Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Μετά τη μετεγκατάσταση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αλεξάνδρειας είναι πλέον αδήριτη η ανάγκη σωστής ονοματοδοσίας του ΠΠΚΑ.

Άρχισε απο σήμερα Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016 να λειτουργεί η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξάνδρειας, που μεταστεγάστηκε πρόσφατα στο χώρο του Πολιτιστικού-Πνευματικού Κέντρου Αλεξάνδρειας,(και όχι στο χώρο του Εκθεσιακού και Συνεδριακού Κέντρου Ιστορίας κ Λαογραφίας του Δήμου Αλεξάνδρειας, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής) .
 Επισκέψιμη θα είναι η βιβλιοθήκη καθημερινά από τις 14:00 έως τις 22:00.
 Επιτέλους έστω και υποτυπωδώς αυτός ο “πνεύμονας πολιτισμού” το -ΠΠΚΑ- αρχίζει μετά 30 περίπου χρόνια, από την θεμελίωση του, να λειτουργεί σαν χώρος πολιτισμού και όχι σαν καφετέρια όπως το είχαν καταδικάσει να λειτουργεί κάποιες παλιότερες διοικήσεις του Δήμου Αλεξάνδρειας.
 Ας ελπίσουμε ότι η παρούσα διοίκηση του δήμου θα σταθμίσει με υπευθυνότητα τις ανάγκες του δήμου μας και δεν θα το “χαραμίσει ” ούτε θα το απαξιώσει αλλά και ούτε θα το καταδικάσει και αυτή, λειτουργώντας το είτε σαν ιστορικό είτε σαν συνεδριακό είτε σαν δήθεν λαογραφικό κέντρο.
 Οι καιροί επιτακτικά απαιτούν επιτέλους να στεγασθεί ο άστεγος ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ πολιτισμός που παράγεται στον τόπο μας και όχι πέντε σκουριασμένα αλέτρια και τρία υνιά του παρελθόντος, όπως κάποιοι μετά βουλιμίας ορέγονται............

Δεν υπάρχουν σχόλια: