Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Πρόταση για κατασκευή ενός σταθμού και πρατηρίου ανεφοδιασμού αυτοκινήτων με φυσικό αέριο CNG, στην Αλεξάνδρεια

Επενδυτική πρόταση κατέθεσε την περασμένη βδομάδα, ο πρόεδρος της εταιρίας CTIP Oil & Gas SRL κ. Reda Ginena στον δήμαρχο Αλεξάνδρειας Παν. Γκυρίνη,.
Το προτεινόμενο σχέδιο συνίσταται στην κατασκευή ενός σταθμού και πρατηρίου ανεφοδιασμού αυτοκινήτων με φυσικό αέριο καθώς επίσης και την κατασκευή δικτύου διανομής εντός της πόλης της Αλεξάνδρειας ώστε να συνδεθούν τα σπίτια και οι οικοδομές προαιρετικά με το φθηνότερο καύσιμο στην αγορά.
Ο δήμαρχος τόνισε ότι κατ΄ αρχήν είναι θετικός έναντι ενός τέτοιου ενδεχομένου και διευκρίνισε ότι το θέμα πρέπει να παρουσιαστεί αναλυτικά τόσο στην διοίκηση του δήμου όσο και στο σύνολο του δημοτικού συμβουλίου και κυρίως, στους δημότες και κατοίκους συνολικά ώστε να ληφθεί η απόφαση.
Ο επιχειρηματικός Όμιλος.που εκπροσωπεί ο κ. Reda Ginena, έχει προγραμματίσει πολλές επενδύσεις στην Ελλάδα,όπως η προμήθεια, με φυσικό αέριο CNG, μεγάλων και μικρότερων νησιών, απομακρυσμένων βιομηχανικών περιοχών στη Μακεδονία, λιμανιών και θαλασσίων σκαφών.
Ο όμιλος CTIP με έδρα την Ιταλία δραστηριοποιείται σε 45 χώρες στους τομείς μελετών, σχεδιασμού κατασκευής και λειτουργίας βιομηχανικών μονάδων στους τομείς ενέργειας, τροφίμων, φαρμακευτικών προϊόντων, μεταφορών, κ.α. Την τεχνογνωσία για τη λειτουργία και συντήρηση των πρατηρίων CNG θα εισφέρει η Arabia Gaz, η οποία λειτουργεί αντίστοιχο δίκτυο στην Αίγυπτο.
Τα οχήματα με κινητήρα διπλού καυσίμου (dual fuel) πεπιεσμένου φυσικού αερίου CNG, κυκλοφορούν ήδη σε αρκετές χώρες.
Ήδη, σήμερα κυκλοφορούν περίπου 16,5 εκατομμύρια οχήματα φυσικού αερίου ,που εξυπηρετούνται απο 
20.000 πρατήρια καυσίμου CNG,- σε όλον τον κόσμο-, ενώ στην Ευρώπη,τα αντίστοιχα αυτοκίνητα ανέρχονται στο 1,5 εκατομμύριο οχήματα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: