Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

«ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ» του Neil Simon στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.

H Θεατρική ομάδα «ΑΤΑΞΙΑ» παρουσιάζει το έργο του Neil Simon, «ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ» την Τετάρτη 22 Απριλίου 2015, στις 19.00 στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.


ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Σε ένα μικρό χωριό της Ουκρανίας, το Κουλιέτσνικοφ, καταφθάνει γεμάτος όνειρα και φιλοδοξίες ένας νέος δάσκαλος. Σύντομα θα ανακαλύψει πως το Κουλιέτσνικοφ έχει κάτι το μοναδικό απ’ όλα τα μέρη της γης. Μια κατάρα πλανιέται πάνω απ’ το χωριό σαν θρύλος κι έχοντας χτυπήσει όλους τους κατοίκους του, τους έχει κάνει ηλίθιους. Ο νεαρός δάσκαλος θα έχει στη διάθεση του 24 ώρες για να εκτελέσει τα καθήκοντα του και να σπάσει την κατάρα, ειδάλλως θα χτυπηθεί κι αυτός απ’ την ηλιθιότητα. Κατάρα; Αυταπάτη; Δεισιδαιμονία; Πραγματικότητα; Ο Νιλ Σάιμον μέσα από αυτό το αστείο και διαφορετικό του έργο κατορθώνει να θίξει θέματα εξαιρετικά σύγχρονα .
Το έργο επικεντρώνεται κυρίως στην διαφορετικότητα και καταδεικνύει πως η επιβολή, η περιφρόνηση, o εκφοβισμός και οι κοινωνικές διακρίσεις, δεν κάνουν τους ανθρώπους πιο σημαντικούς. Αντίθετα, η καλοσύνη, η δύναμη της θέλησης, ο σεβασμός και η αγάπη είναι αυτά που διαφοροποιούν και κάνουν ξεχωριστούς τους ανθρώπους σε όλες τις ηλικίες και τις κοινωνικές βαθμίδες.


Δεν υπάρχουν σχόλια: