Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Μιά ανακοίνωση, έτσι για ....τα μάτια του κόσμου,για την καταπολέμηση κουνουπιών

Βήμα- βήμα το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Αλεξάνδρειας,

μας οδηγεί στο ...παρελθόν!

Όπως κάθε χρόνο, τέτοια περίπου εποχή, το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Αλεξάνδρειας εκδίδει μιά ...κάποια ανακοίνωση, έτσι για ....τα μάτια του κόσμου, με πολλές συμβουλές προς τους δημότες, και καμμιά οδηγία προς ....δημάρχους και λοιπούς ανευθυνο-υπεύθυνους, λες και ο δήμος είναι απόλυτα αμέτοχος, στο ζήτημα της προστασίας των δημοτών .

  Για το τρέχον έτος 2015, η Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας έχει στη διάθεσή της το ποσό των 1.400.000 ευρώ για εναέρια καταπολέμηση κουνουπιών και το ποσό των των 1.300.000 ευρώ για την επίγεια καταπολέμηση.
   Άρα ....ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ  !
  Με δεδομένο ότι το μυστικό της επιτυχίας στην καταπολέμηση των κουνουπιών είναι η έγκαιρη έναρξη του προγράμματος καταπολέμησης από τις αρχές Μαρτίου, όπως απαιτεί ο βιολογικός κύκλος των κουνουπιών,και όπως συνιστά εξαιρετικά επείγον έγγραφο του Υπουργείου Υγείας από 29-9-2014 που  συνιστά την έγκαιρη (στάδιο προνύμφης) και ταυτόχρονη σε όλες τις περιφέρειες έναρξη του προγράμματος καταπολέμησης για το έτος 2015,είναι απορίας άξιο γιατί ο δήμος αδρανεί εντυπωσιακά!.
  Απο το Φεβρουάριο έχουμε επισημάνει στο δημοτικό συμβούλιο, την ανάγκη πραγματοποίησης επίγειων ψεκασμών έγκαιρα, σε στοχευμένα σημεία στο Δήμο μας, με την συμμετοχή δήμου και εθελοντών, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε ριζικά το τοπικό μας πρόβλημα που φέτος εξαιτίας και των αυξημένων βροχοπτώσεων αναμένεται ιδιαίτερα οξύ.
 Νόσοι που μεταδίδονται με τα κουνούπια όπως η ελονοσία, η εγκεφαλίτιδα ο καταρροϊκός πυρετός των προβάτων τείνουν πλέον δυστυχώς με την απραξία και της δημοτικής μας αρχής, να αποκτήσουν επιδημικό χαρακτήρα για την τόπο μας.
  Για την ιστορία παραθέτουμε και την ....φετεινή ανακοίνωση του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Αλεξάνδρειας:

Δεν υπάρχουν σχόλια: