει ανάμεσα στα δόντια σας. Είναι σώφρον να βουρτσίζετε καλά τα δόντια σας μετά από γεύμα με τέτοιες τροφές.

Τα είδη της μουσικής που ανακουφίζουν....

Η μουσική μπορεί να αποδειχτεί λυτρωτική σε καταστάσεις έντονου άγχους, ή ακόμη και σε καταστάσεις κατά τις οποίες βρισκόμαστε σε ένταση. Μας ηρεμεί, μας χαλαρώνει ή ακόμη όταν απαιτείται μας δίνει μια μικρή ώθηση να πετύχουμε έναν στόχο.
Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Cambridge διαπίστωσαν ότι εκτός από την κλασσική μουσική που μπορεί να μας ανακουφίσει όταν έχουμε άγχος ή βρισκόμαστε σε μια κατάσταση με ψυχολογικά θέματα, υπάρχει και η μουσική χιπ χοπ, η οποία μπορεί να βοηθήσει.
Η μουσική «Psych hip hop»

Όσοι έχουν ψυχολογικά προβλήματα και ακούνε χιπ χοπ ανακουφίζονται. Οι επιστήμονες μάλιστα ονόμασαν τη μουσική αυτή «Psych hip hop». Εντόπισαν μάλιστα ότι η συγκεκριμένη μουσική είναι εξαιρετικά αποτελεσματική ενάντια στην κατάθλιψη και τη σχιζοφρένεια.
Η επιστημονική ομάδα του πανεπιστημίου με επικεφαλής την νευροεπιστήμονα Dr Becky Inkister και τον ψυχίατρο Dr Akeem Sule τονίζουν ότι τα hip hop τραγούδια παρέχουν στα άτομα μία αίσθηση ενδυνάμωσης και αυτογνωσίας και εάν αξιοποιηθούν από ειδικούς θα βοηθήσουν ανθρώπους που αντιμετωπίζουν ψυχολογικά προβλήματα.
Οι επιστήμονες ανέλυσαν κάθε είδος μουσικής επάνω στην ψυχολογία του ανθρώπου. Διαπίστωσαν ότι η χιπ χοπ και η ραπ, επειδή είναι μουσικές που προέρχονται από υποβαθμισμένες περιοχές, περιοχές με τεράστια προβλήματα: φτώχια, ναρκωτικά, ανεργία, βία, δηλαδή ότι ακριβώς «βοηθάει» να αναπτυχτεί μια κατάσταση κατάθλιψης. Οι ασθενείς με κάποιο τρόπο ταυτίζονται με αυτά τα προβλήματα που προβάλλουν αυτές οι μουσικές και αυτό τους βοηθάει να εκφραστούν και κατά συνέπεια να τα αντιμετωπίσουν.

Πρωτοφανής συνέντευξη -διάγγελμα, του πανικόβλητου Σαμαρά, σε δημοσιογράφους ….αγάλματα!

Η συνέντευξη που παραχώρησε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στη ΝΕΡΙΤ, δυο 24ωρα πριν από την τρίτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ασφαλώς θα καταγραφεί στην ιστορία.
Αν όχι στην πολιτική, χωρίς αμφιβολία στην τηλεοπτική και δημοσιογραφική ιστορία.
Εκτός του γεγονότος ότι ο πρωθυπουργός απάντησε στις ερωτήσεις που ήθελε να απαντήσει, είναι η πρώτη φορά που συνεντευξιαζόμενος κλείνει στην ουσία μόνος του τη συνέντευξη.
Ο πρωθυπουργός λέει χαρακτηριστικά: «Τώρα είναι ώρα που θα κάνουν οι βουλευτές το καθήκον τους απέναντι στο Σύνταγμα και στον ελληνικό λαό που δεν θέλει εκλογές». Και πριν προλάβουν οι δημοσιογράφοι να πουν οτιδήποτε, ο Αντώνης Σαμάρας κλείνει μόνος τη συνέντευξη, λέγοντας: «Θέλω να σας ευχαριστήσω πολύ γιατί αυτήν την κρίσιμη ώρα έπρεπε να πούμε αυτά τα πράγματα».
Με αυτόν τον ...πρωτοποριακό τρόπο έκλεισε η συνέντευξη -διάγγελμα με τους δημοσιογράφους να περιορίζονται σε ευχές για «χρόνια πολλά» και «καλή χρονιά».

Κλειστά τα καταστήματα αύριο Κυριακή στην Αλεξάνδρεια.


Ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας.


Μετά την τροπολογία του Νόμου περί των Κυριακών, προστίθεται μια ακόμη Κυριακή στις επιτρεπόμενες για λειτουργία των καταστημάτων, η 28 Δεκεμβρίου 2014.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αυξηθούν οι Κυριακές και από 7 να γίνουν 8, πράγμα που αντιτίθεται στις θέσεις της πλειονότητας των Εμπορικών Συλλόγων της Ελλάδας.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας, σταθερός στην απόφαση του να μην επιτρέψει το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, συντάσσεται με το σύνολο των Εμπορικών Συλλόγων της χώρας και δεν συμμετέχει στο "παζάρι" των Κυριακών και δεν αλλάζει το πρόγραμμα σχετικά με την τελευταία Κυριακή του χρόνου. Η Κυριακή ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΤΑΙ.
Σύμφωνα με την παλιότερη και ισχύουσα απόφαση του Ε.Σ. Αλεξάνδρειας, την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014, τα καταστήματα παραμένουν ΚΛΕΙΣΤΑ.
Όποιος καταστηματάρχης θελήσει να λειτουργήσει την επιχείρησή του την τελευταία Κυριακή του χρόνου, είναι καθ’ όλα νόμιμος, αντιτίθεται όμως στον αγώνα μας ενάντια για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.
Στηρίξτε την απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου, για το καλό όλων μας.

Με εκτίμηση 
ΤΟ Δ.Σ.



Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Ο καιρός για την Αλεξάνδρεια, τις ερχόμενες ημέρες

Παρασκευή
Δεκέμβριος, 26

Συννεφιά
6oC / 14oC
Σάββατο
Δεκέμβριος, 27

Ασθενής βροχή
2oC / 8oC
Κυριακή
Δεκέμβριος, 28

Βροχή
2oC / 11oC
Δευτέρα
Δεκέμβριος, 29

Πιθανή βροχή
2oC / 7oC
Τρίτη
Δεκέμβριος, 30

Αρκετά σύννεφα
-2oC / 3oC
Τετάρτη
Δεκέμβριος, 31

Χιόνι
-2oC / 1oC

Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014

Εγκαινιάσθηκε με επιτυχία η “Αστερούπολη 2014”, στον πεζόδρομο Πλατέος.

Άρωμα Χριστουγέννων χθές στον πεζόδρομο Πλατέος , πρώτη ημέρα της Αστερούπολης 2014.
Οι μικροί εθελοντές της Αστερούπολης, έψαλαν τα κάλαντα στα ελληνικά και στα αγγλικά κάτω από το χριστουγεννιάτικο δένδρο και μπροστά από την εξέδρα στην οποία γίνονται όλες οι εκδηλώσεις της Αστερούπολης.
Κατά την πρώτη ημέρα στον πεζόδρομο Πλατέος εκατοντάδες ήταν και οι επισκέπτες από διάφορα μέρη του Δήμου Αλεξάνδρειας αλλά και από γειτονικούς Δήμους .
Αρκετά ήταν και τα παιδιά που πέρασαν όμορφες στιγμές στο Εργαστήρι του Αη Βασίλη, δημιουργώντας κατασκευές ενώ στα σπιτάκια των συλλόγων που συμμετέχουν προσφέρονταν παραδοσιακά εδέσματα.
Τις εκδηλώσεις “έντυσε” μουσικά η συναυλία του Β. Καζούλη, στην οποία ακούστηκαν παλιά και νέα τραγούδια του καθώς και γνωστά τραγούδια άλλων συνθετών.

Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Ιστορία αληθινή, λαδιού και (απ)ανθρωπιάς, στην Πάτρα.

 Ο δήμαρχος ΠEΛΕΤΙΔΗΣ έδωσε σε άπορους στην Πάτρα την εκμετάλλευση ελαιόδεντρων.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ και ΙΕΡΕΙΣ αντέδρασαν! ( Ελληνοχριστιανικα ιδεωδη )

Επειδή στην Πάτρα κατά τις τελευταίες δημοτικές εκλογές πλειοψήφισαν οι κομμουνιστές, είναι φυσικό και επόμενο η δημοτική αρχή να μην ασχολείται με σοβαρά και κεφαλαιώδη προβλήματα της πόλης, όπως κάνει π.χ. ο δήμος Ναυπλιέων, ο οποίος ασχολήθηκε με το να ονομάσει τον Αντώνη Σαμαρά επίτιμο δημότη του. Εμείς εδώ,.........
η συνέχεια.....

Σήμερα ανάβει το δένδρο στην Αστερούπολη – συναυλία Καζούλη στις 18:30

Έφτασε λοιπόν η μέρα που βρισκόμαστε όλοι μαζί στον Πεζόδρομο Πλατέος, για να ανάψουμε το δένδρο στην 3η Αστερούπολη, την “Αστερούπολη 2014”!!!
Είστε όλοι προσκεκλημένοι, μικροί και μεγάλοι, στη μεγάλη γιορτή που θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, μέχρι τη στιγμή που θα περάσουμε μαζί στο 2015.
Για 8 μέρες ο πεζόδρομος Πλατέος μεταμορφώνεται σ’ ένα ονειρεμένο Χριστουγεννιάτικο χωριό.
Βιωματικά, χριστουγεννιάτικες κατασκευές, ζωγραφική προσώπου, το σπιτάκι του Αη-Βασίλη, πρωτότυπα επιδαπέδια παιχνίδια, μουσικές & θεατρικές παραστάσεις, ζαχαροπλαστική, ταχυδακτυλουργικά, υπέροχες μπαλαρίνες, χορευτικά, παραστάσεις καραγκιόζη, προτάσεις συλλόγων που παρουσιάζονται, τοπικά εδέσματα και λιχουδιές, συναυλίες. Και φυσικά, για μια ακόμη χρονιά, το Κυνήγι του Θησαυρού.
Σήμερα 24 Δεκεμβρίου θα βρίσκεται στην “Αστερούπολη” ο αγαπημένος τραγουδοποιός Βασίλης Καζούλης. Με μια συναυλία (full band) στον πεζόδρομο Πλατέος. Μαζί του οι Δημήτρης Χατζηδημητρίου, Νεφέλη Φασουλή, Ρωμανός Φασουλής, Μιχάλης Μήτος.
Και μην ξεχνάτε, όλες οι παραπάνω δράσεις καθώς και η είσοδος στην Αστερούπολη είναι ΔΩΡΕΑΝ!
Έως 31 Δεκεμβρίου 2014, καθημερινά από τις 17:00 έως τις 22:00.

Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Σας παρακαλώ μην λησμονάτε τη χώρα μας...

Την πρώτη κατοικία από την 1η του Γενάρη δεν την σώζουν ούτε οι ....κομμουνιστές!


Λήγει στις 31 Δεκέμβρη η «προστασία» της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς που προβλέπει ο νόμος 4224/2013 και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια νομοθετική παρέμβαση από πλευράς της κυβέρνησης για παράταση του μέτρου, αφήνοντας επί της ουσίας χιλιάδες ανθρώπους στο έλεος των τραπεζών.
Να σημειωθεί ότι στο τέλος Δεκέμβρη 2014 λήγει η ισχύς της παρεχόμενης σήμερα «προστασίας», μια εξέλιξη που διευκολύνει τη δυνατότητα κατασχέσεων από την πλευρά των τραπεζών και εντείνει τους εκβιασμούς σε βάρος λαϊκών νοικοκυριών που αδυνατούν να αποπληρώσουν τα στεγαστικά τους δάνεια .
  Ο υπουργός Ανάπτυξης, Κ. Σκρέκας, παρέπεμψε την «προστασία» της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς των τραπεζ
ών στο λεγόμενο «Κώδικα Δεοντολογίας» των τραπεζών, που έχει καταρτίσει η Τράπεζα της Ελλάδας, λέγοντας ότι «η πρώτη κατοικία δεν κινδυνεύει για τους δανειολήπτες που έχουν οικονομική δυσχέρεια».
Ο Κώδικας Δεοντολογίας των Τραπεζών περιέχει γενικές αρχές συμπεριφοράς τόσο για τις δανείστριες τράπεζες όσο και για τους δανειολήπτες, με στόχο την εξεύρεση εναλλακτικών τρόπων εξυπηρέτησης ή οριστικού διακανονισμού οφειλών σε καθυστέρηση.
Προβλέπει, επίσης, τα βήματα, τις προθεσμίες και το ελάχιστο περιεχόμενο ενημέρωσης που οφείλουν να παρέχουν οι τράπεζες στους δανειολήπτες και αντίστροφα. Οι διαδικασίες αυτές είναι πιο απαιτητικές για τους δανειολήπτες που δεν μπορούν να ανταποκριθούν οικονομικά και μπορεί να οδηγήσουν και σε πλειστηριασμό του σπιτιού τους.

Την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014, τα καταστήματα της Αλεξάνδρειας παραμένουν ΚΛΕΙΣΤΑ.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας, σταθερός στην απόφαση του να μην επιτρέψει το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, συντάσσεται με το σύνολο των Εμπορικών Συλλόγων της χώρας και δεν συμμετέχει στο "παζάρι" των Κυριακών και δεν αλλάζει το πρόγραμμα σχετικά με την τελευταία Κυριακή του χρόνου.
Η Κυριακή ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΤΑΙ.
Σύμφωνα με την παλιότερη και ισχύουσα απόφαση του Ε.Σ. Αλεξάνδρειας, την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014, τα καταστήματα παραμένουν ΚΛΕΙΣΤΑ.
Όποιος καταστηματάρχης θελήσει να λειτουργήσει την επιχείρησή του την τελευταία Κυριακή του χρόνου, είναι καθ’ όλα νόμιμος, αντιτίθεται όμως στον αγώνα μας ενάντια για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.
Στηρίξτε την απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου, για το καλό όλων μας.


Χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Δημάρχου Αλεξάνδρειας, Παναγιώτη Γκυρίνη

Τούτες τις άγιες μέρες θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους τους δημότες καλές γιορτές με οικογενειακή θαλπωρή και ο νέος χρόνος να φέρει σε όλους υγεία και καλύτερες μέρες.
Ως δήμαρχος εκφράζοντας την διοίκηση και συνολικά τα αισθήματα της παράταξής μας που ανέλαβε τις τύχες του δήμου μας προ τετραμήνου γνωρίζουμε επακριβώς την κατάσταση που επικρατεί στα σπίτια των δημοτών μας αλλά και στην αγορά του δήμου μας. Η κατάσταση δεν είναι καθόλου καλή και από την πλευρά μας με συντονισμένες δράσεις προσπαθούμε να αμβλύνουμε τις επιπτώσεις της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης που πλήττει κυρίως τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.
Το κοινωνικό παντοπωλείο παίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο και θέλω να ευχαριστήσω όλους τους δημότες που το ενισχύουν δείχνοντας με έμπρακτο τρόπο την αλληλεγγύη τους στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.
Η κοινωνική υπηρεσία του δήμου μας αυτές τις ημέρες που είναι φορτισμένες συναισθηματικά έχει εντείνει την δουλειά της και τις παρεμβάσεις της προς όλους όσοι έχουν την ανάγκη της.
Αγαπητοί συνδημότες, Ως νέα διοίκηση του δήμου Αλεξάνδρειας δεν θέλαμε να ενισχύσουμε το κλίμα της απαισιοδοξίας και μιζέριας που έχει καταπλακώσει το σύνολο του πληθυσμού. Με πετυχημένες κατά γενική ομολογία κινήσεις που κάναμε, με στοχευμένες και φτηνού κόστους εκδηλώσεις, καταφέραμε ως τα τώρα να καταστρώσουμε ένα πλέγμα δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων που έδωσαν κίνηση και ζωντάνια στο κέντρο της Αλεξάνδρειας. Δώσαμε την δυνατότητα να χαρούν τα παιδιά που σ΄ αυτά προσβλέπουμε.
Επίσης, δεν ξεχάσαμε την περιφέρεια του δήμου και οργανώσαμε σε συνεργασία με τους τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις σε πολλά χωριά του δήμου μας.
Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε με επιμονή και την καινούργια χρονιά για να υλοποιήσουμε τις προγραμματικές μας θέσεις και δεσμεύσεις που αναλάβαμε.
Εύχομαι σε όλους και πάλι,Καλά Χριστούγεννα, Καλές γιορτές  Ο Δήμαρχος  Παναγιώτης Γκυρίνης

Δημοσιεύτηκε ο νόμος για τα ....κόκκινα δάνεια

Δημοσιεύτηκε ο νόμος 4307/2014(ΦΕΚ 246 ), σύμφωνα με τον οποίο θεσπίζονται έκτακτα προσωρινά μέτρα προκειμένου να ελαφρυνθούν οι βιώσιμες μικρές επιχειρήσεις από τα ιδιωτικά τους χρέη, καθώς και έκτακτες διαδικασίες για την εξυγίανση ή εκκαθάριση τους.
Όλοκληρη η ανακοίνωση της διοίκησης  του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

«Σταθερότητα ή αστάθεια» το ψευτοδίλημμα-παγίδα !


Ενα από τα ψευτοδιλήμματα που ρίχνει στην αρένα της πολιτικής αντιπαράθεσης η ΝΔ είναι το «σταθερότητα ή αστάθεια». Το δίλημμα αυτό το απευθύνει στο λαό και τον καλεί να διαλέξει ανάμεσα στη «σταθερότητα», που εκπροσωπεί η ίδια, και στην «αστάθεια», την οποία ταυτίζει με το ενδεχόμενο να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Τα δυο μέρη του ψευτοδιλήμματος αφορούν τόσο την πολιτική όσο και την οικονομική σταθερότητα - αστάθεια.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, από την πλευρά του, δεν αισθάνεται την ανάγκη να απορρίψει το δίλημμα ως κάλπικο. Αντίθετα, επειδή δίνει εξετάσεις στο ίδιο ακροατήριο με τη ΝΔ, δηλαδή στο κεφάλαιο μέσα και έξω από την Ελλάδα, το υιοθετεί και προσπαθεί να το αντιστρέψει. Ισχυρίζεται, δηλαδή, ότι η σημερινή συγκυβέρνηση είναι φορέας της «αστάθειας» και ότι ο ίδιος είναι εγγυητής της «σταθερότητας». Χρησιμοποιεί το ίδιο δίλημμα για να απαντήσει στη ΝΔ αλλά στην πραγματικότητα επιδιώκει ό,τι και εκείνη: Από τη μια, να πείσει το κεφάλαιο ότι η «σταθερότητα» είναι για τον ίδιο το παν και, από την άλλη, να πείσει το λαό ότι έξω από αυτήν τη «σταθερότητα» παραμονεύει το χάος.
Πώς, όμως, μεταφράζεται πραγματικά αυτό το δίλημμα για το λαό;

Χριστούγεννα......Πολλά δε θέλει ο άνθρωπος (Οδυσσέας Ελύτης, «Ο Ήλιος ο ηλιάτορας»)

«Πολλά δε θέλει ο άνθρωπος /
να ’ν’ ήμερος να ’ναι άκακος /
λίγο φαΐ λίγο κρασί /
Χριστούγεννα κι Ανάσταση (…)».
    (Οδυσσέας Ελύτης, «Ο Ήλιος ο ηλιάτορας»)

Η ανάρτηση βασίσθηκε σε μιά ιδέα του Ν. Μπογιόπουλου

Αλλαγές , εξ αιτίας των εορτών, σε λαικές αγορές του δήμου Αλεξάνδρειας

 
Λόγω του εορτασμού των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, η λαϊκή αγορά της Μελίκης θα πραγματοποιηθεί έκτακτα την Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου και την Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου αντίστοιχα.
  Για τον ίδιο λόγο, έκτακτα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου η λαϊκή αγορά του Πλατέος .

Αντί άλλων ευχών : Το πραγματικό δώρο που οφείλουμε στα παιδιά μας...

Ο όρος «ταυτίζομαι» σημαίνει: μπαίνω απόλυτα στη θέση του άλλου.
Ταύτιση είναι η διαδικασία υιοθέτησης αξιών, πεποιθήσεων και αντιλήψεων.
Η πρώτη ανθρώπινη διαδικασία ταύτισης διαδραματίζεται κατά την προσχολική περίοδο με χρονικό σημείο αιχμής τα πέντε χρόνια του παιδιού. 
Τα παιδιά απο μικρή ηλικία , αρχίζουν να ταυτίζονται με τους ενηλίκους του ίδιου φύλου, να ενεργούν και να συμπεριφέρονται όπως οι ενήλικοι του ίδιου φύλου .
Έχουν ισχυρή μνήμη και αμέσως απομνημονεύουν κάτι που βλέπουν, άσχετα αν αυτό ήταν είτε οι πρώην όψεις του παραλίγο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ της Αλεξάνδρειας, που πρόωρα μετατράπηκε σε ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ-ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ (+ καφετέρια), και τελεί επί χρόνια υπό ...περάτωση, είτε η πλατεία Eλευθερίας αλλά και γενικότερα όλες οι πλατείες στα όρια του διευρυμένου δήμου, είτε το σύνολο των χώρων σε όλη την επικράτεια του  δήμου μας, οι οποίοι κατ' ευφημισμό ονομάζονται «παιδική χαρά», όπου τα παιδιά μας παίζουν ...με δική τους ευθύνη, αφού οι δημοτικοί άρχοντες δεν ….πρόκαμαν επί χρόνια να τις τελειοποιήσουν-νομιμοποιήσουν, είτε ο πλημμυρισμένος δρόμος προς το σπίτι τους, είτε......
Αυτή η εικόνα που εμφανίζει η περιοχή μας, αφού είναι αποδεκτή σαν η φυσιολογική για τους γονείς, γίνεται αυτόματα το πρότυπο και για τα παιδιά.
Για χρόνια ίσως και για όλη τη ζωή τους θα είναι η αποδεκτή εικόνα αφού αυτή τη εικόνα βιώσαν για χρόνια καθημερινά.
Αν η εικόνα τα σημάδεψε ανεπανόρθωτα ,αφού δεν υπάρχουν τρόποι, μέτρα και σταθμά μέτρησης, δεν θα βρεθεί ποτέ και το μέγεθος της ζημιάς, το βάθος του ψυχικού τραύματος της παιδικής ηλικίας που θα αλλοιώνει τον εσωτερικό ψυχικό κόσμο του παιδιού και συχνά θα επαναλαμβάνεται  και στην ενήλικη ζωή του.,
Οι υπεύθυνοι δυστυχώς δεν πρόκειται να αναζητηθούν ποτέ, ποτέ δεν θα μάθουμε το ποσοστό ευθύνης που αναλογεί σε γονείς και σε δημοτικούς-πολιτικούς άρχοντες.
Ανάμεσα στους δυο όμως υπάρχει μια πελώρια ειδοποιός διαφορά, τους γονείς δεν τους επιλέγεις, αντίθετα με τους αιρετούς που έχεις τη δυνατότητα-υποχρέωση να αντικαταστήσεις τις πολιτικές τους (και όχι απλά τα πρόσωπα), όταν κατά συρροή σε προδίνουν.......
Χρήστος Αλευράς
Δημοτικός Σύμβουλος Αλεξάνδρειας

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

ΚΩΣΤΑΣ ΒΕΝΙΟΠΟΥΛΟΣ: Ο κ. Γκυρίνης έλαμψε με την …..απουσία του!

Δημοσιοπούμε (χωρίς σχόλια), την απάντηση του Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Αλεξάνδρειας κου Κ. Βενιόπουλου, σε σχετική ανακοίνωση του δήμαρχου της πόλης, κ. Π. Γκυρίνη

Με ανακοίνωσή του ο δήμαρχος κ. Γκυρίνης εκφράζει την αγανάκτησή του, επειδή δεν κατέλαβε την θέση του Προέδρου του Συνδέσμου Ύδρευσης. Και παράλληλα, βρίσκει την ευκαιρία να απευθύνει προσβολές και μειωτικούς χαρακτηρισμούς σε βάρος μου, δηλαδή σε βάρος ενός συναδέλφου του στο Δημοτικό Συμβούλιο, τον οποίο, αν μη τι άλλο, τιμούν με την ψήφο τους οι συμπολίτες μας επί οκτώ συνεχόμενες θητείες. Φαίνεται, όμως, πως η ψήφος των συμπολιτών δεν αποτελεί, για τον κ. Δήμαρχο, το κριτήριο για το αν κάποιος προσπαθεί να υπηρετήσει τον τόπο του. Το κριτήριο για τον κ. Δήμαρχο είναι το αν στηρίζουμε ή όχι την επιθυμία του να γίνει πρόεδρος του Συνδέσμου.
Παραλείπει, όμως, να αναφέρει ο κ. Δήμαρχος ότι ο ίδιος έλαμψε με την απουσία του από τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου! Δηλαδή, ο κ. Γκυρίνης συγκαλεί, ως Δήμαρχος της έδρας του Συνδέσμου, την πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, αλλά δεν συμμετέχει στις εργασίες της. Θέλει να εκλεγεί Πρόεδρος, αλλά δεν προσέρχεται για να ψηφίσει ο ίδιος τον εαυτό του! Κι ενώ τον εαυτό του δεν τον ψηφίζει ο ίδιος, αγανακτεί επειδή δεν τον ψήφισε ένας συνάδελφός του!
Αντιπαρερχόμενος το ύφος της ατυχούς ανακοίνωσης του κ. Δημάρχου, και κατανοώντας, ως ένα σημείο, τη σύγχυση στην οποία διατελεί, θέλω να τον διαβεβαιώσω πως, έστω κι αν ο ίδιος απουσιάζει, το νέο Προεδρείο, αλλά και το σύνολο του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου, θα προσπαθήσει, δουλεύοντας ενωτικά και συλλογικά, να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του, χωρίς διαχωριστικές γραμμές, χωρίς γεωγραφικές διακρίσεις, και χωρίς άσκοπους εντυπωσιασμούς και μεγαλόστομες ανακοινώσεις.
ΚΩΣΤΑΣ ΒΕΝΙΟΠΟΥΛΟΣ
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αλεξάνδρειας

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

«ΒΙΟΛΙΠΑΣΜΑΤΑ Α.Ε»: Το ρυπαρό μήλο της ...έριδος

Την ανακοίνωση του Δημάρχου Αλεξάνδρειας κ. Γκυρίνη, σχετικά με την έγκριση από το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της εταιρίας «ΒΙΟΛΙΠΑΣΜΑΤΑ Α.Ε»,ακολούθησε η απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας κ. Καλαϊτζίδη.

Ακολουθούν, χωρίς σχόλια, τόσον η ανακοίνωση όσο και η απάντηση......(τα συμπεράσματα δικά σας)....

Ο εμπορικός σύλλογος Αλεξάνδρειας γιατί απεχθάνεται ....την ανακύκλωση;

 Θαυμάστε το απίθανο μήνυμά της νέας διοίκησης του  Εμπορικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας (χωρίς σχόλια) , προς όλους τους εμπόρους-καταστηματάρχες . 
Τα χαρτοκιβώτια των εμπορευμάτων δεν έχουν καμμία θέση στους κάδους των υπόλοιπων σκουπιδιών.
Ούτε και τα σκουπίδια όμως  δεν έχουν θέση στους κάδους.... ανακύκλωσης !

Το μήνυμα 
του  Εμπορικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας

" Η καθαριότητα της πόλης 

Αλεξάνδρεια 19/12/2014
Αριθ. Πρωτ. 1091
Επιβάλλεται όλοι οι έμποροι-καταστηματάρχες της αγοράς, αυτές τις μέρες των εορτών που ο όγκος των χαρτοκιβωτίων από τα εμπορεύματά τους είναι τεράστιος, να τα διπλώνουν πριν τα ρίξουν στους κάδους, και αν μπορούν στο τέλος της ημέρας, διότι δημιουργείται τεράστιο πρόβλημα με τα υπόλοιπα σκουπίδια και έχει ως αποτέλεσμα την κακή όψη και δυσοσμία . Ας προστατέψουμε όλοι την εικόνα της πόλης μας!
Με εκτίμηση
ΤΟ Δ.Σ. "

Oι εκδηλώσεις ‘’ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ’’ συνεχίζονται και αυτό το τριήμερο...


  • Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014
Christmas performance από στη σχολή χορού ‘’Black Swan’’
Πνευματικό Κέντρο – ώρα έναρξης:20.00μμ

  • Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014
Παιχνίδι πάντα , πάντα, πάντα,
‘’κύκλος παιχνιδιών – Πρόσκοποι Αλεξάνδρειας’’
Πνευματικό Κέντρο – ώρα έναρξης:11.00 το πμ

  • Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014
Flash Mob 2 από τη σχολή χορού ‘’Αρμονία της Κίνησης’’
Πνευματικό Κέντρο – ώρα έναρξης:18.30μμ
&
‘’Τα Χριστούγεννα των Λαών’’
Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της Χορωδίας του Δήμου Αλεξάνδρειας
Δημαρχείο – ώρα έναρξης 19.30μμ


Ο Δήμος Αλεξάνδρειας οργάνωσε με επιτυχία εκδήλωση για την παιδική παχυσαρκία

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που οργάνωσε ο Δήμος Αλεξάνδρειας και το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας σε μαθητές των Δημοτικών σχολείων της πόλης μας σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Πρόληψης της παιδικής παχυσαρκίας “ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ” την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου το πρωί με θέμα:
ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΖΥΓΑΡΙΑ”
ΙΣΟΡΡΟΠΗΣΤΕ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΑΣ .
 οι ομιλητές:
  • ΓΚΥΡΙΝΗ ΖΩΗ-Διαιτολόγος
  • ΓΚΙΟΥΡΤΖΗΣ   ΣΤΕΦΑΝΟΣ-Παιδίατρος
  • ΓΚΙΟΥΡΤΖΗΣ   ΙΩΑΝΝΗΣ-Οδοντίατρος
  • ΚΟΥΛΟΥΜΤΟΥΡΗ ΘΩΜΑΗ-Εκπαιδευτικός
 με γλαφυρό τρόπο αναφέρθηκαν στη σωστή διατροφή των παιδιών και τις θετικές συνέπειές της.
Στους μαθητές που συμμετείχαν προσφέρθηκαν φρέσκοι χυμοί.

Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Χαρίζουν τα δάση μας σε καταπατητές. Ας αντιδράσουμε έστω και τώρα!

Αυτή τη στιγμή, η κυβέρνηση ετοιμάζει νομοσχέδιο για να χαρίσει τα πολύτιμα δάση μας σε καταπατητές, ενώ τα ΜΜΕ τηρούν σιγή ιχθύος. Μόνο ένα τεράστιο κύμα αντίδρασης από εμάς τους πολίτες μπορεί να σταματήσει το ξεπούλημα του φυσικού πλούτου της χώρας μας που συμβαίνει μπροστά στα μάτια μας.
Αν αύριο το νομοσχέδιο ψηφιστεί απ΄τη Βουλή, εκτιμάται πως θα νομιμοποιηθούν τεράστιες εκτάσεις καταπατημένου δάσους – αλλά επίσης θα ανοίξει το δρόμο για νέες καταπατήσεις. Οι Υπουργοί Περιβάλλοντος Γ. Μανιάτης και Ν. Ταγαράς έχουν την πολιτική δύναμη να αποσύρουν το δασοκτόνο νομοσχέδιο, αλλά ελπίζουν ότι με όλα τα μάτια στραμμένα στην εκλογή του νέου Προέδρου, το σχέδιό τους θα περάσει απαρατήρητο. Το τελευταίο πράγμα που θέλουν οι δύο Υπουργοί σ’αυτή την προεκλογική περίοδο εντυπώσεων είναι μια δημόσια κατακραυγή που θα ξεσκεπάσει το σκάνδαλο. Ας τους τη δώσουμε λοιπόν!

Δηλώση γεωτρήσεων, μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2014.

Από το τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Αλεξάνδρειας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

" Όλοι οι κάτοχοι και χρήστες σημείων υδροληψίας (γεωτρήσεις), πρέπει να δηλώσουν την υδροληψία που διαθέτουν στο Εθνικό Μητρώο Σημείων Υδροληψίας έως και 31 Δεκεμβρίου 2014.
Η δήλωση γίνεται με την υποβολή σχετικής αίτησης στο Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου, 
αρμόδιος υπάλληλος Στάμος Δημήτριος, τηλέφωνο: 2333350127.".

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Αρχίζει η συντήρηση του οδικού δικτύου της Ημαθίας

Σύμβαση συντήρησης του οδικού δικτύου της Ημαθίας, ύψους 615.444 ευρώ, υπέγραψε την Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κ.Κώστας Καλαϊτζίδης, παρουσία του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας «Ασφαλτικά Βέροιας ΕΠΕ .
Στην σύμβαση περιλαμβάνονται όλες οι εργασίες που εκτελεί η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε Ημαθίας στα πλαίσια των καθηκόντων της( καθαρισμό και μόρφωση τάφρων, πρανών και ερεισμάτων, κατασκευή και συντήρηση κρασπέδων, στηθαίων, κιγκλιδωμάτων και πεζοδρομίων οδών και γεφυρών, τοποθέτηση νέας και αντικατάσταση παλαιάς και φθαρμένης σήμανσης, επούλωση λάκκων με ασφαλτόμιγμα, διαγράμμιση και αποχιονισμός κ.α) εκτός από τις ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες και τις εργασίες φωτεινής σηματοδότησης,».
Το έργο χρηματοδοτείται από τις Πιστώσεις του Προγράμματος Επενδυτικών δαπανών έργων της ΠΚΜ, χρηματοδοτούμενο κατά ποσό των 335.949,10 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων έτους 2014 και το υπόλοιπο 284.050,90 ευρώ από κεντρικούς αυτοτελείς πόρους( ΚΑΠ) για το έτος 2014 με κωδικό έργου:2131ΗΜΑ015ΚΑΠ12.

Δήλωση του Δημάρχου Αλεξάνδρειας για τις εκλογές του Συνδέσμου Ύδρευσης Αλεξάνδρειας

Όταν πρυτανεύει η κοντόφθαλμη και ιδιοτελής πολιτική τότε θυσιάζεται το κοινό καλό και τα συμφέροντα του τόπου που υποτίθεται ότι έχεις ορκιστεί να υπηρετείς. 
Η επιλογή του δημοτικού συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας Κώστα Βενιόπουλου να συνταχθεί με τους εκπροσώπους του Δήμου Βέροιας και να συμμαχήσει μαζί τους ψηφίζοντας τον κ. Αγγελίνα ως πρόεδρο του Συνδέσμου Ύδρευσης, αναδεικνύει και σηματοδοτεί μια νοοτροπία και συμπεριφορά ξεπερασμένη και η οποία θυμίζει άλλες εποχές. Τότε που η συναλλαγή είχε αναχθεί σε ίδιον της πολιτικής κουλτούρας και συμπεριφοράς.
Ο Δήμος Βέροιας μετέχει στον Σύνδεσμο διότι μόνο ένα δημοτικό του διαμέρισμα, αυτό της Κουλούρας, έχει σχέση με το δίκτυό του. Κι όμως, για να γίνει αντιπρόεδρος του Συνδέσμου ο κ. Βενιόπουλος επέλεξε να κάνει πρόεδρο έναν δημοτικό σύμβουλο από την Βέροια και όχι έναν της Αλεξάνδρειας όπου κι αυτός ανήκει. Επέλεξε να ικανοποιήσει τα δικά του προσωπικά ιδιοτελή συμφέροντα παίρνοντας ως αντιπαροχή τη θέση του Αντιπροέδρου και όχι να υπηρετήσει ως οφείλει τα συμφέροντα του Δήμου της Αλεξάνδρειας, όπου ανήκει και ο λαός της οποίας τον τίμησε την περασμένη τετραετία ως Αντιδήμαρχο. Επέλεξε να αντιστρατευτεί τα συμφέροντα του Συνδέσμου που ταυτίζονται με τα συμφέροντα του δήμου μας για ικανοποιήσει προσωπικές μωροφιλοδοξίες. Κρίμα.
Τον παραδίδουμε στην κρίση των δημοτών και του ευχόμαστε «καλή σταδιοδρομία» στον δρόμο που επέλεξε να ακολουθήσει.
O ΔΗΜΑΡΧΟΣ 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΥΡΙΝΗΣ

Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Rolling Houses: Τα σωληνωτά σπίτια στην παραλία του Svencelé στη Λιθουανία!

 
Το στούντιο DO Architects από τη Λιθουανία σχεδίασε τα πρωτότυπα Rolling Houses, μια σειρά από σωληνωτά σπίτια που συμπληρώνουν παιχνιδιάρικα τους λοφώδεις αμμόλοφους κοντά στην παραλία του Svencelé στη Λιθουανία. Περιτριγυρισμένα από κανάλια και στις τέσσερις πλευρές, οι κατοικίες σε σχήμα βαρελιού διαθέτουν μεγάλα τζάμια με απρόσκοπτη θέα στη θάλασσα.

Κάθε σπίτι έχει τρία επίπεδα και δίνεται έμφαση στη χρήση του γυαλιού για επιπλέον φως και θέα. Έτοιμα να καταρακυλήσουν στο έδαφος, δημιουργούν μια ωραία εικόνα στην περιοχή, ενώ όλη η κατασκευή διακρίνεται για τον minimal σχεδιασμό και τις λιτές γραμμές. H πρόσβαση στη θάλασσα είναι εύκολη μέσω μια σκάλας που οδηγεί στην ακτή, ενώ ο περιβάλλων χώρος ενσωματώνεται πλήρως στη σχεδιαστική ιδέα.                   Πηγή:typos .cy

Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Οι μισοί Έλληνες μισθωτοί αμείβονται με λιγώτερα από 800 ευρώ μεικτά

Σύμφωνα με στοιχεία που περιέχονται στο πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη», τα οποία δόθηκαν την περασμένη εβδομάδα στη δημοσιότητα, από τις ετήσιες καταστάσεις προσωπικού μισθωτών, ωρών απασχόλησης και μισθών, που κατέθεσαν 214.409 επιχειρήσεις στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας, προκύπτει ότι:
* Το 21,81% των μισθωτών, δηλαδή 333.918 εργαζόμενοι, από τους συνολικά 1.531.179, έχουν μηνιαίο εισόδημα κάτω από 500 ευρώ μεικτά, καθώς απασχολούνται με μερική απασχόληση και εκ περιτροπής εργασία.
  • Από 501 έως 600 ευρώ μεικτά λαμβάνουν 137.113 μισθωτοί (8,95%).
  • Από 601 έως 700 ευρώ μεικτά 137.376 μισθωτοί (8,97%).
  • Από 701 έως 800 ευρώ μεικτά 129.257 μισθωτοί (8,44%) του συνόλου των μισθωτών. Δηλαδή το 26,36% λαμβάνει μισθό κάτω από το επίπεδο των κατώτερων ορίων που προέβλεπε η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για το 2012 και καταργήθηκαν με την ΠΥΣ της κυβέρνησης Παπαδήμου, το Φλεβάρη του ίδιου έτους.
Συνολικά, συνυπολογίζοντας και τους μισθωτούς με μερική απασχόληση, σχεδόν ένας στους δύο εργαζόμενους το 2014 έχει μηνιαίο εισόδημα κάτω από τα κατώτερα όρια ή γύρω απ' αυτά που όριζε η ΕΓΣΣΕ του 2012, δηλαδή τα 751 ευρώ μεικτά.



Η εφαρμογή του Κώδικα Δεοντολογίας για τη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων οδηγεί σε ρύθμιση και "κούρεμα" δανείων

Ακόμη και σε διαγραφή μέρους του δανείου, σε ορισμένες περιπτώσεις, οδηγεί η εφαρμογή του Κώδικα Δεοντολογίας για τη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων από τις αρχές του νέου χρόνου. Βάση για τη νέα γενιά ρυθμίσεων θα αποτελεί το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών.
Σύμφωνα με τις τράπεζες, το 30% των νοικοκυριών βρίσκεται κάτω από το όριο που έχει οριστεί ότι θα πρέπει να διαθέτει μία μέση οικογένεια, για να καλύπτει τις μηνιαίες ανάγκες της, ενώ ακόμη μεγαλύτερη είναι η δυσκολία που εμφανίζουν οι οικογένειες με δύο ή τρία παιδιά, το 40%-45% των οποίων βρίσκεται κάτω από το όριο των εύλογων δαπανών διαβίωσης.
Το ποσό των εύλογων δαπανών διαβίωσης ορίστηκε στα 1.347 ευρώ μηνιαίως για μία τετραμελή οικογένεια. Αυτό σημαίνει ότι το ποσό που θα πρέπει να πληρώνει ως μηνιαία δόση για τις οφειλές αυτή η οικογένεια θα πρέπει να περισσεύει από το συγκεκριμένο ύψος εισοδήματος.
Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Οι ιδιωτικοποιήσεις σαν …...παιχνίδι Monopoly

Η Tagesspiegel παρουσιάζει τις ιδιωτικοποιήσεις σαν παιχνίδι Monopoly, ονοματίζοντάς το όμως Europoly. Οι κανόνες του παιχνιδιού είναι συνοπτικά οι εξής: «Ακίνητα με αξία δισεκατομμυρίων ξεπουλιούνται, υπηρεσίες ύδρευσης περνούν στα χέρια ιδιωτών, τράπεζες πωλούνται σε αμφιλεγόμενους αγοραστές. Ολιγάρχες και επενδυτές παίζουν ένα γιγαντιαίο Monopoly. Οι δανειστές άλλαξαν τους κανόνες του παιχνιδιού προς όφελος των κερδοσκόπων. Σε αυτό το παιχνίδι Europoly είναι ξεκάθαρο εξ αρχής ποιοι θα είναι οι χαμένοι (…)»

Προσωρινές διακοπές της ηλεκτροδότησης στο δήμο Αλεξάνδρειας,σήμερα και αύριο.

H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. προγραμματίζει και υλοποιεί καθημερινά έργα συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων, τα οποία απαιτούν προσωρινές διακοπές της ηλεκτροδότησης.
Ο πίνακας ενημερώνει για τις περιοχές και τις ώρες προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης.