Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Ψηφίστηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία η ΠΝΠ - Καταψήφισε το ΚΚΕ (VIDEO)

Με 156 ψήφους «υπέρ» από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ και 104 «κατά», ψηφίστηκε με ονομαστική ψηφοφορία αργά το βράδυ της Παρασκευής από την Ολομέλεια της Βουλής η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την υφαρπαγή των ταμειακών διαθέσιμων φορέων και οργανισμών του Δημοσίου.Το ΚΚΕ καταψήφισε.
Την ονομαστική ψηφοφορία ζήτησαν το ΚΚΕ και η ΝΔ. Η συζήτηση και η ψηφοφορία ολοκληρώθηκαν σε μία και μόνο συνεδρίαση, καθώς η κυβέρνηση επέλεξε συνοπτικές διαδικασίες.
Η κυβέρνηση δεν απάντησε αν η ΠΝΠ ήταν απαίτηση της τρόικας και γιατί εξαιρέθηκαν οι εισηγμένες στο χρηματιστήριο εταιρείες επισήμανε σε παρέμβασή λίγο πριν την ψηφοφορία οΝίκος Καραθανασόπουλος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ. Τόνισε ότι η κυβέρνηση προχωράει σε εσωτερικό δανεισμό όχι για να πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις αλλά για να εξασφαλιστεί η πληρωμή στο διηνεκές το κρατικό χρέος. Υπενθύμισε ακόμα ότι με την προηγούμενη ΠΝΠ χαρίστηκαν φορολογικά χρέη και παραβιάσεις στο κεφάλαιο «την ίδια ώρα που η κυβέρνηση λέει στον κόσμο πλήρωσε και την τελευταία σου δεκάρα» όπως είπε χαρακτηριστικά και προειδοποίησε ότι ανοίγει ο δρόμος για την μείωση της κρατικής χρηματοδότησης προς τους ΟΤΑ και την γενίκευση της ανταποδοτικότητας
 (Δείτε εδώ video)

Δεν υπάρχουν σχόλια: