Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Πανηγυρίζουν που πωλούν και το Ελληνικό !


Οι άνθρωποι είναι ικανοί να υπογράψουν και αλλαγή των επωνύμων τους, προκειμένου να παραμείνουν στην εξουσία. Τέτοια διαπραγμάτευση... στα τέσσερα δεν περίμενε ούτε ο μεγαλύτερος αμφισβητίας των αντιμνημονιακών Τσίπρα - Καμμένου.
Μέσα σε μία ημέρα, από την ώρα που τους το ζήτησαν οι δανειστές, έβαλαν φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους στο μνημόνιο κατανόησης (MoU) μεταξύ της κυβέρνησης και του επενδυτικού σχήματος υπό τη Lamda Development για το Ελληνικό.
Άλλη μια “κόκκινη γραμμή” κατέρρευσε, άλλο ένα... “ξεπούλημα” -όπως χαρακτήριζαν το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης της έκτασης του παλιού αεροδρομίου- προχώρησε με τις ευλογίες των... εξυγιαντών και προστατών της δημόσιας περιουσίας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Βαφτίζοντας το κρέας - ψάρι, με «ενημερωτικό σημείωμα» από το Μέγαρο Μαξίμου, επιχειρείται και η τουλάχιστον «επιλεκτική» απεικόνιση των οικονομικών προδιαγραφών της επένδυσης. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται «το συνολικό όφελος του Δημοσίου από την παραχώρηση ανέρχεται πλέον στα 915 εκ. (τίμημα) + 1,5 δισ. (δημόσια έργα) = 2,415 δισ. ευρώ».
Να σημειωθεί ότι το «τίμημα» θα αποδοθεί σε βάθος χρόνου, ενώ μπορεί να προσδιοριστεί με διαφορετικούς τρόπους, ανάλογα με το ύψος των «προεξοφλητικών επιτοκίων» που χρησιμοποιούνται, με γνώμονα τους σημερινούς υπολογισμούς για αποδοτικότητα και τη μελλοντική κερδοφορία της επένδυσης για την κοινοπραξία, που αναλαμβάνει την κατασκευή και τη λειτουργία των εγκαταστάσεων.