Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Πανηγυρίζουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι από το σχέδιο προϋπολογισμού που κατέθεσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

«Το σχέδιο προϋπολογισμού που κατέθεσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για το 2017 προβλέπει νέα επιδείνωση για το εισόδημα και τις ανάγκες των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων, μέσω κυρίως της πρόσθετης φοροληστείας 2,5 δισ. και της πρόσθετης μείωσης των συντάξεων 1,6 δισ.
Οι μόνοι που πρέπει να πανηγυρίζουν είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι, αφού τα αυξημένα πρωτογενή πλεονάσματα, για τα οποία κομπάζει η κυβέρνηση και για τα οποία θα εισπράξει συγχαρητήρια απ' την άρχουσα τάξη και τους εταίρους της, μεταφράζονται σε νέα αφαίμαξη του λαού για να χρηματοδοτηθούν οι καπιταλιστικές επενδύσεις, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και οι φοροαπαλλαγές για τους ομίλους, που όχι μόνο παγιώνονται αλλά αυξάνονται περαιτέρω.
Ο ίδιος ο προϋπολογισμός, που εκτιμά το ρυθμό ανάπτυξης στο 2,7% για το 2017, άσχετα με τον όποιο προπαγανδιστικό χαρακτήρα έχει αυτή η εκτίμηση, αποδεικνύει περίτρανα ότι η όποια ανάκαμψη δε θα αναπληρώσει τις τεράστιες απώλειες ούτε θα ανακόψει τα βάρβαρα μέτρα. Θα στηρίξει την κερδοφορία και τις επενδύσεις του κεφαλαίου πάνω στα συντρίμμια των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων».
Από την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για το σχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού

Δεν υπάρχουν σχόλια: