Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Απ' ότι φαίνεται δεν μπορούμε πλέον την τρόικα, να την αποκαλούμε ….τρόικα!

Η συνεδρίαση στο Eurogroup άρχισε στις 18.30 ώρα Ελλάδος στις Βρυξέλλες με την συμμετοχή της επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και του προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.
Στην συνεδρίαση αυτή αλλά και στην επόμενη , την προσεχή Δευτέρα 16 Φεβρουάρίου θα επιχειρηθεί μια συμφωνία «σε υψηλό επίπεδο» (high level agreement).
Από την πλευρά του ο κ. Βαρουφάκης προσέρχεται στο Eurogroup με κοστολογημένες προτάσεις για ένα σχέδιο-γέφυρα ως το τέλος Αυγούστου. Απορρίπτει το 30% των «τοξικών», όπως τα χαρακτηρίζει, μέτρων του μνημονίου και ζητάει κατάργηση του σχήματος της τρόικας.
Η Αθήνα επιδιώκει να γίνει δεκτή η συμβιβαστική φόρμουλα της «διπλής ονομασίας» για το μεταβατικό πρόγραμμα το οποίο θα θεωρηθεί μεν τεχνική παράταση από το Eurogroup αλλά θα ονομαστεί …...σχέδιο-γέφυρα από την Αθήνα.
Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εμφανίστηκε απειλητικός την Τρίτη δηλώνοντας ότι αν η Ελλάδα δεν θέλει νέο πρόγραμμα τότε όλα τελειώνουν (then that’s it).
Ο κ. Σόιμπλε μπαίνοντας στο Eurogroup δήλωσε: «Το ελληνικό πρόγραμμα θα συνεχίσει να το τρέχει η τρόικα την οποία απ' ότι φαίνεται δεν μπορούμε πλέον να την αποκαλούμε τρόικα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: