Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

Μάθαν ότι .....πληρώνουμε, και μας ....πλάκωσαν μέχρι και Κορεάτες!

Κορεάτης σύμβουλος του Βαρουφάκη ζητάει 375.000 ευρώ από το ελληνικό δημόσιο!

Ο Γκλεν Κιμ είναι ο Κορεάτης, πρώην σύμβουλος του… πρώην υπουργού Οικονομικών, ο οποίος προσελήφθη με βάση μια προϋπηρεσία που φαίνεται πως δεν είχε...
Όπως υποστηρίζει το Βήμα της Κυριακής, ο Κορεάτης οικονομολόγος αν και προσελήφθη με βιογραφικό που έλεγε πως ήταν συνεργάτης του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και πως ήταν ένας από τους «πρωτεργάτες» του μηχανισμού EFSF και ESM, έχοντας δουλέψει και στην Ισλανδία για την ρύθμιση του χρέους της χώρας.
Σύμφωνα όμως με την εφημερίδα, τίποτα από όλα αυτά δεν επιβεβαιώνεται. Ο Κορεάτης δεν δούλευε με τον Σόιμπλε στο Βερολίνα, αλλά ως απλός σύμβουλος άλλης υπηρεσίας του υπ. Οικονομικών της Γερμανίας στην Φρανκφούρτη. Ακόμη δεν «έστησε» όπως υποστήριζε τον EFSF, αλλά εργάστηκε στον οργανισμό πέντε μήνες μετά την δημιουργία του. Τέλος στην Ισλανδία δεν δούλεψε για την ρύθμιση του χρέους, αλλά για την άρση των capital controls…
Και πέρα από όλα αυτά, ο κύριος Κιμ, είχε συμφωνήσει με την ελληνική κυβέρνηση, αμοιβή ύψους 125 χιλιάδων ευρώ μηνιαίως. Το ποσό που του οφείλεται υπολογίζεται στα 375.000 ευρώ.


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Με αφορμή δημοσίευμα του Βήματος, σύμφωνα με το οποίο ο πρώην σύμβουλος του Γιάνη Βαρουφάκη, Γκλεν Κιμ ισχυρίζεται ότι είχε συμφωνήσει προφορικά με τον πρώην υπουργό Οικονομικών μηνιαία αμοιβή για τις υπηρεσίες του, 125.000 ευρώ, κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών σημειώνουν: 
Η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει εμπειρογνώμονες για την εξεύρεση της καλύτερης δυνατής συμφωνίας, και ο κ. Κιμ είναι εξειδικευμένος σε θέματα διαπραγμάτευσης  με διεθνή πολυετή εμπειρία έχοντας, μάλιστα, εργαστεί στο παρελθόν και πάλι στη χώρα μας.
«Εκτιμώντας ότι η παρουσία του στο πλευρό της κυβέρνησης δεν ενοχλεί – για ποιο λόγο άλλωστε; - η πληρωμή της εταιρείας για την οποία εργάζεται θα γίνει μέσα από τις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες» πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.

Ανώνυμος είπε...

η απόλυτα "αριστερή"επίλυση ζητημάτων του 3ου μνημονίου ΤΣΙΠΡΑ,με άρωμα ...Κορεάτικο!