Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Το χιόνι καθαρίζει τέλεια την ατμόσφαιρα από τη ρύπανση .

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να τρώτε το χιόνι
Μια ομάδα ερευνητών από το πανεπιστήμιο McGill στο Μόντρεαλ του Καναδά, διερεύνησε τη δυνατότητα του χιονιού να απορροφάει τους ρύπους της ατμόσφαιρας.
Δημιούργησαν έναν ειδικό “περιβαλλοντικό θάλαμο” προσομοίωσης συνθηκών χιονόπτωσης, εν συνεχεία πρόσθεσαν τεχνητά μέσα στον θάλαμο αυτό διάφορους συνδυασμούς ρύπων, που βρίσκονται συνήθως σε εξατμίσεις αυτοκινήτων. Έτσι ήταν σε θέση να εξετάσουν και να μετρήσουν σε ελεγχόμενες συνθήκες εργαστηρίου το κατά πόσο οι ρυπογόνοι παράγοντες εγκλωβίζονται ή όχι στο χιόνι. Μαζί με τον οργανικό άνθρακα, τα επίπεδα των τοξικών ρύπων, όπως το βενζόλιο, το τολουόλιο, το αιθυλοβενζόλιο και το ξυλόλιο μέσα στο χιόνι μετρήθηκαν πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από κάθε εργαστηριακή “χιονόπτωση”.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι με μόλις μία ώρα έκθεσης στην γεμάτη ρύπους ατμόσφαιρα, το χιόνι στο έδαφος περιέχει πολύ αυξημένα επίπεδα επικίνδυνων τοξικών σωματιδίων. Αυτό σημαίνει ότι το χιόνι είναι ένα ιδιαίτερα αποτελεσματικό μέσο κάθαρσης της ατμόσφαιρας από τη ρύπανση των καυσαερίων αυτοκινήτων αλλά και άλλων ρύπων.
Όσο για το τι συμβαίνει όταν λιώνουν τα χιόνια; Οι ρύποι είτε παραμένουν στο νερό, είτε δραπετεύουν και πάλι στην ατμόσφαιρα.

Με στοιχεία από την Iatropedia

Δεν υπάρχουν σχόλια: