Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Συνεδρίαση της ΚΕΔΕ με θέμα :«Η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος και …η αδιαπραγμάτευτη θέση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για παραμονή της χώρας στο ευρώ και την Ευρώπη».!

Αποχώρησε η «Λαϊκή Συσπείρωση» από την έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, καθώς ύστερα από εισήγηση του προέδρου της ΚΕΔΕ και στελέχους της ΝΔ, Γιώργου Πατούλη, θέμα της συνεδρίασης ήταν «Η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος και …η αδιαπραγμάτευτη θέση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για παραμονή της χώρας στο ευρώ και την Ευρώπη».
Η εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο ΔΣ της ΚΕΔΕ, Ελπίδα Παντελάκη, κατήγγειλε ότι ο Γ. Πατούλης επιχειρεί μέσω της ΚΕΔΕ να συνδράμει στον εκβιασμό και την κοροϊδία του λαού που στήνουν από κοινού κυβέρνηση και όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου.
Όπως σημείωσε: «Επικουρεί για άλλη μια φορά η ΚΕΔΕ την προσπάθεια κυβέρνησης, ΕΕ - ΔΝΤ να φορτωθεί ο λαός τα νέα αντιλαϊκά μνημόνια που είναι πάνω στο τραπέζι και που από κοινού έχουν δρομολογήσει σε βάρος της ζωής και των δικαιωμάτων του. Ο ρόλος της ΚΕΔΕ και των δυνάμεων που την συγκροτούν δεν ξαφνιάζει κανέναν. Χρόνια τώρα έχουν συνδράμει με κάθε μέσο και τρόπο την αντιλαϊκή επίθεση μέσω των δήμων. Σήμερα επιβεβαιώνουν για μια ακόμη φορά το ρόλο τους. Ρόλος βαθιά αντιλαϊκός, θεματοφύλακες της πολιτικής της ΕΕ και του κεφαλαίου που έχει μετατρέψει τους δήμους σε επιχειρήσεις και τους δημότες σε πελάτες, που αξιοποιούν την κρίση για να εκβιάσουν και να ενσωματώσουν τις ανάγκες και τις αγωνίες του λαού και των παιδιών του στα συμφέροντα της εγχώριας και της διεθνούς πλουτοκρατίας.
Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα ένα δρόμο έχουν: Να αντιπαλέψουν την ΕΕ και τα μνημόνια διαρκείας της, να μην εγκλωβιστούν στα ψευτοδιλήμματα της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Όχι στην πρόταση των ΕΕ - ΔΝΤ - ΕΚΤ. Όχι στην πρόταση της κυβέρνησης. Αποδέσμευση από την ΕΕ με το λαό νοικοκύρη στο μόχθο του».

Δεν υπάρχουν σχόλια: