Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Μέτρα για την κάλυψη των χιλιάδων αναγκών σε Εκπαιδευτικούς για τη νέα σχολική χρονιά

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Γ. ΔΕΛΗ
Προς τον Υπουργό Παιδείας, έρευνας και Θρησκευμάτων
  

Σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας, ούτε κατά την επόμενη σχολική χρονιά 2016 -2017 θα υπάρξουν μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών που θα καλύπτουν τα χιλιάδες κενά στα σχο-λεία της χώρας, συνεχίζοντας για 6η συνεχόμενη χρονιά τη πολιτική των μηδενικών διορισμών. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζει την τακτική των προηγούμενων κυβερνήσεων.
Η χρόνια αδιοριστία στην Εκπαίδευση, σε συνδυασμό με τις συνταξιοδοτήσεις, αλλά και τις πολιτικές περιορισμού των εκπαιδευτικών αναγκών, έχουν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στα σχολεία. Χιλιάδες οργανικές θέσεις παραμένουν ακάλυπτες.

Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Τέλος στην αυθαίρετη κατάληψη κοινόχρηστου χώρου στο Δήμο Αλεξάνδρειας

Τίθεται σε εφαρμογή ο Κανονισμός Χρήσης Κοινόχρηστων Χώρων

Στην προσπάθεια του Δήμου για:
- αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης.
-  βελτίωση της αισθητικής εικόνας και λειτουργικότητας των κοινοχρήστων χώρων.
- ασφάλεια και προστασία της κίνησης των πεζών στους κοινόχρηστους χώρους και ειδικότερα των Ατόμων με ειδικές Ανάγκες (ΑΜΕΑ),
έχει τεθεί σε εφαρμογή ο Κανονισμός Χρήσης Κοινόχρηστων Χώρων Δήμου Αλεξάνδρειας σύμφωνα με τις  150/2016 και 216/2016 αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου (σχετική η αριθ. 26/2016 απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Αλεξάνδρειας).

ανεξήγητα όνειρα

Του ΚΥΡ από την ΑΓΟΡΑ

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε η μουσική – λαϊκή βραδιά της Αστερούπολης

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ η μουσική – λαϊκή βραδιά διοργάνωσε στο Πλατύ το Σάββατο 25 Ιουνίου 2016 ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλατέος  «Η Αστερούπολη».

Εκατοντάδες μικροί και μεγάλοι φίλοι του Συλλόγου ήταν αυτοί που επέλεξαν να περάσουν το σαββατόβραδό τους, να χορέψουν και να τραγουδήσουν παλιά και νέα τραγούδια, λαϊκά και παραδοσιακά, ηπειρώτικα ή ποντιακά - τα οποία ερμήνευσε το εξαιρετικό μουσικό σχήμα που αποτελούνταν από τους Δημήτρη Τζανέτη, Άννα Κανσίζογλου, Δημήτρη Ζιμπίδη, Γρηγόρη Σταφυλά και Νίκο Ξανθόπουλο.

Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

Κυκλοφορεί νέος ιός στο Facebook



Ένας νέος ιός κυκλοφορεί από το βράδυ του Σαββάτου στο Facebook. Εμφανίζεται ως σχόλιο στο προφίλ σας ή βλέπετε το όνομά σας σε σχόλιο. Όποιος χρήστης κάνει το λάθος να πατήσει πάνω στην ειδοποίηση που λέει: "Ο τάδε φίλος ανέφερε το όνομα σας σε ένα σχόλιο", κολλάει τον ιό. Γι’ αυτό οι χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Opportunism (1)ή απλά je m΄en fous,(2) ή και τα δύο μαζί ταυτόχρονα, στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αλεξάνδρειας.

Χύμα στο κύμα ή τα κάναμε θάλασσα;

Στην πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αλεξάνδρειας πρώτο προβλήθηκε ένα έργο μαθητών του 4ου δημοτικού σχολείου Αλεξάνδρειας με πρωταγωνιστές μικρούς μαθητές.
Δίκαια απέσπασαν το χειροκρότημα των θεατών -στην πλειοψηφία τους μικρών μαθητών- όλοι οι συντελεστές του έργου.
Οι διοργανωτές όμως αντί να λάβουν υπ'όψη τους το κοινό που θα συγκέντρωνε η συγκεκριμένη ταινία και να προβάλουν την πρώτη ημέρα ταινίες κατάλληλες για το μαθητικό κοινό που είχε κατακλύσει το δημοτικό αμφιθέατρο, πρόβαλαν στη συνέχεια ταινίες ακατάλληλες για το συγκεκριμένο κοινό με την απλή προφορική διευκρίνηση ότι ακολουθούν ταινίες με σκληρό περιεχόμενο!
η συνέχεια ....




Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Επιτέλους δροσίζει.


Ο παρατεταμένος καύσωνας τελειώνει σήμερα αφού για την Μακεδονία αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις από το μεσημέρι και από τα δυτικά με πρόσκαιρες βροχές η μεμονωμένες καταιγίδες στην κεντρική Μακεδονία από τις βραδινές ώρες .
Οι Άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 με 7 Μποφόρ.
Η Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 34 βαθμού Κελσίου.

Αν είχαν οι Βρετανοί έναν Τσίπρα ........

Διαλέξαμε από τα πρωτοσέλιδα του σαββατιάτικου βρετανικού Τύπου το χαρακτηριστικό ερώτημα σχετικά με το τι θα συμβεί στο μέλλον που φιλοξενεί η Mirror που γράφει στο πρωτοσέλιδο της: «Έτσι τι στο διάβολο συμβαίνει τώρα;».


Γεγονός είναι πάντως ότι αν διέθετε η βρετανία έναν «Βρετανό Τσίπρα» κανείς δεν θα αγωνιούσε......
Γιατί αποδεδειγμένα (αφού αυτό ήδη το κατάφερε ο Έλληνας Τσίπρας στο ελληνικό δημοψήφισμα), θα μετέτρεπε  τη νίκη του Brexit στο δημοψήφισμα της Πέμπτης, εν ριπή οφθαλμού στο «σωστό» Remain!

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Διήμερο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αλεξάνδρειας.

 

Για δεύτερη συνεχή χρονιά διοργανώνεται από την Ομάδα Δράσης και Αλληλεγγύης και 
 υπό την αιγίδα της Κ.Ε.Δ.Α  το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αλεξάνδρειας.
Συμμετέχουν 19 ταινίες μικρού μήκους που θα προβληθούν
  στις 25 & 26 Ιουνίου, στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Αλεξάνδρειας από την  21:30.μμ, και μετά.

Τακτική συνεδρίαση του Δ. Σ. της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αλεξάνδρειας.

Τακτική συνεδρίαση του Δ. Σ. της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αλεξάνδρειας, θα γίνει στις 27 Ιουνίου 2016 ημέρα Δευτέρα και ώρα 12:00 με τα κάτωθι θέματα ημερήσιας διάταξης:
1.Αποδοχή χρηματικού ποσού 184,13€, 2η δόση του 2016 (ή 3ο τρίμηνο σχολ.έτους 2015-16) σχολικού κυλικείου Δημοτικού Σχολείου Λιανοβεργίου -Αράχου και απόδοσή του στην αντίστοιχη σχολική μονάδα
2.Αποδοχή χρηματικού ποσού 609,50€, 3η δόση του 2015(ή 1ο τρίμηνο σχολ.έτους 2015-16), σχολικού κυλικείου 4ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρειας και απόδοσή του στην αντίστοιχη σχολική μονάδα
3.Αποδοχή χρηματικού ποσού 1.516,70€, 2η δόση του 2016 (ή 3ο τρίμηνο σχολ.έτους 2015-16), σχολικού κυλικείου 1ου- 5ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρειας και απόδοσή του στις αντίστοιχες σχολικές μονάδες
4.Εισήγηση για την παραχώρηση ή μη του αύλειου χώρου του Δημοτικού Σχολείου Λουτρού, στο Εκπολιτιστικό – Μορφωτικό Σύλλογο Νέων & Νεανίδων Λουτρού για την υλοποίηση μονοήμερης εκδήλωσης
5.Εισήγηση για την παραχώρηση ή μη του αύλειου χώρου του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μελίκης , στο Πολιτιστικό Σύλλογο Ποντίων Μελίκης & Περιχώρων ¨Η ΡΩΜΑΝΙΑ ¨ για την υλοποίηση 2ήμερης εκδήλωσης
6.Λήψη απόφασης ορισμού τριμελούς Επιτροπής για την καταστροφή αχρήστων υλικών και έγκριση καταστροφής των υλικών αυτών, του Δημοτικού Σχολείου Κορυφής.

40 θέματα θα τεθούν προς συζήτηση και λήψη απόφασης , την Δευτέρα 27 Ιουνίου, στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας

Σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα γίνει στις 27 Ιουνίου 2016 ημέρα Δευτέρα και ώρα 20:00 θα τεθούν προς συζήτηση και λήψη απόφασης τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης: 

Η Λαϊκή επιτροπή Αλεξάνδρειας θα συγκεντρώσει αύριο, υλική βοήθεια για τους πρόσφυγες που είναι εγκλωβισμένοι στο 722 ΤΜ

Η Λαϊκή επιτροπή Αλεξάνδρειας καλεί σε έμπρακτη αλληλεγγύη όσες και όσους επιθυμούν να προσφέρουν υλική βοήθεια για τους πρόσφυγες που είναι εγκλωβισμένοι στο 722 ΤΜ, Παρασκευή 24 Ιούνη 6:00-10:00 μ.μ στον πεζόδρομο μπροστά στα ΕΛ.ΤΑ (Ταχυδρομείο), όπου θα βρίσκεται αντιπροσωπεία της Λαϊκής επιτροπής για την παραλαβή. 


Στο πλαίσιο του καλέσματος αυτού θα διεξαχθεί και η πρώτη ανοιχτή συζήτηση της Λαικής Επιτροπής Αλεξάνδρειας σχετικά με την παραπέρα δράση της για την αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων των λαικών οικογενειών (ανεργία, απληρωσιά, κατασχέσεις , κομμένα ρεύματα, νερά, τηλέφωνα, τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, ανασφάλιστες οικογένειες ..κλπ) 

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Οργίασαν πάλι οι ''συνεργάτες'' του Τσίπρα!

Νέα γκάφα σε tweet του πρωθυπουργού

Ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ να μίλησε για την αύξηση της απασχόλησης αλλά οι "συνεργάτες" του είχαν .....άλλη άποψη.
Στο επίσημο λογαριασμό του πρωθυπουργού μπέρδεψαν την ανεργία με την απασχόληση και έγραψαν ότι «Χωρίς ιδ. Επενδύσεις, η αύξηση της απασχόλησης δεν θα μειωθεί με το ρυθμό που επιθυμούμε».
Πηγή: ΠΟΝΤΙΚΙ

65 εκατομμύρια οι ξεριζωμένοι σε όλο τον πλανήτη, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ

Σε 65 εκατομμύρια έφτασαν οι ξεριζωμένοι σε όλο τον πλανήτη. Χιλιάδες οι εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα. Μεγάλες οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που στήριξε τις αποφάσεις της ΕΕ οι οποίες ανοιγοκλείνουν σύνορα ανάλογα με τις ανάγκες του κεφαλαίου, τη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας, που έφερε το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, η οποία στηρίζει τα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην περιοχή.
Με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Προσφύγων καλεί το λαό να παλέψει για:
* Ανατροπή των αποφάσεων που καταπατούν τα δικαιώματα προσφύγων και τους εγκλωβίζουν στην Ελλάδα. Κατάργηση των Κανονισμών του Δουβλίνου.

*  Εξασφάλιση ασφαλούς μετακίνησης στις χώρες προορισμού.
* Να αναγνωριστεί η ιδιότητα του πρόσφυγα σε όσους είναι θύματα ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και αντιδραστικών καθεστώτων.
* Ανθρώπινους χώρους προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων με κρατική φροντίδα, χωρίς ιδιώτες και ΜΚΟ. 
*Να φύγουν ΝΑΤΟ, Frontex και ανάλογοι μηχανισμοί της ΕΕ από την Ελλάδα. 
*Κοινή πάλη Ελλήνων και προσφύγων ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και την προετοιμασία νέων πολέμων από ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.

Το κρυφό μήνυμα του τραγουδιού «ζαβαρακατρανέμια» .

Το τραγούδι γράφτηκε στα χρόνια της Χούντας όταν η λογοκρισία έδινε και έπαιρνε και το μήνυμά του ήταν αντιδικτατορικό. 
Τους στίχους και τη μουσική έχει γράψει ο Γιάννης Μαρκόπουλος και το τραγούδησε για πρώτη φορά ο Νίκος Ξυλούρης το 1968 στο δίσκο «Επιχείρησις Απόλλων». Τα λόγια του ακούγονται καταλαβίστικα. Ο Γιάννης Μαρκόπουλος πολλά χρόνια αργότερα θα λύσει το μυστήριο εξηγώντας:
«αλληλούια» = αλληλουχία, «ζάβαρα» = λάβαρα, «κάτρα» = μαύρα, «νάμα» = βάπτισμα, «λάμα» = το μαχαίρι, «νέμια» = Ανέμισαν, «ίλεος» = Έλεος. Δηλαδή: Ζάβαρα κάτρα νέμια = Λάβαρα Μαύρα Ανέμισαν Ίλεος Ίλεος = Έλεος, Έλεος. Λάμα Λάμα Νάμα Νάμα Νέμια = Το μαχαίρι, το μαχαίρι μάνα μάνα Ανέμισαν....
Από musicpaper

Ο Τσίπρας και η κυβέρνησή κέρδισαν με τον ....ιδρώτα τους, τα συγχαρητήρια του προέδρου της Κομισιόν

«Ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του αξίζουν στο ακέραιο τα συγχαρητήρια του προέδρου της Κομισιόν, αφού υλοποιούν κατά γράμμα τις αντιλαϊκές πολιτικές της ΕΕ και του κεφαλαίου, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, ενώ προετοιμάζουν και το νέο γύρο επίθεσης, ενόψει της αξιολόγησης του φθινοπώρου.....», αναφέρει σε σχόλιό του για την επίσκεψη Γιούνκερ το  ΚΚΕ .

Μουσική - λαϊκή βραδιά διοργανώνει ο Πολιστιστικός Σύλλογος "Η Αστερούπολη" στο Πλατύ, στις 25 Ιουνίου 2016.

Μια υπέροχη λαϊκή βραδιά, γεμάτη μουσική και τραγούδια που όλοι αγαπήσαμε, υπόσχεται για το Σάββατο 25 Ιουνίου 2016, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλατέος «Η Αστερούπολη».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Πλατέος όπου θα εμφανισθούν οι:
Δημήτρης Τζανέτης, Άννα Κανσίζογλου, Δημήτρης Ζιμπίδης, Γρηγόρης Σταφυλάς και Νίκος Ξανθόπουλος.
 Ώρα έναρξης: 9:30 μμ – είσοδος: € 1,00

Διανομή βοήθειας στους ωφελούμενους του Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής .

Συνεχίζεται την Πέμπτη, 23 Ιουνίου στο Δήμο Αλεξάνδρειας η διανομή τροφίμων και ειδών βασικής υλικής συνδρομής στους ωφελούμενους του Ταμείου (ΤΕΒΑ). .
Οι ωφελούμενοι του προγράμματος στο Δήμο Αλεξάνδρειας είναι 2.828 μαζί με τα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους.
Τα προϊόντα που θα δοθούν ανά αίτηση είναι:
Είδη βασικής υλικής συνδρομής, βρεφικά είδη, είδη παντοπωλείου, λάδι, φέτα τυρί
και είδη γενικού καθαρισμού και ατομικής υγιεινής.
Η διανομή θα γίνει στις Εγκαταστάσεις της Venus Growers στην Αλεξάνδρεια (2ο χλμ. Αλεξάνδρειας - Θεσσαλονίκης), κατά τις ημέρες και ώρες:
 
Πέμπτη 23-06-2016 και ώρες 17:00 π.μ. με 20:00 μ.μ.

Παρασκευή 24-06-2016 και ώρες 09:00 π.μ. με 17:00 μ.μ.

Τακτική συνεδρίαση Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης Αλεξάνδρειας, την 1η Ιουλίου 2016

Τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αλεξάνδρειας, την 1η Ιουλίου 2016 ημέρα Παρασκευή και ώρα 14:00, με το μοναδικό προς συζήτηση θέμα:
* Διατύπωση γνώμης περί του Στρατηγικού Σχεδιασμού του Δήμου Αλεξάνδρειας (Α' Φάση του Επιχειρησιακού Προγράμματος 2015-2019)
Το  Εισηγητικό του θέματος της συνεδρίασης

Χωρίς νερό η Αγκαθιά την Πέμπτη 23 Ιούνη

Στα πλαίσια του ετήσιου καθαρισμού των υδατόπυργων που πραγματοποιεί η επιχείρηση της ΔΕΥΑ Αλ , ανακοινώνει ότι στις 23/06/2016 ημέρα Πέμπτη και  από ώρα 08:00 πμ εως 12:00 μ.μ, στη Τοπική Κοινότητα Αγκαθιάς  θα διακοπεί η υδροδότηση , λόγω καθαρισμού του υδατόπυργου .

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

Έφυγε η μαχήτρια του ΔΣΕ.


Κηδεύτηκε σήμερα το απόγευμα στη Λάρισα η Χρυσούλα Παπαλαζαρίδη – Λεβέντη, η κοπέλα της πασίγνωστης, εμβληματικής, ασπρόμαυρης, φωτογραφίας της μαχήτριας του ΔΣΕ με το όπλο στα χέρια, η οποία κοσμεί, μέχρι σήμερα, εκδόσειες, εκθέσεις κι άλλες εκδηλώσεις για τον ΔΣΕ. Την φωτογραφία τράβηξε ο Αποστόλης Μουσούρης, φωτογράφος – οπερατέρ της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, στην Α’ Συνδιάσκεψη Γυναικών του ΔΣΕ, στις 8 Μάρτη του 1949, στο Βίτσι.
Η Χρυσούλα Παπαλαζαρίδη – Λεβέντη.ήταν μία από τις χιλιάδες ατρόμητες μαχήτριες του λαού, που στον ανθό της νιότης της, όπως και χιλιάδες άλλες κοπέλες από όλη την Ελλάδα , εντάχθηκε στον ΔΣΕ και πολέμησε για μια Ελλάδα λεύτερη και ανεξάρτητη, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, σοσιαλιστική – κομμουνιστική.


Σε επιφυλακή οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Ελλάδα.

Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιών αύριο Τρίτη
Σε επιφυλακή έχουν τεθεί οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Ελλάδα, λόγω του κινδύνου  εκδήλωσης πυρκαγιών , από τους ανέμους και τις υψηλές θερμοκρασίες,
Όπως καταγράφεται στον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, πολύ Υψηλός και Υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιών αύριο Τρίτη σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας δίνει τις ακόλουθες οδηγίες στους πολίτες, :
* Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.
* Να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών απαγορεύεται η καύση των αγρών.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Σε δημόσια διαβούλευση μέχρι στις 30 Ιουνίου 2016, τίθεται το Στρατηγικό Σχέδιο του Δήμου Αλεξάνδρειας.

Το Στρατηγικό Σχέδιο εκπονήθηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή με την υποστήριξη του Αυτοτελούς Τμήματος Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής και τη συνεργασία όλων των  υπηρεσιών και των Νομικών Προσώπων του Δήμου.....

 
Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου  θα αποτελέσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα τοπικής και οργανωτικής – λειτουργικής ανάπτυξης του Δήμου για την περίοδο 2015-2019. Σκοπός του είναι η βελτίωση της λειτουργίας του δήμου, η παροχή καλύτερων υπηρεσιών προς τους δημότες και η ανάπτυξη της περιοχής. .....
 Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, το Στρατηγικό Σχέδιο τίθεται σε δημόσια διαβούλευση. Για το σκοπό αυτό, το πλήρες κείμενο και το ερωτηματολόγιο δημόσιας διαβούλευσης έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Αλεξάνδρειας (www.alexandria.gr). 
 Μέσω του ερωτηματολογίου μπορούν να υποβάλλονται προτάσεις, από πολίτες ή ενώσεις πολιτών και από τοπικούς, κοινωνικούς και οικονομικούς φορείς,  από τις 15 έως και τις 30 Ιουνίου 2016. Οι προτάσεις αυτές θα ληφθούν υπόψη κατά  την εκπόνηση του τελικού  κειμένου.

Κυοφορείται η ζωντανή αναμετάδοση των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβούλιου του δήμου Αλεξάνδρειας;

Βαίνει προς ικανοποίηση το χρόνιο αίτημα της αντιπολίτευσης του δήμου ;

Σύμφωνα με δημοσίευση της δικτυακής εφημερίδας “ΡΟΥΜΛΟΥΚΙ” μέχρι το τέλος του μήνα μέσω του ειδικού «καναλιού» που έχει δημιουργηθεί στον γνωστό διαδικτυακό κόμβο «Youtube» θα δίνεται η δυνατότητα για την απευθείας παρακολούθηση των δημοτικών συμβουλίων ενώ παράλληλα τα video θα παραμένουν στην συγκεκριμένη ηλεκτρονική διεύθυνση και μετά το πέρας των συνεδριάσεων. 

Παρακολουθείστε την πρόσφατη έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ.στις 15/6/2016

ΕΛΜΕ ΗΜΑΘΙΑΣ: Η Διευθύντρια Β΄θμιας Εκπαίδευσης Ν. Ημαθίας βάλθηκε να κλείσει σχολείο στην περιοχή Αλεξάνδρειας!

Η Διευθύντρια βάλθηκε να κλείσει σχολείο στην περιοχή Αλεξάνδρειας!

Αφού συνάντησε σφοδρές αντιδράσεις στην πρώτη, εκτός διαδικασίας, πρόταση για συγχωνεύσεις / καταργήσεις των τριών γυμνασίων της περιοχής τόσο από τους γονείς, όσο και από την ΕΛΜΕ και το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας, «απτόητη» επανέρχεται και προτείνει, πάλι εκτός διαδικασίας φυσικά, την μεταφορά του Λυκείου Πλατέος στην Κορυφή και την κατάργηση / συγχώνευση των γυμνασίων Πλατέος – Κορυφής με έδρα το Πλατύ. Μας επαναφέρει έτσι στην αλήστου μνήμης περίοδο που καταργήθηκαν / συγχωνεύτηκαν τα Γυμνάσια Μαρίνας – Επισκοπής και 1ο – 7ο Βέροιας.

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Οι τοπικοί “λαγοί” και τα σχολεία που κλείνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στο στίβο στους αγώνες μεγάλων αποστάσεων, πολλοί αθλητές ... πληρώνουν συναδέλφους τους, για να παίζουν το ρόλο του “λαγού”. Ο ρόλος του “λαγού” είναι συγκεκριμένος και προκαθορισμένος . Τρέχει την κούρσα στην αρχή, με γρήγορο ρυθμό κάνοντας καλό χρόνο δίνοντας την ευκαιρία στον ενδιαφερόμενο αθλητή -που πληρώνει-, να νικήσει.....
Στην πολιτική λέμε “λαγό” αυτόν που προτείνει μέτρα και κάνει προτάσεις με στόχο να διευκολύνει την όποια ηγεσία στην προσπάθεια της να εφαρμόσει μέτρα που σε άλλη περίπτωση θα συναντούσαν την σθεναρή αντίσταση του λαού.
Η κατάργηση σχολικών μονάδων στο δήμο Αλεξάνδρειας -και όχι μόνο- ήταν από χρόνια ο στόχος κάθε “μνημονιακής” κυβέρνησης, που χρειαζόταν όμως και τους απαραίτητους “λαγούς” για να περιορίσει τις λαικές αντιδράσεις.
Αυτόκλητοι ωστόσο ή ετερόκλητοι  οι “λαγοί” 
,παραμένουν δυστυχώς σε κάθε περίπτωση....“λαγοί” με διακριτά χαρακτηριστικά!

Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας, θα γίνει στις 15-06-2016 ημέρα Τετάρτη και ώρα 21:00 στο Δημαρχείο, Εθνικής Αντίστασης 42, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα εξής θέματα της ημερήσιας διάταξης:
1. Α) Αποδοχή ή μη αιτημάτων του Α.Σ. Μελίκης και του A.Σ. Βέροιας VENUS GROWERS περί παραχώρησης νωπού προϊόντος (ροδάκινα - νεκταρίνια) ποσότητας έως 1.000 τόνους στο Δήμο Αλεξάνδρειας, ως δικαιούχο της δωρεάν διανομής αποσυρόμενων οπωροκηπευτικών,
Β) Αποδοχή ή μη προτάσεων των μεταποιητικών εταιρειών VENUS GROWERS και Α.Ε.Σ. ΑΛ.Μ.ΜΕ. Α.Ε. για τη μεταποίηση του ανωτέρω νωπού προϊόντος,
Γ) Σύναψη συμφωνητικών με : 1. Τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς - Ομάδες Παραγωγών Α.Σ. Μελίκης και A.Σ. Βέροιας VENUS GROWERS για την παράδοση - παραλαβή του αποσυρόμενου νωπού προϊόντος, 2. τις μεταποιητικές επιχειρήσεις VENUS GROWERS και Α.Ε.Σ. ΑΛ.Μ.ΜΕ. Α.Ε. για τη μεταποίησή του, προκειμένου να παραχθεί τυποποιημένος χυμός ο οποίος θα διατεθεί στους ωφελούμενους της παρ. 2.3 του άρθρου 10 της 3320/89565/13.08.2015 ΚΥΑ,
Δ) Εξουσιοδότηση του Δημάρχου για την υπογραφή των ανωτέρω συμφωνητικών 
2.Γνωμοδότηση Δημοτικού Συμβουλίου επί της πρότασης - εισήγησης της Διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας περι συγχώνευσης-μετακίνησης σχολικών μονάδων Δήμου Αλεξάνδρειας

Χωρίς νερό αύριο η Κοινότητα Αγκαθιάς και ο συνοικισμός της Τριλοφιάς

Η υπηρεσία της Δ.Ε.Υ.Α  Αλ   ανακοινώνει ότι  στις 15 /06/2016  ημέρα  Τετάρτη  και ώρα από  09:00 π.μ  εως και   14:00 μ.μ , θα   γίνει    διακοπή νερού ,   για την αποκατάσταση  βλάβης αντλιοστασίου ύδρευσης από τα  τεχνικά συνεργεία της επιχείρησης  στην περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Αγκαθιάς και  στο συνοικισμό της Τριλοφιάς .

 Η υπηρεσία επίσης, ευχαριστεί τους δημότες για την κατανόησή τους .

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Αν οι συμμετέχοντες στην Λέσχη Μπίλντερμπεργκ, πραγματικά συζητούσαν για το καλό των ανθρώπων, γιατί δεν το δημοσιοποιούν;»...

γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος στο Ενικό.

Ξέρετε πώς εξηγείται η συμμετοχή του κ. Μητσοτάκη στην περιβόητη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ που συνεδριάζει από προχτές στη Δρέσδη; Απλό: Πήγε εκεί για «να παλέψει» για τις ελληνικές θέσεις.

Από πού συνάγεται αυτό το συμπέρασμα; Εξίσου απλό: Επειδή αυτό είχε ισχυριστεί και ένας άλλος προσκεκλημένος της Λέσχης, όταν κλήθηκε να απαντήσει στη Βουλή για την δική του συμμετοχή, το 2005: Πήγα για να παλέψω για τις ελληνικές θέσεις, είχε δηλώσει. Ήταν ο κ.Γιώργος Παπανδρέου…
Άλλωστε είναι γενικώς αποδεκτό ότι η παρουσία Ελλήνων πολιτικών σε τέτοιες Λέσχες γίνεται για το καλό του τόπου. Όπως, για παράδειγμα, η παρουσία το 2014 του τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και νυν πρωθυπουργού κ.Τσίπρα στην (πιο «ανοιχτή» είναι αλήθεια από την Μπίλντερμπεργκ) Λέσχη Αμπροσέτι.
Ήταν σε εκείνη την περίφημη συνάντηση του Κόμο, που ο κ.Τσίπρας εξηγούσε την συμμετοχή του πλάι σε τραπεζίτες (από τον Σάδερλαντ της Goldman Sachs μέχρι τον Τρισέ) και σε μεγιστάνες και εξέχοντες πολιτικούς (από τον Μαρτσιόνε της Fiat μέχρι τον Ντάισελμπλουμ), με αναρτήσεις στο τουίτερ του τύπου:
«Η Αριστερά έχει καινοτόμες ιδέες, με περιεχόμενο, για την οικοδόμηση μιας διαφορετικής Ευρώπης»

Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας για παιδιά 5 - 12 ετών, πραγματοποιεί η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξάνδρειας

25 εκδηλώσεις ολόκληρο το Καλοκαίρι του 2016, θα υλοποιήσει η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξάνδρειας,η οποία μέχρι την μετεγκατάστασή της στο ετοιμοπαράδοτο Πνευματικό Πολιτιστικό Κέντρο Αλεξάνδρειας θα στεγάζεται στο οδό Φιλίππου 26,
Ξεκίνησαν οι εγγραφές - Περιορισμένες θέσεις συμμετοχής
Πληροφορίες στο τηλ. 23330-26806
Δείτε το πρόγραμμα εκδηλώσεων

Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

«Κόκκινη γραμμή» ….δεμένη, στην ανέμη τυλιγμένη....

Η «κόκκινη γραμμή» φοριέται πολύ σ' αυτή την κυβέρνηση. Μόνο που αδυνατεί να κρύψει τη «γύμνια» της. Ο λαός γνωρίζει καλά με ποιο τρόπο η κυβέρνηση υπεράσπισε το λαϊκό εισόδημα, τις συντάξεις και την πρώτη κατοικία. Ας θυμηθούμε: μείωση του αφορολόγητου για μισθωτούς και συνταξιούχους, μεγαλύτερους φόρους σε όλα τα εργατικά - λαϊκά στρώματα με ετήσιο εισόδημα από 9.000 έως 27.000 ευρώ, μονιμοποίηση του τάχα έκτακτου χαρατσιού της «εισφοράς αλληλεγγύης», διατήρηση όλων των αντιλαϊκών φόρων των προηγούμενων κυβερνήσεων, νέα αύξηση του «βασικού συντελεστή» του ΦΠΑ από το 23% στο 24%, κατάργηση του μειωμένου συντελεστή στα νησιά, 8 δισ. επιβάρυνση του λαού απ' τις ανατροπές στο Ασφαλιστικό μόνο για την τετραετία 2016 - 2019, μειώσεις συντάξεων και νέος τρόπος υπολογισμού τους στο εξής, έτσι που να ισοδυναμούν με φιλοδώρημα, παράδοση των δανείων ακόμα κι όσων αφορούν στην πρώτη κατοικία στα «funds», ιδιωτικοποιήσεις με τη σέσουλα και, φυσικά, «αυτόματος κόφτης» δαπανών...

Οσα δικαιώματα μέχρι χτες η κυβέρνηση παρουσίαζε σαν «κόκκινες γραμμές», εφησυχάζοντας το λαό ότι δεν θα παραβιαστούν, κοκκίνισαν απ' τη «σφαγή» που υπέστησαν. Κι αυτό προδιαγράφει τι θα συμβεί και με τις νέες «κόκκινες γραμμές» που αφορούν στα Εργασιακά, τα οποία ανοίγουν το φθινόπωρο στο πλαίσιο της δεύτερης «αξιολόγησης».

Γιατί “εξαφανίζουν” τα Αρχαία Ελληνικά από το “αριστερό” Γυμνάσιο;

Το υπουργείο, με μπόλικη «χρυσόσκονη» περί «θετικών αλλαγών» στο Γυμνάσιο, προχωρά από την επόμενη σχολική χρονιά σε ρυθμίσεις για να «εξαφανίσει» αντί να καλύψει τα κενά των σχολείων, μειώνοντας κατά τρεις ώρες εβδομαδιαίως το ωρολόγιο πρόγραμμα στα γυμνάσια. 

Ειδικότερα προβλέπεται:

Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

Καταργείται το Λύκειο Πλατέος και το Γυμνάσιο Κορυφής. Δημιουργείται εκ του μηδενός Λύκειο Κορυφής!

Μετά την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβούλιου Αλεξάνδρειας να μην καταργηθεί καμία σχολική μονάδα και την αυτοψία εκπροσώπου του υπουργείου Παιδείας στις σχολικές εγκαταστάσεις -ερήμην του δήμαρχου Αλεξάνδρειας-, η ''Αριστεροδεξιά συγκυβέρνηση'' ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, δια της διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας κας Αναστασίας Μαυρίδου διεμήνυσε νέα πρόταση για τα σχολεία του δήμου Αλεξάνδρειας.
Γυμνάσια σε Τρίκαλα-Πλατύ και Λύκειο στην Κορυφή προτείνει στη νέα της θέση η διευθύντρια που προ τριμήνου σε έκθεσή της που ψήφισε και το Δ.Σ. Αλεξάνδρειας τόνιζε την ανάγκη λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων, αλλά μετά την ψήφιση του 3ου μνημόνιου απαιτούσε την κατάργηση δύο γυμνασίων ενώ στην νέα της πρόταση περιορίζεται στη μεταφορά μόνο του Λυκείου Πλατέος στην Κορυφή με αντίστοιχο κλείσιμο του γυμνασίου Κορυφής.
Άπαιχτοι στα λουκέτα....αποδείχθηκαν τελικά οι Συριζαίοι!
Απομένει να δούμε πως θα αντιδράσουν οι διοικούντες τον δήμο Αλεξάνδρειας πασοκοδεξιοί ( ή δεξιοπασόκοι αν θέλετε), που έσχιζαν μέχρι πρότινος τα ιμάτιά τους για να μην κλείσει κανένα σχολείο στον τόπο μας.

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Η «αντισυνταγματικότητα των κινητοποιήσεων», κατά τον “αριστερό” ΣΥΡΙΖΑ!


Σε σχόλιό του για τις δηλώσεις του Ν. Φίλη σχετικά με την «αντισυνταγματικότητα των κινητοποιήσεων», το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕσημειώνει:
«Η υποκρισία δεν έχει όριο. Ο κ. Φίλης καταγγέλλει αυτό, που ο ίδιος και το κόμμα του έκαναν στο παρελθόν κατά κόρον και μάλιστα υπήρξαν από τους πρώτους διδάξαντες. Επιπλέον, το κάνει αυτό χωρίς αιδώ, αξιοποιώντας το αντιδραστικό επιχείρημα περί αντισυνταγματικότητας.
Η ίδια η ζωή έχει αποδείξει ότι οι ανώνυμες διαδικτυακές κινητοποιήσεις - παλιότερα οι "πλατείες", σήμερα το "παραιτηθείτε" - και μάλιστα σε αντίθεση με το οργανωμένο εργατικό-λαϊκό κίνημα, δεν αποτελούν πραγματική απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική, αλλά χρησιμοποιούνται μόνο ως τρόποι εγκλωβισμού της λαϊκής δυσαρέσκειας σε μια εναλλαγή κυβερνήσεων και προσώπων "εντός των ίδιων αντιλαϊκών τειχών".
Αυτό που χρειάζεται είναι η ανασύνταξη του εργατικού - λαϊκού κινήματος, η κοινωνική συμμαχία, με γραμμή πάλης την πραγματική ρήξη με την εξουσία του κεφαλαίου, την ΕΕ και τις κυβερνήσεις που υπηρετούν το σημερινό δρόμο ανάπτυξης».

Πανηγυρίζουν που πωλούν και το Ελληνικό !


Οι άνθρωποι είναι ικανοί να υπογράψουν και αλλαγή των επωνύμων τους, προκειμένου να παραμείνουν στην εξουσία. Τέτοια διαπραγμάτευση... στα τέσσερα δεν περίμενε ούτε ο μεγαλύτερος αμφισβητίας των αντιμνημονιακών Τσίπρα - Καμμένου.
Μέσα σε μία ημέρα, από την ώρα που τους το ζήτησαν οι δανειστές, έβαλαν φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους στο μνημόνιο κατανόησης (MoU) μεταξύ της κυβέρνησης και του επενδυτικού σχήματος υπό τη Lamda Development για το Ελληνικό.
Άλλη μια “κόκκινη γραμμή” κατέρρευσε, άλλο ένα... “ξεπούλημα” -όπως χαρακτήριζαν το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης της έκτασης του παλιού αεροδρομίου- προχώρησε με τις ευλογίες των... εξυγιαντών και προστατών της δημόσιας περιουσίας.

Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

Η πλεύση του δήμου Αλεξάνδρειας στον ...“αυτόματο πιλότο” συνεχίζεται!

Τα “ανακοινωθέντα ” του δήμου μας , δίνουν και παίρνουν.
Εικόνες ντροπής από τον Χώρο Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ)
 Αλεξάνδρειας

Οι αρμόδιες υπηρεσίες αντί να αντιμετωπίζουν με μελέτες και έργο τις όποιες ανάγκες του δήμου, συγγράφουν ....διθυράμβους -ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΊΑ- για τη δημοτική αρχή !
Ο δήμος Αλεξάνδρειας στη πράξη, ποτέ δεν ανέλαβε ουσιαστικές πρωτοβουλίες για την προστασία του περιβάλλοντος . Η καθαριότητα ήταν πάντα το ανεπιθύμητο πάρεργο-έτοιμο να αποδοθεί στους ιδιώτες- , το πόσιμο νερό από τις πηγές του Βέρμιου το “φύγε ...καλό , από τα μάτια μου”, η διαχείριση των αποβλήτων ένα γκράν γκινιόλ μεταξύ ΧΑΔΑ Νησελίου και ΣΜΑ στο οικόπεδο 666, η στήριξη του πράσινου αδύνατη χωρις μονιμους εργαζόμενους στον δήμο, η εξοικονόμηση ενέργειας κενό γράμμα , η ανακύκλωση, γράμμα στο Θεό.....
Κι όμως αυτά προπαγανδίζει η δημοτική αρχή ότι αντιμετώπισε με .....επιτυχία!.
Μάλλον έτσι αντιλαμβάνεται ένα Δήμο λειτουργικό και ανθρώπινο και αυτή η δημοτική αρχή, αφού δεν κάνει τίποτε έστω ακόμη και για τα κουνούπια που μας βασανίζουν και απειλούν, αφήνοντας στο έλεος των ασθενειών τους δημότες της(άρχισε τους ψεκασμούς αρχές Ιούνη)
  Αφορμή  για την ανάρτηση αυτή αποτέλεσε η δήλωση του δήμαρχου με τις περιβαλλοντολογικές του ανησυχίες που δυστυχώς εξανεμίζονται απο το πρώτο βήμα  στον ΣΜΑ  Αλεξάνδρειας,έτσι που το νερό των πηγών στου Βέρμιου είναι μια μακρυνή ,πολύ μακρυνή αναλαμπή για τους δημότες αυτού του έρμου τόπου.

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Η αλήθεια......(«Truth»)

Παρουσίαση ταινίας 

Το βράδυ της 8ης Σεπτεμβρίου 2004, η παραγωγός του δελτίου ειδήσεων του CBS, Μέρι Μέιπς, στην εκπομπή 60 Minutes I, παρουσίασε αποδείξεις ότι ο πρόεδρος Τζορτζ Μπους είχε βρει τρόπο να αποφύγει τη στρατιωτική του θητεία από το 1968 έως το 1974. Η εκπομπή υποστήριξε ότι ο Τζορτζ Μπους χρησιμοποίησε οικογενειακές γνωριμίες και πολιτική δύναμη για να μη στρατολογηθεί στο πόλεμο του Βιετνάμ, αλλά να καταταχθεί στην Εναέρια Εθνοφρουρά του Τέξας. Ωστόσο, ούτε στο σώμα του Τέξας παρουσιάστηκε ποτέ.
Η Μέιπς και η ομάδα της δούλεψαν σκληρά για να έχουν ζωντανά στην εκπομπή μάρτυρες κι έγγραφα για να υποστηρίξουν τις κατηγορίες τους, κι ένιωθαν βέβαιοι ότι η υπόθεση ευσταθούσε. Το θέμα θα είχε σοβαρές επιπτώσεις στην επερχόμενη καμπάνια του Μπους για τις προεδρικές εκλογές του 2004.
Μέσα σε λίγες μέρες από την αναμετάδοση της εκπομπής όμως, η θητεία του Μπους δεν ήταν πια το επίκεντρο των μέσων ενημέρωσης. Αντίθετα, ήταν η ίδια η εκπομπή, που τέθηκε υπό αμφισβήτηση. Τα έγγραφα απορρίφθηκαν ως πλαστά και οι συντελεστές της εκπομπής κατηγορήθηκαν για κακή δημοσιογραφία ή ότι είχαν εξαπατηθεί. Η Μέιπς θα έχανε τη δουλειά και τη φήμη της κι ο συνεργάτης της δε θα παρουσίαζε ξανά το δελτίο του CBS…
(«Truth»)  Σκηνοθεσία: Τζέιμς Βάντερμπιλτ Παίζουν:Κέιτ Μπλάνσετ, Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Ελίζαμπεθ Μος, Τόφερ Γκρέις, Ντένις Κουέιντ, Μπρους Γκρίνγουντ