Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Αντιδραστικό και παράνομο το νομοσχέδιο για το Προσφυγικό, καταπατά το Διεθνές Δίκαιο.


Με την απαράδεκτη διαδικασία του κατεπείγοντος ξεκίνησε το απόγευμα της Πέμπτης 31 Μάρτη, στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής, το νομοσχέδιο για το Προσφυγικό με το οποίο τίθενται οι βάσεις για να εφαρμοστεί η επικίνδυνη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας για το Προσφυγικό. Το νομοσχέδιο θα εισαχθεί την Παρασκευή 1η Απρίλη στην Ολομέλεια για μία και μόνη συζήτηση και ψήφιση.
Στην ομιλία της η εισηγήτρια του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου κατήγγειλε ότι το περιεχόμενο του νομοσχεδίου είναι αντιδραστικό και παράνομο, καταπατά το Διεθνές Δίκαιο. «Ενσωματώνονται όλες οι μέχρι τώρα αντιδραστικές αποφάσεις της ΕΕ που συνυπέγραψε από το Σεπτέμβρη η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μέχρι την επαίσχυντη απόφαση ΕΕ - Τουρκίας», είπε χαρακτηριστικά.
Η Διαμάντω Μανωλάκου υπογράμμισε ότι η διαδικασία του ασύλου προσαρμόζεται σε αυτές τις αποφάσεις σε πλήρη αντίθεση με τη συνθήκη της Γενεύης. Πρόσθεσε ότι φτιάχνονται παντού Αμυγδαλέζες, καταπατούνται τα δικαιώματα των προσφύγων, εντείνεται ο εγκλωβισμός τους στην Ελλάδα, ενώ θα έχουν ρόλο σε όλα τα επίπεδα οι αμαρτωλές ΜΚΟ.
Απευθυνόμενη στο σύνολο των αστικών κομμάτων επισήμανε ότι αιτία της προσφυγιάς είναι «οι σύμμαχοι όλων σας», το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, οι ΗΠΑ που έχουν εξαπολύσει πολέμους, στο πλαίσιο του ανταγωνισμού τους με άλλες δυνάμεις όπως η Ρωσία. Παράλληλα, ανέδειξε τις βαριές ευθύνες της κυβέρνησης για την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, αλλά και το γεγονός ότι η πολιτική της ΕΕ ενισχύει τον οχετό της εγκληματικής Χρυσής Αυγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: