Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Ο δημόσιος χώρος σαν πολιτισμικό αγαθό που ανήκει σε όλους και οι κίνδυνοι από την ιδιωτικοποίησή του.

Παγοδρόμιο στο Αίθριο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών
Ο αύλειος χώρος του ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ,  (ας μας επιτραπεί από αυτούς που "ελαφρά τη καρδία", το μετονόμασαν σε κέντρο ιστορίας και λαογραφίας, γιατί είχαν τους ....λόγους τους φυσικά οι άνθρωποι ! ), δήθεν εκμισθώθηκε- ενώ στην πραγματικότητα παραχωρήθηκε ΔΩΡΕΑΝ, από την διοίκηση της ΚΕΔΑ σε ιδιώτη, για να εγκαταστήσει ΠΑΓΟΔΡΟΜΙΟ, ΚΤΛ, σημειώστε αυτό το ΔΩΡΕΑΝ γιατί μάλλον δεν θα το συναντήσεται πουθενά αλλού πλήν της Αλεξάνδρειας.
Σαν να μην έφθανε αυτό ο κάθε δημότης θα κληθεί είτε χρησιμοποιήσει είτε δεν αντιληφθεί καν την ύπαρξή του,να καταβάλλει το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας και των άλλων υπηρεσιών που δεν επιβαρύνουν το ιδιώτη εκμεταλλευτή της επιχείρησεις αλλά το σύνολο των δημοτών όλου του δήμου Αλεξάνδρειας (ΜΟΝΟ  το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας αναμένεται να ανέλθει στις 2000 ευρώ !).
  Αυτό ξεπερνά κατά πολύ την έννοια της ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, του Ευαγγέλιου δηλαδή του καπιταλισμού, του “τόσα δίνω πόσα θές”.... ή “άμα τάχεις, τότε παίρνεις” !.
Τι χρωστάει άραγε ο-η υπέργηρος-η, που είδε τη σύνταξή του να κατακρεουργείται, ο άνεργος-η, ο απολυμένος-η, κτλ, που τα παγοδρόμια τους αφήγνουν παγερά αδιάφορους,  να πληρώνει πέραν όλων των άλλων και τις επιλογές κάποιων τοπικών υπευθύνων, αφού το λογαριασμό της ΔΕΗ κτλ , θα κληθούν να τον πληρώσουν ΑΠΑΝΤΕΣ;
 Η Καστοριά είναι μιά αντίστοιχη με την Αλεξάνδρεια πόλη, που όμως δείτε πως  ενδιαφέρεται για τον δημότη της και δεν τον παραδίδει βορά στην βουλιμία του κάθε ιδιώτη......    ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ
    Σχετικά  με το παγοδρόμιο έγραψαν το : ΡΟΥΜΛΟΥΚΙ
                                 τα:  ΧΡΟΝΙΚΑ
σχετικά με το ...βιασμό του δημόσιου χώρου παραθέτουμε  μια εργασία

Δεν υπάρχουν σχόλια: