Ο χωρίς σκέψη σεβασμός προς την εξουσία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αλήθειας...

Albert Einstein

Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

Νέο χαράτσι (δήθεν ως... «κίνητρο») σχεδιάζει η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για την ανακύκλωση.

Σ. Φάμελος
υπουργός Περιβάλλοντος .
Πάντα στο στόχαστρο -εκόντες άκοντες- οι δημότες και στο απυρόβλητο οι διοικούντες;

Την επιβολή νέου φόρου στους δημότες ως... «κίνητρο» για την ενίσχυση των ρυθμών ανακύκλωσης απορριμμάτων , ανακοίνωσε το περασμένο Σάββατο από τη Θεσσαλονίκη ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σ. Φάμελος.
Αναφέρθηκε ακόμη στον νέο νόμο για την ανακύκλωση που, μεταξύ άλλων, όπως είπε θα αντιμετωπίσει «την φοροδιαφυγή στην καταβολή του τέλους ανακύκλωσης, η οποία αγγίζει σήμερα το 40%» ενώ θα δημιουργεί «κίνητρα και αντικίνητρα για την αυτοδιοίκηση και τις τοπικές κοινωνίες, με εισαγωγή του τέλους "πληρώνω όσο πετάω"».
Οπως είπε, οι Δήμοι που θα έχουν τη μεγαλύτερη ανακύκλωση θα πληρώνουν λιγότερα τέλη ταφής, επεξεργασίας, μεταφόρτωσης και οργάνωσης οργανικών αποβλήτων, σημειώνοντας ότι έτσι «καθίσταται κατανοητό στον πολίτη ότι τα τέλη που πληρώνει για τα απορρίμματα δεν συνδέονται με τα τετραγωνικά του σπιτιού του, αλλά με την περιβαλλοντική του συμπεριφορά, που αποτελεί στοιχείο περιβαλλοντικής και κοινωνικής δικαιοσύνης».
Πάντως ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος δεν διευκρίνισε γιατί πρέπει να επιβαρύνονται όλοι οι δημότες ,ακόμη και αυτοί που μήνες τώρα μας ερωτούν πότε θα λειτουργήσει η ανακύκλωση και στο δήμο Αλεξάνδρειας, για να αποθέσουν τα προς ανακύκλωση αντικείμενα που έως τώρα έχουν συγκεντρώσει, δεδομένου οτι η συγκεκριμένη διοίκηση του κ. Γκυρίνη από μήνες τώρα έχει σταματήσει την ανακύκλωση και χρησιμοποιεί τους κάδους της ανακύκλωσης για τα αστικά απορρίμματα.
Γιατί πάντα στο στόχαστρο -εκόντες άκοντες- οι δημότες κε υπουργέ και στο απυρόβλητο οι διοικούντες;

Δεν υπάρχουν σχόλια: