Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

Εκεί που μας χρωστούσαν ,... ήρθαν οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ και μας πήραν και το βόδι......

Για χρόνια πολλά οι Συριζαίοι σε σύμπλευση με το ΚΚΕ, διεκδικούσαν τους παρακρατημένους πόρους των ΟΤΑ, που συνολικά ανέρχονταν στα 11,5 δισεκατομμύρια ευρώ .
Φυσικά όταν έγιναν κυβέρνηση .....τα χρόνια αιτήματα όχι μόνον παραγράφηκαν, αλλά και μεταβλήθηκαν άρδην !!!!!!
Αυτό προκύπτει και απο δελτίο τύπου του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ , Λαπαβίτσα ο οποίος ισχυρίζεται ότι κατόπιν ενεργειών του ,κτλ, κτλ:

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στα πλαίσια της συνεργασίας με τις Δημοτικές Αρχές του Νομού και της γνωστοποίησης στοιχείων από μέρους των οικονομικών υπηρεσιών των Δήμων σχετικά με την φορολόγηση των Ο.Τ.Α. (ΠΟΛ 1069/23.03.2015), ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. του Νομού Ημαθίας κ. Κώστας Λαπαβίτσας προέβη σε κατάθεση ερώτησης προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, με θέμα "Φορολόγηση του εισοδήματος των Ο.Τ.Α. και των νομικών τους προσώπων που προέρχεται από ακίνητη περιουσία και από υπεραξία μεταβίβασης ακινήτων" με αριθμ. Πρωτ. 4440/06.08.2015.
Συγκεκριμένα, προκύπτει ότι οι τρεις Δήμοι του νομού Ημαθίας, κατά την κατάθεση των φορολογικών τους δηλώσεων έτους 2015 (20/8/2015) οφείλουν για πρώτη φορά να καταβάλουν υπέρογκα ποσά:
▪ ο Δήμος Βέροιας περί των 120.000 ευρώ
▪ ο Δήμος Νάουσας περί των 160.000 ευρώ
▪ ο Δήμος Αλεξάνδρειας περί των 170.000 ευρώ
Οι Δήμοι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα. Η υπερφορολόγησή τους θα έχει σαν συνέπεια, αφενός τη δραματική μείωση των θεσμοθετημένων πόρων και εσόδων τους και τούτο σε χρονικό σημείο κατά το οποίο οι πόροι αυτοί βρίσκονται στο όριο εξαντλήσεώς τους, και αφετέρου την υποχρεωτική μετακύλιση του οικονομικού βάρους προς τους δημότες και τον κατ' ανάγκη περιορισμό των παρεχόμενων υπηρεσιών προς αυτούς.

Οι κ.κ. Υπουργοί καλούνται να απαντήσουν εάν η κυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν από την υπερφορολόγηση των ΟΤΑ και των Νομικών τους προσώπων και να τους εξαιρέσει από την εφαρμογή των σχετικών νομοθετικών πράξεων.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΛΑΠΑΒΙΤΣΑΣ ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΗΡΕ ΧΑΜΠΑΡΙ?
ΜΗΠΩΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΔΙΑΣΩΘΕΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΟΥ ΤΑ ΤΕΡΤΤΙΠΙΑ?
ΑΧ ΚΑΥΜΕΝΟΙ ΜΟΥ ....
ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΦΆΤΕ ΤΟΣΟ ΜΑΎΡΟ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΘΑ ....ΜΑΣΤΟΥΡΩΣΕΤΕ ΤΕΛΕΙΩΣ,
ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΧΕΙΡΙΣΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΕΙΣΑΣΤΕ, ΠΟΥ ΜΟΝΟΣ ΣΑΣ ΣΚΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ "ΑΡΙΣΤΕΡΑ".
ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ, ΑΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΣΑΣ, ΑΛΗΤΕΣ.