Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016

Ένα ποτήρι κόκκινο κρασί ισοδυναμεί με μία ώρα στο γυμναστήριο!

Χωρίς τέλος είναι τα οφέλη του κόκκινου κρασιού που όπως επισημαίνει τελευταία έρευνα, σε μικρή κατανάλωση μπορεί να αντικαταστήσει το γυμναστήριο ως προς τα οφέλη στην καρδιά!
Πρωτοχρονιά σήμερα και η κατανάλωση κρασιού έχει την τιμητική της! Έρευνα που έκανε το Πανεπιστήμιο της Αλμπέρτα στον Καναδά έδειξε ότι οι ευεργετικές ιδιότητες της ρεσβερατρόλης, της ουσίας που υπάρχει σε υψηλή συγκέντρωση στο κόκκινο κρασί, είναι ισάξιες με αυτές της άσκησης. Δηλαδή η έρευνα κατέδειξε ότι ένα ποτήρι κόκκινο κρασί ισοδυναμεί με μία ώρα στο γυμναστήριο!
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας Jason Dyck τα ευρήματα θα βοηθήσουν πολύ αυτούς που δυσκολεύονται να ασκηθούν...
Πάντως, η ρεσβερατρόλη απεδείχθη αποτελεσματικό αντιοξειδωτικό και τώρα θα δοκιμαστεί και στους διαβητικούς.
Αν τα αποτελέσματα είναι θετικά για τα οφέλη του συστατικού, τότε σημαίνει ότι η κατάσταση της καρδιάς του ασθενούς μπορεί να βελτιωθεί τόσο, όσο αν έκανε συστηματική γυμναστική.
'Αλλες μελέτες έχουν αποκαλύψει πως αυτοί που πίνουν ένα ποτήρι κόκκινο κρασί την ημέρα, έχουν λιγότερες πιθανότητες να πάθουν άνοια ή καρκίνο.
Επίσης κάνει καλό στην καρδιά, είναι αντιγηραντικό, μπορεί να ρυθμίσει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα, αυξάνει τη μακροζωία και μειώνει τον κίνδυνο δημιουργίας καταρράκτη.
Ρεσβεραστρόλη, περιέχουν ακόμα, το μπλε μύρτιλο, τα κόκκινα σταφύλια, το φυστικοβούτυρο, η μαύρη σοκολάτα, τα καρύδια και τα σταφύλια.

Πηγή: iatropedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: