Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό.

Για την ευαισθητοποίηση και την κινητοποίηση των πολιτών γύρω από θέματα και προβλήματα που συνδέονται με το νερό, τα Ηνωμένα Έθνη όρισαν την 22α Μαρτίου σαν "Διεθνή Ημέρα του Νερού.
Ημέρα γιορτής και προβληματισμού με διάφορες εκδηλώσεις γύρω από το νερό ως πηγή της ζωής και βασικό μοχλό της ανάπτυξης, η σημερινή ημέρα , είναι αφιερωμένη κάθε χρόνο σε μία διαφορετική θεματολογία όπως για παράδειγμα το νερό και η υγεία, το περιβάλλον, οι πλημμύρες και τα διασυνοριακά ύδατα.
Για το 2015, το θέμα για την Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό είναι «Νερό και Βιώσιμη Ανάπτυξη».
“Και φέτος η Παγκόσμια Μέρα Νερού βρίσκει σχεδόν 800 εκατομμύρια ανθρώπους χωρίς πρόσβαση σε καθαρό νερό, το 40% του πληθυσμού να στερείται εγκαταστάσεων υγιεινής και εκατομμύρια άνθρωποι να πεθαίνουν ετησίως λόγω έλλειψης νερού και υγιεινής, παρά τις τεράστιες προόδους της τεχνολογίας και της επιστήμης που θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν το σύνολο αυτών των προβλημάτων. Την ίδια στιγμή, σε ολόκληρο τον πλανήτη, αρκετές λαϊκές οικογένειες στερούνται επαρκούς και φθηνής πρόσβασης στο πολύτιμο αυτό αγαθό....” σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ .
Όλη η ανακοίνωση εδώ.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: