Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Ο Πρόεδρος της Κύπρου, ήταν ο μόνος ηγέτης της ΕΕ στις εκδηλώσεις στη Μόσχα για Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Τσίπρας μάλλον ..είχε το ευρωγκρούπ!
"Δεν μπορούμε να περιφρονούμε την ιστορία στο όνομα μιας κρίσης", δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, σχολιάζοντας το γεγονός ότι ήταν ο μοναδικός πρόεδρος χώρας-μέλους της ΕΕ, που παρακολούθησε τη στρατιωτική παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας.
"Την άποψή μου αυτή την έχω εξηγήσει και στο Συμβούλιο ηγετών της ΕΕ, αδυνατώ να κατανοήσω ποια είναι η σχέση του Ουκρανικού με την ανάγκη να τιμήσουμε τους νεκρούς του Δευτέρου Παγκοσμίου, όπως και γιατί αντιδρούν έτσι σήμερα οι Ευρωπαίοι ηγέτες, όταν στα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου συνομιλούσαν χωρίς κανένα πρόβλημα με τη σοβιετική ηγεσία", συμπλήρωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σε δεξίωση, που δόθηκε στην κυπριακή Πρεσβεία στη Μόσχα.
Την απόφαση του Κύπριου Προέδρου να συμμετάσχει στους εορτασμούς της Κόκκινης Πλατείας, παρά τις πιέσεις και την επιλογή άλλων ηγετών της ΕΕ να μην παρευρεθούν στη στρατιωτική παρέλαση, αλλά να καταθέσουν από κοινού με τον Βλαντιμίρ Πούτιν στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη χαιρέτισε και ο Πρόεδρος Πούτιν στο πλαίσιο της συνομιλίας τους στο Κρεμλίνο κατά τη διάρκεια του εορταστικού γεύματος, που παρέθεσε ο Ρώσος ηγέτης στους προσκεκλημένους του.
"Εκτιμώ τη σταθερότητά σου και τιμώ το γεγονός ότι είσαι ο μόνος Ευρωπαίος ηγέτης, που ήρθες εδώ στην παρέλαση της Κόκκινης Πλατείας, πράγμα που σημαίνει πάρα πολλά για εμάς", φέρεται να είπε ο κ. Πούτιν στον Πρόεδρο Αναστασιάδη, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές. "Οποιαδήποτε βοήθεια νομίζετε ότι μπορούμε να προσφέρουμε σχετικά με το Κυπριακό, εμείς είμαστε εδώ, καλέστε με όποτε χρειαστεί”, είπε.



Δεν υπάρχουν σχόλια: