Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Από τον Κατσικά στον .....Γιδά!.Τέσσερα λεωφορεία μετέφεραν πρόσφυγες από το κέντρο φιλοξενίας του Κατσικά στην Αλεξάνδρεια


Το κέντρο φιλοξενίας στον Κατσικά έχει οργανωθεί στο διάδρομο προσγείωσης σε παλιό αεροδρόμιο στο οποίο έχουν στηθεί 420 σκηνές των 8 έως 10 ατόμων .
Όταν οι πρόσφυγες είχαν φθάσει στον Κατσικά δεν δέχονταν να μπουν να μπουν στις σκηνές διότι όπως υποστήριζαν ο χώρος είναι ακατάλληλος, χωρίς θέρμανση και χωρίς επαρκή ηλεκτροφωτισμό.
Κάποιοι μάλιστα ήθελαν να επιστρέψουν στην Αθήνα διότι εκεί έχουν τους συγγενείς και τις οικογένειές τους ενώ υποστήριζαν ότι δεν τους δόθηκε καμία ευκαιρία να τους συναντήσουν γιατί οδηγήθηκαν κατ΄ ευθείαν από τα πλοία στα λεωφορεία.
Πάρα πολλά παιδάκια ήταν άρρωστα , σύμφωνα με εκτιμήσεις των γιατρών που βρίσκονταν στο χώρο, ενώ με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ κάποιοι πρόσφυγες είχαν μεταφερθεί στα νοσοκομεία των Ιωαννίνων .
Σήμερα κάποιοι από αυτούς μεταφέρθηκαν στο κέντρο φιλοξενίας που οργανώθηκε στο εγκαταλελειμμένο ερειπωμένο στρατόπεδο Τχου (ΜΧ) Πελάγου Γεωργίου (722) στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας.


Από τα τέσσερα λεωφορεία όμως μόνο ένα πέρασε την πύλη εισόδου του στρατοπέδου ενώ οι επιβάτες των υπολοίπων παραμένουν στα λεωφορεία που βρίσκονται σε πάρκινγκ έξω από το στρατόπεδο και ζητούν να μεταφερθούν στην Αθήνα.

(Το βίντεο προέρχεται από την ενημερωτική πύλη "ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΓΙΔΑΣ" )

Δεν υπάρχουν σχόλια: