Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Με τί καρδιά άραγε θα ψηφίσουν οι 153 βουλευτές τις χιλιάδες ..αδιάβαστες σελίδες, του αντιλαϊκού νομοσχέδιου;

Κι όλα αυτά για 6 ψωροχιλιάρικα -αργύρια- το μήνα....
Στη Βουλή κατατέθηκε ήδη, το νέο αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο που φέρνει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με τον ορυμαγδό από τους πρόσθετους φόρους πάνω στη λαϊκή κατανάλωση, με τις παρεμβάσεις που αφορούν την«απελευθέρωση» των «κόκκινων» δανείων,τη συγκρότηση και λειτουργία του «υπερ-ταμείου» για τις ιδιωτικοποιήσεις και μια σειρά από άλλα αντιλαϊκά «προαπαιτούμενα» μέτρα, τα οποία σχετίζονται με την ολοκλήρωση της πρώτης «αξιολόγησης» του 3ου μνημονίου. Την ίδια ώρα, στα σκαριά βρίσκεται και ο τρόπος λειτουργίας του αυτόματου «δημοσιονομικού κόφτη», του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ, που θα προστεθεί στο νομοσχέδιο με τη μορφή τροπολογίας.
Απαράδεκτες μεθοδεύσεις
Ενδεικτική για το άκρως αντιλαϊκό περιεχόμενο του πολυνομοσχεδίου είναι και η απαράδεκτη μεθόδευση που ακολούθησε και ακολουθεί η κυβέρνηση σε ό,τι αφορά την κατάθεσή του, αλλά και την ψήφισή του.
Συγκεκριμένα, μέχρι και λίγο πριν τα μεσάνυχτα χτες, οπότε και αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Κοινοβουλίου, το εν λόγω σαρωτικό πολυνομοσχέδιο παρέμενε στα «συρτάρια» της Βουλής, χωρίς να έχει κοινοποιηθεί ούτε καν στους αρμόδιους συντάκτες από τη συγκυβέρνηση και τα εμπλεκόμενα υπουργεία.
Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι παρότι οι αντιλαϊκές ρυθμίσεις, μαζί με όλα τα «συνοδευτικά παραρτήματα» του πολυνομοσχεδίου, εξαπλώνονται σε χιλιάδες σελίδες, το αντιλαϊκό νομοσχέδιο θα συζητηθεί με τη μορφή του «επείγοντος», με τη συζήτηση να ξεκινά στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής σήμερα το μεσημέρι...
Επιπλέον, η συζήτηση και η ψήφιση στην Ολομέλεια θα γίνουν και πάλι μέσα σε Σαββατοκύριακο, όπως είχε γίνει και με το νόμο - λαιμητόμο για το Ασφαλιστικό και Φορολογικό: Η συζήτηση στην Ολομέλεια ξεκινά το Σάββατο και ολοκληρώνεται με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου το απόγευμα της Κυριακής...
πιο πολλά

Δεν υπάρχουν σχόλια: